Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38024) ViSAS


ViSAS
senior tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, valaki olyantól aki képben van a VGA csatlakozókkal. Nem rég tönkrement a GTX 260-asom, ezért most átmenetileg az azt megelőző GTS 250-es van üzemben...azonban ezzel a példánnyal mindig is volt egy gondom, ugyanis ez se egészen komplett példány. Ha teljesen rádugom a kártyára a monitort, akkor a monitor teljesen meghal, mintha valami gond lenne az elektronikával. Teljesen nonszensz, de a LED-je elkezd össze-vissza villogni, nem reagál semmire (power on/offra se), csak ha lehúzom a kártyáról, akkor ismét életre kel, bekapcsol és stand-by-ba megy. Azonban (és itt jön a furcsaság), ha úgy dugom be a kábelt a monitorba, hogy az majdnem kiesik, akkor van kép. Hol piros, hol zöld a kép, hol össze-vissza pomázik a szivárvány színeiben ugyebár a rossz érintkezés miatt, hol pedig rendes képet ad.
Tudom ez nem normális, de ez van, nem tudok mit tenni. Éppen ezért azt szeretném, hogy megkeresem melyik tüskéjét kéne valahogy kihagyni a körből, amikor bedugom a monitorba, melyik okozhatja a zavart, és akkor rendesen betudnám dugni és nem villogna az RGB színskálán. :DDD
A kérdésem tehát az lenne, hogy mivel tudnám elérni, hogy 1 tüskét blokkoljak olyan módon, ha bedugom az egész kábelt, úgy hogy ne is tömítsem el a monitor lyukát? Mit tegyek a tüskére hogy ne érintkezzen?
Wikipedián nézegettem már. A rajzon látható PIN-ek közül valamelyik a jobb szélén lesz a ludas, mert a bal felét még betudom dugni, de ha a jobb is bemegy, már meghal a monitor. Az előző kártyámnál nem volt ilyen, tehát a monitor jó, és a kábel is. A kártya huncutkodik, de úgy néz ki hogy ezzel meglehetne oldani, csak kéne egy ötlet hogy mivel lehetne megoldani hogy egy tüskét kizárok, anélkül hogy kikéve vágnom.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.