Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyArkhon
őstag
Meg egy apro kerdes ezt keresgelem mar egy ideje de nem tiszta , A GTX650 es video kartyat fogja tudni kezelni az alaplapom (Asus P5QL/Epu) ?
Sorry ha hulyeseget irok de a video kartyahoz ez van irva ugye ( PCI Express 3.0 x16 ) vagy ez csak a sebessegre vonatkozik ?Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
hoffman_
nagyúr
A saját topicja eléggé pang, beteszem ide is, illetőleg azért itt csak több ember látja, tehát sanszosabb, hogy ismerik/használják is a kártyát
Előre is köszi a választ!
mod:
Illetve a hűtés jellege miatt nem is férne rá süni gyárilag, csak ha így ez a megoldás élhetetlen/sz*r, akkor kénytelen leszek cserélni.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
lineage2
csendes tag
Sziasztok
A napokban tönkre ment az Asus 7950 DCUII kártyám.Sajnos 2 hét a garancia idő,addig elleszek a régi 9600gt kártyámmal
Picit elszállt az ihlettem az Asus márkát illetően,és nagyon gondolkodom 2db Sapphire 7870 ghz kártyán.
Néztem a teszteket és meglepődve láttam,hogy odaverik még a 7970 csúcskategóriás kártyát is.
Mi a véleményetek,lehet bízni ezekben a tesztekben?
ⓛⓘⓝⓔⓐⓖⓔ₂
-
lsc
nagyúr
válasz hoffman_ #21702 üzenetére
Volt olyan kártyám csak a nem hdmi-s változat, a hűtése hatásos, csak att-vel szabályozni kellett /kétvezetékes ventivel, a 4 vezetékes az jó/. A ramok nem melegednek annyira, elég nekik a ráfújt levegő.
A tiéd 4 vezetékes, azzal szerintem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
hoffman_
nagyúr
-
siwok1
tag
válasz SüdiLaller #21681 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy valami összehúz a VGA-ban...A kondiknál meg a kondifolyadék szokott megbarnulni, ami azt jelent, hogy nincs elég előtöltöttsége. MAgyarul elindul, és az oprendszernek még azt is "mondja hogy jó vagyok küldheted a jelet...VAlószínű a frekvencia szabályozásért felelős rész ment tönkre, de bizonyos üzemmódok még kihajthatók vele.
DE VEGYÉL EGY ÚJ KÁRTYÁT... Akitöl meg vetted meg nyugodtan megmondhatod neki, hogy nem volt szép ilyet elpasszolnia.................
-
lineage2
csendes tag
Az én kérdésemmel valami gond van?.Sőt inkább megyek is,a kérdésemet vegyétek tárgytalannak
ⓛⓘⓝⓔⓐⓖⓔ₂
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz siwok1 #21706 üzenetére
Egyem meg a kis szívedet, ne ásd el a karimat, mert már tökéletesen működik
Összefoglalva:
1. Sharp 102CM LED TV, HDMI aranyozott kábelen hajtom.
2. valamiért a frissítési frekvencia felkúszott 60 Hz-re but--> 59 Hz-en olyat darál a kép, hogy nem látni semmit.
3. Darálás, csíkozás közepette elindítottam a BFBC2-t ki tudja mi vezérelt ami full graf beállításon van és elfelejtett csíkozni, majd mikor tálcára dobtam a játékot a win asztalon ismét elindult a csikidám.
4. Elkezdtem .netframeworkot javítani, diagozni, telepíteni, regcleanerezni, stb, és most 25 Hz interlaced mellett gyakorlatilag hibátlanul működik.
Röviden ennyi.
A kép frissítésre agressiv kollégánk vezetett rá. Neki +1 pontAmivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok hozzáérő Urak és Hölgyek!
Müszaki hiba okának feltárása miatt fordulok hozzátok:
Apám gépe egyik nap (ma) nem kapcsolt be. Illetve felpörgött minden, de a monitoron nem látszott semmi. Több monitort is kipróbáltunk, ugyanez a hiba... Kivettem a videókártyát az övéből és beraktam az enyémbe: müködik! Beraktam az én kártyámat az övébe: működik!
Tehát elvileg videókártyahiba, mert ha csak azt cserélem ki a gépében, akkor tökéletes. De mégsem videókártyahiba, mert az ő kártyája jó az enyémben.
Segítsetek, mert értetlenül állok az eset előtt!osu-no seishin
-
cashback
őstag
válasz lineage2 #21707 üzenetére
Szerintem csak egyszerűen nem volt itt eddig olyan aki érdemileg hozzá tudott volna szólni. Én sem fogok.
Csupán annyit mondanék: Ha már ilyen brutális teljesítmények kellenek akkor egyik tesztnek sem kell hinni... saját tapasztalatból kell dönteni, ha erre van lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz Töki bácsi #21709 üzenetére
A két kari típusai?
Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
Töki bácsi
aktív tag
-
cashback
őstag
válasz lineage2 #21713 üzenetére
Elnézést ha megbántottalak... nem állt szándékomban. Viszont a káromkodás nem célra vezető. Itt a PH-n biztos.
Ahogy írtam az előzőekben is... valószínű még senki olyan nem járt eddig errefelé akinek már esetleg lett volna tapasztalata ezekkel a kártyákkal.
Lehetséges hogy több sikerrel jársz a kártyák külön topikjában.Mivel olyan kategóriás kártyákról van szó ami jelen viszonylatban kb 2havi magyar fizetésnek fele meg, így sanszos hogy nem túl sok ember rendelkezik vele... ergo nincs tapasztalatunk a téren.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz lineage2 #21713 üzenetére
Te nem vagy normális. Itt próbált szolidan segíteni, amennyit tudott, te meg akkora [moderálva] voltál, mint a ház. Nem mindig kapsz választ 5 percen belül, az élet kemény. Nézz magadba kicsit, mielőtt [moderálva] így valakit, aki segíteni próbál.
[ Módosította: CoolMan ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
AlyArkhon
őstag
Egy apro kerdes ezt keresgelem mar egy ideje de nem tiszta , A GTX650 es video kartyat fogja tudni kezelni az alaplapom (Asus P5QL/Epu) ?
Sorry ha hulyeseget irok de a video kartyahoz ez van irva ugye ( PCI Express 3.0 x16 ) vagy ez csak a sebessegre vonatkozik ?Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Maradjunk a kulturált fórumozás keretein belül ha kérhetem! Köszönöm!
-
Geresics
addikt
válasz AlyArkhon #21718 üzenetére
Ez csak azt jelenti, hogy a VGA-d támogatja a PCIe 3.0-t, de ettől még a korábbi változatokkal is tökéletesen működik!
(#21722) hoffman_
De akkor lenne sebességnövekedés (minimális), de a kérdése az volt, hogy működik-e, amire a válasz igen.(#21723) cashback
Ezek olyan nüansznyi különbségek, amik akár a lapok közti különbség, vagy akár mérési pontatlanság is lehetne![ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
cashback
őstag
válasz AlyArkhon #21718 üzenetére
Kompatibilis.
A Pci-e 2.0-as alaplap képes kezelni a 3-as kártyákat... illetve fordítva is igaz.Jelenleg nincs eget verő különbség 2 és 3 között (logikus hogy a 3-asnak gyorsabbnak kellene lennie... viszont nem):
-
tka
tag
Üdv!Olyan problémám volna,hogy elindítom a gépet,amiben egy 4870 van Musashi hűtővel,de kb5 perc múlva elmegy a kép.Úlra pasztáztam,de megint elment a kép.Most az alaplapi vgaval hajtom a gépet,azzal hibátlan.Eddig nem volt gond vele.Mi lehet a konkrét hiba? Ötlet tapasztalat tanácstalan vagyok üdv
a női hülyeség határtalan
-
Geresics
addikt
Több gond is lehet:
- Túlmelegszik - jó, hogy újrapasztáztad, de a hőfokokat nézted?
- Nem bírja a tápod - sajnos azok is meghalnak (még a minőségiek is).
- Kezd meghalni a VGA - akár a VRAM, akár más része a VGA-nak is okozhat ilyen gondot.
Terhelésre hamarabb meghal? Netán azonnal? Történt valami változás mostanában? (pl. új RAM, ki lett takarítva a gép, stb?)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz hoffman_ #21720 üzenetére
Szerintem érthető az a [moderálva] hozzászólás, főleg ha olyan [moderálva] [moderálva]
is olvassák akik [moderálva] tudnak káromkodni, ahelyett, hogy kicsit türelmesebbek lennének magukkal szemben. Mert ugye az Ő [moderálva] [moderálva] [moderálva] kérdése a legfontosabb ebben a [moderálva] fórumban. bocsi[ Szerkesztve ]
Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
tka
tag
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Hátha itt is kapok választ
Egy athlon x2 250 + hd 4770 párosítás esetén mi jelenti inkább a szűk keresztmetszetet, amennyiben figyelembe vesszük, hogy a cpu húzható 3750 Mhz-ig?
Olyan 20-25k körül költenék a gépre első lépésben, és nem tudom, hogy milyen irányba induljak el, mert jó időbe fog telni, mire újra költeni tudok erre a célra. Lap+memória csere nem jön szóba, tehát am3-ban gondolkodom.
Gondoltam egy használt 6850 beszerzésére, illetve proci fonton egy 4 magos phenomra.
1920-1080-ban játszom, többnyire minden élsimítást használva.Tehát mit cseréljek most? CPU-t, vagy VGA-t, hogy észrevehetően nőjön a teljesítményem? Az athlon kihajtja-e most a 4770-ből amit lehet?
Eladni nem akarom a cuccokat, tehát nem gondolkodom ráfizetéses cserében.
Előre is köszi.
DH"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
lineage2
csendes tag
Teljesítményben van különbség 7870CF és a 7950 vagy jobb esetben a 7970 között?
2gb memória méret és a 256bit elegendő lesz 2,3 évig?Vagy a 3gb és 384bit sokkal jobb,és hiába a crossfire?!
Válaszadást ha kérhetem akkor privátban,és csak hozzáértő reagáljon a kérdésemre.
ⓛⓘⓝⓔⓐⓖⓔ₂
-
7heaven
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést nem kerestem rá (nem is igazán tudom, hogy lenne jó rákeresni) így nem tudom,
hogy valaki feltett-e már hasonló kérdést:
ASUS A8NSLI alaplapom van (939-s) és új videokártyát (AMD HD7850-et néztem ki) szeretnék venni.Viszont az új kártyák már PCI Express 3 típusúak, az alaplapom pedig csak PCI Express 2 támogatja.
Kérdések:
1. működne-e benne a PCI E 3.s kártya? (remélhetőleg igen, és van visszafelé kompatibilitás)
2. ha működik PCI E 2-vel, akkor milyen hátrányok lesznek?
Játétkoknál előfordulhat, hogy nem hozza az elvárt teljesítményt?Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Melyik VGA-t ajánlanátok, ha ezeknek a kritériumoknak kellene megfelelnie?
-hdmi kimenet
-halk hűtés
-ATI
-Full HD felbontást bírja.
-(lehetőleg olcsó )Nem használjuk a gépet semmi komolyra, netezésre, képek nézegetésére, youtube, meg néha Cs:Source, és Dirt 2 megy rajta.
-
Geresics
addikt
A 4870-et szerintem már a 7750 is veri, de ha az nem is, akkor a 7770 1GB már biztos, és az áruk sem vészes (kb. 24eFt és kb. 28-30eFt), és alig fogyasztanak.
Nem írtál árkategóriát, de én ez alá már nem adnám, pláne, hogy a 12.11-es driver dob a teljesítményükön. (Használtban persze más lehetőségek is vannak...)(#21736) OgKush
u.a., de a Dirt2 FullHD miatt inkább 7770.(#21734) 7heaven
Ajánlom figyelmedbe pár kommenttel feljebb ezt és ezt a választ.Szerk.: keresni pedig a jobb felső sarokban tudsz, csak beírod, hogy PCI Express 3, és ütsz egy entert.
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz OgKush #21736 üzenetére
Szia!
Amennyiben tényleg elvétve játszol, és ezen a jövőben sem változtatsz, az általam használt MSI Cyclone HD 4770-es Radeon tökéletesen ajánlható - amennyiben nem félsz a használt kártyáktól.
Viszi még a Dirt 3-at is fullban 1920-1080-ban, ha az alvégen keresel, akkor 10k magasságában megkapod, a cyclone hűtés miatt a mai napig tökéletesen halk, pedig nem mai darab, szerintem a fogyasztása is jó, anno nagyon dicsérték - teszem hozzá: joggal. A cséhez is full elég lesz.DH
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
utánvétel
aktív tag
Egy régebbi nvidia 9800-as kártyára felszereltem ezt a csendesebb, nagyobb hűtést.
Egyetlen problémám a hátulján lévő kivezetett kézi potenciométer fordulatszabályzó.
Hogyan tudnám kiiktatni, hogy ne kézzel kelljen a fordulatot szabályozgatni, mert ez így marhaság.
A processzor esetében is, de egyéb hűtéseknél is egy beépített szenzor figyeli a hőmérsékletet és emeli a fordulatszámot, ha szükséges.
Tehát az a kérdés, hogy ezt a forgó potit levágnám és mit hová forrasszak, hogy automatikusan működjön a fordulat szabályozása a hőmérséklet függvényében.[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
utánvétel
aktív tag
válasz agressiv #21741 üzenetére
De a régi ventin nem volt ilyen szabályzási lehetőség és magától "fordulatszámszabályzott"
És ha a régi venti csatlakozóját átforrasztanám az újra?. akkor rá lehetne dugni a vga ventillátor csatlakozójára. Úgy működne esetleg az automatikus szabályozás? (mert ugye most az alaplap fan csatlakozóra van dugva)[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
agressiv
addikt
válasz utánvétel #21744 üzenetére
Nem kell tekergetni, állítsd be egy olyan fordulatra ami nem zavar és hagyd úgy. ezeknek a hűtőknek éppen az a lényege, hogy alacsony fordulaton üzemelnek és csendesek. A gyári hűtővel 70C° környékén kezdené csak felpörgetni a ventitlátort és ezzel a hűtővel nem valószínű, hogy eléri azt a hőmérsékletet, szóval amúgy is maradna a fordulat..
Bocs dupla.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Bazsó
tag
helo
az alkatrészekhez keresnék megfelelő VGA-t?
i5 760
8GB DDR3
1920x1080-ba játszanékhasználtan szeretném megvásárolni. 2-3 opció kellene ,max 35.000Ft-ig
köszönöm
□ "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél" □
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Óriási Gonddal küszködöm.
Adott a videókártyám ( Gigabyte Hd 6850 OC ) és random olyat csinál, hogy felpörögnek a ventik, elmegy a kép. Ettől az időtől számítva, még 5-10mp-ig működik a gép ( Pl. Ha TS-en beszélgettem, vagy youtube megy, azt még hallom ) aztán teljesen lefagy.
Nem tudom mitől lehet ez a gond. Ha csak simán Resetet nyomok, nem segít, csak a végleges leállítás ( 5mp-ig a bekapcs gomb )
Kérlek segítsetek, mert nem akarom, hogy bármelyik hardverem, sérüljön !!!
Köszönöm !
Üdv. Tubica
U.i.: Én a tápomra gyanakszom ( 400 FSP )
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- CASIO órák kedvelők topicja!
- DUNE médialejátszók topicja
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest