Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) konzumpro válasza Dr. Szilikát (#4100) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

A tejsav oldja a kávézsíros learkódásokat is, úgy tudom.

(#4102) zs198


zs198
aktív tag

Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást és a segítséget!
Így már nyugodt szívvel használhatom a DM-es és a másik (ORO) vízkőoldó szereket!
Azért olcsóbban kijön az ember, mint a gyári Philips cuccal!
A megmaradt pénzt meg ráköltöm kávéra+a Laica vízszűrőre! :)

Üdv. -Zsolt-

(#4103) konzumpro válasza biker (#4099) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Milyen kár hogy beetették a kapszulával (is) az embereket. Kell még pár évtized hogy lássuk milyen hatással van a Nestlé az élelmiszeriparon keresztül az egészségünkre - ha lesz még rá pár évtizedünk.

Én most tettem vissza a karos helyére a Philips automatát, ami gyári állapotba van hozva, most volt két éves. Meg tudom vele csinálni azokat a cappuccinokat, lattékat amiket karossal, meg gyengébbet is tudok, vagyis Frei csészébe 100ml tejhabbal egy gyengére állított 20 ml-es ristrettot felönteni, amit azért karossal pocsékolás nélkül nem lehet. Amiket karoson tanultam, most automatán is elismételem. A cél a hasonló ízhatás és textúra, csak kisebb adagokkal, eddig jók vagyunk. Hirtelen fura a kényelmesség, meg hogy nem sugároz egy ötven fokos fém test az orrom előtt. :D Még csak a gőzölésre se kell sokáig várni, úgy látszik a dual bojler csak a hőstabilitáshoz ad hozzá, a gyorsasághoz őszintén szólva nem nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#4104) inf3rno válasza konzumpro (#4103) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én igyekszem függetlenedni ezektől a cégektől amennyire lehet. Nyilván itthon nem teljesen mert kinyírták a magyar élelmiszeripart rendszerváltáskor, hogy az ő cuccaikat vegyük.

On: Én tökre elégedett vagyok ezzel a karos DeLonghival, teljesen más az ízhatás, hogy forró vízzel és papír szűrővel ugyanazokra a kávékra. Visszaadta az életkedvem. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#4105) biker válasza konzumpro (#4103) üzenetére


biker
nagyúr

pontosan tudom, mi mivel jár, és ha lenne értelmes áron ese pod gép akkor azt vennék.
De ugye belátod, hogy a heti 3-4 kapszula vs napi 15liter víz mire elmosogatom a gépet ne penészedjen bele 3 nap alatt a cucc, az valahol kiegyenlíti egymást? NEm az én tervezett kapszula fogyasztásomtól hal ki a föld, hanem ha egy irodában napi 40 nespressót isznak.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4107) konzumpro válasza biker (#4105) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ittam podból, Pécs környékén egy cukrászdában, az nem volt annyira finom.
Kicsit rövidre fogva:
Szeretném hinni, hogy mindent megtesz a Nespresso a fair trade kávéért, nagy a választék is, azért én a Vertuo-t kihagynám, mert szerintem csak a konkurencia kizárása a cél, és hát ízre az se egy nagy durranás.

(#4108) csabulaxi válasza konzumpro (#4103) üzenetére


csabulaxi
senior tag

"sokkal inkább bízok abban, hogy ha jól bejáratott kis pörkölőktől vásárolok, akik közvetlenül a termelőtől vásárolnak kis tételekben, "
mert Budapestről odarepkedni a kv ültetvényekre az nem b@sz oda a környezetvédelemnek?! :B

[ Szerkesztve ]

"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."

(#4109) konzumpro válasza csabulaxi (#4108) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

A szabványosítás, a szervezett munkafolyamatok elvileg csökkentik a környezetszennyezést de legalábbis megteremtik a feltételeit. VIszont ahol egy piac leuralása a cél, ott ez másodlagos szempont, ha egyáltalán.

(#4110) Rolly válasza csabulaxi (#4108) üzenetére


Rolly
veterán

nálunk ezért nem jött szóba se kapszulás se podos kávéfőző... Mert a lehető legkisebb lábnyommal próbáljuk élni az életünket... Tudom a kávét is ide kell reptetni és rágjak tormát inkább ...

Jelenleg ott tartok, hogy a fél kilós kávé zacskója zavar, mert azt ugye nem lehet szelektívbe rakni :( erre valamit kitalálhatnának...

(#4111) inf3rno válasza Rolly (#4110) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az őrölt Segafredo dobozban van, azt újra fel tudod használni. Nem tudom egésszel működne e, valszeg levákumozni nem tudnák így.
Kapszulánál hallottam valami utántölthető kapszuláról, de sosem vonzott igazán.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#4112) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Húha. Közben ugye automatázok, reggeli latte Bellarom Tansania, látszatra tök jó lett, de most én vagyok a robbanós fejű emoji a kormányplakátról.
Ennyivel gyengédebbet főz a karos? Elképesztő. Valamit ki kell találnom erre, rövidebb adag, esetleg nyomásfokozó növelés már megint, ami látszatra ellentmondásos, mert ha több ideig érintkezik vízzel a kávé, erősebben kioldja a koffeint. Szerintem csak rövidebb adag lesz.

(#4113) biker válasza konzumpro (#4107) üzenetére


biker
nagyúr

"Ittam podból, Pécs környékén egy cukrászdában, az nem volt annyira finom."
nekem volt másfél évig ilyen gépem, csak tönkrement. Lucaffe, meg Vergnano podokkal isteni volt. Konkrétan mikor vettem fél éve Vergnano szemes kávét, és elkezdtem használni, akkora csalódás volt a pod után, hogy alig vártam elfogyjon
Nem olcsó a jó pod sajnos

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4114) konzumpro válasza biker (#4113) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

80-ért van La Piccola az Alzában. Melyik fajta Vergnano szemes volt? Tennék vele egy próbát.

(#4115) biker válasza konzumpro (#4114) üzenetére


biker
nagyúr

Arany/fekete granaroma

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#4116) #49155328 válasza Rolly (#4110) üzenetére


#49155328
törölt tag

Jártál már hulladékkezelő telepen?
Meglepődnél, hogy mi van ott ! :C :N

(#4117) Chal


Chal
addikt

Rég jártam erre, akkor jól áttúrtam a topicot, illetve kérdeztem is, és egy Philips Lattego 5330/10 -re esett a választás, amit azóta is nagy megelégedéssel használok. A szüleimnél viszont bekrepált ma egy régi Saeco, többször is volt már javítva, kicsit elegük van belőle, felújított darab volt, hiba volt eleve megvenni.

Persze egyből hívtak, hogy mit vegyenek, jó e ez a Philips, illetve az utóda. Az a helyzet, hogy van vele egy apró gondom, az pedig a vízfogyasztás. Nem is a töltögetéssel van baj, vagy a mennyiséggel, hanem hogy baromi hamar megtelik a csepptálca, és ez elég kényelmetlen tud lenni. Ha valaki kicsit nem figyel oda, akkor könnyen előáll a zsonglőrködős helyzet a mosogató felé, miközben szinte garantált a magunkra és/vagy a konyha kávés vízzel történő eláztatása :) Én e miatt ennek tudatában ma már talán mást választanék, de persze nem annyira jelentős a dolog, csak ha már úgyis új vásárlás lesz, akkor ezt is figyelembe venném/vennék.

Ezt leszámítva szívesen mondanám nekik, hogy vegyenek valamelyik lattego modellt (így elsőre a 4300-ast néztem ki), kérdés hogy az újaknál is fenáll e ez a probléma. Ha esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, akkor szívesen venném ha leírná.

[ Szerkesztve ]

(#4118) konzumpro válasza Chal (#4117) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Mindig vannak kis optimalizálások, fejlesztések az újabb sorozatokban. Már más a csepptálcák alakja az új sorozatban, csendesebb a mechanika és nem jár feleslegesen, jobb az adagolás is. De ez igaz az eggyel azelőtti sorozatra is, ahol középre került a főzőegység.
Igazán takarékos a vízzel inkább a Jurák között van. A Tchibot nem tudom, tippelem csak hogy mindenben jobb mint a Saeco rendszerűek.

(#4119) roti86 válasza Chal (#4117) üzenetére


roti86
őstag

Tipp: én egy régi rossz bögrét teszek a gép alá, hogy oda öblítsen be- és kikapcsoláskor, így a tálcát elég akkor üríteni, amikor a zacctartó megtelik. Philips EP3510

(#4120) Voice24 válasza roti86 (#4119) üzenetére


Voice24
őstag

Ugyanez megy nálam is, csak egy régi kis kávékiöntő van a kifolyó alatt. Így délután az utolsó kávé után egyszerre csinálok minden ürítést és utántöltést (Delonghi)

(#4121) ToBeY válasza roti86 (#4119) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Ugyanezt csinálom én is kis pohár a gép alá ki/be kapcsoláskor abba öblít :K

[ Szerkesztve ]

(#4122) Petyuska111 válasza biker (#4105) üzenetére


Petyuska111
tag

Ezzel mi a gond? 40e az szerintem értelmes ár egy ese pod-os gépért. A jó pod nem olcsó, de azért nem is olyan nagyon drága, pl. 100 db Moak Soul 27.90 EUR (=9,940 Ft, 1 db=99,40 Ft), Illy 18 db 7.40 EUR (=2,627 Ft, 1 db=146 Ft). A Moak az egyik legjobb, amit eddig ittam, az Illy-nél meg nem nagyon van drágább, az is igen jó, hasonló a Moak-hoz. Vannak ezeknél olcsóbbak is. Plusz szállítás 8.90 EUR. Nem olyan vészes. Itt. Minőséget tudod, volt pod-os géped, nem ragozom.

(#4123) Ance


Ance
őstag

Üdv. Ismerősöm kért tanácsot, de nem értek ezekhez a gépekhez. Olyan automata kvfőzőt keres, aminek több kávébab tartálya van a különböző kávékhoz. Ezt nézte ki [link] . Ez jó lehet, vagy van ajánlottabb ezekkel a feltételekkel. Nagyjából nem árérzékeny, de szeretne 400k alatt maradni. Köszi.

(#4124) konzumpro válasza Ance (#4123) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ez jó árban, hasonló Jurában sokkal drágább, használtban is. Bár a két tartálynak csak valami cukrászdában látnám értelmét, de amilyen lattékat lehet ezekkel csinálni, még oda se.

(#4125) Gibo


Gibo
senior tag

Sziasztok,

végigböngésztem a Fórumot (gépcserén tanakodok, de még nem sikerült eldöntenem merre tovább, mmint karos vagy inább továbbra is automata). Láttam sok rel. negatív kommentet a Krups-okról. nekünk a családban most már 3 db Krups EA 8108 van, az elsöt 2015ben vettem a szüleimnek. Azóta csak a tömítéseket kellett cserélni, kb. másfél évente. Elsö körben én cseréltem, leszerelni körbe a müanyag házat kicsit macera de nem a világ vége. Azóta szerelö csinálja (5000Ft + a tömítések, ennyit nem ér az idö amit elcseszek vele). Szal összességében szeretjük, mindhárom megbízhatóan müködik és ahogy minden müszaki táry, követeli az idönkénit karbantartást. :DD
Gondoltam leírom a tapasztalatomat, hoyg legyen pozitív vélemény is :)

Az egyetlen hátrány amit én tapasztaltam, az az, hogy vannak olyan kávék (legutóbb pl. a Mantaro Calma) amihez egyszerüen nem tudja eléggé felmelegíteni a vizet, a kv nagyon savanyú marad. Még jó, hoyg ezen más kávébab választásával könnyü segíteni :DDD

[ Szerkesztve ]

Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro

(#4126) konzumpro válasza Gibo (#4125) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Philipsnél két év után kezdtek szétmenni a gyorskötözővel megoldott csőcsatlakozások a nyomásfokozó miatti túlterhelésnek hála, ez abban nyilvánult meg, hogy néha tócsák maradtak a tálcán kívül, hallhatóan szivárgott a víz a gépen belül. Javítva tökéletesen működik, minden gépre ráfér egy idő után egy átnézés.

Én most úgy próbálok segíteni ezen a hőfok problémán Philipsnél, hogy először gőzölök, utána főzök, ahogy az automatáknál szokás. Egyébként szimpatikus az újabb Krupsoknál a mennyiség állítás lehetősége a kijelzőn.

EA 8108 volt a családban, jobbakat főzött mint az utána jövő Philipsek gyári mennyiségekkel.

(#4127) Gibo válasza konzumpro (#4126) üzenetére


Gibo
senior tag

Köszönöm, ezt a gözölös technikát akkor kipróbálom majd, hátha segít a Krupson is!

Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro

(#4128) Dr. Szilikát


Dr. Szilikát
őstag

Ahogy a kezelési utasításban is szerepel, az őrlőben lévő maradék itt sem megkerülhető, két csészényi főzés után tisztul át. Egyúttal az allergiás lehetőségre is figyelmeztetnek, ha valaki amiatt használna kétféle babot.

Csak a biztonság kedvéért jegyzem meg, hogy a váltás nem azonnali.

(#4129) konzumpro válasza Dr. Szilikát (#4128) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ilyenkor már érdemesebb a Sage Oracle-ben gondolkodni, majdnem automata, csak a kart kell rakosgatni, azt hiszem megy vele az adagonkénti őrlés is manuális módban, vagyis könnyen lehet váltogatni a kávéfajtákat, bár akkor meg tudni kell melyik hanyas fokozaton muzsikál. Annyi előnye van bármelyik másik karoshoz képest hogy tamperol is automatikusan, ha meg egy kávéfajtával kell sokat főzni akkor adagol is. Amúgy indokolatlanul drága.

400e körül már képbe jöhet két különálló gép is.

(#4130) Ance válasza konzumpro (#4124) üzenetére


Ance
őstag

Köszi! Melyik az a Jura, ami tudja?

(#4131) konzumpro válasza Ance (#4130) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Pl. az X7, X9.

(#4132) Dyde


Dyde
aktív tag

Sziasztok!
100e ft körül van olyan gép ami ajánlott lehet? Láttam az összefoglalóban ajánlott Tchibo Esperto Caffe gépet, de láttam az árukeresőn a Krups EA8108-t is elég jóra értékelték. Van vmi ebben az árkategórióban ami bestbuy?

(#4133) konzumpro válasza Dyde (#4132) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Salapp véleménye alapján a Tchibo. (Őröltből nem tud főzni)
Mire kell? Tejes vagy csak kávé? Ha tejes, jó a borotvahab, vagy kellhet latte art szintű gőzölt tejhab?

[ Szerkesztve ]

(#4134) Ance válasza konzumpro (#4131) üzenetére


Ance
őstag

Köszi! Ez az X7 eléggé jónak tűnik így elsőre. Egyszer láttam ilyet Bosch géppel is. Azt kerestem, de nem találom. Régen láttam, gondolom már nem gyártják.

(#4135) Dyde válasza konzumpro (#4133) üzenetére


Dyde
aktív tag

Köszi, fú nem tudom, eddig csak kapszulásunk volt de most váltanánk vmi kicsit komolyabbra. Ha igen, ha nem mit ajánlanál? :R (eddig ilyen ikeas kis kézi tejhabosítónk volt)

(#4136) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Philips automata gépet készülök venni a 2200-as szériából.

A latte go funkció megérhet +25ezret? :)

Jobb ha így veszem meg, vagy ha külön vennék tejhaobosítót pl 25-ért? :)

(#4137) konzumpro válasza kory24 (#4136) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Sokkal kényelmesebb.

(#4138) konzumpro válasza Dyde (#4135) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ikeásnál nem jobb az átlag tejhabosítós automata, de legalább kényelmes. Ha kifogsz egy rövid fém gőzcsöves Minutot, azzal jó latte habot lehet csinálni. De irreálisan drágák ha vannak még új darabok. Az új Philips sorozat (1200/2200-tól felfele) manuális gőzcsövese nem egy leányálom, csak buborékos habot tud. Műanyag fúvókán gumi köztaggal fém pannarello. De ha az is elég, akkor jó bármelyik, a Tchibo Esperto Latte is, ha nem kell akkor elég az Esperto Caffe. Ha automatikus cappuccino kell akkor legolcsóbb LatteGo-s Philips. Ha latte kell akkor LatteCrema-s Delonghi, de az 180e körül volt legutóbb mikor néztem.

[ Szerkesztve ]

(#4139) Dyde válasza konzumpro (#4138) üzenetére


Dyde
aktív tag

:R

(#4140) salapp válasza Dyde (#4139) üzenetére


salapp
addikt

Karácsonyra kaptam egy Tchibo Esperto-t. Nagyon jó, könnyen tisztítható, kis helyet foglal, nem hangos különösebben, és finom kávékat csinál. Nem szemetel mellé, nem szöttyös a zacc, egyben vannak a pogácsák, praktikus az egész felépítés. Én ajánlom, ha gyorsan, egyszerűen kell finom kávé.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#4141) Dyde


Dyde
aktív tag

Szerintem ez lesz nekünk is. Ki milyen kávéval használja? Ebbe relatíve bármilyen szemes kávé jó, vagy megvan hogy mikkel ajánlott? Pl Frei dohánykávé jó lehet?

[ Szerkesztve ]

(#4142) salapp válasza Dyde (#4141) üzenetére


salapp
addikt

Én az intenzívebb ízű, klasszikus, nem savas, nem gyümölcsös, csokisabb kávékat szeretem, fiam is azokat kéri, tejes italokba. Omnia Classic és Barista, Mantaro Ahora, Lidl barista, mind kellemes eredményt adott. Szerintem automatába felesleges 3-4000/kg árúnál drágább kávét önteni. (Nyilván a kávéválság eljövetelével ezek az összeghatárok is emelkednek majd)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#4143) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, ez a leárazott picobaristo deluxe SM5573/10 mennyire ajánlott vétel?
A tejhabosító része mennyibe jobb/rosszabb/kényesebb a latte go rendszerhez képest?
Főleg a sok kávé típus miatt gondolkodtam el rajta, mert a mostani latte go csak két fajtát tud.
Illetve még vadászom a 25%os kupont hozzá. ;]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4144) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziaasztok, elindultam a lejtőn :D.

Vettem egy Graef CM702-es őrlőt, és egy Jura F70-essel használnám, tudom ez még nem lesz presszó élmény, de jobb őrlésű cuccot tudok így beletenni

Valakinek van tapasztalata egy hasonló kombinációval?

Mit mennyit és hogyan? :R

17grammal kezdtem, azzal nagyon beton lett szerintem , de nem fulladt be. Pogácsa egyben maradt

Caffe Vergnano 1882 Granaroma ment most bele, később majd probalok frissen őrölt cuccokat keresni bele

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4145) konzumpro válasza Graphics (#4144) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Most találtam meg a jegyzeteim között, Jurával 11.5g-ból főztem 30ml-t, duplához meg 18.5g-ból, Graef CM702 őrlővel 6-7 fokozaton, Bellarom Bio és Segafredo kávékkal.
Frissebb kávéval feljebb is lehet menni. Ha befullad, úgyse főzi le, csak eldobja.

[ Szerkesztve ]

(#4146) Graphics válasza konzumpro (#4145) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Na én 14-esen őröltem :D.

Reggel kipróbálom ezeket, és nagyon szépen köszönöm :R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4147) konzumpro válasza Graphics (#4146) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Én is kb. azon kezdtem és tök jó volt karoson nyomásfokozóval.

(#4148) Graphics válasza konzumpro (#4147) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hát ja, de automatán lehet nem a legjobb, hát ezt majd tesztelem.

Mert a 17gr - 30ml elég kemény lett :DDD pumpál rendesen a szívem :))

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4149) vicces


vicces
addikt

Hagy pumpáljon csak az, azért van!

Én ha nem tolom fel legalább 4 kávéval a koffeinszintet úgy érzem nem is élek ;] bár, most a szabi alatt ezt 2-3-ra vettem vissza - le akartam jönni kicsit a cuccról -, de így is kitart jó sokáig a véremben szerencsére.
Azelőtt 2 duplát toltam ~2x18 grammból, jól telecsurgatva a kávéscsészét napinditónak. :K

:)

(#4150) Graphics válasza vicces (#4149) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nekem napi kettő automatas kávé közepes erossegen, erre úgy jó pár éve be vagyok "kalibralva", ha ennél többet iszik, akkor nem megy az alvás se

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.