Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz
Grande Ale #4399 üzenetére
Olyan tusoló kell, ahol lehet erősre állítani a sugarat, és legyen forró a víz. Mindenhova minden szögből menjen a víz. Egy idő után elkezd majd kipotyogni innen-onnan a lerakódott kávé, a zsír meg tutira le fog jönni közben. Nyilván nem elég 10mp erre. Biztos nem raknám mosogatóba és nem használnék semmilyen savas/lúgos kemikáliát. Szerintem.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Grande Ale #4397 üzenetére
Philipsnél ezt kifejezetten nem ajánlják. Én azért nem tenném mert a fém részeit megkezdi a vegyszer. Esetleg kádban a tussal lehet megpróbálhatnád előtte, ott a nagyobb víznyomás talán segít.
Ha mégis amellett döntenél, hogy beteszed akkor viszont érdemes egy ilyen rövidebb áztató programmal, nem a legintenzívebbel megpróbálni, először.
Egyszer egy kenyérsütőnek a tálját tettük bele és elég durva látvány volt amikor kivettük.
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Szerintetek mennyire elvetemült dolog lenne mm mosogatógébe tenni a központi egységet?
Nem tudom már rendesen kitisztítani, ragad ettől a szilikon zsirtol... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#49155328 #4394 üzenetére
Nekem sem elég a standard 25 ml eszpresszó a fél fogamra, a vízmennyiséget nagyon növelni pedig nincs értelme. Ahogy észrevettem, általánosságban addig érdemes engedni, míg világosodni kezd a főzet, ezen persze lehet finomítani, hogy kicsit előbb stb.
Nekem már régóta alap, hogy dupla főzést nyomok a Saeconál. Vagy lehet hagyni a két főzés között egy kis szünetet is, hogy a bojler tudja követni a tempót és visszafűtsön. De szünet nélkül sem vészes.
Egy halk zümmert kötöttem a fűtőbetétre, amiből hallom, ahogy kapcsolgatja magának a fűtést, majd befejezi, utána már csak ritkán kapcsol rá. Ebből érzékelem, hogy mi történik éppen. Plusz egy W1209 termosztátot is csatlakoztattam, de csak hőmérőként / kijelzőként használom, mivel ez volt kéznél régebbről, így jobb híján kipróbáltam.
-
törölt tag
válasz
#49155328 #4394 üzenetére
Az a baj, hogy ezek mind duplázzák a dupla adagot. Emlegetem a Jurát, de az is, ha duplát nyomtál, ráengedte a dupla adag vizet a szimplánál nem sokkal több őrleményre. Igazi spórolós német hangulata volt, bár a kávéval éppenséggel nem fukarkodott. Szerintem arrafelé kéne keresgélj J5 fölött használtban, az újak irreálisan drágák.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4391 üzenetére
Az áramlás sebességét lehet pimpelni szűkítővel, gépe válogatja, mostanában nincs szerencsém ez ügyben se karossal, se automatával. Ha kisebb a vízhozam, lassabb a lefolyás, csak jó lehet... (Nem mindig)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#49155328 #4390 üzenetére
Vizet általában lehet állítani ilyen gépeknél. Mondhatnám, alapkövetelmény mivel gyárilag, ha be is állítanának valami standard 25 ml eszpresszót például, az sem lenne mindig pont annyi, a különböző babok / őrlés stb. feltételek miatt. Igaz, hogy a belső "vízóra" mér valamennyi vizet, ami a bojlerbe befolyik, de az elnyelés lehet különböző, illetve nekem az is gyanús, hogy még a nyomás nagysága, áramlás sebessége is befolyásolhatja a mérési pontosságot. Ezért is szabályozhatónak kell lennie:
https://data.fast.eu/manual/41/41011117/41011117-im-hu.pdf
Ha jól látom, az őrlési mennyiség fix ezeknél a gépeknél, ami nem a legjobb megoldás.
Saeco főzőegységnél például emelt töltetre álltam be mostanában (9 g), így a pogácsa is jobban egyben van, ízhatás is kedvezőbb.
-
törölt tag
Nem a pogácsa vizes, hanem a kávé.
Kb. 6-7g kávéval dolgozik és abból lesz 32g ital.Bigmasterg nem ma kezdtem, de oda.
Az a baj itt még a darált kv mennyiséget sem lehet változtatni, az fix.Bár ugye eddig neki Szarvasija volt, nekem alap a 18g->36g espresso. Ehhez tudok viszonyítani.
-
salapp
addikt
válasz
#49155328 #4387 üzenetére
Nekünk ugye a Tchibo Esperto Caffé nevű kicsit funkcionálisan átdolgozott klónja van, de a pogácsák egyáltalán nem vizesek, ha nem esnek nagyot (utolsók a gyűjtőben), akkor egyben is maradnak. Kommersz kávékat teszünk bele. 1-es őrlési fokozaton Omnia, Tchibo Milano, stb. 2-es fokozaton Omnia Barista Cremoso pl.
Azt simán el tudom képzelni, hogy nem mindegyik gépet sikerül gyárilag jól beállítani, és így a felhasználó nem tud kellően finom őrlést kiválasztani a rendelkezésére álló tekerővel. -
törölt tag
Megjött ma a Sencor SES 7015CH.
Egyszerű mint a faék.
Viszont nagyon vizes kávét csinál, nem tetszik a muternak.
Ti milyen kávéval etetitek?
Lehet mókolni a darálón, hogy finomabbra őröljön ?Illetve van e olyan kv gép ami nem ilyen apró pogácsából készíti a kávét?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4385 üzenetére
Köszi, akkor mostantól a belsejét is bekenem kicsit, amikor a főzőegységet olajozom. Valószínűleg a tapadás miatt kopott el a gumi ilyen hamar.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
WaterWawe #4383 üzenetére
Érdemes kenni, mert a betapadás / rángatás a mechanikának sem olyan jó, a gumi is hamarabb elkophat. A hüvely belsejét szoktam kenni néha vattapálcikával.
A forró vizes öblítés úgyis elviszi, de a szilikonzsír vagy olaj semleges, nem ízesít, elfogyasztása is ártalmatlan. Az élelmiszeripari verzió a gyártás tisztasági feltételeiben különbözik.
-
bigmasterg
addikt
válasz
#85578752 #4381 üzenetére
Cream: Delonghi gép (ecam 21.117), friss pörkölésű kávéval: [link]
Boltival viszont tényleg nem tudja ezt.
Ma raktam bele boltit, mert elfogyott a rendes kávé. Hát rettenetes egysíkú íze van az összes eddig általam kóstolt boltinak. De lehet nem próbáltam még eleget.Kíváncsi leszek, hogy ebből a gépből ki lehet-e hozni többet külön őrölt kávéval. Van egy hario kézi örlőm, de azzal nem próbálkoztam, mondván hogy úgysem tud elég konzisztensen őrölni, az inkább kotyogós mellé való.
Előrendeltem egy Eureka single dose-t, első körben egy robot mellé akarom, de kíváncsiságból majd ki akarom próbálni, hogy egy normálisabb örlő javít-e az automata ízén. -
WaterWawe
őstag
válasz
WaterWawe #4351 üzenetére
Jó hir, a pipacső tömítések cseréje megoldotta a problémát, így nem kell felvigyem Pestre és várnom, hogy 3 hetet üljön rajta a szerviz. Köszi a tippet.
Megfigyeltem, hogy amikor kihúzza a pipacsövet a főzőegységből akkor van egy élesebb kattanó hang, (ez még az előző tömítéssel is volt. Lehet értelme megolajozni a tömítéseket, hogy jobban csússzon? Vagy ez teljesen felesleges és a kávé ízét is elrontja? -
törölt tag
Az összefoglalóból kikerült pár mondat, mert tévedtem ezeket illetően:
A zaccpogácsa állagából nem lehet következtetni az elkészült kávé minőségére, főleg ha nincs a főzőegységben leeresztő szelep, ami főzés végeztével a zaccpogácsából távozni engedi a vizet (pl. Jurában van ilyen).
A cremából sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mivel itt leginkább egy rugós nyomásfokozó szelep állítja elő a cremát, apró légbuborékokat keverve a kávéba.
A valóság az, hogy jól beállított őrlőnél szinte száraz a pogácsa akkor is, ha nincs külön leeresztő szelep, pl. a Philips Minuto rendszerű gépeknél. Csakhogy gyári állapotában nem lehet olyan finomra állítani az őrlőt, hogy jó legyen. De friss kávéval simán el lehet érni ezt az állapotot. Nézek a napokban egy menetemelkedést 10 fokozatot állítva az őrlőn, aztán ugyanezt le kéne mérni egy Graef őrlőn is. Ott 2-5 között van a presszó finomság mondjuk a Bellarom Bio-tól a friss két hetes pörkölésig. Ha a tartomány felső vége még beleér a gyári Saeco őrlők alsó tartományába, akkor friss pörköléssel a célnak megfelelő lehet.
A cremával kapcsolatban pedig változó a helyzet, a karos gépeknél a duplafenekű kosár esetében tényleg habos buborékos crema keletkezik, de pl. a Delonghinál használt rugós szeleppel és mondjuk Philips főzőegységgel nem nagyon keletkezik crema ha túl fáradt a kávé, tehát valamennyire lehet következtetni dolgokra a színéből, állagából, mennyiségéből, pl. ha túlexponált a kávé, mert magas a hőfok, az automatánál is megjelennek a világos foltok a túl sötét cremában.
Konkrétan ezeket mégse raknám bele az összefoglalóba mert nincs még kitárgyalva, lehet hogy nem is számít. Viszont ha van ami hiányzik onnan, javasoljátok, hogy az idetévedő érdeklődő rögtön választ kaphasson a kérdéseire.
-
Zirowe
nagyúr
Én most ebből rendeltem 100 darabot, jobbra alul van olyan shipping opció, amivel csak +1,69€ volt a szállítás ide, pénteken fogom kipróbálni.
Illetve ilyen filtert is rendeltem, a 9 darabos ár szállítással együtt bőven az itthon kapható utángyártott ára alatt volt.
Szilikont meg innen, bár ezt már nem gyártják és másmilyent adtak kb ugyanennyiért, de nem cserélték még le az oldalon.Kicsit lejjebb vitte a karbantartási költségeket.
-
törölt tag
Sencor SES 7015CH tapasztalatok?
Muternak lenne. -
ToBeY
nagyúr
Egyébként ennek a kávéolaj eltávolító tablettának van valami megfizethetöbb alternatívája mint a gyári philips?Valami DM-es cucc mint a vízkőnél?
-
MegalodonS
őstag
Egy erdekes kerdesem lenne hozzatok
Philips 5400 LatteGo, ki/bekapcsolaskor,elegge zajos a konyha pulton,valaki probalt mar gumi talpat rakni ala
???Szamitogepes gumitalp??
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4371 üzenetére
Akkor rendben köszi a választ!
-
Dr. Szilikát
őstag
A bojler vízkőmentesítése ezáltal megoldott, míg a főzőegység irányába nem kell savazni.
Főzőegységben a szűrőn legfeljebb fennakadnának a leoldott vízkőszemcsék, vagy talán a szűrő finom lyukjainak sem tenne jót a sav, tágíthatná azokat, hiába saválló acél. A főzőegység, illetve dispenser irányába a zsíros, iszapos lerakódások oldása szükséges, ahhoz viszont lúgos zsíroldót lehet használni, főzőegységbe pakolt tabletta, ilyesmi. Noha én szétszedéssel szoktam tisztítani ezeket a részeket.
Utóbbi lerakódások ellen dolgozik a főzés utáni vízöblítés is.
-
ToBeY
nagyúr
Megcsináltam a philips gépenél a vízkőmentesítést,de fura mód a kávé kifolyó résznél alig tolta a vizet,inkább a másik részén nyomta ahová a tejes kancsót kell tenni.Ez így normális?
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, tanacsert jottem. Szeretnem meglepni a felesegemet egy automata kavegeppel. Jelenleg egy DeLonghi EC7 van itthon, ebbe kulon daraloval oroljuk frissen a kaveszemeket. A mostani gepen kezzel tudom allitani az erosseget, imadjuk az izet, sot a vendegeink is mindig megjegyzik milyen jo kavet foz. Mit ajanlotok? Az osszefoglaloban listazott Delonghi es Phillips gepek sorozataibol barmelyik amelyik a penztarcankank megfelel, vagy a konkret tipus az ajanlott? Koszi!
-
P.Joe80
csendes tag
Sziasztok!
Vendéglátóipari egységbe szeretnék venni egy automata kávégépet,ami tudja a Cafe Latte-t,Cappuccinot és az Espresso-ja közelítsen a karos minőségére.Napi 15-40 kávé között mozog a kávéfogyasztás,ezt kellene tudnia stabilan,megbízhatóan.
Pohármelegítő előny de nem kell feltétlenül kell.Az itt olvasottak alapján Saeco Royal OTC vagy gran crema,Saeco Xelxis SM 7580/00, Melitta passion OT silver,Melitta CI Touch silver a jó minőségű tejhab miatt,illetve valamelyik Delonghi vagy Jura kávégépre gondoltam 200-350k közötti árfekvésben.Előre is köszi a tanácsokat. -
Bullitz
aktív tag
Leszűkítettem a kört, Krups vagy DeLonghi 100e körül?
Én a DeLonghi felé hajlok, de van egy jó ajánlat és 72-ért tudnék most Krups-ot venni. Így a 30 ezer forint különbség miatt elgondolkodtam, hogy jó a Krups is.Ki mire szavaz?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Dr. Szilikát #4361 üzenetére
Köszönöm. Nincs itthon kis mérőedény, majd veszek valahol.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hauptmann #4359 üzenetére
Hasonló:
Tehát az átfolyásmérő impulzusai alapján 65 / 120 / 200 ml.
Korábbi típus:
Mivel lényegileg azonos főzőegység, sok jelentősége nincs az eltérésnek (mármint a gyártó így vagy úgy találta ki, ismeretlen okból), illetve egyéni ízlés kérdése is. Eleve az espresso standard 25 ml, meg a többire is vannak ajánlások.
-
-
Hauptmann
veterán
Saeco Magic Comfort Plus (első szériás), hány ml a rövid, közepes, illetve hosszú kávémennyiség gyári beállítása?
-
ToBeY
nagyúr
A DM-es vízkőmentesìtőből mennyit kell a gèpbe tölteni?
Ugyanúgy 250ml mint a gyàri,de gondolom teljesen más az összetètele,ezèrt kèrdem?!Àrthatok a gèpnek ha mind belemegy?
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Egy De'Longhi Dinamica ECAM370.85.SB van a tulajdonomban mar par honapja,azota meg nem volt vizkotelenites.A kerdesem az volna,hogy ezek a gepek majd kiirjak hogy ha kell vizkoteleniteni?
Valaszokat elore is koszonom -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4350 üzenetére
Köszi, ez jó lenne, nem kéne az egész vízvezetéket pucolgatni. ✋
-
WaterWawe
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4350 üzenetére
Köszi. A pipacső tömítéseket lehet megnézem / cserélem még szerviz előtt. Nem tűnik nehéznek és ha az a gondja, akkor nem akarom, hogy három hetet üljenek rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest