Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Hát szerintem azért nem full réz, mert nyilván így volt olcsóbb, ne feledd, ez a cucc alapvetően nem egy drága mulatság, mert ugye válság elött volt nálunk 35e, és most se lenne ennél drágább (sőt az AMD nemrég csökkentette is az árait, szal ennél még olcsóbb is lehetne) , csak épp nálunk ugye ez nem pálya, hogy annyiért adjuk a portékát, amennyit ér
A kidolgozottság is arra utal hogy ott spóroltak, ahol és amin tudtak...amúgy aki nem tuningol, vagy ilyesmi, az nem fogja sasolni a hűtő alját, vagy vizsgálni a paszta anyagát, hanem beteszi és játszik, aki meg ezeken pörög, az elöbb utóbb úgyis vesz rá egy komolyabb hűtést.öhm, a feszültséget nem piszkáltam, meg semmi ilyesmit, csak az órajeleket néztem meg, ugyanis a procim sztem így is épphogy elég neki, akkor meg minek háborgassam

úgy gondolom, hogy ezek a fokok emelt órajelen egy (ati) vidkaritól nem brutálsokak, főleg hogy sokan itt 90 meg 100 fölötti eredményekkel dobálóztak

joshua7: Akkor az hogy lehet, hogy mindenki másnak csak 1 magon megy? rejtély...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
A hangja lehet nem az igazi a sapphire-nak, de hogy jól hűt az tuti.
Nekem gpu: 660mhz = 68-73°C
mem: 1100mhz= 82°CMindez csak crysis alatt ment ilyen "nagyra", szal átlagban ez alatt szokott lenni...ha nincs tuning még lejjebb... és mindez egy olyan házban, ahol csak egy házventi van, és azis a vga fölött kb a cpu magasságában...szal nemtom mit művelsz, hogy neked nem elégséges a teljesítménye

joshua7: sztem azért mert peccselted...(?)
E-maxx: nézd meg a topikját, ott a legokosabbak a kérdésben amúgy

-
totyax
aktív tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Hűtheted nitrogénnel is, olyat én még nem hallottam hogy egy vga leállítja a gépet, tehát a cpu hőfokát is nézd meg már ugyan már játék alatt.
Túl sok a kép, kocka alakú izét látok, mindegy. Ez egy koros alaplap. Látom ajánlották a load setup default-ot a biosban ezt támogatom, de megspékelve azzal hogy a legfrissebb hivatalos bios felrakása után ami létezik a laphoz. A lapod via chipsetes ami a létező legrosszabb...a legfrissebb via drivert tedd fel, azaz cseréld le a régit. Nézz szét a biosban mire kapcsolhat le a lelkem, és azok érzékelési hőfokait próbáld változtatni. Nem ártana egy tiszta tesztpartíció hiogy ki lehessen zárni valami ottfelejtett tuning/hőfok figyelő progit/service-t, pl a rivatunert uninstalláltad ügye az ATT felrakása előtt. ATT alatt a cpu hőfokát is nézd ám, hátha a vízhűtéssel baj van, mert nem uri geller kapcsolja le a géped.
Refhűtős vga-d van az aláírásod szerint, nem volt okos dolog a hűtést lecserélni, ha mégis a kártyával van a gond a gari húzósabb lesz. Főleg ha szétfűrészelted rajta a tápfeszhűtőt.
VGA csere előtt ügye uninstalláltad a catalystet. Sőt kártyacserekor talán egy csökkentett módos driver sweeper sem árt. Legközelebb remélem arról fogsz írni hogy mi volt a megoldás, mi okozta a gondot. -
totyax
aktív tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Ha a vga nem reagál akkor elmegy a képernyő, majd később visszajön, mivel a vpu recover visszahozza. Ha a gép lekapcsol, azt a cpu miatt teszi szerintem. A leírásodból viszont nem egyértelmű hogy gpu vagy cpu hőmérsékleteket emlegetsz. Egy nagyobb hőt termelő vga megtermeli hővel a cpu-t és az északi hidat is, a "nagyon szellős ház" önmagában semmit nem mond.
-
katt777
félisten
válasz
-SeveN-
üzenetére
És a VRM-ek? Mert azt nem méri a VGA (igazából csak a GPU-ban mér), és a Twinturbo hűtéssel is gond volt az észrevételek szerint, hogy miközben az alapból mérhető értékek 60-70°C-nál megálltak, a VRM-ek (a többszöri fagyás/restart miatt megmérve) 120°C fölé hevültek.
dugomc: Ha már minden áron "markolni" akarsz, legalább abban tedd fel a szűrőket maximumra. 8XAA, 16XAF, Full precision beállítás javasolt. De az a proci akkor is jobban meghajt egy rébebbi karit, mint egy újat, ill. az újhoz meg legalább C2D kéne. Amúgy markban is nézheted a GPU-score-t, az a mérvadó, mert amíg nem elég gyors a procid, tuninggal szépen emelkedni fog ez az érték is. Ha már nem, akkor megvan a kihajtási szint az adott beállításokkal, de jelen konfigoddal ettől a lehetőségtől nem kell tartanod.
-
Eagl3
veterán
válasz
-SeveN-
üzenetére
Az a táp, ha megfelelően működik akkor bőven elegendő.
Két dolog van, vagy te csinállsz rosszul valamit vagy hibás egy alkatrész.Ki kén epróbállni másik gépben a VGA-t de gyanítom nem lesz baja.
Mégegyszer összefoglalnád, hogy hogyan használod a gépedet és, hogy valójában mit is csinál a gép, újraindul vagy kikapcsol?
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
-SeveN-
üzenetére
Amúgy nincs a kariban belső védelem hogy x fokon leállítja a gépet?
Lévén, hogy a GPU a CPU-val ellentétben a gépen belül nem az "atyaúristen" kategória, így csak arra képes, hogy a VGA-t lekapcsolja. Előtte viszont tud küldeni a driver felé jelet, ami képes lehet korrekt módon üzenni. (lásd: VPU recover.) Ehhez viszont működő driver kell. Post idején természetesen ilyen még nincs.
De gépet lekapcsolni GPU normálisan nem tud.Szerintem esetedben a táp bizonyul adott pontokon kevésnek. Ugyanis a gép olyankor "szokott" lekapcsolni. Egyéb esetekben a fagyás a jellemző, vagy finomabb esetekben csak az alkalmazás szűnik meg futni "nyom nélkül", esetleg kék-halál kíséretében. Még finomabb estekben kapunk különböző hibaüzeneteket.
-
Eagl3
veterán
válasz
-SeveN-
üzenetére
Most komolyan... baromira nehéz lenne megpróbállnod azt amit tanácsoltam?
Leírtam világosan, hogy gyakran előfordul, hogy tuningolva van a gép, bekerül egy új VGA és random fagyások vannak mivel valami nem klappol.Ezért ajánlottam neked, hogy mennj be a BIOS-ba, állíts mindent alapra (nyomd meg a LOAD DEFAULT opciót) és próbálld ki, hogy így fagy-e a játék. Ha nem, akkor újra húzd fel a procid tetszőleges szintre.
Nemértem, olyan nehéz ezt megcsinállni? Ha segítséget vagy tanácsot kérsz legalább fogadd meg.
-
Osynho
addikt
-
Eagl3
veterán
-
válasz
-SeveN-
üzenetére
De hidd már el, hogy a 60 fok egyáltalán nem sok, még a 3870-esem is jóval magasabb hőmérsékleteken üzemelt terhelve (ICEQ-s!!). Sőt még az X1950-em is melegebb volt. És persze a mostani 4850-em is melegebb terhelve, és nincs újraindulás.
Esetleg egy Catalyst hibát kaphattál ki, mivel sajnos vannak olyan verziói, melyek okozhatnak ilyen újraindulásokat. Javaslom, hogy cseréld le egy újabbra, vagy ha a legújabb, egyel régebbi verzióra.
Nemrég olvastam itt a topikban, hogy valakinek a Control Center okozott problémákat. Esetleg érdemes lenen leszedni, hátha az a baj forrása (helyette jó az ATT).A Vsync arra való, hogy a driver az új frame kirajzolása előtt mindig megvárja, amíg a monitor kirajzolja az előző képet teljesen, így elkerülve a kép szétcsúszását. Ez persze azzal jár, hogy maximalizálva lesz az FPS, méghozzá annyival, amennyi épp a monitor frissítési frekije (ez TFT-knél általában 60-75Hz). Ez - amennyiben az eredeti FPS magasabb lenne ennél - kevésbé terheli a VGA-t, így akár csökkenhet is a hőmérséklete.
Tényleg, írd már le a pontos konfigodat (a tápot és típusát is beleértve). És milyen karit cseréltél erre?
-
Aktív témák
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB - MINDEN TARTOZÉKÁVAL.
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest