- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
butcher eu
senior tag
kivégzem az assassin's creed et, és már szedem is le a vistát. csak nem akarom elveszteni a mentéseket. simán tolom fel én is a win7-et. de amúgy nme tudom mi a bajotok a vistával. én nagyon szerettem\szeretem. negyed annyi gondom nem volt vele mint az xp-vel. de persze izlések és pofonok. annó semmi képp nem akartam xp-re váltani milleniumról, de kb 2 hét alatt átszoktam, és nem bántam meg. a vista legnagyobb hátránya amit én tudok, hogy iszonyatosan nagyra nő, és akkora a gépigénye, mint egy komolyabb játéknak.
-
butcher eu
senior tag
más játéknál is előfordul, de nem nagyon szoktam észrevenni mert a többi játék nem ilyen világos. 1680x1050-ben nyomom mert a moncsim csak ennyit bír, és autómatán mindent fullra tett a gép. játék közben sosem akad, csak az ilyen intró szerű valaminél. Vagy lehet hohy dx10.1 ben játszom, csak nem tudok róla? Van 2 indító iconom. az egyik dx9-es a másik dx10-es. A farcry 2-ben ha jól emlékszem ha feltettem minden szűrőt maxra, akkor volt dx10.1. de lehet hogy nem így volt.
-
M@trixfan
addikt
-
Ez így van, melegebb lesz a gpu, de összességében a termelt hőmennyiségben nem lehet különbség. A különbség az, hogy aktív esetben a termelt hőmennyiség nagyobb része távozik a házból, mint passzív esetben, de valójában ez sem egetverő különbség, hiszen nagyon kis térfogatról beszélünk (számítógépház), ezért vannak olyan "nagy" különbségek a gpu hőmérsékletekben. Viszont a szobát mindkét esetben ugyanolyan mértékben melegíti fel, ill. elhanyagolható lesz a különbség.
De, ha már az a kérdés, hogy melyik változat melegíti fel jobban a szobát, akkor az aktív teszi, hiszen - még ha elhanyagolható mértékben is - több hőt szállít ki a házból._Toka_: termelt hőmennyiségről volt szó, nem pedig arról, hogy hány fokos lesz a gpu. A lényeg, hogy semmivel sem lesz melegebb a szobában attól, hogy passzív hűtést használsz (erre reagáltam eredetileg).
-
brd
nagyúr
Tévedés. A kártya és környezete valóban melegebb lesz, mert a termelt hő "összeadódik", de a termelt hőmennyiség (amivel a szobát melegíti
) nem változik. Ezek a kártyák (ill. a számítógép is igazából, bár ott a HDD/ODD is kopik, ill. a ventilátorok is mozgatják a levegőt) tulajdonképpen egy hatékony fűtőtestnek felelnek meg. Szinte az összes felvett áramot hő formájában adja le. A termelt hőmennyiség ezért kizárólag a felvett áramtól függ, attól nem, hogy azt hogyan osztod el a térben.
-
M@trixfan
addikt
Kit érdekel hány fokos ha üzemi hőmérsékleten van?
Ráadásul egy rendes htpc házban rengeteg hely van. Vesz az ember valami normálisabb Silvestone házat pár Noctua ventivel és kész. Valószínű nem adta volna ki a Gigabyte ha annyira szar lenne. Szerintem elég batár hűtővel meg lehetne erőszakolni az E8500-at is passzívban, max 1-2 házhűtő venti kellene. 70 fok alatt tökéletes az egész, csend legyen a többi nem érdekel
-
fury71
aktív tag
-
_Toka_
senior tag
Hát, most javaslatodra láttam ... hááát, nagyon pihent!
(#46849) ollie: Ezt nem kérdezted komolyan...
Ilyen értelemben akár hűtés nélkül is mehetne, hisz a GPU sapkája is hűl. Idővel. El kell onnan vinni a hőt, amilyen gyorsan csak lehet, aztán onnan is, stb. Ez lenne a hűtés lényege. Azért jobb az aktív, mert viszonylag hamar széttolja a levegőben.
-
Svájcinéger
őstag
-
Auratech
őstag
p43 A második port 8x. Először ki kell derítenem, használható-e a dolog életszerűen is. MARKokra meg demókra nem gerjedek. Ha működik a cuda és a physics a 4850-em mellett, ahogy szeretném, akkor érdemes gondolkodni a megfelelő teljesítményű nv kártyáról. Korai tesztekben a 8500-at tették 2900hd mellé. Abban 16shader proc. van és néha limitált volt a fizikai számolásoknál. Elmondás szerint a dupla 32 shaderes 8600 már nem limitál a fizikai gyorsításnál. A teljesítménye meghaladja az ageia kártyáét, amihez illesztve van a driver alapból. Persze lehet feljebb menni. És a CUDA étvágya feneketlen.
-
foreveryoung
tag
KÖSZÖNÖM!!!
A Guru3D-n keresgéltem, de ott se találtam. A bios csak azért kéne, mert lementem az eredetit, és ha mégis elcseszek valamit akkor legyen eredetim. A mostani Sapphire 4870-esnél is így tettem. A biosban csak a venti fordulatot akarom babrálni, már ha egyáltalán szükség van rá. Az én hülyeségem hogy nem szeretem, ha meleg a kártya. Alapon 45 fok hajtva 60 körül. Ez a mániám! Szerinted tudja a gyári állapotában? -
flurider
aktív tag
Kipróbáltam a szőrösfánkot.
Igen csak sikított a gyári hűtő a 8×MSAAnál
Meddig kell azt futtatni?
Stability tesztnek vége van egyszer vagy az addig megy amíg bírom a hűtő hangját? A hőmérséklet 58nál volt, amikor azt mondtam elég...(mármint hogy nem mint gyullad)
COD 5 miatt próbálok valamit, mert nagyon ingadozik az fps. Ha futni próbálok, általában kifagy a jatek, ezért walk only modban nyomom, amíg nem találom meg a hibátVan ezen a szőrősfánkon multiplayer?
-
banderasz77
addikt
Kicsit állítgattam az ATT-t.
2D 300/500 0,75V
3D 800/1000 1,263VA ventivel is szórakoztam, de azt még finomítgatom. Az biztos, hogy 31-32% indulóval vagyok kibékülve, onnantól már azért hangoskodik.
mod.: 850-en még megy a GPU, 860-on kifagy::: a memó 1100-ig tuti, fentebb nem is igen próbálgatom, nem hiszem, hogy bármi többletet is hozhatna
-
banderasz77
addikt
Nem hiszem, hogy a táp a kevés. Én inkább az alaplapra gondolok. Eddig is furán viselkedett tuninggal, nagyon érzékenyen reagált piti dolgokra. Most is csak az FSB 1650-ről 1600-ra történő állítása megoldotta a helyzetet eddig.
Viszont a kártya nem tudom miért akadozik (laggol) Mark06-ban.
-
Salvador20
őstag
-
Salvador20
őstag
Röviden összefoglalva a többi résztvevőt: a 256 MB-os Radeon HD 3850-esekből összerakott CrossFire bizonyosan olcsó megoldás, de nem igazán alkalmas az 1600x1200-nál magasabb felbontásra. Egy többkártyás kiépítésnél az egyes VGA-kon elérhető memória sosem adódik össze, ezért a 256 MB-os Radeon jelentős hendikeppel indul. Ez a kis CrossFire véleményünk szerint arra jó, hogy egy-másfél év múlva az akkor megjelenő játékokat 1600x1200 alatt szépen elfuttassa.
Teljes cikk
-
tome.jr
addikt
Akkor DQ6 lesz
Köszi mindenkinek a segítséget
HSM: Tényleg külföldi oldalakon kell majd teszteket néznem, mert PH-n nagyon kevés embernek van CFX, ha meg van akkor sem hiszem hogy végigpróbálták volna minden chipsettel. Első kézből származó CFX lapválasztó tanácsot senki nem tudott adni.
-
tome.jr
addikt
CF szerintem nem azon múlik, hogy milyen ram van a lapban, hanem hogy a chipset hogyan kezeli a multi GPU-t. Van ddr2 és ddr3 ramom is. Ha ddr3-mal jobb lesz a teljesítmény olyat veszek, ha nem lesz tőle gyorsabb a CF akkor elég a ddr2-es lap.
HSM: akkor te X48 ddr2 lapot ajánlanál? Mondjuk egy DQ6-ot?
-
banderasz77
addikt
VF1000 már akkor is szimpi volt, jó, hogy ezzel is kompatibilis. szerintem akkor ez lesz a nyerő. De először letesztelem azért a karit, de már itt lenne.
Tuningban mit bírnak ezek? Az előző tulaj azt mondta, hogy 840/1100-ra tolta fel és itt meg is állt, nem nézte meg a végét. Mehet még többet is? -
Vasinger!
nagyúr
Aha.
Én, hogy őszinte legyek, nagyon félek a tunningtól. Mert ugye, ha túlhúzom a karit, (persze max 690/1090-ig mennék) akkor nincs az mint a procinál, hogy ráteszek egy jumpert az alaplapra azt reset... Ha nem bírja az órajeleket be se indul. Én erre a karira nagyon vigyázok ilyen szempontból, mert ez nekem nagyon sokat ér.
A hűtés miatt nem félek, mert alapórajeleken: IDLE,LOAD:25/41 fokos a kari GPU-ja.
Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest