- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Sziasztok.
Ajánljatok nekem 4850-hez bios szerkesztő progit. Az egyetlen frissebb dolog, amit találtam a Radeon Bios Editor (Techpowerup). Node az nekem túl bonyolultnak tűnik. Pl. csak órajel állítgatásból tízféle lehetőség van, azt se tudom ijedtemben melyikhez nyúljak. Clock info 0-9... kitöltve végig egy 4850-es kártyánál...
Más progi van erre, vagy meg kell barátkozzak vele?
Ha igen mely órajeleket kell piszkálnom a 2D és 3D-beli változtatáshoz?
Köszi, üdv: csigi -
válasz
ATM_automata #40095 üzenetére
Szia!
Ugyanilyen kártyám van. És magam csak a Catalyst-ot tettem fel, és nem ismeretlen az az eszköz. -
Skacok, ha az ATT-ben állítom a feszültséget... akkor az csak a GPU-ra vonatkozik, avagy azzal valamilyen összefüggésben változik a memók feszültsége is?
-
Nekem, mikor lehúztam ATT-ben a csúszkát 300MHz-es GPU-ra, azonnal sok színes csík jelent meg a win alatt. És beállt pár másodpercre a gép, de azután helyrejött valami képernyőillesztő hibát talált felirattal. Ekkor sikerült visszatennem 500-ra.
A másik jelenség meg az volt 500MHz-en, de alacsony feszültségen, hogy egyszerűen elsötétült a kép. Win és gép közben ment rendesen, de mintha kikapcsoltam volna a monitort. Ezt nem bírtam visszahozni, reseteltem. -
Na mégegyszer.
A kártyám Asus, alapórajele 625/1000. ATT-vel ez első körben elment 710/1109-ig. De mivel a 64 bites Vistának meg az aláírt driverre szüksége van, az ATT kiesik. Namármost elővenném a legújabb Catalyst CCC progiját, azzal is megy a tuning.
De az Ati Overdrive fülön, ha csak kipipálom is az Enable ATI Overdrive négyzetet, azonnal összekócolódik a kép, fagyi vagy kékhalál lesz. Tisztára mintha túlhúztam volna, pedig csak alapórajelen akarom engedélyezni elébb a tuningot.
Minden korábbi kártyámnál ez ment...
Köszi. -
válasz
Balinov #38857 üzenetére
Szia!
Nekem ha csak kipipálom az Overdrive kockát, egyből összeeseik, csíkos lesz a kép. Alap órajelen is. Valami szoftveres probléma lesz, vagy nemtudom.
ATT-vel húztam, teszteltem 710-ig is ment hibátlanul. Csak nekem az nem megoldás az aláíratlan driver miatt (Vista64)...Tápegységre gondolsz a krafttal? FSP400-as van. Alapon 130Wattot eszik a gépem, szőrös fánkkal meg 260Watt a csúcs. Szerintem elég ez a táp.
-
válasz
Szuperboci #38782 üzenetére
Mármint hogy a vga-n frissítsek bioszt? Nade mire? Nem referencia Asusról van szó... Esetleg írjam bele vissza ugyanazt?
Meg különben is, mi az már, hogy alapfrekin sem megy az Ati Overdrive kipipálása?Másvalaki: Miért csuklik meg a vga-m ha kipipálom a CCC Overdrive-ot (akár még alapfrekin is), míg auto tuningnál elment 790\1189 -ig?
-
Skacok, a legújabb Catalyst -al auto tuningolva elment az Asus kártyám 790/1189 -ig. Ugyanakkor kézzel húztam a csúszkát 700/1100 -ig majd kipipáltam az overdrive kockát és ekkor úgy összecsuklott a kép, hogy még...
Hogy van akkor ez most ezzel a CCC-vel? -
-
Skacok.
Valakinek van 4850 kártyán Coolink-féle GFX Chila hűtő? Kérnék tapasztalásokat... -
válasz
totyax #35786 üzenetére
Nem vagyok én hübelebalázs.
Első körben csak leszedem a hűtőt, átpasztázom, talán süni, talán VRM hűtés. De mindent csak úgy, hogy az esetleges gariztatással ne legyen gond.
Azután ATT-vel (Ti mondtátok) próbálok majd huncutkodni, tuning, hőmérsékletek, ventifordulat, feszültséget látom már itt nem növelek van neki elég (legalábbis amit eldisszipál).
1-2 hétig elvagyok itt.
Azután játékok, az az igazi teszt. Hónapokig, mert általában itt még vissza kell venni.
Néhány hónap múlva pedig jöhet a bioszírás.
Ez a terv....VRM hűtő: Értem én, hogy minden nyákot egyformára készítenek, meg hogy ha nem tett rá a gyártó és úgy ad garit, akkor az úgy jó is lesz... Igazatok van. Node valahogy mégis, ott a helye na, vonz egy hűtőt.
-
_Toka_ & Armando_19 & totyax: Köszönöm szépen a válaszokat!
- És ha a sok hőmérséklet közül mind a GPU belseje, akkor a ramok és a VRM hőmérsékleteiről nincs is adat?
- VRM -ek bordahiányához még annyit, hogy a nyákra fel van szitázva a helye, furatok is megvannak, szóval valahogy olyan érzésem van, kellene rá...
- A hűtőborda leszedés, jóféle pasztával (MX-2) átkenés számít itt valamit?
- Ramokra süni? -
Sziasztok.
Minap boldog tulaja lettem egy Asus 4850 Glaciator hűtésű kártyának.
Pár kérdés:
- Hirtelen nem igazán tudom, hogy az Asus most egy refnyákos kártyát adott nekem, vagy ez is valami saját megoldás (már a hűtőn kívül)?
- Hőfokok három helyről jönnek, DispIO, MemIO és Árnyalók. Pontosan melyik micsoda is? Melyiket érdemes nézni ami a korábbi GPU megfelelője?
- Hőmérsékletek meg... bár visszaolvasva itt normálisnak mondhatók, mégis sokallom. Alapon 50-55 fokok, 3DMark-al meg 80-90 a csúcs.
- Melyik progi támogatja ezt a kártyát rendesen (AtiTool, ATT, RivaTuner, egyéb)? Gondolok itt elsősorban az Asus -ra, már ha nem referencia a kártya. Venti fordulatot, frekit, feszültséget szeretnék piszkágatni.
- VRM-ek hűtése lemaradt. Keressek rá, vagy maradthat? Ha keressek, akkor 62mm a lyuktávolság a felfogatójához, ez szabványos?
- 3DMark06 12400 és Vantage 6860 pont az rendben van alapon?Köszönöm, üdv: csigi
Aktív témák
- 180-90 Fokos Adapterek / GPU PCIe 8pin 6pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 3060 3070 3080 3090 Ti
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs