Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem volt semmi program crash? Vinyód egészséges? Mert ez olyan, mintha valamelyik szükséges fájl sérült lenne.
arsenlupin: VRM-ekre mindenképpen hűtő kell!
No-kia: Ez ilyen kvázi faroknagyobbítás?
Anno a PC-s korszak előtt az volt a menő, kinek van a "legtuningosabb" Zsigulija? De nem számít, ott a boldogság-faktor, és ha a haverod attól lesz a legboldogabb, hogy ilyen VGA-ja van, akkor neki ez az érzés sokkal jobb lesz, mintha simán csak vinne mindent a gépe, ahogy kell.
Ne vedd el tőle az örömöt, ha ez teszi boldoggá!
Az olyan igényteleneknek, mint én, elég, ha a konfig optimális, azaz lényegében nincs benne semmiféle limitáló tényező.Gomez1984: Esélyes volt. De ez legalább egyértelmű hiba, nem lehet gondod a cserével.
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Tessék, hogy jobban megértsd. Egyébként meg attól, hogy 2db 12cm-es venti akár 200m3/h levegőt is át tud fújni a hűtőn és a bordákon (NF-P121300 ráadásul még halkan is), ami többszöröse a Musashi képességeinek.
A Musashi ventije: max. 27.6CFM, ez van neked duplán
Az egyszerű CM 12cm ventijeim: 39.77 CFM (ezt lehet duplán Fridge-re tenni)
Komolyabb 12 cm ventik akár 60-70CFM-et is tudnak (meg ilyeneket is)Számolgass.
Sztem elég egyértelmű a különbség -
HSM
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
az új gamék már viszik
Az Undercover eléggé új "game", és még fennen hirdeti is az induláskor, hogy HDTV kompatibilis. Na igen, végülis tudja a FullHD-t, meg a 720p-t is, de a HD Ready TV-k felbontását nem. Ezért mondtam, hogy nevetséges. "Hackeléssel" megoldható lenne, csak az meg kizárólag crackelt programmal működik (mert ha jól sejtem, valami konkrét bájtokat ír át az exe-ben, hogy az 1024-ből 1360-at varázsoljon), nekem meg eredeti van. Egyébként az egészből azt akartam kihozni, hogy meglehet, hogy a crackelt exe miatt laggol, mert nekem semmi ilyen problémám nem adódott vele. (Az U2 sem támogatja a wide felbontásokat, és arra is van az Unipatcher, de az is csak crackelt exe-n hatásos, viszont abból semmiképpen nem teszek fel olyat, mert random kiakadt a versenyek betöltésekor, szóval ott is marad az eredeti, ill. az is igaz, hogy mostanában nem is játszom vele, de majd ha kitalálok valamit, akkor kipróbálom. Azért 4:3-ban - ezen a kijelzőn már! - nem szívesen nyomnám.
)Egyébként van olyan proggi, aminél ez a hackelés "bevált", csak éppen ez nem jelentett Hor+-t, csak Vert--t, így pl. a PoP:SoT-ban az életerő csíkja nincs bent a képben, ami némileg kellemetlen nagyobb csaták közben.

Bővebben: link.Szerk (mivel nem rég került szóba): hiába azonos a pixelszám (pl. 1440x900 ~ 1280x1024), egy wide felbontás simán lehet "megterhelőbb" az egész gép számára (mind CPU, mind VGA fronton), mivel a nagyobb látószög miatt (már amelyik játék ezt korrektül lekezeli) több objektum lehet egyszerre a képben, tehát kevesebbet lehet eldobni, azaz többet kell számolni.

-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Erre azt tudom idézni, amit TT tulaj nyilatkozott vásárlás után a termékről egy webshopban: "A GPU legnagyobb terhelés alatt sem melegszik 75°C fölé, de a VRM a 125°C-ot is elérheti." Na ilyenkor van az, hogy a delikvens nem tudja, miért fagy, meg indul újra a VGA-ja/gépe, mikor ő látja a hőértékeket, és semmi nem magasabb 90°C-nál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Aha, már értem, lassan csak felébredek.
Mint a sámánok, kézrátétellel.
4850 nem melegíti a VRM-eket annyira, mint a 4870 saját tapasztalataim szerint. Nekem csak GPU Caps alatt forrósodik a VRM ha 1280x1024-ben pörgetem a fánkot. Amúgy több óra játék után sem forró. Múltkor megtapiztam 1,5h Bioshock után (1280x1024 - DX9 - full) és nem volt forró egyáltalán. Sima Tt ramborda van ráragasztva. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Másik, jobb hűtés pl... Extra ventik vagy vmi combosabb vga cooler. Nekem Zalman VF1000 van, drága de jó hűtő, full réz, nem is hangos. De egy AC-vel is elérheted ezt a teljesítményt olcsóbban, csak az 3 slotnyi helyez elvesz már (2slot a borda+a venti(k) amit ráteszel).
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Neked van Core3 duód?

Igazából mind3 szépen lehűti, én az S1-et ajánlom, egy ilyennel:[link ZM-RHS70]
(Bár lehet, nem fog beférni alá szépen....
)
Vagy esetleg gyárthatsz valami hasonlót otthon, de a ragasztgatós fosbordákat nem ajánlom 4870-re.... -
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Feree13: És még sokaknak másoknak is. Ez nem változtat a tényen. Persze egyáltalán nem biztos, hogy driver okozta (láttál már "másolásvédelmek" által tönkretett meghajtókat és lemezeket?), csak gyanús. Lehet, hogy csak olyan igénybevételnek tette ki a kártyát, amelyet gyengébb alkatrészek nem bírtak, ahogy Ollie is mondta.
_Toka_: Nem volt buhera, mi több, még tuning sem. Az én karimon is rég az eredeti bios volt már újra, mert mint írtam, órajel-módosításra úgysem reagált, és már rég ATT-szal vezéreltem, de haverok még azzal sem. Főleg nem akartam különösebben belenyúlni azok után, hogy hány embernek ment tönkre már azelőtt is. Egyébként ha az ATT beállításaimmal, vagy a bios módosításommal bajok lennének, már százak fejeztek volna le...
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Azért egy Auras Fridge sztem jobb lenne, mint felküldeni a meleget a procira...
Azért vigyázz arra, hogy ez is egy régebbi, azaz régebbi VGA-kra hitelesített hűtő, és a legtöbb ilyen azért kompatibilis, mert 48xx karikra is rászerelhető, nem azért, mert megfelelően hűti őket.
Megnézném azt a tesztet azért 4870-nel, nehogy aztán kiderüljön, hogy azért nem melegszik a kari, mert egy harmatos processzor van alatta. Láttam már ilyet.
De ha minden rendben, akkor tényleg OK a hűtő, csak én valahol éppen azt olvastam, hogy ez az előző generációs VGA-kra volt perfekt. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
meg is van. bár ez 2 venti

-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A 3870-emmel is CPU limites volt az UT3, pedig az gyorsabb a 9600GT-nél.
Azt te csak hiszed, hogy 80-90-et "érzel" mert a szemeid fizikailag nem érzik a különbséget 25-30FPS felett. Az már más kérdés, ha megy mondjuk 80-90FPS-szel valami, viszont magasabb grafikai igénybevétellel ez lezuhan, azt persze, hogy észreveszed.Magyarázat: az nV driverek jó része cheat-el, azaz butítja a grafikát a sebességért (a 8800GTX-et támogató driverek közül többről is bizonyították neten, kinagyítva képrészleteket). Van az ATI drivereinek rengeteg hibájuk, de a megjelenítés minőségére mindig is adtak, még ha ebből aztán bug-hegyek keletkeztek is (nV meg a fenti módon védi ki, aztán persze nV tulajok örülnek, hogy nekik nem kell driverekkel b.szakodniuk
). Mellesleg az xx50-es procik ugyebár fejlettebbek a xx00-s C2D-knél. -
Pala
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha ez megnyugtat, nekem is ilyen relatíve alacsony fps-értékeim vannak ebben a játékban. Legalábbis a neten mindenütt 100-150fps-eket olvasok, erre kapok 40-et, sokszor még annyit sem 1280-ban maxon, de szűrők nélkül. Viszont ugyanezt csinálta a 3850-em is, tökmindegy milyen beállításokkal futtattam, pl. a Shangri La pályán egyes részeknél még a 30fps-t sem érte el. Pedig azon is mennie kellett volna simán. Végül megoldottam a problémát úgy, hogy letöröltem a játékot!

-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Most nézem: 2.8 GHz-en nincs kellően meghajtva a VGA-d, vastagon, de nagyon vastagon CPU-limites vagy UE3-mal, hiszen pont a szűrőket nem tudja, amelyek lecsökkenthetnék a CPU-limitet, azok nélkül meg 4GHz-ig is tuningolhatod a procit, hogy utolérje a VGA-t, vagy legalább megközelítse.
Spec. a szemed számára a 40FPS is ugyanolyan gyors, mint a 120, ilyen esetben szoktam én csökkentett 3D profilt alkalmazni, kerülendő a fölösleges fogyasztást és melegedést.
A netes tesztek amúgy ritkán fedik a valóságot, legalábbis első ránézésre, de az "apró betűt" böngészve látni lehet, hol csaltak el valamit a magas FPS érdekében. Ahogy anno 30-40FPS-szel futott a Crysis ezekben a tesztekben, amikor meg feltelepítetted magadnak, nálad csak 15-tel, látszólag ua. beállításokkal. Ott mellesleg nem 4 magossal nyomták a tesztet, ahol láttad? Mert én olyan teszteket találtam.
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
UT3-ra ne adj, az 50-60FPS-nél beáll, ahogy más UT3 motoros játékok is. Ha meg VSync-et használsz, akkor főleg. Egyébként nem kevés játék van, amelyek régebbi videokártyákon gyorsabbak, max. újabb Catalystre várhatsz, ha egyáltalán törődnek még a régebbi alkalmazások optimalizálásával, ami viszont nem jellemző az ATI-ra.
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Lehet. Ha nem teszed föl maximumra az összes szűrőt, akkor totál biztosan. Az E8400 kb. 10%-kal jobban meghajtja a VGA-t azonos órajelen, és még minden szűrőt maxra téve is 3.3GHz-nél volt az a szint, amikor gyakorlatilag mindenben kellően gyors volt a rendszer a karihoz 1280x1024-ben (volt, amihez 3.0 GHz-is megtette, ha a grafika kevésbé volt optimalizálva).
A 9600GT-nél viszont mindenképpen sokkal gyorsabbnak kellene lennie. Nem maradt ott valami nV-s driver, vagy esetleg egy RivaTuner, hasonló?
2.23GHz-en csodálom, hogy nem ugrik ki a VGA-d a gépből a röhögéstől, hogy ilyet azért már mégse!
Ne alázd már meg, mert lehet, hogy amiatt nem dolgozik.
lala42: Azért szóltam, mert totál fordítva írtad, aztán szegény meg keresheti a hibát!
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- LEGO klub
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Anno a PC-s korszak előtt az volt a menő, kinek van a "legtuningosabb" Zsigulija? De nem számít, ott a boldogság-faktor, és ha a haverod attól lesz a legboldogabb, hogy ilyen VGA-ja van, akkor neki ez az érzés sokkal jobb lesz, mintha simán csak vinne mindent a gépe, ahogy kell.
Az olyan igényteleneknek, mint én, elég, ha a konfig optimális, azaz lényegében nincs benne semmiféle limitáló tényező.
Sztem elég egyértelmű a különbség

4850 nem melegíti a VRM-eket annyira, mint a 4870 saját tapasztalataim szerint. Nekem csak GPU Caps alatt forrósodik a VRM ha 1280x1024-ben pörgetem a fánkot. Amúgy több óra játék után sem forró. Múltkor megtapiztam 1,5h Bioshock után (1280x1024 - DX9 - full) és nem volt forró egyáltalán. Sima Tt ramborda van ráragasztva.

Bárcsak nekem lenne ilyen gépem...
). Mellesleg az xx50-es procik ugyebár fejlettebbek a xx00-s C2D-knél.