Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22709) thyeby válasza #05304832 (#22670) üzenetére


thyeby
őstag

Nem rossz választás a Kress szerintem. Én már a másodikat nyűvöm. Az elérhető jobb porszívók legolcsóbbika, ami már elég sokat tud.

"Egyébként én is attól tartok hogy mikor a zsákos elszívón cserélni fogom a zsákot, akkor még a tökömön is por lesz és taknyom nyálam egybefolyik majd..."

Igen, ha nekiesel a zsákcserének, mint kanci a kocának, akkor borítékolható, hogy úgy lesz szóról szóra, ahogyan írod. Van azonban egy bevált trükköm erre. Csere előtt hagyom leállni a motort rendesen, aztán még zsák kioldás előtt jól megrázom a porzsákot. Ezzel a porzsákra belülről megtapadt tekintélyes mennyiségű finom port belerázom a nejlonzsákba. Ekkor várok legkevesebb öt percet, hogy a por üljön is le rendesen. Mostmár kinyithatod a nejlonzsák bilincsét, és óvatosan, mint ha lovat b@sznál, kihúzod a zsákot a gép alól. Havanna ragasztóval lezárod jól, és mehet a küső körletbe. Nem azt mondom, hogy így egy csepp por se lesz, de azt igen, hogy tizedannyi sem, mint ha a fent írt procedúrát kikerülöd.

"Nekem a körfűrész porolt a legjobban"

Attól függ, milyen körfűrészt használsz. Ha van porelszíváshoz csatlakozó rajta (100-as), akkor a forgácselszívó egész hatékonyan elszívja a fűrészport. Egyes gépek felső védőburkára is lehet kötni kisebb gégecsövet, ami csatlakoztatható lent a százas tömlőhöz. Így mégtovább javul a helyzet. Igaz, ez a felső védőburok sok esetben nem is használható - pl lecek fűrészelése - meg macerás is aládugni a fát, de ha olyan sablonmunka van nagyobb adag, ahol nem különösebb kínlódás a felső burok használata, akkor érdemes azt is feltenni.

A felsőmarónak is meg lehet esetenként nagyon jól oldani az elszívását. Ezzel is ugyanaz a baj, mint a körfűrésszel: Akkor hatékony, ha alul is, felül is elszívja az ember. Ezt egy asztalba épített felsőmaróval, steller mellett tolva rá az anyagot, nagyon jól meg is lehet oldani, de amikor kézben van a marógép akkor bizony cumi a por.

És az oszlopos fúróhoz is a 100-as gégetömlőt rakom a tokmány mögé. A forgácsot így csak 60-70 %-ban szívja el, de a port szinte teljes mértékben. A kis 30-as porszívótömlőt macerásabb a fúróhegy mögé jól beállítani - igaz, a szívás léptékkel erősebb, mint forgácselszívó esetén. De a szállított levegő szerintem utóbbinál sokkal több, és a por esetében ez a nagyobb előny talán, mint a szívóerő.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.