Hirdetés

2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2351) Dan-szan


Dan-szan
aktív tag

Üdv!
Megint lett egy kis probléma,ez mit jelent: csak a feladatkezelőben tudom leállítani!

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#2352) rob210 válasza Dan-szan (#2351) üzenetére


rob210
nagyúr

Ez mikor jön elő?
Ha meg akarsz nyitni egy alkalmazást vagy csak úgy gondol egyet a gép és kidobja a hibaüzenetet?
Ez így hibakód alapján nekem bármi is lehet.
De anno én egy programmal jártam, így hibás volt maga a program feltelepítettem minden oké volt, de folyamatában összefosta magát 2-3.-ik indításra.
Leszedtem egy másik verziót azóta se találkoztam ezzel a rohadt idegesítő ablakkal:D

Igaz nekem volt kiindulási alapom, mert csak akkor írta ki a gép ha azt a bizonyos alkalmazást indítani akartam.
:R

Ahha megvan mi a baj.
Most, hogy jobban szemügyre vettem:)
Uninstalláld a tuning programot:D
AXTU

[ Szerkesztve ]

Renault power :D

(#2353) Dan-szan válasza rob210 (#2352) üzenetére


Dan-szan
aktív tag

Ez az Axtu az asrock egy "tuning" progija,ventillátor szabályozás stb,úgy van beállítva hogy a win-nel együtt induljon és a mentett beállításokkal. Eddig nem volt gond (kb 1-2 hét) most kezdte ezt el. A hivatalos honlapról letöltve telepítve. :K :U Esetleg telepítsem újra én is? Ezt még megpróbálom aztán majd lesz vmi.Üdv.

szerk:?? Töröljem le? Miért?

[ Szerkesztve ]

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#2354) rob210 válasza Dan-szan (#2353) üzenetére


rob210
nagyúr

Szerintem felesleges.
Én se tettem fel, nem látom hiányát.
De minden esetre uninstalláld és telepítsd újra.
Meg fog szűnni a hiba.

Csak a könyvtárát is töröld uninstall után.
:R

Renault power :D

(#2355) BemApo


BemApo
senior tag

Sziasztok, van egy asrock z68 xtrm 4 em, 3napja használom, és megálta rajta a proci venti, szerencsére nagyob baj nem lett és át dugtam a a 2es számú csatira onnan megy rendesen, tapasztalt már valaki hasonlót ?

(#2356) rob210 válasza BemApo (#2355) üzenetére


rob210
nagyúr

Ha megnézed a bios beállításokat onnan vezérelve van?
Nekem "amd" vonalon van a gépem, de én pl.: a biosban tudom állítani az összes ventillátor foglalat sebességét illetve, hogy menjen ne menjen.
Ez szerintem az inteles vonalon is ugyan így megvan.
Illetve terhelt állapotban állt le a venti?
Nem tudom milyen hűtőd van de az is lehet, hogy passzívban elbírt a nyugalmi helyzetben levő prociddal?

Renault power :D

(#2357) BemApo válasza rob210 (#2356) üzenetére


BemApo
senior tag

biosban maximum ra van állítva, terhelt állapotban állt meg, azt vettem észre hogy átment minden slide show ba, újraindítás után a windows is tetves lassan jött be majd következő juraindításnál biosba láttam hogy a proci 90 - 100 fokon van akkor néztem be a gépbe, szerencsére a védelem jól működött visszavette a proci teljesítményét amennyire kellet, szóval most működik rendesen, csak az az egy venti slot nem,

(#2358) djculture válasza BemApo (#2357) üzenetére


djculture
félisten

gondolom garis a lap így szerintem vidd vissza,tuti nem jó ha így üzemelteted.Valószínűleg egy fet behallt a lapon.

(#2359) rob210 válasza BemApo (#2357) üzenetére


rob210
nagyúr

Ahogy előttem is szólt a "kolléga" gariba mehet vissza a lap.

:R

Renault power :D

(#2360) rob210 válasza djculture (#2358) üzenetére


rob210
nagyúr

Jut eszembe beállítottam a lapot.
9560-at olvas, így már elégedett vagyok.
Nem a ganged / unganged volt a baja.
Sose fogtok rájönni.:D

akkorát droppol a lap, hogy nem ment a memó dualban.
A GeiL-eknek kevesebb feszre van szüksége azok simán mentek auto modban.
Az istennek nem tudtam rájönni mi lehet.
De .2et emeltem a feszen most frankóminden memók nem melegednek szóval öröm bodottág:-)

Renault power :D

(#2361) flash-


flash-
veterán

As asrock oldalán elérhető az xfast USB nevű program.

Ők azt állítják hogy az atto disk benchmark programmal mérve 400% os gyorsulás tapasztalható az usb használatakor.

Nos én total commanderrel teszteltem egy 1,5gigás avi fájl másolásával.
xfast usb programban kikapcsolt turbo nál nagyjából maxium 7900kb/s sebességű adatátvitel volt hddről pendrive ra,mig bekapcsolt turbo nál(az xfast programban) 10300-és 10780kb/s között volt az adatátvitel.
Ez nagyjából 25% tehát ilyen mértékű gyorsulás várható el körül-belül,ha használjuk az Asrock xfast nevű programot.

(#2362) rob210 válasza flash- (#2361) üzenetére


rob210
nagyúr

A pendrive is nagyon fontos, hogy milyen.
Nekem Pl. van egy öreg kingstonom, az lassú mint a tetű, 3500fölé nem megy.
De vettem mellé egy 8Gb-os adatát is na az repeszt néha 12000-et is.
Szóval ezt a támogatottságot, az újabb eszközöknél kell figyelembe venni.
:R

No és még valami nem csak pendrive létezik USB-re:) :R

[ Szerkesztve ]

Renault power :D

(#2363) flash- válasza rob210 (#2362) üzenetére


flash-
veterán

persze de azt hiszem hogy a leggyakrabban pendrive-on szoktuk hordozni adatainkat,és ilyenkor számít talán a legjobban a gyorsaság...
ez nem teszt akart lenni inkább egy kis észrevétel

(#2364) BemApo válasza BemApo (#2357) üzenetére


BemApo
senior tag

köszönöm a válaszokat, persze megy vissza gariba, 1 hétig tuti nem lesz gépem, de ezzel még lehet olcsón megúsztam ;)

(#2365) joker1220


joker1220
őstag

Sziasztok!

Egyik barátomnak van egy ASRock P45TS nevű 775 ös lapja,
ha tuningoljuk benne a Q8400ast tök normálisan megy,
egészen addig amég nincs kikapcsolva több órára.

Bekapcsolást követően 3 at sípol, 1-2 ujraindítás után megint
szépen beindul tök normálisan megy minden, azon kívül
hogy néha eltűnik a hálókártya az eszközkezelőben sem
látszik.

Találkozott már valaki ilyen jellegű problémával?

Esetleg valami megoldás!?

Az a furcsa hogy csak tuning esetén csinálja ezt,
először a tápra gyanakodtunk mert elég régi volt
és gyakran ingadoztak a feszültségek, viszont
most egy zsír új Gigabyte SuperB 460W -s táppal
is ugyanezt a hibát produkálja!

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv, joker1220

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#2366) rob210 válasza joker1220 (#2365) üzenetére


rob210
nagyúr

A tuning beállításoknál az alaplapi chipsett sebességét is emelitek?
Feszültséget is emeltek?
Valamint első körben próbáljátok meg a biost újra pakolni azaz frissíteni.

Renault power :D

(#2367) joker1220 válasza rob210 (#2366) üzenetére


joker1220
őstag

Teljesen normálisan van belőve minden:)

Sajna ennél a lapnál nem lehet feszültségértékeket megadni a proci kivételével,
mindenhol low-mid-high-highest beállítási lehetőségek vannak.

Szerintem szar már az a lap, azért csinálja, nemrég a hangkártya nem akart
rajta működni:S

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#2368) rob210 válasza joker1220 (#2367) üzenetére


rob210
nagyúr

hát pedig a feszültségek finomhangolása tuninghoz elengedhetetlen.
Azért a bios frissítést csináljátok meg néha új életet lehel egy régi lapba.

Renault power :D

(#2369) joker1220 válasza rob210 (#2368) üzenetére


joker1220
őstag

Játszottunk egy darabig ezekkel a low - highest beállításokkal, de valahogy sehogy sem sikerült elérni a kívánt eredményt, a bios frissítés az utolsó lehetőség :(((

Szerintem amúgy ezek a fix beállítási lehetőségek a ''legtuninggyilkosabb'' címet
megérdemelhetnék, ugyanis az még hagyján hogy megmondják hogy mit
mire állíthatunk de azt az ég világon sehol sem tűntetik fel hogy valójában
mit rejtenek ezek az amúgy semmit mondó beállítási lehetőségek :W

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#2370) rob210 válasza joker1220 (#2369) üzenetére


rob210
nagyúr

aida64 el ki tudod monitorozni mit mire emeltél.
De egyébként igazad van.
Ezért kell a bioscsere.
Nekem volt olyan 775-ös lap a kezeim közt ami bioscsere után egy csomó tuningopciót támogatott.
Mint pl Mhzenkénti sebességállítás, és a 0.1 enkénti fesz állítás.

Szóval nem véletlen mondom, hogy próbáljátok meg.
Ha az sem segít akkor nincs mese lapcsere.
:R

Renault power :D

(#2371) johnny82


johnny82
őstag

Hali!

Valaki erre?

Köszi!

(#2372) rob210 válasza johnny82 (#2371) üzenetére


rob210
nagyúr

Hát én újra húznám a helyedben az összes drivert ami az alaplapi cd-n van.
No és semmit nem tiltanék le.

De igazándiból ilyen problémával még nem találkoztam.
:R

Renault power :D

(#2373) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Sziasztok!

Úgy látom ez a topic jobban pörög, az itt leírt kérdésemre vetnétek egy pillantást?:R

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Orient Bambino Bigsize (50k), Nike Bőr Sneakers (9,9k/db), m4/3 Panasonic GM5 váz (79k) 25/1.7 obi (50k)

(#2374) rob210 válasza Mercutio_ (#2373) üzenetére


rob210
nagyúr

Billentyű kombináció van, de, hogy a te lapodon melyik ez azt keresd meg a könyvében.
Illetve az alul feszelés nagyon függ a jó minőségű táptól, meg, hogy a lapod mekkorát dropol.
De azt hiszem ezt írták is neked.
A bootolás során ugyanis nagyobb energia felvétel van mint a normál használat közben.
Így lehet, hogy az az érték amit beállítasz windows alatt egy tuning programmal simán viszi a processzorod menet közben, de induláskor kevés lesz neki az indítási ingadozás miatt és nem fog elindulni.

(sosem voltam a windows alatti értékállítás híve)
Ha tudni szeretnéd mi az amin elindul, az csak úgy fog menni ha szépen 0.1enként (lépcsőnként ha nem tudja a 0.1 es léptetést) viszed lefelé az értéket és ahol még elindul azon használod.

:R

Renault power :D

(#2375) Száni


Száni
tag

Sziasztok!

Bepofátlankodnék ide is a [problémámmal] :B

A segítséget előre is köszi!

Üdv.: G.

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2376) Jorus válasza Száni (#2375) üzenetére


Jorus
nagyúr

Rossz a link.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2377) Mercutio_ válasza rob210 (#2374) üzenetére


Mercutio_
félisten

A kérdést azért tettem fel, mert jobb szeretném bios-ból alulfeszelni, de legutóbb amikor próbáltam (csak hasraütök, rég volt) már 1,2V-nél se indult el, Win alól meg ahogy odaát írtam 1,75V-on stabil a szerkezet. Eszerint kénytelen leszek SW-ből belőni :O

Ami még nem tiszta, hogy az Asrock OC-ben hogy lehet belőni azt, hogy a beállított fesz mellett ne maxon pörgesse a procit, hanem menjen az CnQ?

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Orient Bambino Bigsize (50k), Nike Bőr Sneakers (9,9k/db), m4/3 Panasonic GM5 váz (79k) 25/1.7 obi (50k)

(#2378) rob210 válasza Mercutio_ (#2377) üzenetére


rob210
nagyúr

Van benne valami beállítás én nem nagyon használom így már nem emlékszem.
De a feszt és a fordulatot külön lehet állítani.
Ha beállítod, hogy a CNQ -t használja akkor nem fog búgni mint a varrógép.
:R

[ Szerkesztve ]

Renault power :D

(#2379) rob210 válasza Száni (#2375) üzenetére


rob210
nagyúr

Ezt nekem is produkálta az extrem3 de én beállítottam a sata ide módot és azóta nincs vele gondom.
Nem elég ezeknél a lapoknál a Boot sorrendet beállítani!

Renault power :D

(#2380) Száni válasza rob210 (#2379) üzenetére


Száni
tag

Sajnos már SATA IDE módban van, de így sem bootol cd/dvd-ről.
Azt mondjuk nem írtam, hogy a DVD meghajtó az IDE csatis és nem SATA, de ez nem lehet gond. Na este még bibelődök vele. Azért köszi!

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2381) rob210 válasza Száni (#2380) üzenetére


rob210
nagyúr

A kis meghajtó aktív?
Az szokott még ilyen problémát okozni ha kitiltják az 1,44 fdd-t biosban.
Más ötletem nincs nekem a sata ide mód volt a megoldás.
Igaz nekem nincs is ide csatim:)

Renault power :D

(#2382) Száni válasza rob210 (#2381) üzenetére


Száni
tag

Az FDD valóban disabled, mert nincs, ezért induláskor nekem ne is keresse.
Átállítom enabled-re, egy próbát végülis megér :K

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2383) Száni


Száni
tag

Na, hát ez az FDD enabled sem jött be :( . Próbáltam még más beállításokat, másik dvd meghajtót (szintén IDE), de úgy sem bootol cd/dvd-ről. Még kerítek egy SATA dvd meghajtót, hátha. De akkor meg kuka a két meghajtóm, és lehetett volna másik lap is.
Egyszerűen nincs több ötletem...

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2384) rob210 válasza Száni (#2383) üzenetére


rob210
nagyúr

Hát ötletem nekem sincs több de nem lehet, hogy a lemez rossz amit próbálsz?
:U

Renault power :D

(#2385) Száni válasza rob210 (#2384) üzenetére


Száni
tag

A lemezek jók (XP és win 7), eddig is ezeket használtuk. Még egyszer átnéztem a könyvét is, és az ott leírtak vannak beállítva a BIOS-ban, de semmi. Mára feladtam. Azért köszi!

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2386) Franklin válasza Száni (#2385) üzenetére


Franklin
őstag

Ki kéne próbálni egy másik ODD-vel, lehetőleg IDE-ssel.

Ha azzal sem megy, akkor vmiért nem szereti a lap az IDE olvasókat. SATA-t kell venni.

(#2387) rob210 válasza Franklin (#2386) üzenetére


rob210
nagyúr

Olyan nincs, hogy egy új lap nem szereti az ide meghajtókat, illetve van olyan de azt úgy hívják garanciális hiba.

Renault power :D

(#2388) Száni válasza Franklin (#2386) üzenetére


Száni
tag

Ezen túl vagyok, két IDE-s ODD van a gépben, egyikkel sem megy :O . Olyan meg nincs, hogy nem szereti, akkor minek van rajta IDE vezérlő :((( . Azért vettem - többek között - ezt a lapot, mert nem akartam ODD-ket cserélni. Win alatt egyébként semmi gond, mindent beolvas lemezről, onnét menne is a telepítés (xp is és win7 is).
Ettől függetlenül köszi a tanácsot!

P.s.: a bootolásnál az eszközök csekkolása után baloldalon fölül 3-4-szer villog a kurzor, felpörög a dvd meghajtó, majd szépen betölti a win-t a HDD-ről. Még szerencse, hogy volt egy kész win xp telepítésem...

rob210: ott a pont

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2389) Jorus válasza Száni (#2388) üzenetére


Jorus
nagyúr

IDE csatolós HDD-t kellene rákötnöd, és megnézni, arról bootol-e. Ha nem, akkor az IDE vezérlő hibás. Ha bootol, az már érdekesebb.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2390) djculture


djculture
félisten

Azt tudom hogy lg idés iróval meg most 2db idés vinyóval működik és bootol ez a lap.Viszont gyári intel lapal jártam már úgy hogy ide irót vettem le a polcról összecsatlakoztattam és fel se ismerte.Sajnos ezek a külső rátett vezérlők ilyenek.

(#2391) Száni válasza Jorus (#2389) üzenetére


Száni
tag

Ha az IDE vezérlő rossz lenne, akkor gondolom win alatt sem látná a meghajtót, de ez nem áll fenn, ott tökéletesen működik. Hétvégén megpróbálok szerezni egy PATA HDD-t és egy SATA ODD-t, akkor majd elválik az a bizonyos a májától.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2392) Száni


Száni
tag

Na már azt is tudom, hogy USB-ről tud bootolni a gép. Most egy kicsit hátrébb szorult az IDE-s probléma, mivel a VGA a BIOS frissítést követően nem hajlandó lábra állni.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2393) rob210 válasza Száni (#2392) üzenetére


rob210
nagyúr

Nagyon komolyan belenyúltál abba a lapba :(

Renault power :D

(#2394) Száni válasza rob210 (#2393) üzenetére


Száni
tag

A VGA-nak akartam a BIOS-át frissíteni, ami a program szerint sikerült is, majd az újraindítás óta nincs kép arról a kártyáról (és nem sikerül újraflashelni a régi BIOS-t. Az alaplap igazából tetszik, csak az IDE-s boot nem megy, de lehet csak én rontok el valamit.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2395) Száni válasza rob210 (#2393) üzenetére


Száni
tag

VGA rendben (volt hajhullás rendesen :o )
Szereztem egy SATA ODD-t is, de sajnos arról sem hajlandó bootolni :( , úgyanúgy átugorja, mint a PATA-sat. A win telepítő lemezek biztosan jók (igaz,hogy ezek csak "biztonsági mentések"...)
Mikor a VGA BIOS-át próbáltam újraflashelni DOS-ban, akkor USB-ről simán bootolt a gép.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2396) rob210 válasza Száni (#2395) üzenetére


rob210
nagyúr

Hidd annak a lapnak valami komoly agymenése van.

Bios resetet már próbáltál?
Akkor sem bootol, bár gondolom a reset gombbal már közeli barátságot kötöttél :(

Renault power :D

(#2397) Száni válasza rob210 (#2396) üzenetére


Száni
tag

Hát kezdem én is azt hinni, hogy megroggyant. De csak CD/DVD-ről nem hajlandó bootolni, meg sem forgatja a lemezt (ha disabled a HDD, akkor meg kiírja, hogy "please insert a proper boot media"...dehát az van benne :W )
A CMOS clear gomb már puszipajtás :DDD , még szerencse, hogy a hátlapon van egy kapcsolója, és nem kell a tüskékkel mókolni.
Holnap behozom az infos fiúknak, hogy nézzék már meg ki a hülye.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2398) rob210 válasza Száni (#2397) üzenetére


rob210
nagyúr

HA rájönnek mi volt a baj és nem az alaplap szar remélem megosztod velünk, mert ilyet én még nem hallottam, pedig megéltem már ezt azt.
:R

Renault power :D

(#2399) djculture válasza Száni (#2392) üzenetére


djculture
félisten

és mi értelme vga-n bios frissiteni ha jól működik kártya?Mostanába egyre több ilyen vga jut el hozzám hogy elkókányolják,ráraknak mindenféle tuning biost aztán elszál a kártyán lévő vrm vagy a ram.

[ Szerkesztve ]

(#2400) Száni válasza djculture (#2399) üzenetére


Száni
tag

Szia!

Ha jól működött volna a VGA, akkor nem állok neki BIOS-t frissíteni. Mivel a Gigabyte kiadott egy BIOS javítást, amivel végre működne a 2D/3D órajelváltás/fesz. szabályozás a HD5850-en, ezért gondoltam kicserélem. Nem jól gondoltam, ment vissza a régi BIOS, működik szépen tovább, ATT-ben meg 2D profil készítésével leveszem az órajeleket (sajnos a fesz. nem csökkenthető). Továbbá egyes külföldi fórumok szerint az új BIOS-szal végre szabályozható lenne a ventik fordulata is.
Gondolom azért ez nem nagy elvárás egy HD5850-es kártyától :F

rob210: ha jutok valamire a bootolási mizériával, akkor mindenképp leírom az eredményt. Egyelőre semmi, tegnap még kapott egy CMOS clear-t, másik ODD-t, kábel ide-oda rakosgatást, különböző enabled/disabled beállítást, másik win telepítőt (persze az is biztonsági mentés :U ).

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.