Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) gregmaui


gregmaui
csendes tag

ermm..tök hülyeséget beszéltem nem a 8800gt a top támogatott,viszont a gyártó kérdés
az még mindig nem világos.

(#1902) HolyFire


HolyFire
aktív tag

Szevasztok!

Minap szert tettem egy AsRock P45XE WIFIN alaplapra. Szeretném frissíteni a BIOS-t. de ha jól olvasom a gyártó oldalát akkor csak floppy-ról tudom ezt megtenni...nekem az pedig nincs.... A kérdésem az lenne hogy másképp lehet-e frisssíteni a BIOS-t? Oprendszerből megy-e mint pl a Gigabyte alaplapoknál???

Neeee!!! Csak a rumot ne!!!

(#1903) djculture válasza gregmaui (#1901) üzenetére


djculture
félisten

Mert avval tesztelték le így arra vállalnak garanciát hogy megy benne.Attól a többi gyártó ugyanolyan terméke szerintem simán megy benne ha referencia.
HolyFire eleve windows alól nem ildomos frissíteni mert nem működik normálisan jópár gyártónál a lap típusának detektálása.Aztán szépen rálehet tenni másikat és annyi,lehet vinni a mikronikába flesseltetni.

[ Szerkesztve ]

(#1904) Z-77


Z-77
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy ASROCK N68-GS3 UCC alaplapot. Namármost a problémám a következő: Nem értem miért megy a HTT 1000 MHz-en, ahány tesztképet csak találok a neten, mind 2000 MHz-en megy. Próbáltam utána Googlezni, de nem nagyon találtam meg a kérdéseimre a választ. Néztem a feljebb linkelt oldalon, "Supports Hyper-Transport Technology" Ez ugye nem azt jelenti, hogy csak ennyire képes ez a lap? BIOS-ban az NB freq az simán 2000 MHz, de a HTT-t csak 5× azaz 1000 MHz-re tudom állítani. A lapban DDR3-1333 ramok vannak. Tehát három konkrét kérdésem van.

1. Ha támogatja az alaplap a HTT 2000 MHz-en való futtatását, akkor hogy tudnám beállítani?
2. Ha nem támogatja, akkor mit vesztek ezzel?
3. Létezhet, hogy ennyit tud ez az alaplap? Mert akkor nálam ASROCK végérvényesen kiírta magát.
Válaszotokat előre is köszi!

Itt az EVEREST CPUID kép: KATT IDE

[ Szerkesztve ]

(#1905) djculture válasza Z-77 (#1904) üzenetére


djculture
félisten

Ennyit tud mert egy az egy régi chipszet.Amúgy meg lófenét se számít csak az integrált vga-nak számítana de az alapból gyenge és ugyse használható csak arra hogy kép legyen.Ha zavar akkor vegyél újabb amd chippes asrockot de annak nem is 8-9k az ára.

[ Szerkesztve ]

(#1906) Z-77 válasza djculture (#1905) üzenetére


Z-77
tag

Igen, közben rájöttem, hogy ez az alaplap kb egy kukába való selejt. Az is, amit haver 13000 felett vett. Másik topikban is kitárgyaltuk, hogy ez ennyit tud, rengeteg hiányossága és hibája van. PL vagy hallgatom max fordulaton a proci ventillátort, vagy lassabban jár, de még 50 foknál se emeli meg a fordulatot. Én egyszerűen oldom meg az ilyen kérdést. Soha többet nem veszem ezt a típust. Egy direkt AM3.as procikhoz gyártott alaplapot, miért kell megcsinálni úgy, hogy az nem használja ki az ilyen procik minden adottságát? Ez az én szememben egyenlő a rosszhiszeműséggel az Asrock részéről. Vaciláltam sokat a giga meg az asrock között, rosszul döntöttem. A régi AM2+-os gigám 1000-szer többet tudott ennél a csodalapnál. Még egy normális ventillátor fordulat szabályzásra se futotta ezektől. Semmit nem ismer fel, mindent kézzel kell beállítgatni rajta, az 1,5V-os ramomnak csak 1,48 vagy 1,54 voltot tudok adni, és még sorolhatnám. Szóval grat a készítőknek.

[ Szerkesztve ]

(#1907) djculture válasza Z-77 (#1906) üzenetére


djculture
félisten

Hát nem tudom c-s ucc verzión ugyanez a chipset van és lehet állítani simán manuálba a nb szorzót feszt ht szorzót feszt,memória szorzót feszültséget gond nélkül.Persze lehet szidni de nálam ebből 3 is működik gond nélkül..A manuális fordulatszám állításra meg egy külön progi van a support cd jén.user error...

(#1908) Z-77 válasza djculture (#1907) üzenetére


Z-77
tag

Nem user error, hanem gyártó error, mert eddig minden alaplapomban BIOS-ban lehetett állítani, hogy mit csináljon a venti, csak ebben nem. Nem fogok szoftvereket buzerálni a gépemen meg pláne nem kézzel állogatni a sebességét. A technológia kb az első Intel Celeronok idejében létezett. Ja bocsi, hogy Asrock-ék még nem fedezték fel, ezt nem tudhattam. MSI-ben még azt is megadhattam, hogy addig ne menjen a venti, amíg 45 fokos nem lesz a proci, Gigában hozzá se kellett nyúlnom a 3 év alatt a ventillátor beállításaihoz, szépen csinálta az összeszerelés pillanatától a dolgát. NB szorzót tudom állítani, feltettem 2000 MHz-re, de a HTT clock az max 5× állítható.

[ Szerkesztve ]

(#1909) Z-77 válasza djculture (#1907) üzenetére


Z-77
tag

Egyébként tessék ilyenek ezek a beállítások a BIOS-ban:

HT Bus Speed
Ventillátor

[ Szerkesztve ]

(#1910) djculture válasza Z-77 (#1909) üzenetére


djculture
félisten

Ht-t csak a 2.0 verziót tud a lap a chipszet miatt de mondom azon kivül hogy húh de jó lenne nagyobb nyavaját se számít.Én a szervizbe leteszteltem új amd chipszettel 6 magos phenomal semmit nem lassult a cucc ha visszavettem azon 1000mhz re.Mondom nem kell fikázni vegyél giga lapot de ugyanilyen chipszettel nforce630/7025 és még ennyi állitás se lesz benne,tudom mert naponta adunk el ilyesmit.Chipszettöl függ minden.Ezek olcsó chpszetek sima am2 készültek az egy dolog hogy kezelik az új procikat is,ha full kell vegyél AMD 880G egyébb chipszeteseket 25 ezerért,azok mindent tudnak.pl
AMD AM3 ASRock 890GX Extreme 3

[ Szerkesztve ]

(#1911) Z-77 válasza djculture (#1910) üzenetére


Z-77
tag

Már hogy vennék Asrockot 25000-ért, mikor az MSI 15000-ért tudja ugyanazt? :D Úgyhogy ez csúszik fel a hardverapróra 7000-ért, mert már meg is rendeltem az újat. Ennyi volt részemről az ASrock. És nem a HTT miatt, hanem azért mert mindenben nagyon kevés ez az alaplap, ismerősömnél megnéztem ezt az MSI-t, simán tud mindent ami nekem kell.

MSI

Én részemről lezártnak tekintem a témát.

[ Szerkesztve ]

(#1912) djculture válasza Z-77 (#1911) üzenetére


djculture
félisten

Közelbe sincs az asrockhoz sb710 chipszet az asrock meg 890 es.Az asrockba 2vga is betehető +usb3+sata3.Amúgy ez az msi lap se tudja a ht 4.0 át:)

[ Szerkesztve ]

(#1913) BluEyes válasza Z-77 (#1911) üzenetére


BluEyes
őstag

Ennyi volt részemről az ASrock

Huhhh... nagy megkönnyebbülés ez a topicnak.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1914) Z-77 válasza djculture (#1912) üzenetére


Z-77
tag

Ki akar 2 VGA-t rakni egy számítógépbe? Esetleg ha a villanygyáros öccse lennék, akkor meggondolnám. Mondtam, hogy nem a HT miatt, hanem a sok hülyeség miatt szorul cserére ez a lap. Se a ramot nem lehet szabvány feszen működtetni benne, se a ventillátorokat. Persze 3 user profil az kell a BIOS-ba, az nagyon fontos. Biztos az szorította ki a helyet a normális beállítások alól.

Amikor kérdeztem, 2 nap után se volt válasz, most meg minden nap jön 3, amikor fikázni kell. Csodálatos. Bocs ha a lelketekbe tapostam, de ebben az árkategóriában az ASRock lapoknál minden jobb. Esetleg ha a gyártónak vagytok valakije, akkor ez van, a negatív kritikát is be kell nyelni. Ha meg nem vagytok érdekeltek az ASRock-nál akkor mit szívjátok úgy fel magatokat? Mindegy. Hátha olvassa ezeket valaki aki ilyen lapot akar venni, aztán elgondolkozik, hogy ér-e neki 2-3000 Ft-tal többet egy giga vagy egy MSI. Nekem megért volna annyival többet, ha valaki leírja, hogy mekkora trágyadomb ez a biconyos ASRock N68-GS3 UCC lap.

[ Szerkesztve ]

(#1915) djculture válasza Z-77 (#1914) üzenetére


djculture
félisten

Az első kérdésedre a válasz fogynak a kis nvidiák mint a cukrok karácsonykor.Mindenki azokkal fizikásztat és elég sok gépbe kerülnek emaitt bele másodkártyaként.
Asrockkal meg nekem semmi bajom,pont a memóriába nem válogatós mint a nagyobb tesó asus pl.Giga lap meg pl ugyanilyen chipszettel havernál van és abba a memóriát se lehet visszaosztani.Tehát nem kell általánosítani ,van mindegyik gyártónak sz@r meg jó lapja is.Sőt egy biosfrissitéssel lehet sz@r lapból jó lap is,meg forditva :)

[ Szerkesztve ]

(#1916) vhw válasza Z-77 (#1911) üzenetére


vhw
addikt

Végülis a két említett lap között kb 5 ropi a különbség... :U nem mondom h nem éri meg, én is néztem ezt az msi lapot :) Csak hát, akkor miért a piac egyik legolcsóbb lapját kellett választani? 9-10 ezer ft kategóriában tud valaki jobbat?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#1917) djculture


djculture
félisten

Tudja a fene én pozitívan csalódtam az asrockban.Legutóbb a socket a korszakban volt asrock lapom.Akkor még halálra voltak butítva szorzót feszültséget esélytelen volt bennük állitani unlockolt procival is.A hozzá adott szoftverek száma 1 volt akkoriban,az is próbaverziós viruskereső.
Most megvettem ezt a n68c-s ucc lapot.Doboz nem érdekelt a legolcsóbb kellett /bulk-zacsis/2db nál már számít pár ft is:) Kibontottam beraktam a gépbe egy 3 magos athlonnal aktiváltam az ucc és 4 mag életrekelt.Kafán működik ennyi pénzért,az oc tunerel bármit belehet állítani win alatt is/szorzók,feszültségek,ventilátor.../.Az Instant Boot meg egyedülálló dolog,aktiválva felrakva a szoftvert olyan gyorsan jön be a win mintha 2 ssd lenne raidba kötve,persze ez csak áramtalanítás mellőzése mellett működik de akkor is egyedül álló.Szerintem aki csak dolgozik a gépen és nem a legújabb technikákra izgul mellette a pénztárcája is lapos annak ez a lap maga a megváltás.Én három egymagos gépet cseréltem ki 3 hónap alatt erre,némi tapasztalatom van ebbe a típusba.Mondjuk azt is hozzá kell tennem szervizes vagyok és eddig egy ilyen lappal volt csak problémám.Azt is megoldotta a legújabb bios.

[ Szerkesztve ]

(#1918) Tótja


Tótja
csendes tag

Sziasztok van egy 770 Extreme3 lapom a problémám az hogy kiakad a gépem amikor komolyabb megterhelésnek teszem ki pl:( 3dmark, játék.) filmnézésnél nem.
Az everestel megnéztem proci ,alaplap, vga 34-36°C on volt de szerepelt egy aux bejegyzés ami 119°C fokon volt ez 99- és 88 fog között jár alapban nem tudjátok mi lehet ez?
Ja az everest amit használok fel sem ismerte a lap típusát.
Esetleg szerezzek hozzá bios frissítést?4 napos a gép hétvégén kezdtem próbálgatni komolyabban.
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#1919) Tótja válasza Tótja (#1918) üzenetére


Tótja
csendes tag

Üdv nem alap lap probléma hanem SSD-nél beállítottam azokat az opciókat amit javasoltak a cikkben.Most mindent vissza állítottam és nem fagy.

(#1920) Fasttimes1


Fasttimes1
csendes tag

Üdv.!
Az Asrock 775v88+ lapom támogatná ezt a procit?
Intel Pentium D 805 2.66GHz/2M/533/05A SL8ZH LGA775
Vagy esetleg biosfrissítéssel?

(#1921) vhw válasza Fasttimes1 (#1920) üzenetére


vhw
addikt

Hello!

Sajna nem támogatja, bios frissítéssel sem. :( Itt egyébként megnézheted milyeneket támogat.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#1922) Fasttimes1 válasza vhw (#1921) üzenetére


Fasttimes1
csendes tag

Köszönöm szépen!
Sokat segítettél! :)

(#1923) Pee-Tee válasza Tótja (#1918) üzenetére


Pee-Tee
tag

Az AUX-al nem kell foglalkozni, csak valami csatlakozót keres ami nálad sincs bekötve.
Procit mit raktál bele? Tuning?

(#1924) Tótja válasza Pee-Tee (#1923) üzenetére


Tótja
csendes tag

Bocsi hogy ilyen késün válaszolok.Mostmár rájöttem hogy mi a baj :W
A legalacsonyabb fordulat számon nem fog megfelelően hűteni a proci hűtöm ha PL:coddal játszom :W.Plussz választhattam volna szellősebb házat is az helyett amit használok jelenleg. :O :W

(#1925) Mr.Rain


Mr.Rain
senior tag

Az,hogy csak 5x a szorzója,miért zavar téged? Az csak az integrált VGA-nál számít. És ha meg nem az van,akkor teljesen mind1,mire van állítva.
A proci ventit nem feltétlen az alaplap szabályozza,az nagyban függ a ventillátortól. Általában a 3-4 pines ventit tudod te magad szabályozni,de ez a processzortól függ,vagyis attól,hogy milyen hűtőt tesznek rá gyárilag,vagy te milyet dobsz rá utólag. Az én procihűtőm is fixen egy fordulatszámon megy,és utánajártam a dolognak,innen tudom. Szóval ez megint nem az alaplap hibája.

Én teljesen meg vagyok elégedve vele. Az Athlon II 445 3.1 GHz-ből magfeloldással kaptam egy Phenom II x4-et,amit alapfeszen feltoltam 3,5GHz-re.... És teljesen stabil már vagy 3 hónapja.
Egyetlen hiányossága a 2db memóriafoglalat,de megoldottam úgy,hogy 1x2Gb,1x4 Gb-ot raktam bele. Így játékra bőven elég lesz ez a 6Gb egy darabig.

Ezért nekem csak jó tapasztalataim vannak a lappal kapcsolatban.Főleg mert a 18 ezer Ft-os procimból egy 45 ezer Ft körüli procit "varázsolt."

üdv.

"Nincs megállás"

(#1926) Mr.Rain válasza Z-77 (#1908) üzenetére


Mr.Rain
senior tag

Jah,amúgy az Asrock GS3 UCC-nél is van lehetőség szabályozni,a Biosban. Most találtam meg. Ennyit erről. :)

"Nincs megállás"

(#1927) Mr.Rain válasza Z-77 (#1914) üzenetére


Mr.Rain
senior tag

Szerintem először nézzél körbe rendesen,aztán szapuld ezt a lapot. :)

"Nincs megállás"

(#1928) roland.87


roland.87
csendes tag

Üdv! Segítségeteket kérném.
Asrock a785gmh/128as lapom van. Van 2 db venti a gépemben ( 80*80 ). A probléma az hogy az egyik hűtőventilátor nagyon hangos. "Túl" sok áramot kap 12V-ot. Hogy tudnám megoldani azt hogy kevesebb áramot kapjon a venti? A lapon 2 db 3tűs csati van. Egyik hűtő az elég halk az Zalman és gyárilag van benne ellenállás. Ez a megoldás sem tetszik mivel ez is hőt termel:( Sajnos azt hogy a csatlakozók mennyi feszt adjanak le nem tudom szabályozni.

(#1929) kryboy


kryboy
tag

ASRock A780GM-LE128M lapom van maximálisan megvagyok vele elégedve!
Mag feloldás is sikeres volt benne!

(#1930) roland.87 válasza kryboy (#1929) üzenetére


roland.87
csendes tag

Magfeloldás nekem is ok:)

(#1931) pepe_g válasza roland.87 (#1928) üzenetére


pepe_g
tag

Szia!
HA, van neked kedved, és kis tehetséged barkácsolni, akkor ajánlom figyelmedbe ezt:
[link]
Nekem az ASUS 4670 videokártyámnak idegesített a visító hangja. 12V on ment fixen. Jó, hűtött is, de minek pörögjön ha pl netezek. :C
És én megoldottam kapcsolósra, netnél 5V, ha játszom 12V, akkor kapcsoló fel és már fagyaszt is :DD
De ha nem akarod megbonyolítani kapcsolósra, akkor kösd be egy fix voltra a molex csatiról! :K

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1932) roland.87 válasza pepe_g (#1931) üzenetére


roland.87
csendes tag

Köszi! Hm még nem tudom mi legyen... Legszívesebben egy 40cm ventit raknék a ház oldalába. Cooler Master Hyper TX3 jön hamarosan a procira, sajna hangos a gyári egy magfeloldott húzott 4magos procinak

(#1933) Gismo


Gismo
addikt

Üdv!

Asrock 939Sli-eSata vagy 939Sli32-eSata ÉS AliveSata2-GLan alaplapokat vennék. Hírdetést is dobtam fel de eddig nemsokan jelentkeztek. Hátha itt.

Köszönöm!

(#1934) spirit007


spirit007
senior tag

Sziasztok!

ASRock 939N68PV-GLAN lappal van a következő probléma:
Hideg start esetén a BOOT (POST) megáll 25-100s időtartamra - mintha valamire várna a lap, majd kiírja az IDE/SATA eszközöket és elindul , utána tökéletesen működik.
Restart esetén nem áll meg, megy szépen, meghajtókat 1-2 s alatt kiírja és megy mint a güzü.
Ezt a lapot garis cserébe adták kb 1 éve -tehát viszonylag újnak mondható és első perctől produkálja ezt a jelenséget, bár eleinte inkább csak 20s -re állt meg.
Valakinek volt már hasonló gondja ?
Esetleg valamit ki/be kéne kapcsolni a BIOS -ban ?

[ Szerkesztve ]

(#1935) Gismo válasza spirit007 (#1934) üzenetére


Gismo
addikt

Nagy valószínűséggel késve pörög fel valamelyik vinyó és arra vár ennyit, ezért is nem csinálja újraindításkor, mert akkor már ugye forgálsban vannak a vinyók.
Ha van lehetőség állísd be a biosban, hogy várjon a detektálás előtt mondjuk 10sec-et(de érdemes kikisérletezni, hogy mennyi az ideális).

(#1936) Gyuszopapa


Gyuszopapa
csendes tag

Sziasztok ezzel az alaplappal lehet-e tuningolni a procit. Asrock 775i945gz proci C2D4300

Üdv Gyula

(#1937) kukinyo


kukinyo
addikt

Sziasztok
Most olvasom Z-77 véleményét az Asrock lapokról.Igaz ,nekem A780LM-S típusú (ez is az olcsó kategóriába tartozik) lapom van de én teljesen elégedett vagyok vele.Tulajdonképpen azt kaptam ennyi pénzért amit vártam.Azaz nem teljesen.Rettenetesen gyenge bios-uk van ezeknek az olcsó kategóriájú lapoknak.A mag feloldáson kívül szinte semmit nem tud.
Itt tenném fel a kérdést:ezekben nincs rejtett beállítás mint a giga lapokban?Ott ugye bios főképernyő>Ctrl+F1 és máris több mindent lehet állítani.Vagy valaki nem tud valahol moddolt biost?Szívesen kipróbálnám.
Köszi

(#1938) kukinyo


kukinyo
addikt

Senki??? :O

(#1939) BluEyes válasza kukinyo (#1938) üzenetére


BluEyes
őstag

Ez nem Gigabyte, tehát nincs rejtett funkció.
Szerintem tökjó a bios. Mit kéne még tudnia?

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1940) kukinyo válasza BluEyes (#1939) üzenetére


kukinyo
addikt

Minden FSB értékhez csak előre beállított értékeket lehet beállítani (memória,proci,stb).NB HT feszt hol emelek?
Na ez a bajom.

(#1941) BluEyes válasza kukinyo (#1940) üzenetére


BluEyes
őstag

Minden FSB értékhez csak előre beállított értékeket lehet beállítani (memória,proci,stb)
Persze, alapórajel x szorzó, aztán amennyire adódik. Vagy nem értem?

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1942) kukinyo válasza BluEyes (#1941) üzenetére


kukinyo
addikt

Most már én se :D Ha több türelmem lesz leírom.
És hol marad az NB és a HT fesz?

(#1943) COLORBAR


COLORBAR
tag

Sziasztok!

Kaptam egy gépet,amiben Asrock K8NF4G-VSTA alaplap van. [link]
Ebben két memoria hely van,de nekem 3 kéne!
Van ilyenkor valami megoldás avagy nincs? :F

(#1944) pepe_g válasza COLORBAR (#1943) üzenetére


pepe_g
tag

Szia!
Van igen. Eladod a harmadik ramod, vagy csak szimplán nem használod, esetleg kicseréled a lapot másikra... :DD
Mást nagyon nem tudsz. :N

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1945) libus


libus
őstag

Sziasztok!

Egy AsRock G41C-S lappal szemezem.
Azt megtudná valaki mondani, hogy ennek a lapnak a biosában be lehet-e állítani, hogy USB-ről bootoljon?
Amugy, egy P4 631-es 2,8Ghz-es procihoz venném. A CPU listájában szerepel... :)

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#1946) Voice24


Voice24
őstag

Segítséget vagy tippet kérek!
Van egy N68C-GS-UCC lapom, 2 GB Kingmax rammal, Athlon II X2 250 procival. A gépen Xp van sp3-mal.
Most este a fórumokban olvasottak, illetve a több videón látottak alapján úgy gondoltam, kipróbálom az UCC funkciót. A bemutató videó szerint semmi mást nem kell tenni, mint a Bios-ban enable-ra állítani a dolgot. Ezt megtettem, de utána nem épült fel az xp, a legelső, "futófényes" bejelentkező ablaknál megállt. Reset gomb után csökkentett módban elindult, de az egér nem reagált, csak a billentyű. Pár sikertelen újraindítás után visszaállítottam a biost az alap (default) értékekre, így már elindult az xp, de érdekes dolgokat csinált. Összeakadt az ip cím a routeren lévő másik gépével, át kellett írnom, a netkapcsolatot is újra aktiválnom kellett.
Egyszóval, nekem ez az UCC nem jött össze. Valamelyik hardver nem komálja ezt, vagy valamit rosszul csináltam?

(#1947) Voice24 válasza Voice24 (#1946) üzenetére


Voice24
őstag

Én voltam a balfék, a biosban az UCC alatt lévő Cpu Active Core Controll nevű akármit is enable-ra állítottam. Most ismét megpróbáltam, tényleg csak az UCC-t állítottam enable-ra. Így szépen, normális módon el is indult a rendszer, viszont meglepetésemre maradt X2-es a proci.

[ Szerkesztve ]

(#1948) vhw válasza Voice24 (#1947) üzenetére


vhw
addikt

Mert az Athlon II X2 Regor magja natívan két magos, nincs benne mit feloldani :N

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#1949) Voice24 válasza vhw (#1948) üzenetére


Voice24
őstag

Átgondolva a dolgot, igencsak félretájékoztatás esete forog fenn az UCC-vel kapcsolatban. Ugyanis még az Asrock honlapján is csak annyit jegyeznek meg szinte apróbetűvel, hogy nem minden proci támogatja a funkciót. De hogy odaírnák mellé, hogy csak a gyárilag butított többmagosok esetén működik, sehol nincs említve. Ha teszem azt, megveszek egy négymagost, a dobozán sehol nincs rajta, hogy az esetleg gyárilag hatmagosnak készült volna, de csak négy lett belőle, mert kettőt letiltottak.
Szóval, elég hiányosak a tájékoztatások ebben a témában. Ha itt a prohardveren nem találom meg véletlenül egy tesztben, hogy a procim eleve kétmagosnak készült, még hosszú ideig agyalhattam volna rajta, hogy miért nem lett a kettőből négy mag.

(#1950) vhw válasza Voice24 (#1949) üzenetére


vhw
addikt

Őszintén szólva ez nem lenne üzlet az AMD-nek, hogy külön rá is nyomja a dobozra, hogy; "ebben letiltottunk 2 magot, ha jó napod van kétszer ilyen procid is lehet benne" :D
Olyan ez is mint a tuningolás, az alaplapgyártók beleteszik a lapba a funkciókat, de infót nem írnak magáról a tuningolásról sehova :) A magfeloldás lehetővé tételével egy létező igényt elégítenek ki, de ez is ilyen saját felelőségre dolog. Itt abban van a "felelőséged", hogy milyen procit veszel. :)

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.