Hirdetés

2020. október 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2701) RoBos


RoBos
aktív tag

Sziasztok,

segítséget kérnék...
Adott egy Asrock M3A785GMH/128M típusú alaplap + AMD Athlon II X4 620 cpu, amibe eddig 4x1GB Kingmax 1333MHz-es ram volt.
Fejlesztés végett vettem bele még 2x4GB szintén Kingmax 1333MHz-es modult, h minden klappoljon, de még se lett jó. Ugyanis ram csere után összeomlott a win7. Ha úgy teszem be, h 2x1GB + 2x4GB = 10GB RAM, vagy ha simán a 2 új 2x4GB ram, nem indul, és most már ott tartok ha visszateszem a régi 4x1GB ramot már úgy se indul el, azt írja ki az automatikus javítás után a win7, h nem sikerült megoldania a problémát!
Tud vki segíteni, h ilyenkor mi lehet a baj? Ram csere esetén kellett volna vmit állítani a biosba vagy mi?!

Előre is köszi!

(#2702) vizcsap


vizcsap
tag

Heló!

Más is tapasztalta azt, hogy a H61M/U3S3 1.30-as BIOS-nál nem működik az egér a BIOS-ban? Vagyis működik, de csak horizontálisan és ha balra tolom az egeret, a kurzor jobbra megy...

"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."

(#2703) suti_88


suti_88
addikt

Üdv! Core i3 2120-hoz tervezek lapot vásárolni. A H67-es chipset-el szerelt lapok drágábbak, de még az olcsóbbak sincsenek se Sata3 se pedig USB3-al felvértezve...

VIszont a H61M U3S3 lap-ban mindez megvan, és 18.000Ft körül hozzá lehet jutni.

Vélemények a lapról?

Kösz üdv!

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#2704) Wind-Storm válasza vizcsap (#2702) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Ismert hiba...
Én egy asus lapnák is találkoztam már evvel a jelenséggel egy restart után, meg talán az asrockomnál is de bios update után általában megoldódik.

(#2705) Chender


Chender
csendes tag

Sziasztok!

Tervezek venni egy alaplapot, melyhez majd amd Buldozer procit társítanék! A CPU Support List szerint lekezeli az új procit a legújabb Bios-szal. A kérdés: hogyan fogok bios-t frissíteni, ha nem látja a procit? Nincs tartalék régebbi AM3+-os procim, és nem hiszem, hogy a boltokban a frissített bios-szal adnák a lapot. Egy ötletem van, hogy a boltban kérek meg valakit, hogy frissítse nekem, de az valószínűleg nem lesz ingyen és így az online boltok eleve kilőve!

Ezek közül tanakodok: Mind integrált videokártyás! Vélemény, tanács?

880G Pro3
880GMH/U3S3
880G Extreme3
890GM Pro3 R2.0
890GX Pro3
890GX Extreme3
890GX Extreme4 R2.0

(#2706) djculture válasza Chender (#2705) üzenetére


djculture
félisten

Másnem a boltban kifizeted és szólsz hogy egy fx proci menne bele és biost kellene frissiteni. Normális bolt/szervizes kolléga megcsinálja.De egyébként ha újabb gyártás már alapból rajtavan az új bios. Más verzió nem nagyon van.

[ Szerkesztve ]

(#2707) szityo83


szityo83
tag

Sziasztok!

Egy H61M U3S3-as lapom van. Win7-et használok. Egy olyan jelenség van nálam ha a gép alvó állapotba megy és felébresztem akkor az egerem nem működik, csak ha kihúzom és visszadugom. Esetleg egy BIOS frissítés megoldaná ezt a problémát vagy nincs köze hozzá?
Ill még sose csináltam BIOS frissítést. Ez a windowsos BIOS frissítés mennyire megbízható?
Meg ezt a Power Saving Mode-ot érdemes bekapcsolni, mit szabályoz a gépen? A gépet legtöbbet csak netezésre használom, nagy ritkán fut rajta játék.

(#2708) frenetic_chi


frenetic_chi
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, ugyanis én ehhez a memória beállításokhoz nem nagyon értek.

Van egy ASRock X58 Extreme alaplapom, 6 memória helyem, melyben 5 már foglalt (Mindegyik KINGMAX 1333MHz 4x2gb és 1x4gb), de sajnos csak 10gigát lát a 12 gb helyett. Valakinek valami ötlete? Win 7 64bit-es az oprendszer.

Everest ezt mutatja:

[IMG]http://i43.tinypic.com/2lljzx4.png

Ha kell még valami más infó, szóljatok és már írom is!

Köszönöm!

(#2709) djculture válasza frenetic_chi (#2708) üzenetére


djculture
félisten

Általában minden chipszetnek illetve mostanában a prociba lévő mem vezérlőnek megvan a határa ami gyakorlatban abban mutatkozik meg hogy adott számú memória oldalt képes kezelni.Egy memória lehet single meg kétoldalas, a rajta lévő chipektöl függően.
Ennél a cuccnál triple chanel van és igy kell a memóriákat pakolni:

[ Szerkesztve ]

(#2710) frenetic_chi válasza djculture (#2709) üzenetére


frenetic_chi
csendes tag

Köszönöm, meg is oldódott a probléma! :) Nem hittem volna, hogy ilyen egyszerű :)

(#2711) Bogyó bá' válasza suti_88 (#2703) üzenetére


Bogyó bá'
veterán

Szia!

Én 2 hónapja használom ezt a deszkát, minden gond nélkül, i5-2500-hoz. (Lásd adatlapomon). Eddig egyetlen nekem nem tetsző dologgal találkoztam, mégpedig azzal, hogy a 2 db USB3-as csati a hátulján van kivezetve, így a házam belső csatlakozóját nem tudom rádugni.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2712) olpran001


olpran001
csendes tag

Sziasztok
Ez az alalapom: ASROCK H61M-GS
Sajnos nem találom a BIOS-ban hogyan kell kikapcsolni az integrált videókártyát.
Segítségeteket előre is köszönöm.

(#2713) djculture válasza olpran001 (#2712) üzenetére


djculture
félisten

North Bridge Configuration-ban a primary grappics adapter menüpontot pciex-re állitod.

(#2714) olpran001 válasza djculture (#2713) üzenetére


olpran001
csendes tag

Igen köszönöm ez alapértelmezett beállítás, hagytam is rajta.
Így le van állítva az integrált kártya, vagy még esetleg fut a "háttérben"?
Csak nem szeretném, hogy memóriát csenjen a rendszertől...

(#2715) djculture válasza olpran001 (#2714) üzenetére


djculture
félisten

Elvileg levan állitva ha a másik menüpont alatta is auton van.

(#2716) olpran001 válasza djculture (#2715) üzenetére


olpran001
csendes tag

Alatta a "Render Standby" menüpont van, ami "Enabled"-re van állítva, "Auto" opció nincs.
Maradjon "Enabled"-en?

(#2717) Tacsika válasza olpran001 (#2716) üzenetére


Tacsika
aktív tag

Disabledre!

(#2718) olpran001


olpran001
csendes tag

Köszönöm, lenne még egy kérdésem ugyanezzel a lappal kapcsolatban.
A memóriánál a "DRAM Frequency" beállításnál "DDR3-1066" van kiválasztva, de a memóriám 1333MHz-es és a lapnak és kéne kezelnie az 1333MHz-et. Volt valami oka hogy a lap ezt állította be és hagyjam így, vagy tegyem át 1333-ra?

(#2719) Wind-Storm válasza olpran001 (#2718) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Milyen proci van a lapban?

(#2720) olpran001


olpran001
csendes tag

Intel Pentium G840 3M Cache 2.80 GHz

(#2721) Wind-Storm válasza olpran001 (#2720) üzenetére


Wind-Storm
őstag

A procid elvileg támogatja az 1333-as FSB-t is.
Tedd át 1333-ra.

(#2722) olpran001


olpran001
csendes tag

Elvégeztem a beállításokat, köszi a helpet.

(#2723) Wind-Storm válasza olpran001 (#2722) üzenetére


Wind-Storm
őstag

:)

(#2724) JaniS


JaniS
senior tag

Asrock H61M-U3S3 következetesen 1TB-val kisebbnek látja a WD20EARS-t (1TB-snak), a WD15EADS-t (500GB-osnak) a BIOS-ban és persze a Win7 is. BIOS 1.30. Ez miért lehet?

[ Szerkesztve ]

(#2725) JaniS


JaniS
senior tag

Közben megoldódott, fentinek semmi köze az Asrock alaplaphoz, előtte egy Gigabyte-ra lett feldugva és sikerült belefutnom a "Gigabyte HPA" problémába.

(#2726) Wind-Storm válasza JaniS (#2725) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Pontosan mi is történik ennél a hibánál?

(#2727) JaniS válasza Wind-Storm (#2726) üzenetére


JaniS
senior tag

Több helyen is lehet olvasni róla pl. [link]

A lényege, hogy bizonyos Gigabyte alaplapokra csatlakoztatott HDD-knél az figyelhető meg, hogy a kapacitásuk lecsökken, pl. 1.5TB helyett 500GB-ot, 2TB helyett 1TB-ot jelez az oprendszer és az elsőre sokkal ijesztőbb módon a BIOS is. (Konkrét példa volt a fenti, nálam történt.) A hiba oka a Gigabyte alaplap Xpress Recovery nevű funkciójában van (konkrétan ez egy bug, ezért csak bizonyos alaplapokat bizonyos BIOS verzióval érint), a HDD HPA területére (Host Protected Area) tükrözi a BIOS-t, viszont a bug miatt a HDD méretét levágja. Ezután - akár más gépbe áthelyezve is - már a BIOS-ban ezt a fals értéket lehet látni.

Helyre lehet hozni a HDD Capacity Restore Tool-lal [link] vagy a Seatools-sal [link].

Én most először futottam bele ebbe a problémába, korábban nem hallottam róla, remélem aki hasonlóan jár, annak segíteni fognak a linkek.

JaniS

[ Szerkesztve ]

(#2728) szcsaba1994


szcsaba1994
tag

Sziasztok!
AZ AM3-as alaplapok lejátsszák az AM2+-os procikat?
Athlon 64 X2 3800+-os procit akarnák belerakni.

(#2729) szcsaba1994 válasza szcsaba1994 (#2728) üzenetére


szcsaba1994
tag

Válaszokat lehetőleg privátban várok :)

(#2730) djculture válasza szcsaba1994 (#2729) üzenetére


djculture
félisten

ment infó

(#2731) Wind-Storm válasza szcsaba1994 (#2728) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Mi az hogy lejátsszák? Ez nem egy formátum vagy CD... :U

(#2732) djculture válasza Wind-Storm (#2731) üzenetére


djculture
félisten

Szervizes ilyen megfogalmazáson már nem lepődik meg :DD

(#2733) Wind-Storm válasza djculture (#2732) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Lehet már nekem sem illene.. :DDD

(#2734) kovdan


kovdan
csendes tag

A gépem indításkor ezt írja ki:
"Using PCIE Gen 2"
"Can't find any device"

Valaki tudna segíteni miért van?

H61M-U3S3
i3 3120
4gb Ram
Ati Radeon HD4850 1gb

(#2735) Wind-Storm válasza kovdan (#2734) üzenetére


Wind-Storm
őstag

A videokártya a fölső slotban van?
Nézd meg a BIOS-ban, hogy alapértelmezetten az initial graphics mire van beállítva, ne igp-re legyen mert lehet, hogy az lesz a hiba.

(#2736) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Sziasztok!
Asrock P67 Pro3 lapom van.Tegnap üzemeltem be, vadi újan.Ebben van egy I3 2100 cpu, és rajta egy AC Freezer 13 hűtő.Ez ugye PWM-es.
Az a gondom, hogy a cpu fan fordulatszámot nem tudom 1700 alá vinni.Előző asus lapomon 800-ra is le tudtam szabályozni BIOSban.
UEFI és az Asrock progija is csak 1700-2200 között állítja.Mi a megoldás?

(#2737) Brekkk válasza Ace Ventura (#2736) üzenetére


Brekkk
senior tag

Erre sajnos csak a BIOS frissítés lehet megoldás. Én írtam az Asrocknak, hogy mi a gondom, írtak hozzá egy új BIOS-t számomra. Volt egy másik kollega, aki szintén hasonló problémával küzdött, ő is írt az Asrock-nak, de neki nem írtak hozzá új BIOS-t.
Megpróbálhatsz írni nekik, vagy kapsz új BIOS-t vagy nem.
Egy biztos lejjebb nem tudod vinni a fordulatot, BIOS módosítás nélkül. Esetleg próbáld meg másik ventivezérlőre dugni, ne a CPU-éra. Nekem egy másik ventivezérlőn ment lejebb is a fordulat. Ha jól emlékszem 1200 RPM-en 1500 helyett.

(#2738) Ace Ventura válasza Brekkk (#2737) üzenetére


Ace Ventura
addikt

A honlapon lévő BIOS-ok közül nekem a legfrissebb van fent.Azé fura, hogy erre nem gondolnak.....

(#2739) Bogyó bá' válasza Ace Ventura (#2738) üzenetére


Bogyó bá'
veterán

Én volnék a "másik kolléga", engem válaszra sem méltattak. Probléma ugyanez, csak egy H61M/U3-S3-mal.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2740) Ace Ventura válasza Bogyó bá' (#2739) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Én most a PWM-es csatit rádugtam a mellette lévő sima 3 tűsre, és a UEFI-ben 1-esre állítottam a fordulatot.Teljesen elnémult.Kb 1000-re lőhette be.Sajnos nem látom hogy mennit pörög, de legalább kussba van.

(#2741) Bogyó bá' válasza Ace Ventura (#2740) üzenetére


Bogyó bá'
veterán

Majd valamelyik nap én is próbálkozom. A PWM-ről azért nem szívesen mondanék le. Fordulatot meg elvileg a 3 tűsön is mérnie kellene.

Terhelésre azért felemeli a sebességet? Nehogy megfőjön a proci!

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2742) Ace Ventura válasza Bogyó bá' (#2741) üzenetére


Ace Ventura
addikt

A PWM nekem még sosem mért fordulatot 3 tűs csatlakozón.
Azért nem érdekel mert a legtöbb hőmérséklet amit mértem, az eddig 48 fok volt.

(#2743) Wind-Storm válasza Ace Ventura (#2742) üzenetére


Wind-Storm
őstag

A 4 tűs csatlakozóra dugott 3 tűs ventinek a fordulatszámát is kellene, hogy mérje az alaplap és ez fordítva szintén igaz.
Valami gubanc lesz ott, ha ez nem működik...

(#2744) Száni válasza Wind-Storm (#2743) üzenetére


Száni
tag

Így van. Én is 3 tűs CPU hűtőt használok (AC Freezer 64 Pro) a 4 tűs csatlakozón, és méri a venti fordulatszámát. Ha a 3 tűs CPU csatira tettem, akkor nem lehetett szabályozni, teljes fordulaton (~2200rpm) forgott, így meg ~1300rpm körül van idle.

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2745) Ace Ventura válasza Száni (#2744) üzenetére


Ace Ventura
addikt

És ha a 3 tűs alaplapira dugtad a 4 tűs venticsatit akkor is kiírta a fordulatszámot?

(#2746) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok
Az új Asrock lapomon létezik, hogy nincsen ilyen 4 pines audio csatlakozó? Nem tudom mi a neve pontosan, de a tv kártyát mindig arra kellett kötni a régi Asus lapomon, hogy legyen hang ha nézem a tv adást gépen.

szerk: a lap egy N68-VS3 UCC.

[ Szerkesztve ]

(#2747) Száni válasza Ace Ventura (#2745) üzenetére


Száni
tag

Erre sajnos nem tudok válaszolni, mivel nincs PWM-es hűtőm :( . Egyébként szerintem is mutatnia kellene, hisz a PWM-esen a 4. ér csak a szabályzásért felel...vagy nem? :B

RAiN91: előfordulhat, hogy nincs. Kösd rá a TV kártya hátlapi audiokivezetésén keresztül az alaplapi audio line bemenetre egy 3.5-3.5 jack kábellel. Én mindig így használtam régen.

[ Szerkesztve ]

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#2748) Wind-Storm válasza Száni (#2747) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Ha egymás mellett a venti csatlakozóján minimum 3 vezeték van, mindig kell, hogy mutassa a fordulatszámot!

(#2746) RAiN91
CD_audio vagy mire gondolsz?
Biztos, hogy a gyakorlatban nincs hang nélküle ha nem dugod be?

(#2749) Taktoj


Taktoj
aktív tag

Hello
asrock alive 2nf6g vsta alaplap driveret win7 alatt valamilyen modon lehet telepiteni?
Hibajelenseg ami miatt kellene, hogy az usb n keresztul nagyon lassan masol/1MB/s / illetve a hangkari allithatosaga is hianyzik

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#2750) djculture válasza Taktoj (#2749) üzenetére


djculture
félisten

32bitesre vagy x64 re?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.