Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5251) gjoco1 válasza Johnny077 (#5247) üzenetére


gjoco1
addikt

Nos , délelőtt volt egy kis időm szórakozni . Sajnos semmi opciót nem találtam sehol . A " Rejtett " beállításokban sincs . Van egy [Reboot] és pacsi . Erre nyomva természetesen látni a beállított logót és az Android indítását . Az autó beállításoknál viszont [ezt] dobja .
Szóval itt megállt a tudományom . :D

, logikus , amit mondsz , viszont akkor az első indításnál , amikor betettem miért volt logó és az " Android indítása " jelenség ? Onnantól ha beteszem a kulcsot 1 fordításra indul a rádió 12 óra elteltével két nap egy más után , illetve ma 5-6 x indítottam - mentem . . . .
Mint mondtam tegnap , van Androidom a személy autómba és annál boot bejelentkezés van logóval stb , amikor indítok . . . Ott anno be is állítottam a 20 perces " készenlétet" . Az eredeti gazdinál viszont úgy volt , ahogy szeretném . Más a kötés szál Nálam ? ( Ez pedig azért érdekes , mert amit kivettem Kenvood 1 dines rádiót , az mindig " beköszönt " ) .

Ha a sárgát megszüntetem lesz boot ? :U
Mondjuk alapjában nagyon nem zavar . Nem a logó szépségéért tettem be . :DDD
Kérdés , hogy ebben az esetben jobban szívja e az akkum ? Nem napi szinten közlekedek vele . Szombat - Vasárnap csak álltalában .

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5252) Johnny077 válasza gjoco1 (#5251) üzenetére


Johnny077
csendes tag

Első berakásnál azért lehetett Logo, mert teljesen áramtalanítva volt a rádió. A sárga vezeték az az állandó 12V, a piros pedig a kapcsolt fesz /memória száll./ De ezekben a kínai csodákban volt már rá példa, hogy meg kellet fordítani a két vezetéket, mert elfelejtette a beállításokat. Alvó állapotban sajnos nem tudom, hogy mennyi idő alatt meríti le az akkut.

(#5253) gjoco1 válasza Johnny077 (#5252) üzenetére


gjoco1
addikt

Értem . . . Csak azt nem , hogy az előző tulajnál miért működött " rendesen " . Az elősző rádióm pedig szintén " normálisan "
Ezekszerint a Tranyó és a rádió nem ugyan az a bekötés .
Villanyász kell neki úgylátom . :F
Csupán az akku miatt . Amúgy nem zavar ( na ) .

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5254) aero. válasza gjoco1 (#5251) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Nem meríti jobban, teljesen minimális a fogyasztása. Ne aggódj ezen. A másik autódba “rosszul” van bekötve, lehetséges a Johnny077 által emlegetett okból is. Ha nem zavar, ne foglalkozz vele.

[ Szerkesztve ]

(#5255) gjoco1 válasza aero. (#5254) üzenetére


gjoco1
addikt

Bocs . . . Elküldtem már a hozzászólást , így külön kell írjak . :)
Ha valóban nem zabál jobban , akkor salom le . :DDD
Igen , max annyiban lenne rosz a vezetékek variálása , mert nagyon nem volna vicces , ha minden beállítás menne a levesbe .
Már arrra is gondoltam ma , hogy esetleg , ha elnyomkodtam , csinálok egy gyári visszát . Viszont nagyon útálok belakini Androidot . :D

[ Szerkesztve ]

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5256) divan válasza gjoco1 (#5255) üzenetére


divan
senior tag

De azt megpróbáltad már, hogy a piros és a sárga tápkábelt felcseréled? Akkor is így működik? Valaminek változnia kell.

(#5257) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!
2 éve vásároltam wgy Isudar PX6 készüléket a Vw Touranomba, ami ezidáig teljesen jól.mukodott. most viszont pára napja nem indul el rajta sem a waze, sem a Chrome, sem a Google. Betöltetlen után kilep. Már túl vagy az újra indítson, az alkalmazasok ujratelepitesen, de a helyzet ugyanaz maradt.
10es android van rajta.
Van ötletetek mit tudnék csinálni, hogy minden működjön újra ahogyan eddig?
Esetleg van lehetőség android verziót frissíteni rajta?

(#5258) gjoco1 válasza divan (#5256) üzenetére


gjoco1
addikt

Még nem . Hétvégén SZ-V dolgoztam egész nap . Majd kíváncsiságból megnézzük mit csinál . Bár , ahogy olvashattad is , ahogy mondta " : Nem meríti jobban, teljesen minimális a fogyasztása " , akkor nem érdekel maga a boot logó . :)

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5259) gjoco1 válasza divan (#5256) üzenetére


gjoco1
addikt

No , megcseréltem a két vezetéket . Most úgy megy , hogy van boot logó - rendszer betöltés.
Rádió memória is megmaradt . Szóval így is jó . Viszonylag gyorsan feláll . Óra kb. 30 mp alatt mutatja a pontos időt . Amúgy így is jó Nekem , mert ezt az autót csak 2x használom hetente . SZ-V . Hajnalban el , majd megállás után , csak délután indulok haza .
Tehát igazán mindegy melyik állásban van a két vezeték . :DDD

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5260) Digger


Digger
senior tag

Sziasztok!
Honda CR-V-hez rendeltem egy fejegységet, a 8/128-as méretűt, így kaptam hozzá egy dashcam-ot, külső mikrofont és egy 5 voltos ventillátort is "ajándékba"
[link]
Tegnap fogtam hozzá a beszereléshez, de elég lassan haladok vele, biztos a 65 évem miatt. :DDD
Mára maradt a tolatókamera, a többi rész már többé kevésbé működik.
A rádió az AM sávon használhatatlan, viszont az FM sávon meglepően jó az érzékenysége! TDA7708-as SDR rádió chip van benne, az RDS is kiválló.
A hangminőség megfelelő lenne, ha nem lenne időnként egy pillanatra torz. Nem tudom mi okozza, olyan mint amikor videót nézel és reccenés van időnként. Alig 1 másodpercig torz, utána megint minden OK. Más műsort még nem hallgattam rajta, kíváncsi leszek, hogy MP3 lejátszásnál is csinálja-e.

Beszerelés közben jött néhány ötlet, kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok hozzá. Tesztelés közben, normál hangerőnél is elég jelentős a kütyü melegedése. Gondolom nem véletlen a hozzá adott apró 5 voltos ventillátor. Ennél a Hondánál a fejegység felett van a levegő beömlő nyílása és arra gondoltam, hogy klimatizálom a fejegységet. Ezt úgy képzeltem el, hogy a kiömlő belső részén, a szögletes műanyag csövön, tehát kívülről láthatatlan helyen fúrok egymástól pár centire két lyukat. A kettő között egy sniccerrel átvágom, majd lefele is vágok vagy két centinyi részt. Aztán alulról felfele felnyomom, felhajlítom a kivágott részt, így a klimatizált légáramba belekerül 45 fokban és lefele a fejegységre nyom bizonyos mennyiségű hideg levegőt.
Marhaság, vagy jelenthet valamit?

Aztán, mint írtam ma készülök a tolatókamera beszerelésére. A szokásos bekötés, a kamera párhuzamosítva van a tolatólámpával, majd a mellékelt 5 méteres videokábel melletti piros vezetéken kap kapcsolójelet a fejegység, hogy az RCA képét tegye a kijelzőre.
Ez az eredeti felállás. Én meg arra gondoltam, hogy teszek előre egy plusz kapcsolót amivel 12 voltot adok neki és így a hátramenettől függetlenül kézzel be tudnám kapcsolni a kamerát, mintha visszapillantó tükör lenne. Azért, hogy a kézi kapcsolásra ne világítson a tolatólámpa is, egy diódával leválasztanám.
Vélemény?

(#5261) iceQ! válasza AndrewTdi (#5257) üzenetére


iceQ!
addikt

Factory Reset volt már?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#5262) darvinya


darvinya
titán

Sziasztok

Valaki tudja Focus Mk 2 kormány oszlop kapcsolóit miként kell bekötni android-os fejegységbe?
1db 16 PIN-es csatlakozója van, s csak Key ± utal valamilyen vezérlésre.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#5263) AndrewTdi válasza iceQ! (#5261) üzenetére


AndrewTdi
addikt

az nem, de az [Isudar] oldalán lévő újabb firmwaret feltettem, ahol csináltam egy full wypeot is. Visszaállt minden gyárira, de a probléma továbbra is fennáll.

(#5264) iceQ! válasza AndrewTdi (#5263) üzenetére


iceQ!
addikt

Csinálj még egy FR-t rajta manuálisan. Egy applikáció sem indul el rajta?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#5265) AndrewTdi válasza iceQ! (#5264) üzenetére


AndrewTdi
addikt

De igen. Youtube vanced, voda tv, zenelejátszó, rádió, stb megy rajta. Ami nem megy, az a Waze, Chrome, és google, google tértképek. (fel akartam rakni rá a netflixet, de az valamiért nem elérhető az áruházban)

[ Szerkesztve ]

(#5266) iceQ! válasza AndrewTdi (#5265) üzenetére


iceQ!
addikt

Csinálj még egy FR-t rajta.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#5267) kaboska


kaboska
aktív tag

Sziasztok! VW polo 5 2011-es Ehhez keresnék fejegységet a gyári helyett!
Ezt néztem ki: [link] Tapasztalat? Vélemény esetleg valakinek? Előre is köszönöm!

"Fej vagy gyomor"

(#5268) jones965


jones965
Modder

Találkozott már valaki hasonló problémával?
Ford Transit custom fejegységhez adtak minden csatlakozóhoz (kivéve egyhez, ezt majd lejjebb) átalakítót. A gond az, hogy az egyikhez nincs a fejegységen csatalkozási lehetőség.
Amire tippelek, hogy a gyári navigációnak és a kihangosítónak az lcd panelen megjelenő infókhoz van köze, illetve a betápot biztosítja a számára. Egyelőre a hiánya nem zavaró, de ha adnak hozzá átalakítót, gondolom lenne funkciója.

A másik gyári csatlakozó, amihez viszont nincs semmilyen átalakító már nagyobb probléma, mivel ezen érkezik be az utasoldali légzsák on/off jele. Ennek hiányában a műszerfalon ott a hibás légzsák jel, amit kiolvasva egyértelműen a kontroll led hiányát jelzi.
Ezt áthidaltam azzal, hogy betuszkoltam az android fejegység mögé a lecsupaszított gyári kezelőpanelt, de ez nem a legcélravezetőbb megoldás, lévén az új fejegység hűtése így korlátozottabb.

Nem tudom, hogy 12V-os leddiódákkal kiváltható lenne-e a gyári kezelőpanel?

(#5269) gjoco1


gjoco1
addikt

Szisztok !
Még egy kérdés a fentebb említett fejegységről . . .
[Ennyi] GPS jel elegendő a navigációhoz ? Egyenlőre jobb helyet nem találtam a boxban .
Köszi !

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5270) Csabex válasza AndrewTdi (#5265) üzenetére


Csabex
őstag

Nem kell semmi reset, ez egy régóta ismert hiba, nálam is előjött nemrég. A megoldás az, hogy az appok között az Android Webview és Chrome app-oknál eltávolítod a frissítéseket és letiltod az auto update funkciót. A Webview-ben valami iframe gubanc van állítólag, ez az oka.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#5271) Csabex válasza darvinya (#5262) üzenetére


Csabex
őstag

Szia,

Milyen fejegység? Ha CAN-es, akkor nem kell kötni semmit sehova, mert automatikusan megtalálja a bus-un. Fotókat dobhatnál...

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#5272) Csabex válasza jones965 (#5268) üzenetére


Csabex
őstag

Szerintem kiváltható lehet leddel, de én helyedben mindenképp jelezném az átalakítő hibát az eladónak és megkérném, hogy postázza. Az nem túl jó megoldás, hogy betuszkoltad oda, mert ezekben a nagy melegekben azért kell a levegő áramlás rendesen...

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#5273) Csabex válasza Digger (#5260) üzenetére


Csabex
őstag

Szia,

Nyáron jó ötlet lehet a "klimatizálás", de télen nem klimatizálás, hanem forrósítás lenne, szóval valami csúszkás megoldást alkalmaznék, hogy télen lehessen elzárni.
A kapcsolós dolog nem rossz ötlet, de a dióda megfelelő legyen, hogy ne eresszen át semmit, nehogy menet közben halványan pislogjon a tolatólámpád :D

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#5274) darvinya válasza Csabex (#5271) üzenetére


darvinya
titán

Az nincs.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#5275) Csabex válasza darvinya (#5274) üzenetére


Csabex
őstag

Akkor elképzelhető, hogy erre lesz szükséged.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#5276) iceQ! válasza Csabex (#5270) üzenetére


iceQ!
addikt

Lol. Ez a hiba még él? Emlékszem erre, egy jó pár telefon térdelt le emiatt.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#5277) darvinya válasza Csabex (#5275) üzenetére


darvinya
titán

Ilyen android csatlakozásom, de nincs hozzá cam-busz.
Csak RCA és 2 fajta USB.
6 PIN-es USB-t megfejtésre vár.
Viszont már gyári csatlakozóból külön van vezetve 3 szál, ami a Blaupnukt TravelEX-be lett külön bekötve és azzal működött a kormány oszlop kapcsoló.
PÜ üzenetben lévő jobban érdekelne, ha tudsz segíteni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#5278) pengegyerek


pengegyerek
aktív tag

Sziasztok.
Volna egy 2002- es C Vectra kocsim amibe nézegettem a fejegységeket de csak ezt találtam:
https://www.autodvd.hu/automarka/valaszto/opel/vectra-c/opel-vectra-c-radio-beepito-szett/opel-kenwood-apple-carplay-iso.html

Az összes többi amit láttam facelift utáni Vectrába jó ahogy írtákm így érdeklődni szeretnék valaki tud e ennél olcsóbb és jó fejegységet ami az én kocsimba is megfelelő?

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#5279) AndrewTdi válasza Csabex (#5270) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Kipróbálom, köszönöm

(#5280) Per Me válasza darvinya (#5277) üzenetére


Per Me
tag

A 6 PIN-es USB-n nem érdemes pörögni, 4 van bekötve, 2 üres.

(#5281) Lukitomi


Lukitomi
aktív tag

Sziasztok!
2 dines fejegységet keresek Skoda Fábiába, ami tudja a DAB+, MKV-t, MP3-at, tud tolatóradart fogadni és van benne GPS!
Ha tudtok ajánlani max. 60 körül ilyen külyüt, ami megbízható is, azt megköszönném!

[ Szerkesztve ]

(#5282) Digger válasza darvinya (#5277) üzenetére


Digger
senior tag

Az én fejegységem kicsit más, de sok minden részlet meg azonos.
A két USB csatlakozás nálam is 4 illetve 6 tüsis aljzat, de amíg 4-eshez USB0 van írva, a 6-osnál van USB1 és USB2 is, de a csatlakozó ott sajnos nekem is üres. Lehet, hogy az enyémben egyel több USB csatlakozás van?

Rendeltem hozzá komplett csatlakozó szettet, minden van a készletben ugyanúgy mint az eredeti Hondához való szettben, de az A és B csatlakozó vezetékeinek másik vége üres. Remélem át tudok pakolni pár csatlakozást és akkor tesztelhetem az USB2-t! Hátha.

Nézegettem, hogy azon a csatlakozón amire a tolatókamera RCA csatlakozója megy, mi az a két fityegő drót.
A te hátlapfotódból derült ki számomra, hogy az a Bluetooth és a Wi-Fi antennája! :D

(#5283) aero. válasza Lukitomi (#5281) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Szia, 60-ért eléggé az alja kategória van, és DAB sem jár még nagyon sokkal drágábban sem, ezek 20-30 ezer forintos plusz kiegészítők. Valahol kompromisszumot kell kötnöd.

(#5284) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Ket dinest keresek en is, MX5-be (nbfl).
Apple Carplayt tud barmi?
Nagy igenyem nincs, nem kell koncerttermi minoseg cabrioba, bluetooth azert legyen normalis, usb portok, akar toltonek is hasznalva.
Ha tud wifit es azon keresztul spotifyt, az szinten pluszpont.

Same rules apply!

(#5285) aero. válasza EQMontoya (#5284) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Régen láttalak :)
CarPlay-t már elég sok tud, bár nekem még nem sikerült működésre bírni. Régebbről megmaradt adaptert használok, 8-12e forint kb. Tökéletes. Töltés nem az igazi, lassú. Wifi mindegyikben van, spoti telepíthető is, CarPlay mellé nem létszükséglet.

[ Szerkesztve ]

(#5286) EQMontoya válasza aero. (#5285) üzenetére


EQMontoya
veterán

Marmint adaptert hogyan, mihez? :)

Same rules apply!

(#5287) aero. válasza EQMontoya (#5286) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

CarPlay-hez. [link]
Kínából természetesen olcsóbb, én is olcsóbban vettem ugyanezt.

(#5288) lszanto


lszanto
csendes tag

Sziasztok!

Rendeltem egy ilyen fejegységet:
https://www.aliexpress.com/item/1005001468284858.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.635d4c4dFzfvPK

Golf 5 2006-ba akarom bekötni nincs kormányvezérlésem a kocsiba így a CANBUS-t hagyjam ki ? Ha jól tudom a canbust csak akkor kell rákössem ha van kormányvezérlésem.

Illetve beakarok kötni egy reverse kamerát is:

https://www.aliexpress.com/item/32812115984.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1323689fzVK1Yt&algo_pvid=a8b3655d-0b43-4da2-8242-fe3180dfdeea&algo_exp_id=a8b3655d-0b43-4da2-8242-fe3180dfdeea-2&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2264604968200%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21HUF%21%214831.5%216039.37%21%21%21%21%402101fd4b16561369064767713ec035%2164604968200%21sea

A legtöbb videóban a fejegységeknél van REVERSE megnevezésű kábel erre a célre ami gondolom az áramot adja a kamerának. Sajnos nekem a csatlakozón ilyen nincs csak egy BACK jelzésű rózsaszín kábel ami össze van kötve a a power csatival és a CANBUS csatlakozójával(nem értem míért). Szerintetek húzzam ki a canbus csatiból ezt a kábel véget majd ezt a kábelt kössem össze a kamera áram kábelével?

KEY1 KEY2 és ANT kábelek vannak még.

Írtam a forgalmazónak de nem nagyon akar válaszolni..

Segítségeteket előre is köszönöm! :)

(#5289) EQMontoya válasza aero. (#5287) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ez a link nem sikerult :)

Same rules apply!

(#5290) Johnny077 válasza lszanto (#5288) üzenetére


Johnny077
csendes tag

Szia! Igen jól tudod, a rózsaszín vezeték a tolatókamera kapcsoló szál. A fehér csatiból kihúzhatod nyugodtan. KEY 1-2: mondjuk úgy, hogy "analóg" multikormány kapcsoló vezetékek. Azokhoz az autókhoz vannak kialakítva amiben van multikormány de nincs CAN BUS, akkor ezeken a vezetékeken lehet a rádiót megtanítani, hogy a rádiód melyik gombnyomára milyen műveletet végezzen. ANT: kapcsolt 12 volt. Általában audióerősítőt, vagy antenna erősítőt lehet rákötni.

(#5291) aero. válasza EQMontoya (#5289) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

(#5292) EQMontoya válasza aero. (#5291) üzenetére


EQMontoya
veterán

Koszi!

Same rules apply!

(#5293) lszanto válasza Johnny077 (#5290) üzenetére


lszanto
csendes tag

Szia! Köszönöm szépen! :) és akkor a fehér csatira ugyanúgy rádughatom a CANBUS egységét amit adtak a fejegységhez, vagy ez teljesen felesleges mivel nincs multikormány? Előre is köszönöm!

(#5294) Johnny077 válasza lszanto (#5293) üzenetére


Johnny077
csendes tag

Szia! A CANBUS csak akkor kell ha olyan az autód. Amúgy nincs rá szükség.

(#5295) lszanto válasza Johnny077 (#5294) üzenetére


lszanto
csendes tag

Köszönöm! :) Azt valahogy kitudom deríteni ? Golf 5 2006 1.6 Perfekt felszereltség. Bocsánat, hogy ennyit kérdezek. :)

(#5296) Johnny077 válasza lszanto (#5295) üzenetére


Johnny077
csendes tag

Keres benne egy ilyen dobozt: Itt pedig meg tudod nézni, hogy hol kell keresni: [link]

(#5297) AndrewTdi válasza Csabex (#5270) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Valóban ez volt a hiba. köszönöm szépen! :R

(#5298) lszanto válasza Johnny077 (#5296) üzenetére


lszanto
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget! :)

(#5299) Johnny077 válasza lszanto (#5298) üzenetére


Johnny077
csendes tag

Nincs mit. Boldogultál?

(#5300) bokarcsi71


bokarcsi71
aktív tag

Sziasztok!
Androidos fejegységnél, az IPS vagy a QLED kijelző a jobb?
Ha van lehetőség, érdemes a QLED kijelzőst választani, vagy annyival nem jobb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.