- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nara19
aktív tag
Sajnálom, hogy ilyen "felhasználóbarát" a hozzáállásuk, a karácsony előtti akciókban teljesen korrektek voltak.
A gép itthoni árát csökkenteni kellene, hiszen a Lenovo USA már 199 USD-ért árulja.
Az Amazonon is hozzá lehet jutni 199$ és 225$-ért.Ennyiért kimondottan versenyképes (lenne).
-
z0d1AK
nagyúr
A tavalyi 55 ezer forintos áron volt ajánlva, hiszen ennyiért tényleg egy jó vétel. 80 ezerért már annyira nem, hiszen csak az üzemidő ami kiemeli a konkurensek közül elsősorban. Aki mondjuk kompromisszumot köt ezen a téren és 16-18 óra helyett elegendő a 9-10 óra is, az jelentősen erősebb hardvert és szebb kijelzőt kaphat ennyi pénzért mondjuk az LG G Pad 8.3 képében.
-
z0d1AK
nagyúr
Jellemzően változó, hogy ki miért akar HDMI-t. Sokaknál amolyan biztonsági kérdés, legyen, hátha kell valamikor.
Sokan filmeznek így tabletről, de láttam már olyat is, hogy ennek segítségével mutogattak tévéről képeket a nagyszülőknek, vagy éppen egy-egy rövidebb videót.Én az androidot nagy képernyőn, esetleg billentyűzettel, egérrel vezérelve kevésbé éreztem magaménak, bár mondjuk azért, mert én elsősorban dolgozom a gépen, nem a tartalom fogyasztás az elsődleges cél.
Egyébként én is keresek HDMI-s tabletet, bár nekem specifikusabb oka lenne. Én gameplay videókat csinálnék, már csak az a baj, hogy ehhez egy olyan tablet kellene, ami kellően erős, hogy a játékok jól menjenek rajta, legalább HD kijelzője van és a HDMI jelen nem védett, azaz a meglévő célhardverrel tudom rögzíteni a kimenő jelet a számítógépen. A baj azonban, hogy jellemzően pont a legutolsó pont az, ami elbukik, mert nem nagyon találtam még olyan gépet tabletet, ami tudja is mindet egyszerre.
(#46000) Nara19: A miracast dongle cuccokkal is az a baj, hogy sok elég instabilan működik. Volt nálam egy olcsó AllView Smart2View nemrégen, ami ment 854x480 pixeles telefonnal, illetfe FullHD-ssel is, de mind a kettőnél jellemző volt az, hogy a kép néha szétesett, vagy hibásan jelent meg. Igaz, ezt 12 ezerért adják, illetve még talán fele ennyibe sem kerülhet, ugyanis az 50 ezer forintos telefonhoz ajándékba jár.
Egy Chromecastot egyébként én is akarok venni majd a jövő héten, bár csak azért, mert 7-9 ezerért nem sok aztán meglátjuk, hogy mire lehet majd használni. -
Radványi
aktív tag
Nekem azert feltetel mert egy nap a varos 5 kulonbozo pontjan is szugsegem van arra hogy rakothessem Projectorra vagy TV prezentacio stb de munkan kivul is hasznalom rajta van a teljes csaladi album a legtobb rokonnal vagy baratnal van TV hdmi csatlakozoval es egy mozdulat kepeket videokat nezni. Ezen keresztul skypolunk a rokonsaggal a tv t mindenki korbetudja ulni karacsonykor. ezek csak altalanos dolgok amit a legtobb ember esetleg csinal is de van akinek ezen felul meg egyebb esetekben is szugsege van ra.
En alap dolognak tartok egy universalis csatlakozot ami szinte minden mediahoz csatlakoztathato manapsag.
Ha csak neked kell mert bongeszed a netet meg jaccol vele a buszon hazafele akkor valoban nincs ra szugseg. -
SUPREME7
őstag
Csináltam tesztet logoutra alcor 813ix-ről, még korrektúrára vár de a teszt kedvéért kipróbáltam az MC4-et és szépen futott, nem akadt egyáltalán. A wayteq topikban valaki azt mondta a multyplayer része viszont szaggatott neki, de az nem derült ki, hogy fps lag volt-e vagy csak szerver lag én meg azt nem próbáltam.
-
violentSt
tag
Mem tudom pontosan milyen motort hasznal es mennyire hw igenyes,
De meretebol es a graf-bol kiindulva kell neki vas
En prestigo quntum 7.85 on próbáltam (rk3188), fut rendesen
Mondjuk anno a rk 3066 is vitte szamomra megfeleloen az MC4-et
Ellenben az asphalt 7 jatszhatatlan, a 8 az meg fut rendesen a PMQ 7.85-on
Szvsz erosen optimazaltsag fuggo
A rk3188 soc vga limites a mali miatt a cpu-ja elvetve porog a maximumon, meg jatekok alatt is... -
tjb007
nagyúr
Ez már egy régi terv volt (évekre visszanyúló), csak mostanra sikerült véghezvinni.
Ennek amúgy nem csak annyi lehet a hatása, hogy emelkedni fognak az árak (nagy kérdés, hogy lesz-e olyan aki lenyeli), hanem az is, hogy a hazai brandek/forgalmazók a kisebb flashmemóriájú modelleket fogják inkább előnyben részesíteni. -
kelzsoca
félisten
ami nem tetszett, hogy a leírásaikban a marketingesük szépen belevette a mindigtv-t mint extrát, pedig ez megtévesztő mert úgy tűnik az ő kiváltságuk, pedig ingyenesen letölthető minden táblagépre.
Ez így van, utólagosan bárki számára elérhető a Play-en, viszont az hogy a készülékre előre van telepítve az alkalmazás, az egy kizárólagosság, vagy vehető extrának is.
-
-
z0d1AK
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
Annyiban igaz, hogy ettől még a tablet nem 60-at ér, mivel csak akciós volt, de azért valószínűleg máskor is számíthatunk hasonlóra.
Valóban, végül-is összevonták a kettőt, de én nem tartom akkora durranásnak.Nem hülyék, valószínűleg még így is megéri nekik.
Egyébként December 1. -
Bozek
nagyúr
De amire reagáltál, abban volt az idézett szöveg. Nem mondtam, hogy Te írtad.
Igazad van, nem próbáltam. Mondhatnám jó vételnek a Wayteq 79qci-t, bár az se volt a kezeim között. És bár tudásban kissé alatta marad az általad említettnek, de azért 15 ezerrel olcsóbb is.
A pozitív-negatív tapasztalataim már leírtam a Nexus 7-ről, mivel azt használok. Bár negatív eddig nem is nagyon volt. A Lenovo-t meg nem azért utálom, mert bármiféle forgalmazó vagyok, csak nem egyszerűen nem vagyok jó véleménnyel a cégről. Ennyi. -
Bozek
nagyúr
Azért ez a "a vele járó használhatóság tényleg lesöpri az összes "hagyományos" tabletet" szöveg kissé erős. Mintha próbáltátok volna már mindet... Dicsérhetitek, nem azzal van a gondom. Engem az zavar, hogy piedesztálra emeltétek, mintha ennél jobb nem is létezne.
(#44629) vilmaboy: QuickPic
-
monti0222w
addikt
Köszi, lenne egy kérésem a játékoknál a Need for speed most wanted nevű játékot kipróbálnád, hogy viszi-e rendesen a Yoga? Meg, mégegy kérdés tudom hogy dupla v. sztereó hangszórói vannak, de ennek ellenére kiváncsi lennék a hang erejére, mennyire hangos, illetve ha felhuzom a hangerőt akkor érezhető torzulás?
-
gps76
őstag
Én is nekiálltam az Alcort köpködni a fórumába,de mondjuk segítettem is egy-két emberkének Chuwi romot melyiket lehet/érdemes felheggeszteni rá...
Huma:Ha olcsók között keresgélsz,érdemes az RK3168 procisok között is szétnézni,kellemes csalódás.Volt nálam egy RK3168 procis,kétmagos gép ÍGY fut rajta pl. a RealRacing3.Úgy tünt az Alcor-on jobban szaggatott.
Sajnos állítottnak érzékelte a telefont amikor csináltam a videót,ezért oldalt látszik,de a lényeg látszik. -
-
gps76
őstag
Én is csatlakozom a Yoga 8 táborához...
Nagyon jó gép egyszerűen "lemerítethetetlen". 5 órát ment a kijelző eddig,állandó wifivel,szinkronizálással,bluetooth-al,netezéssel,és még 65% szufla van benne. Először azt hittem az A1-810 1024-es felbontása után,hogy az MTK proci nehezebben fog megbírkózni az 1280-as felbontással,de nem,szépen meghajtja,semmi megjelenítési gond nincs,3D-ben is aránylag jónak mondható.
A dizájn,meg a vele járó használhatóság tényleg lesöpri az összes "hagyományos" tabletet.Filmet nagyon riktán nézek,ott is,meg pl. billentyűzettel-egérrel állított módban nagyon hasznos,mint egy monitor figyel előttem,nem kell támasztgatni mindenhova. Ha meg kihajtott támasszal a le van fektetve - kiemelve a hátulját,szintén könnyű gépelni,böngészni rajta,mert nem kell föléhajolni.(én pl. sokszor kajálás közben nézegetem,és pont szemben tartja a tab-ot.).
Van rajta értesítő led is,események érkezésekor és ezen működik a wifi alvóka - nem alvóka funkció!
Hasznos még az automata fényerőszabályozó,meg a sztereó hangszórók az ember felé adják a hangot,nem hátra. Nincs rajta HDMI,de "mi a francnak",otthon TV-n létezik több megoldás is kép,videó,net nézegetésére,ez mobil eszköz saját kijelzőjét kell bámulni.(HDMI hiányát nálam egy 2000 Ft-ért vett Myaudio 708dcc+ törött lcd-vel pótolja,és tesz jó szolgálatot multimédia célokra)
A Lenovo nagyon átdolgozta az egész rendszert,sehol se hasonlít az alap 4.2.2-höz,és érdekes,mert a RK3188-al szerelt csodák hiába tesztekben jobban szerepelnek ennél,valahogy ez gördülékenyebben dolgozik,többféle alkalmazásban is. -
Bozek
nagyúr
1. Amióta megvetted, azóta ezt tukmálod mindenkire. Naponta olvasom, hogy "ilyet vegyetek, ha jót akartok"...
2. Már bocs, de ha LG-t vennél 80 ezerből, akkor tényleg nincsenek nagy igényeid.
3. Az, hogy nem bővíthető a Nexus 7, egy kicsit fals információ. MicroSD-vel nem is, de OTG-n szinte bármit elvisz. Rá lehet dugni egy kártyaolvasót, amibe meg rakhatsz microSD-t is akár. Én egy 1 TB-os külső vinyót is használtam már vele minden probléma nélkül. Vagy az Xperia V-met is rá tudom dugni, amiben 64 GB-os kártya van.
4. A médiafogyasztás alatt mit értesz pontosan? Hogy hordasz magadnál 64 GB zenét vagy filmet? Mert bár meg lehet tölteni akármekkora tárterületet, de felesleges, mert annyit úgyse használsz egyszerre. -
-
Joachim
tag
Egy UP a Yoga 8-nak és Mexel-nek a korrektségéért!
Ennyiért (55eFt) ajándék egy ilyen tudású és formabontó design-ú gép!Ha olcsó tabletet keresnék, akkor biztos megtoldanám 10-20eFt-al a keretet, hogy ne dzsunka márkát vegyek 0 garanciális háttérrel és minősíthetetlen anyaghasználattal.
-
"(csak annyi hogy pl az XY jó, a ZV nem jó, mert nem javítják meg)"
Ezzel csak az a gond, hogy a fórumok hátrányának megfelelően, egyes hangadók ötvenszer leírják, hogy ez és ez a termék és hálózat a világ legrosszabbja, katasztrófa és tilos venni, pedig csak annyi történt, hogy egy alkalommal baja volt. Ha egy táblázaba rakjátok össze, pl google document, akkor hitelesebb lehet.
-
Joachim
tag
Ezért is írtam, hogy gondosan optimalizálták a rendszert a hardverhez, ez fontosabb sok esetben mint 2Gb RAM! De a DDR3-nak mindenképp nagyobb a sávszélessége és ezt ki tudják használni az erőforrás igényes programok, azonos órájel mellett is akár.
A kijelző színeinek beállításait én nem találtam, igaz kb 20 percet nyomkodtam csak.
De úgy tűnik vannak rejtett tartalékok benne! -
Joachim
tag
Természetesen nem az volt a szándékom, hogy lehúzzam a Yoga 8-at minden tekintetben, csak lehet kicsit nyersen fogalmaztam, mert a nem akciós árát nézve túlárazottnak tartom.Tehát elnézést mindenkitől, aki személyeskedésnek vette! Ettől függetlenül középkategóriás gépnek mondanám, de tiszteltet érdemel a design, az anyaghasználat és az erős akksi is!
Viszont nem attól lesz jó a hangja egy eszköznek, hogy a fronton helyezik el a hangszórókat és a kijelző a 1280x800-as felbontása is elegendő ekkora méretnél, de nekem a színek gyengék voltak.
Tudom ma a Samsung és LG is túlszaturálják a képeket és ezek után már a természetes színek fakónak tűnhetnek.
Mivel magam is komolyan gondolkodtam a Yoga 8-on, ezért inkább kudarcként élem meg amiket leírtam, hisz a normál áráért LG G Pad-ot tudtam venni és van még néhány alternatíva. Az iPad mini first gen. is csak 1024*768-as kijelzővel van szerelve (tehát nagyon nem retina), mégis nagyon szép a képe, a hangzása is rendben van, de ha páromé a kezembe kerül mindig az a konklúzió, hogy sose kéne saját részre az iOS miatt!off: Mellesleg Panasonic plazma tv-m van, ami szaturációban bár alulmarad az előbb említett brandek LCD paneljeitől, cserébe viszont természetes és valós színeket kapunk gyönyörű feketével és blur-motion nélkül és mégsem érzem fakónak a képét.
-
rob210
nagyúr
Az szerintem nem a IX volt hanem aQHH ezzel egyszer én is rápacsáltam aztán rájöttem hol a bibi.
Az csak TN+ film paneles, meg is kérdeztem itt a topikban, hogy mennyivel gázabb kaptam is linket egy fotó erejéig összehasonlítva, van különbség nem is kicsi.A GEM állítólag a kiemelten odafigyelt csúcsminőségű alcort jelenti.
-
S0m30n3
aktív tag
-
tjb007
nagyúr
55e forintért valóban jó vétel volt, de reálisan nézve a dolgokat ennél többet nem is nagyon ér (80 ezret meg végképp nem), még a kialakítása miatt sem.
Na jó, legyen hatvan(#43899) S0m30n3
Ha nem zavar a kialakítása, akkor választhatod azt is. Gyakorlatilag ugyanazt a belsőt kapod mint az Acer Iconia Tab A1-810, vagy az ASUS MeMO Pad HD 7-nél.
-
troland26
őstag
Szia
G pad-on gondolkodtam , de nem vagyok igazán nagy játékos . Viszont ez a Yoga 8 is egyre jobban mozgatja a fantáziámat .. mennyire jó a wifi-je ? Kijelzője rendben van ? Plusz garanciát nem lehet venni hozzá ? Az a hiba amit a boltban láttál a tiéden nem jelentkezett ? Tényleg jó lenne tudni , hogy vajon tényleg csak sima üveg vagy valami karcálló cucc van rajta ..
-
Athoszka
tag
Hát én is kíváncsi leszek a Lenovo Yoga 8-ra. Hosszú gondolkodás után ez lett a befutó. Rendelésem már leadva:-) Persze telefonon érdeklődtem és helyszínen meg tudom majd tekinteni a gépet.
Bár ebben DDR2 memória van nem DDR3. Valaki tudja, hogy ez mennyire nagy különbség? -
rob210
nagyúr
Ismerem őket és elég sok helyet átnéztem.
2007 óta vásárolok tőlük, mert elég sokszor szoktam gépet építeni ismerősöknek kollégáknak, etc.
A garanciális ügyintézésük különb sok multinál, akik össze vissza elzavarnak ebbe meg abba a szervizbe, hogy oda add le, mert ők nem tudnak vele mit kezdeni.
Itt beviszed leadod és 3 héten belül eddig minden visszakerült hozzám javítva vagy cserélve. -
rob210
nagyúr
Szia ők azok.
www.mastercomp.info -
rob210
nagyúr
Előző HSZ.
A 7.9" pont annyival komfortosabb mint amennyivel nehezebb mondjuk egy zakózsebbe beletenni.
Nekem elég régóta van 7"-osom, de mivel sok filmet nézek, rajta, ezért döntöttem, úgy, hogy inkább 7.9
De hozzáteszem a 7"-on is kényelmesen el lehet lenni, ráadásul nekem nagy a kezem is.Én szvsz ne vegyél Prestigio-t hiába a két év és a nagyobb aksi, ha nem gördülékeny a rendszer.
Bosszantó ahogy egy 4 magos (Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85) gép akadozik, miközben egy 2 magos Myaudio DCC+ gördülékeny jól optimalizált gép.Részemről írtam wayteq és jövőhét péntek
De persze hallgasd meg más véleményét is, mert ahány ház annyi szokás
-
venesia
csendes tag
Először az amazon.de-ről próbáltam de nem szállít Magyarországra ilyesmit. Az amazon.co.uk elfogadta a rendelést, kb 7 font a szállítás, sajnos az áfát 27 % -al precízen kiszámolták. Egyébként még kb ötezerrel olcsóbb lett volna. Mastercarddal fizettem, más kártyát is fogad, pay pal nincs. Szállítás folyamatban.
-
gps76
őstag
Na lejárt a szerk.idő.Akit érdekel:AlcorQ813I vs Nexus7
-
Simba86
senior tag
-
kisda
aktív tag
Pipo max M8 pro-t néztem ki. Vélemény?Pipo M8 pro
Jön lassan az Amlogic 4 magos SoC-ja, na az sem lesz piskóta...
-
csiribacsi
tag
csak igazolni tudlak, és mondjuk ki jelenleg az egyik legerősebb SoC a piacon.
-
csiribacsi
tag
tényleg nem kötözködésből de nekem meg ott volt az ainol fire-öm aminek 7"-ra volt 1200x800 as felbontása és mellette a crystal (ugyan úgy 7 colos) és ott kimondottan zavart hogy kisebbek voltak a rendszer feliratok pedig a beállításokban is a legnagyobbra voltak téve. de ez csak egy példa volt.
-
-
Pribi
senior tag
Szia!
Én most keresek utazáshoz 10'-os tabot. Mégpedig azért, hogy a kocsiban a 2 gyerek 1 tabot tudjon használni. Az egyik játszik, a másik meg nézi. Oda, szerintem kicsi lenne egy 7-es. Most van egy Wayteq x-Tab100-as azzal megvennak, de van egy-két hibája ezért szeretnék egy másikat. Volt egy Conocorde, de az 3 alkalommal volt szervízben, utoljára pedig a pénzt adták vissza.
Kérdés: Szerintetek melyiket tabot érdemes megvenni?
Kritériumok:
-10 colos
- 3g-re nincs szükség /ezért is sajnálom, hogy az új wayteqben lesz, nekem csak árnövelő tényező/
- IPS panel /lehetőleg/
- max 65kKöszi: Pribi
PÜ ment
-
Kobe
veterán
Pedig jobb ha megbaratkozol a gondolattal, hogy a normalisabb fajta kinaiak egytol egyig 4:3 as retina displayyel szerelik majd az uj tabokat, cube, pipo, mindenki csak retinas cuccokat jelent be. 1etlen kivetelrol tudok, a pipo m8-m9rol, de azok meg irdatlanul tularazottak, es 10 colra kicsit sovany az 1280, nomeg majdnem 300 dollar amiert mar idehaza is normalis cuccot kapsz
-
Mike88
senior tag
A szikra azért van mert fogyasztót dugsz be. Ez természetes! Ha egy olyan áramkört csatlakoztatsz a hálózathoz, amin vannak fogyasztók, tehát "rá vannak dugva készülékek, amik áramot vesznek föl" a kontakt létrejöttének pillanatában ívet húz. Amennyiben olyan készüléket csatlakoztatsz a hálózathoz, aminél van leválasztó kapcsoló, annál értelemszerűen nem keletkezik ív. Próbáld ki, a számítógép csatlakozóját húzd ki a gép hátuljából, majd dugd vissza úgy, hogy a billenőkapcsoló fel van kapcsolva, s próbáld ki úgy, hogy a billenőkapcsoló le van kapcsolva.
Biztos, hogy 12V-os kell neked? Nem inkább 5V??? Ebbe már ezerszer belebotlottam, mert kiemelve van a hirdetés.Tonnoka! Na az nagyon komoly!
Neked meg ezt találtam.
-
Kiallnek zodiak mellett , nekem egy hd samu tab van es akarhogy eroltetem a szemem nagyito nelkul nem latszodnak a pixelek,mondjuk amiatt mert kb 40-50 cm-rol hasznalom a tabot, es nem nagyitoval vizslatom a kijelzot. A hd boven eleg a tobbi csak eroforras pazarlasra kell..meg a kijelzo fetishben szenvedoknek...
-
Crytek
nagyúr
Szerintem meg pont elegek ezek a tabletek arra ami célt szolgálnak.
Minek felrakni többszáz (de még a 30-50gb is sok) gb filmet ,sorozatot ?Semmi értelme!Filmet akarok nézni rárakok max 4-5öt azt ha vége jönnek az újak rá.
Szerencsére a nagy és "márkásabb" gyártoknak szorult annyi ész a fejükbe hogy ott van bővitési lehetőség is.Mondjuk 2013-ban azért illő lenne már a legkisebb gyártótól kezdve min. egy SD kártya foglalat usbről nem is beszélve.
De szerencsénkre egyre több tablet fogy és egyre jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged