- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #43468 üzenetére
"De nyilván a játékosok többsége nem néz, nem értelmez objektív ár/érték arányt, hanem elfogadja a kurrens piaci helyzetet,"
Szerintem ebben nincs egsézen igazad, az utóbbi 2 évben szerintem egyre több embernek nyílik fel a szeme általánosan. A konzolok nem csak az miatt fogynak így mert jók.
Szerintem mi vezet ehhez? pont az amiről a fenti komment szól. Maradva a példádnál : Eddig volt 2 pék, egy drágább meg egy olcsóbb. Sok ember azt gondolta, hogy az egyik pék drága a másik meg kicsit rosszabb kenyeret süt, de olcsóbb. ( A rosszabbat most nem szó szerinti pejoratív értelemben írtam, általános tudatlan begrögződésre utaltam inkább) ha nem tudsz venni drágát( Nvidia) akkor még mindig ott az olcsóbb ( AMD) ha nincs felsőkategória, akkor ott az alsó, 2080 Ti vagy 5700Xt akkor még mindig ott az 1660 és az RX 580, és ez így rendben volt, mert volt " B" választás.
De most eljött az idő, amikor már nincs olcsóbb gyártó és nincs igazán alsó, belépő szegmens. Ez át fogja alakítani a piacot pár generáció alatt.
Még jobban összeszűkül és ezért még drágábbak lesznek a kártyák, majd még jobban és már prémium dolog lesz a PC gaming desktop vonalon, marad a felhő és a konzol. Mondjuk ez tippre 3- 4 generáció VGA.Több dolgot nem értek amúgy : Nvidia hosszú távon miért asszisztál ehhez? Hisz ha a PC gaming összeesik szinte mindenki AMD alapú dolgon fog játszani. Konzol, telefon stb lassan minden Amd és Intel vagy ARM alapú lesz és az ARM deal szerintem nem fog összejönni a zöldeknek
Tehát a mostani hirtelen hatalmas pénz hosszú távon nekik veszteség lesz, mert AMD-t rohadtul nem fogja érdekelni ha elveszíti a Pc gaming piacot mert cserébe nyer majd konzolon és a CPu-k fejlesztésén és a HPC exascale fejlesztéseken sokkal-sokkal többet valamint az erőforrásaikat átcsoportosíthatják. Ez is egy nagyon jó magyarázat arra miért is emelték fel ennyire az 6600 árát. mert nekik ez jó dolog, ha megveszik is, ha meg átállnak sokan konzolra vagy felhőre, az is jó nekik mert egy szűkülő piacon egyre kevesebbet ér az a 80 % piacrész az Nvidiának, míg egy növekvő piacon egyedülinek lenni egyre nagyobb pénz.
Plusz a bányászat is átalakulóban van, későbbiekben a szerver alapú CPU kiszolgálókra épülő ETH2 miatt erre sem lehet majd alapozni.Tehát ha ezt az látja Nvidia akkor igen is a következő 1-2 generációban olcsóbbá kell tennie a kártyáit a közép és alsó szegmensben. tehát szerintem az Ada egy jobb ár érték arányú széria lesz, mint a mostani ,a teljesítményéhez nézve is.
A másik lehetőség hogy belép Intel és keményen odalép árazásban.
Mit gondolsz erről? Összeesküvés elmélet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest