- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"Ez át fogja alakítani a piacot pár generáció alatt.
még jobban összeszűkül és ezért még drágábbak lesznek a kártyák, majd még jobban és..."
Ezt feltételeztük, és ezért mondtuk, hogy őrültség emelni az árakat, mert zsugorodik a piac, és aztán ogy idő után elfogy a volumen. Az összes ilyen piac arról szól, hogy van egy szegmens, amit vastagon lehet fejni és van egy, ami meg a volument és a méretgazdaságosságot hozza.De a $100-300-ért vásárló többség kiszolgálásáról szóló poszt (vagy legalábbis annak értelmezései) épp ennek ellenkkezőjét állítja. Azt, hogy nem szűkül a piac, (legalább) ugyanannyian vásárolnak gpukat, csak most már drágább árat megfizetve - mert úgy tűnik telik rá.
Kényelmes lenne azt mondani, hogy ez a bányászat és a covid hatása és biztos az szívta fel a keresletet és emelte a fizetőképességet. De valójában már a "áremelő" Turing idejében sem csökkent a gpuk iránti kereslet. Bár... ez nem jó érv, mert akkor még volt $100-200 lowend. Épphogy a lowend terén volt némi verseny és ezért csak a felsőház árazása.szállt el.
Tehát akkor lehet, hogy végülis ez a bányászat és a covid hatása és egyrészt idővel el fog múlni. Másrészt pedig azt sem tudjuk, hogy vajon ugyanazok hajlandók-e fizetni kétszeres árat, akik amúgy $100-300-ért vásároltak volna, vagy valójában nőtt a piac és a többért vásárolni hajlandók mellett tízmilliószámra vannak, akik továbbra is csak $100-300 áron lennének képesek vásárolni és ők jelenleg szimplán nincsenek kiszolgálva.
"Nvidia hosszú távon miért asszisztál ehhez?"
Geforce Now. Szerintem. Számukra az is alternatíva.
De amúgy egyetértek azzal, hogy ha az AMD (és az nvidia) kinyírja a pc piacot, akkor a MS és Sony a szart is ki fogja belőlük facsarni. Hiszen hát mit tudnak kezdeni? Szerintem a pc piac számukra élet-halál kérdése hiszen az jelenti a fallback opciót, ahová Bármit ki tudnak szórni és az hozza a volument ,Amivel meg tudnak jelenni a gyártósorokért.
Vajon ha az nvidia csak a GFN-ba tervezne és gyártatna, akkor.milyet árat kapna?
Ehhez képest persze eléggé mostohán bánnak a pc piaccal. -
HSM
félisten
Egyébként az RTX3060 MSRP áron (330 dollár) szerintem továbbra is korrekt kártya lenne ár/értékben, közel a témaindító tartományhoz.
A piros oldalról viszont nekem nagyon hiányzik a kínálatból egy jóárosított 6700 12gb.
A 6800 szerintem korrekt 550 dollárért, de azért az már jóval több, mint 300.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest