Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• huskydog17

addikt

válasz Abu85 #34294 üzenetére

"ha elfogy a 8 GB VRAM"

Miért fogyna el? Egy kézen meg lehet számolni azon játékokat, amely képes átlépni a 8 GB-ot 4K felbontásban. Ha valaki észreveszi az ebből fakadó apró akadásokat, akkor eggyel lejjebb veszi a textúrákat, ami nem okoz semmilyen látható különbséget és meg van oldva. Röviden a gyakorlatban semmilyen hátrányt nem okoz jelenleg a 8 GB VRAM, mindenhez bőven elegendő. Sőt, a játékok kb. 99%-hoz a 4 GB is elegendő.

"ha HDR-t akar, akkor egyedül Radeonnal tudja megkerülni a Windows HDR pipeline-t, amivel lehetőség adódik a közvetlen tone mappingra ... ennek a hátránya, hogy játék oldali támogatás kell, de a Far Cry 5 kezeli"

Most felhozol egy olyan dolgot, ami a játékosok kb. 0,0001 %-át érintheti és a több ezer játékból egy már támogatja.

"ha érdekli a villanyszámla"
    akkor messziről elkerüli a Vega-kat és Pascal-t fog venni
    komolyan ennél szánalmasabb érvelési próbálkozást még nem láttam a Vega mellett.

#34318:

Kétlem, hogy aki ilyen árkategóriás VGA-t akar vásárolni, az csak és kizárólag a FC5-el akar játszani, így ezt az egy címet kiemelni semmi értelme nem volt.
    Általánosságban a teljesítményszint úgy néz ki, hogy
    1070 < Vega56 < 1070Ti < 1080 & Vega64 < 1080Ti

Újfent figyelmedbe ajánlanám az MSI ITX 1070-ét (konkrét tesztet linkeltem) ami megcáfolja azt amit a Minikről írtál.

Én úgy gondolom, hogy mindkét Vega ár/teljesítmény mutatója katasztrofális.

Új hozzászólás Aktív témák