Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
ha tudnád honnan jött akkor nem mondanád

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
...eddig.

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez csak üzletpolitikailag alaposan átgondolt elcímkézés

-
Sanchez638
addikt
Nah itt van a tesztelt elvileg ddr2 mem szerelt Sapphire Atlantis Radeon 9600 PRO

Ez most elcímkézés/átverés?
-
Fenyő
őstag
FX5800-as, a kicsi ventilátor dedikáltan azokat hűti, de ezzel a karival mintha már korábban is menőztél volna
, hamár duplaventis hűtés nekem meg egy ilyenem van 
Balathruin: A Gpu ált 450 körülig elmegy, a ram az attól függ milyet tettek rá, ha 5ns, az nem sokkal megy feljebb a 4-esek vagy 3,6-oskból 500-550 körül ki lehet hozni, ill. ált. a 128 megásokat jobban meg lehet hajtani.
-
törölt tag
Akinek van Radeon 9550, meddig megy tuningban?
-
Ádyka
őstag
Szal eljutottam odáig, hogy végre darabokra szedtem és kitakarítottam Az MSI FX 5800-at.
Csak a GPU bordája van rézből ami 180 grammot nyom. A két oldalon lévő memória hűtő festett alunak tűnik. Túl könnyűNagyon hangos, nagyon forró, DX 9 alatt egy 9500 Pro-val verseng, 4600 pont 2K3-ban. Azaz pont úgy működik, ahogy azt a tervezők annó megálmodták

Klikk a fotókra. A makro elég jó lett. -
Sanchez638
addikt
Még régebben beszéltünk Azona tápokról, hogy rossz minőségűek, és hát jobban tesztelem ami nekem van. Ez szabályozza magát. És atom stabil idáig. Úgyhogy ez valami extra fajta
-
Fenyő
őstag
válasz
Nudlee
üzenetére
Hát javarészt ezek ilyen 500-1000 körüli tételek szvsz, bár van aki hozzádvágja csak vigyed, van aki meg többet is elkér érte, tételesen kb;
# XT kapcsolós AT bill. (több darab) - 500 - 1000
# 286 -os lapok (állítólag jók) - 500 - 2000 típustól állapottól függően
# 16 bit MFM vezérlő + kábel (szerintem új) - 500 - 1000
# Seagate ST-251 (működik, előlap megvan
) 1000
# Genius GM-6 egerentyű ?
# Cirrus VLB videokari 500 - 1000
# 8 bit COM+LPT kártya 500 -
Nudlee
aktív tag
-
Nudlee
aktív tag
Srácok, egy kis tanácsra volna szükségem.
Találtam egy tagnál pár (számomra) érdekes dolgot. Érdekelne a véleményetek, hogy mennyit érhetnek (mennyit szabad adni értük).
# XT kapcsolós AT bill. (több darab)
# 286 -os lapok (állítólag jók)
# 16 bit MFM vezérlő + kábel (szerintem új)
# Seagate ST-251 (működik, előlap megvan
)
# Genius GM-6 egerentyű
# Cirrus VLB videokari
# 8 bit COM+LPT kártya
Van sok minden, de ezeket szúrtam ki elsőre.Más: Valakinek esetleg 8 bit mono SB hangkártyája?
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Jaj ne, a f*s 9600XT-men is ez a hűtő volt.
Olyan kemény az a kártya, hogy 200MHz-n megy a ram, 500-on a GPU és hibázik.... Ez a gyári beállítás. Azt hiszem majdnem 400-ig le kellett vennem a GPU-t, hogy ne hibázzon... Oké, csak delta, de akkor is. Alapon hibázik 3D-ben? WTF? 
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
A memória IC feliratát írd be légyszi, abból megmondjuk.

-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére

Csak az enyém passzív és fehér címke van rajta
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
van nekem is pár sima PCI-os értelmesebb VGA-m, de ezek ugyanúgy alkalmatlanok játékra

sanchezsa még a 9800PRO/XT-re is "mezei" DDR-t raktak mert ekkora frekit simántudtak a DDR1-ek is, először az FX5800-ason volt DDR2 de oda keleltt is már, mert 1GHZ-en döngetett a memó -
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
nem ddr256 ?

vagyis ddr és 256 megás
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
Honnan gondolod hogy DDR2 memó van rajta?
sztem sima DDR1-es memók vannak a kártyán csak BGA tokozással
-
Sanchez638
addikt
Szerintetek ezt mennyire lehetne megrángatni? Sapphire Ati 9600pro ddr2

nekem passzív borda volt rajta
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
igen-igen, Ranagol arra kérdezett rá.. sajna nincs benne se AGP se PCIe
Only PCI-X-es a cucc 
-
bacsis
Közösségépítő
-
cheatergs
senior tag
Szereztem egy moddolható X850pro-t. Csak BIOS-frissítéssel lehet XT-vé avanzsálni, vagy egy rivatuner is viszi?
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Milyen szervert?
Bacsis: A rack szerveredből is megnéztem volna egy hasonlót.
Tényleg, az meg van még? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Low profilos HD7750 sem semmi

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
hehe nekem 8400GS-em van ilyenbe'

-
snake1977
őstag
Én inkább a memória vezérlőt nem értem, a 9600GT 256bites, a GSO 192 bites, ez pedig 384bites

Persze már ha valódiak az adatok, gondolom a bios-ból olvassa ki a gpu-z vagy nem?
-
Yutani
nagyúr
+ Ranagol_5
A kártya valójában egy 9600GT 1GB kártya, de nem teljes értékű, mert 1800 MHz helyett 1400 MHz-en működik, bár az IC-k 1600 MHz-esek. Tuninggal még nem próbálkoztam.
A GPU a felirattól eltekintve ugyanolyan, mint egy normális 9600GT-n, azaz biztos, hogy G94-es.
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Részvétem neki. Ennél lassabb, kerregősebb HDD nem nagyon létezett akkoriban.
Bármelyik gyártó lazán átlépte. -
Ganz-[HUN]
addikt
Egyik barátomnak keresem. Valaki szánja meg..

[link] -
snake1977
őstag
válasz
Nudlee
üzenetére
Igen jól láttad

http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep_alkatresz/videokartya/egyeb/geforce_gtx650_2gb_384bit_ddr3_pci_e_vga_hdmi_dvi_1940276027.html
Mondjuk itt rendesen ki írták hogy GEOforce
Breaking news
Új gyártó a láthatáron...a zöldek és a pirosak riválisra találtak? 
-
Yutani
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Az lett a fake/hamis GTX 650 Ti sztori vége, hogy egy kis alkudozás után az eladó $25 refundot ad.
Felvettem az Ebay Customer Care-rel is a kapcsolatot, full refundot csak visszapostázással kaphatok, és nem számít, mennyi a postaköltség, ami az én esetemben 12k lenne, és legfeljebb 14k-t kapnék vissza a full refunddal.
Szóval azt hiszem, még így jártam a legjobban, bár úgysem lehet jól eladni ezt a kártyát, bukok rajta néhány ezer forintot. Mondjuk tudtam, hogy érdekes sztori lesz, kíváncsiságból vettem meg.

-
snake1977
őstag
Egy nVidia 7950GT milyen értéket képvisel manapság? XFX passzív hűtésű egyslotos kártya. Azt látom hogy a GX2-esek még mindig 10k felett vannak

-
zoltanz
nagyúr
Most van az ph aprón egy asus tnt2 vr szemüveggel 5 k ért.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
jaja és egy fsp-t nyírtam ki túrkálás közben

-
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Mondtam én neked, hogy nem Vargáné mellett kellett volna OC-zni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Na ez a sztori nem semmi
Látod öregem a profik így csinálják, új módszer amit az informatikában tanítani kell, nevezzük el mondjuk "szagműveleti ellenőrzés"-nek.
Legközelebb dezodoráld a lapot mielőtt kiviszed 
sanchezsa: A régebbi izom kártyák amugyis könnyen halnak ilyen korban már, pl. 48xxX2 alig van működő példány, hűtési problémás mind, kivéve ami kapott külön vízhűtő blokkot, és nem kínozták nagyon.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
snake1977
üzenetére
Hát kicsit más.. piacon akartam eladni egy alaplapomat.
az eladó aki kint állt, arra próbáltam rásózni. Semi baja se volt, ma is használom (Cedaros Celdi konf), Körbeszaglászta, kicsit amperszaga volt, mert ugye a p4 eszik, azt mondta hogy szar, lefüstölt, ezt em veszi meg
-
snake1977
őstag
Vettem én már újragolyózott vga-t is, egy hétig sem üzemelt és a tulaj nem szólt róla, (ezért nem veszek semmit már gyári gari papir, vagy hosszabb (1hó min.) gari vállalás nélkül ami komolyabb cucc), ugyanúgy átverik vele az embert ahogy a sütött kártyával, bár utóbbit kicsit könnyebb talán kiszúrni, ha odakozmált vagy deformálódott a bármilyen müanyag alkatrész rajta.

Persze egy próbát megért havernak is, mondtam is neki vagy huzza egy pár hétig vagy nem, de ha nagy szerencséje van akkor talán hosszabb távon is, de készüljön fel rá hogy bármikor beadhatja a kulcsot.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
A vga sütés előtt csikozott utána nem, de most állitólag csak akkor ha felmelegszik nagyon, számomra ez érthetetlen, hiszen vagy csikozik egy kártya vagy nem. Tehát ha visszahül akkor megszünnek a csikok, ha melegszik akkor visszajönnek? Van ilyen?
-
snake1977
őstag
Srácok létezik olyan hogy egy sütött vga (4870) a sütés előtt csikozott, most nagyon melegszik, de állitólag csak akkor csikoz ha felmelegszik nagyon. Ez elképzelhető? Mert én még ilyet nem láttam hogy a hőfok függvényében csikoz, ha meg hűvösebb akkor nem tapasztalható ez a jelenség.
-
Yutani
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem fizettem vámot rá semmit.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És az a 2 hónap meg lehet ledob megint egy ezrest...

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nos mivel 3-4eFt lenne a vám ezért annyit nekem nem ér meg egy ilyen kártya. Meg persze kb egy hónap egy ebay case, aztán ha nem jön össze akkor paypal case indítás még egy hónap. Összességében legolcsóbban is 3eFt a kártya plusz egy hónapig nem kapom vissza a pénzt. Volt pár hamis cuccom, már végigjátszottam ezt.
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És meg is éri?
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Komolyan gondolkozom rajta hogy megvegyek egyet ebayről, pcie próbakarinak jó lesz. (most egy hibás x300 van ilyen célra de már nem csak a képe rossz hanem fagyogat is)
A pénzt 99% hogy visszakapnám paypal vagy ebay védelmével és nem kell visszaküldeni. Egyetlen gond hogy esélyes hogy vámolni fogják, csak ez tart vissza. Amúgy 128 shaderrel és ekkora busszal sztem ez 8800GTX lehetne. (bár magméret miatt, fene tudja, lehetne akár valami átnevezős kártya még a gtx 2xx szériából is) -
válasz
Yutani
üzenetére
Szeretnél még venni belőle?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Brand GeoForce 2GB 384Bit DDR3Ebay vásárlói védelme megvéd, valószínű vissza kapod az árát.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
Egy kis adalék a fake/hamis Geforce GTX 650 Ti kártya ügyében:
Levettem a hűtőt, lefényképeztem a GPU-t és készítettem egy montázst két másik GPU-val:
Azt hiszem, nem kell sokat magyarázni, hibátlanul alátámasztja azt a véleményem, miszerint ez egy 9600GT kártya.
Másik kérdés a RAM valódi mérete volt. A kártyán Samsung K4J10324QD-H12 IC-k vannak. Ez 1 Gbit méretű IC, 1600 MHz sebességű. Mivel 8 darab van a kártyán, ezért a RAM össz mérete 1GB.
Új hozzászólás Aktív témák
- i5-10500
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Olyan kemény az a kártya, hogy 200MHz-n megy a ram, 500-on a GPU és hibázik.... Ez a gyári beállítás. Azt hiszem majdnem 400-ig le kellett vennem a GPU-t, hogy ne hibázzon... Oké, csak delta, de akkor is. Alapon hibázik 3D-ben? WTF? 
Most akkor a gpu-z nem irta hogy ddr2? Mert az mérvadóbb lenne mint a címke. 

Only PCI-X-es a cucc

(Van 1 GB-os kiadás is, sajnos SLI-re nincs lehetőség