- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #29987 üzenetére
Engem is érdekelne 1db 98SE és 1db 95.
-
Fenyő
őstag
válasz
westcoastog #29991 üzenetére
Igen az alternatív telepítő nonpae verzió amellett, hogy kevés ramos (~400Mb alatti) gépen is elindul, de belinkelgetem neked a telepítőket;
- AntiX 12 Nonpae
- Lubuntu 12.04 alternatív
- Lubuntu 14.04 alternatív -
-
válasz
Sanchez638 #29990 üzenetére
Ok, köszi, jöhet mindegyikből
-
westcoastog
veterán
Köszönöm a segítséget.
Megpróbálok egy antixot is bootra bírni cd-ről, meg utánanézek egy alternatív lubuntu telepítőről hátha bebootol.
Remélem sikerül valahonnan szereznem olyan 2 oldalas 16 chipes ramot, esetleg ha itt akad valakinek az nem lenne rossz.
Bár mondjuk a játék nem fontos szempont.
Gondolom lubuntuhoz is nopae telepítőt kéne szereznem.(#29988) Nudlee
Remélem fogok találni olyat. -
válasz
Sanchez638 #29987 üzenetére
Akkor jöhet nekem is mindegyikből - 1 db Win98SE van ugyan, eredeti lemezen.
-
Nudlee
aktív tag
válasz
westcoastog #29972 üzenetére
akkor nagyon áskálódni kell hogy találjak olyat?
Nem, csak oda kell figyelni, hogy kétoldalas 16 chipes legyen.
Kb. 400-500Ft /db áron szokott lenni. -
Sanchez638
addikt
Kérdeztem régebben, de senki nem válaszolt, nem kell dísznek valakinek: Win98 sima Se, Win95 sima Usb-s.
Van pár darab, magamnak is megtartottam páratFenyő-nek már adtam
-
Fenyő
őstag
válasz
westcoastog #29974 üzenetére
Pár észrevétel ami segíthet;
- ramból max BX ready 256 megásokat eszik, nem tudom hány slot van a gépben de ilyet kell vadászni bele, amúgy 256 megával Win9x (ha retró játékozni akarsz ez a legjobb) vagy win 2K jól elmegy, Xp már döcögős max SP1-ig, de akkor már inkább 2K SP4
- ilyen régi gép biztos nem fog tudni penrdriveról bootolni csak CD-ről
- Linuxból 256 megával Puppyval és Antixxal megy el, Puppyból Wary verzió vagy vmelyik felokosított 2.14x-es lesz jó hozzá, de Puppyhoz viszonylag szűkös a progiválaszték és egy rossz programtelepítéssel könnyen össze lehet zavarni. Antixból a 12-es nonpae (486-os kernelű) telepítőt javaslom és telepítés után állítsd át a szoftverforrásokat testingről stable-ra (ill., az Antix-os frissítéseket is tiltsd le) és így ha telepítesz/frissítesz vmit is "gyors" (kb Puppy szint) marad, de kezesebb és stabilabb mint egy Puppy szélesebb programválasztékkal. Lubuntuhoz már kicsit erősebb gép kell, 512 mega alatt nem javaslom, 12.04 vagy 14.04 LTS verziók alternatív telepítőjével tudod csak felvarázsolni, ha ki szeretnéd próbálni.
- Szvsz ha már kitapasztaltad melyik Linux lesz a nyerő rá, egy multibootos rendszert tennék rá, retro játékokhoz ha szempont kell azért a Win, bár Dosbox azért van Linux alatt is. -
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638 #29965 üzenetére
Velem megtörtént, hogy egy AM2+ Asus mATX lapon a 24+4 tápigény helyett 20+4 tápot dugtam rá. Elindult, minden jó volt, de csak ha 1 memóriamodul volt benne, kettővel nem indult. Vettem egy 20+4->24+4 tápátalakítót, és onnantól kezdve két modullal megy a gép. Tehát a hiányzó 4 vezeték a memóriát táplálta ezen az alaplapon, vagy legalábbis így lehet felfogni.
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #29982 üzenetére
Na puppy bootolva, már csak meg kell tudnom hogyan varázslódik át a hdd-re. Na majd délután.
-
westcoastog
veterán
-
válasz
westcoastog #29980 üzenetére
XP viszonylag lassú 256M rammal, Puppy meg ok. Viszont XP alatt könnyebb játékot futtatni.
-
válasz
westcoastog #29978 üzenetére
Ja, bakker, jut eszembe, a régi gép nem mindíg bootolja az új rendszerben felírt boot-szektorokat, retro gépen nálam is a Win98 még indul, Win2000 már nem, mikori ez a lapos, nem néztem utána.
-
westcoastog
veterán
válasz
DarthSun #29977 üzenetére
Cd-re kiírtam a lubuntut, 10x-es max sebességgel, betettem, cd-rom első helyen, és cseszik bootolni a lemezt eza szar, csak villog egy kurzor a képen még mindig..
Bezzeg anno win95-öt rátudtam tenni gond nélkül.
Puppy-t kipróbálom, mert azt valahogy biztosan elindítottam már a gépen egyszer. -
válasz
westcoastog #29976 üzenetére
Cd- ről be kell neki rántani ha jól írod rá az iso- t. Ha képes penről bootolni akkor én Rufussal szoktam kiírni penre az iso- t, még nem volt gond vele. A Puppy utána elindul live- ként, majd a menüből az installerrel HDD- re is rá lehet tolni.Lubuntut nem ismerem ilyen szempontból, de indulni annak is kell ha jó a telepítő media.
-
válasz
westcoastog #29974 üzenetére
Valamint nem egyszerű bánni vele, már én is kijöttem a gyakorlatból. Gondoltam bebootolom már rég használtam, Skype- ba nem tudtam bejelentkezni 4.1 volt alatta, 4.3 letölt, install > a béna telepítője kiírja hogy ok, felment, de csak a régi jön be.Kénytelen voltam manuálisan beerőltetni a fileokat, már megy a 4.3 :
-
Ranagol_5
őstag
válasz
westcoastog #29968 üzenetére
Max 512Mb ramot támogat a deszkája a laposnak. Szóval ha egy 256-os van benne, akkor ahhoz nézzél még egy darabot.
-
westcoastog
veterán
válasz
DarthSun #29969 üzenetére
Még megpróbálok másik disztrót is hátha.
(#29970) sanchezsa
A laptop maga retrófeeling, jó hogy birtoklom, haveroméknál ketten mennyit kockultunk ezen a gépen míg kicsik voltunk...
Na meg ennyire nincs pénz, csak chatelni kell, ne kelljen felkelnem az ágyból az asztalihoz ha írnak.(#29971) Nudlee
akkor nagyon áskálódni kell hogy találjak olyat? -
Nudlee
aktív tag
válasz
Ha jól rémlik a 440bx max 4x256MB -ot kezel és a 256 -os modulból is csak a 16x16MB -os jó bele.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Jó "szenvedni" vagy retrozni akarsz? Vagy ennyire nincs máni?
-
válasz
Puppy- t fel is lehet telepíteni és a Skype is fut alatta.
-
westcoastog
veterán
válasz
Balathruin #29966 üzenetére
Puppy-t anno próbáltam rajta, valahogy szeretném ha telepítve lenne egy rendszer inkább
Meg ha valahogy egy skype-ot feltudnék rá szenvedni, persze nem hangalapú hívásokra.Apropó, mondjatok már egy összeget, kb mennyiért lehetne 1gb ramig feltolni, már ha támogat annyit az alaplap, meg milyen wifi hálózati eszközt lehetne hozzá venni? Valami piszok olcsó ezerforintos tételekben reménykedek.
-
Hát megnéztem az Aprót de az 5900/5950/XT/Ultra igencsak reménytelen 5K- ért vagy alatta, ahogy Ádyka írta no comment árak, jól láttam én előtte is hogy 10K körül mennek.Akinek van, tudja hogy ritka már és értékes, nem fogja olcsón adni.Ha nem viszik inkább megtartja. 10K- ért már HD48XX is kapható
Kell is mert nemrég kaptam ajándékba ( ez már megfelelő ár nekem
) egy Phenom gépet: X4 9550 proc, Cu-magos-hőcsöves hűtő, Asus M2N68-AM SE2 lap 2x2G DDR2/800, 2xDVDRW, kártyaolvasó, 80G HDD, CoolerMaster ház, 300W FSP. Offba tettem de ez a gép is már gyakorlatilag retro
. Bacsis 5850- et javasolt bele, azt nemigen láttam de 4850- ek vannak az említett 10K körüli áron. Tettem bele egyelőre egy 160G HDD- t és az IGP- vel készítettem tesztet.Az IGP harmatgyenge 3D- re ( film és YT azomban príma ) de egy 4850- el jó lesz a konfig :
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #29965 üzenetére
Nekem 20+4 elég, de 24+4 a csati. Szerintem alaplap vagy talán platformfüggő.
westcoastog: 1-2x néztem a régi gépekre való linuxokat, azt a gépet puppy-val kéne megnézni, mert az betölti a rendszert a RAMba. -
Sanchez638
addikt
Van a táp csatin a 20+4 és ha ezt bedugom a 24+4-hez akkor lesz valami? Ill elég lessz neki?
-
westcoastog
veterán
Urak, ezt az öreg harcost hogyan tehetném linux és internetképessé?
Valakinek van elfekvőben egy pcmcia wifi kártyája és még legalább 512mb sd ram?
Most még nem kell mert nincs egy fillérem sem, csak mondom hobbilinuxozni meg netezni jólenne.
Hp omnibook xe3Coppermine celeron 850mhz nanobga2, tudom ezt cserélni nem fogom tudni.
256mb sdram
intel i440bx/zx chipset
meg egy s3 -
bacsis
Közösségépítő
gammmer editiont csinált belőle az arc
Én még akkor vettem az FX5900 Ultrát amikor pont kb szart sem ért kategória volt még/már... így kemény 4k volt a full dobozos tartozékos
Volt egy dobozos Asus Geforce 6800 Ultrám, de elboltoltam egy AGP-s 3850-esre valami jó sok ráfizetéssel.. háát mostani szemmel már megbántam -
Ádyka
őstag
Leginkább bacsis árait tartom én is reálisabbnak. Az tény, hogy teljesítményük és koruk miatt Fenyő árai lennének reálisak, de napjainkra alig maradt ezekből működő pédány, és nyilván egyre csak fogynak, és kilós áruként végzik.
Akkor ennyi erővel egy Ti4200-4600 max 1500-at ér, Ti200-500 max 1000 Ft, és GeForce2 GTS meg ........ Egyszerűen van egy ár ami alá soha nem mennek, sőt ahogy ritkulnak, inkább tartják / emelkedik az áruk.Viszont még bacsis árai szerint sem nagyon találni. Érdemes megnézni a hardveraprós felhozatalt. Inkább nincs, ami meg van az no komment árkategória. Ahoz képest, hogy ezek népkártyák voltak, jól kihaltak.
Na hogy ne csak OFF legyek.
Megcsíptem mindkét karit. Szemtelenül jó áron, inkább nem is húzok vele senkit, hogy mennyiért. Mindkettő hibátlan.
Az Inno 6800 tök gyári állapotban van, és hibátlanul megy rajta a 16/6.Barton 2366 MHz-en 2K3 12/5 8900 pont 16/6 9600 pont.
Vertex shader test 5 db shader egységgel: 24 FPS, 6db shaderrel: 27,1 FPS.Az 5900XT elég megviselt. Valami okos a hűtés fedlapját összekaristolta, a kondik tetejét beszínezte pirossal, a hátlapja alsó részéből levágott egy darabot, 2 kondi púpos / cserés rajta. De hozza a kemény 5000 pontot. Ez majd át fog esni egy kisebb restauráláson.
Amúgy még vehettem volna Asus K8N lapot A64 2800+ procival , meg valami batár réztalpas hűtővel kemény 2500-ért. A kondik ezeken is be voltak festve, nyilván annak az idiótának a műve volt ez is. De hát már nem férek el, lehet akármilyen jó áron.
-
Fenyő
őstag
Úgy 1 éve 2K-ért vettem egy dobozos 5900XT-ét és akkor éppen több is volt a piacon ilyesmi áron (2-3K), a simák meg főleg az ulrták és az 5800-asok szoktak drágán menni, 6800-assal meg mákom volt, egy hűtő nélküli LE-t kaptam ingyé (hibátlanul megy benne a 16/5
),egy GT-t pedig 4K-ért, de ez azért nem jellemző inkább 5K körül szokott lenni ha nagy ritkán felbukkan (a 7600GT és az X1950Pro alá "szokták" árazni ami meg 6K körül mozog).
-
-
Balathruin
veterán
Úgy gondoltam próba cseresznye alapon megint megpróbálom a Procomp BVD2A lapom, de most se történik semmi. A cucc melegedik (északi híd, proci), de ha van benne VGA, RAM, semmi. Ramokat ki, semmi. VGA-t ki, semmi. Csak a proci, a hűtése és a jumperek, amiket mind1 hogyan állítok, semmi. Kondikból ránézésre mind oké, szóval lehet az a baja amit korábban Rive mondott (írt). Nem tudom ez mennyire látható, de csináltam fotókat.
Esetleg valaki tud ezekről (Procomp lapok) valamit, hogy milyen hibái lehetnek? -
Ádyka
őstag
Mennyit szabad adni Inno Geforce 6800-ért? Elvileg jó a kártya de nem tudom megy -e rajta a 16/6.
És mennyit egy PV-N35XA kariért? Ez utóbbi egy FX 5900 XT.
Mondjuk olyan nagyon nincs szükségem egyikre sem. -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #29947 üzenetére
*mx460-nak
-
Sanchez638
addikt
Nah van egy 128mb-es mx460-am, ami 64mb@64bit, mx440 órajel és ismeretlen gyártó, de fel van matricázva Mx560-nak 128mb-nak. De viszont egész tűrhető a felépítése és az anyaghasználat
-
Fenyő
őstag
válasz
Panzermeyer #29945 üzenetére
Szia,
A DDR ram előnye azért nem jön ki P3 alatt mert, az fsb ugyanúgy SDR marad, kb annyi értelme van mint a dual ddr-nek az Nfrorce2-őn. AGP/PCI-t nem tud fixálni semmilyen P3 chipset, tehát maradnak a szabvány fsb-ék. Nekem speciel van egy Asus Tusl2- és Tuv4x is és ez utóbbi 3 gigával is megbirkózik (eszi az ecc-és ramokat is) és memory interleave enablerrel sebességben sincs semmivel elmaradva az Inteltől, csak biosból max az 1003-assal érdemes használni, mert az újabbakkal nem megy CL2-ben a ram és az agp kezelése is bugosabb az újabb biosokkal.
Mondjuk ahogy észrevettem a 4x-es agp-ét nem igazán komálja a modernebb vgak esetében, csak 2x-esen megy hibátlanul, mondjuk ez a sebesség szempontjából pont semmit nem számít, mivel a komolyabb kariknál amúgy is a proci lesz a szűk keresztmetszet. -
Panzermeyer
tag
Ide is beírom, hátha többen látják.
Sziasztok.
P3-S 1400-at akarok tuningolni.
Tusl2-c alaplapom van, amivel 2 problémám van. Az 512 mega maximális memóriát egy google chrome 2-3 weblap nyitvatartásánál már elfogyasztja. 133 FSB felett minden tuningnál arányosan húzza fel a PCI órajelet az fsb-vel, amivel az a gond, hogy a féltve őrzött Radeon 9700 Pro-mat nem akarom kinyírni, illetve 2 SB Live hangkarit már az örök vadászmezőkre küldtem, pedig max 37-38 MHz-n járattam. Ilyenkor az FSB még alig éri el a 145 MHz-t, pedig a proci bírna többet is.Szóba jött nálam több alaplap, most bepróbálkoztam egy PCchips (ECS) M700-zal, ezen SiS 635T chipset van, ami jó, mert tud DDR-t, ráadásul másfél gigát. De 2 dolog ebben is szar. Hiába a ddr ramok, ha ugyanúgy 1 GB/s környékén van a memória írási sebességem, mint SD rammal a tusl2c-ben, illetve lényegében semmilyen tuningot nem támogat az alaplap. Annyit választhatok hogy 66, 100 vagy 133 megahertzes fsb-t kívánok. És itt ki is merült a tuning.
Most nézegettem Abit ST6-ot, amivel az a baj, hogy Intel 815-ös chipset van rajta, így a max 512 sdramot könyvelhetem.
Abit VH6T, erről meg csak rosszakat olvasni.
Van valakinek ötlete, hogy merrefelé keresgéljek?Ami kéne, legalább 1 giga ram, nem baj ha SD, pci sebességétől függetlenül húzható fsb.
Ehhez keresek alaplapot.Ebayen láttam tualatinhoz olyan átalakítót, ami 1 mm magas és a procit abba kell beledugni és úgy a foglalatba, így elvileg nem tua képes lapok is hajthatók ilyen procival, szóval akár ilyen is szóba jöhet.
-
törölt tag
szerintetek érdemes aktív hűtést tenni a húzott v2m-re?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638 #29934 üzenetére
marmint az epoxnal? mert ott is van am 1MHzes leptek... az overclocking modot kell at allitani extreme-re vagy mire es akkor megjelenik s tobbi finom tulhajtasi funkcio
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #29935 üzenetére
egyenlőre fagyogat a lap, azt kéne kideríteni mi nem tetszik, de egy rakat alkatrész után már n mtudom
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #29932 üzenetére
akkor nyomj rá egy vinyát, vagy esetleg több információt
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #29933 üzenetére
bármilyen procit rakok bele ez van, csak olyan beállítás van h 100/133 vagy 166/200 természetesen az utolsó van beállitva
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #29931 üzenetére
Ha nem tudsz szorzót állítani, akkor jumperelni kell a foglalatban vagy a procin.
-
Sanchez638
addikt
És megint egy socket a lapos kérdés, van ez az epox, nincs rádugva vinyó, de nem akar rendesen menni, olyan mintha le lenne fagyva, bios is furcsán töltődik be
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #29929 üzenetére
Az meg inkább a proci instabilitására utalhat, nincs egy picit is lesarkazva? A 3000+-es ált. szorzózár mentes nézd meg 2800+-on mit produkál, járt már nálam olyan 3000+-es ami csak 2800+-on volt stabil...
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #29926 üzenetére
Akkor valószínűleg a ramokat nem csipázza, nézd meg, hogy a Command Rate 2T-re van-e állítva, azt átlagos ramok nem bírják 400-on az 1T-t (ill. próbáld ki a leglassabb beállításokkal 3-4-4-8 és no interleave), ami viszont még eszembe jutott a Hynix chipes ramokat különösen nem kedveli a K7 400-on, 333-on még elballag velük de 400-on már hibázik a gyárilag 400-as ram is, mindezt úgy, hogy Inteles lapban meg megy akár 500-at is stabilan
, Samsung TCCC vagy TCCD chipes ramot vadássz hozzá, azokat szokta a K7 szeretni.
bacsis: sokkal többet nem kell várni tőle, ha jól rémlik én is csak ilyen 200Kb/s-al tudtam másolni a pnp-és 3Com karival (Ne2000 módban) 386-osra hálón keresztül, de egy kicsi vinyót (1 GB) így is viszonylag gyorsan meg lehet tölteni vele (32 bites fájl és lemezhozzáféréssel tudsz még lendíteni a dolgokon)... -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #29926 üzenetére
2200+ 266mhz megy rendesen
-
bacsis
Közösségépítő
Figyelem dobpergés megy a LAN a 486osba!
Megoldás: Betoltam egy olyan NE2000-est ami jumperelhető...
valamiért 2-3 restartig nem votl hhajlandó felismerni de ettől tekintsünk el.. összevissza jumperolgattam... a 486DLC-ből úgy vettem ki hogy 15-ös IRQ 360-as IO cím... mondom lehet azért nem eszi, mert ez a felállás nem tetszik enki... de a léyneg a léyneg hogy egyszer cask elkapta asszem 11-es IRQ-n 300-as IO címen... feltelepít restart majd jelzi hogy a DHCP-től nem kapott IP címet.. na mondom a drága jó anyucikádat.... kártya ki, jumper vissza 15-ös IRQ-ra 360-as IO címre... win sipákol hogy az eszköz nem működik megfelelően.. na mondom akkor a windowsba is toljuk el 15-ös IRQ 360-as IO címre... szól hogy hát nem kéne, mert ott van a SEcondary IDE meg az LPT2 is, na meg ugyanezen az IO címen is ezek vannak, mondom én vagyok a főnök oda mész.. restart, és már megy is a hálózatigaz, kemény 150k/sec-el másol de másol
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #29923 üzenetére
Ez több dologtól is lehet, a kiszáradó kondiktól a nem kompatibilis ramokon át a sarkazott cpu-ig, mást nem tehetsz végig kell próbálni, ramot 333-ra visszaosztva, ha úgysem stabil akkor a procit 333-on járatva és így tovább...
-
Sanchez638
addikt
Egy kérdés, van egy Abit VA-20-am, és kékhalálozik 400mhz-s fsb-vel, ilyenkor mit lehet tenni? (nem szeretnék frissiteni)
-
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #29915 üzenetére
'Black cap' vagy 'gold cap'?
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #29915 üzenetére
Nem hiszem hogy így értette
-
Rive
veterán
válasz
Sanchez638 #29910 üzenetére
A gyűjtői ára erősen függ a konkrét tokozástól, de elhozni mindenképpen érdemes.
-
Sanchez638
addikt
"érdemes" elhozin? Cyrix MII-233GP
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Távcső topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- BestBuy topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó hibátlan I9 9900.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest