- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Balathruin #30194 üzenetére
ODF, Openofisz... elhánytam valahova az EMESOFFISZ telepítőmet
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #30193 üzenetére
Milyen fájl ez?
-
Ganz-[HUN]
addikt
a csapat legkissebb HDD gyűjteménye, azaz az enyém...
Véleményetek? milyen ritkák egyes darabok?
[link] -
Pyton
aktív tag
Köszönöm a tápos válaszokat. Első körben szerintem nem fog kelleni a 75A, egy ráindítás, egy sima win asztalig betöltés egyelőre elég lenne. Ehhez szerintem nem kér túl sokat, csak legyen valami a kapcsain. Ezek a tápok, amiket linkeltetek, tudják tartani a feszültséget, ha hirtelen megrántja őket a kari 75 A-rel? (lehet, hogy hülye kérdés volt, elektróból sose voltam penge
)
-
gban
veterán
Táppal kapcsolatban, vannak érdekes és relatíve olcsó kütyük a dx-nél.
Komolyabb
Egyszerűbb
Hasznosak lehetnek, kár hogy csak lefelé konvertálnak.
De sokszor jól jönne egy ilyen, csak egy nagy táp kell neki, és mindenhez jó - pl. minden notit, monitort ki lehet velük próbálni, hányszor előfordul hogy nincs pont olyan értékű tápom, monitornál, ősrégi notinál. -
petakpa1
őstag
Az FSB mindkettőnél 133-as, de a biztonság kedvéért csekkolom még ezt is meg a core feszt is.
A core fesz eltérés kevésbé izgat, max. beállítom úgy ahogy az 1 Ghz-es példány kéri, a 866-os meg kicsit többet kap, de mivel ugyanabban a generációban vannak, nem hinném, hogy baja lesz tőle, leszámítva, hogy szükségtelenül jobban melegszik.Melyik alaplappal lenne érdemes próbálkoznom?
Asus CUR-DLS, CUV4X-D, CUV4X-DLS?
MSI 266TD Master? -
Rive
veterán
válasz
petakpa1 #30182 üzenetére
Ha az FSB azonos a két procinál, akkor elvileg működhet az asszimetrikus rendszer. Ilyenkor mindkét proci a saját szorzója szerinti órajelen megy.
A konkrét alaplaptól függően mondjuk még lehet gond, ha a core-fesz különbözik, vagy ha a BIOS nyafog.Ui.: 'köznapi' PIII esetén nincs mód a szorzó állítására. Keringenek némely ES példányok, azoknál talán.
-
Sanchez638
addikt
Kb nekem is lenne egy olyan, hogy 2db 1ghz Cop procim van de más sl számos, ezek mehetnek együtt?
-
petakpa1
őstag
Van két P3 Coppermine procim. Az egyik 1 Ghz-es a másik 866 MHz-es.
Az lenne a kérdésem, hogyha szerzek egy két procis alaplapot, akkor fog működni benne két eltérő órajelű proci benne?
Ha igen akkor hogyan? 1 Ghz-eset is 866-on fogja hajtani, vagy netán mindkettő menni fog a saját órajelén? Netán mindkettő 1 GHz-en?
Ha nem akkor van-e bármi mód arra, hogy szorzót állítsak lehetőleg 866 MHz-esen?
Anno Athlon XP-nél volt olyan lehetőség, hogy a proci bizonyos lábait összedrótozva (akár U alakban meghajtott kis vezetékszál a foglalat megfelelő lyukjaiba történő behelyezésével, vagy akár az alaplap hátulján a foglalat beforrasztott lábain a megfelelő vezetékeket összekötve) a szorzó, vagy akár a magfeszültség felülbírálásra kerüljön. Intelnél működik ez, vagy bármi más technika? -
Rive
veterán
Eeeegen, a PII szabvány az öt digitális VID jellel beállítható 1.8 - 3.5V tápot ír elő, tizen-valahány amper mellett. Egy szerver-VRM ennél valszeg nagyobb áramot is lead, szóval mondjuk egy négyutas szerver kiherélésével már egész közel kerülnél a megkívánt áramerősséghez... Persze a párhuzamosítás érdekes ügy lenne.
Ui.: pl. ilyen
-
Rive
veterán
Huvazze.
Nem tudnál csinálni egy rendes top-bottom képet?
Meg külön a táp-bevezetések környékéről még egyet.Ha tényleg olyan nagy áram kell, akkor eléggé meg vagy lőve: én még talán a klf. szerver-VRM-ek beállítható fesztartományai körül néznék körül, de ez a feladat igazából a legkevésbé sem triviális, könnyű elszúrni.
-
Pyton
aktív tag
Tudnak a szerver tápok 2,9v-ot?
Nem körhinta, hanem ez (pontosabban egy másik példány): A Dög -
válasz
Sanchez638 #30175 üzenetére
Ja, hegeszteni akar vele
-
Pyton
aktív tag
Valakinek van olyan tápja, ami tud stabilizált 2,9v-ot és 75 ampert? (ha nem tud 75-öt az se baj, de minél több legyen). Be kéne már üzemelnem A Dögöt.
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #30172 üzenetére
Nekem jöhet.
Kíváncsi lennék milyen lenne.
-
Sanchez638
addikt
Emberek érdekelhet valaki Nv 8400Gs pci-e 1x csatival?(nem csak egy...)
-
Sanchez638
addikt
Nah emberek most lett egy Deluxe V6800-am
Am gondoltam felrakok ide eladó Diamond V2-est erre nézem, hát 12mb verzió, olyanom viszont még nincs
D
És egy érdekes Asus V300C-m
-
törölt tag
válasz
Sanchez638 #30169 üzenetére
nem, ez egy progi, amivel 60mb os stabil 98 áálítható elő, közbe meg is találtam.
-
válasz
Yutani #30162 üzenetére
Ugyes, nagyon ugyes. A heten nekilatok rendet vagni a cuccaim kozott vettem ket konyvespolcot nekik. Lexikonok helyett laptopok es alaplapok lesznek a polcon. A kisebb konyveket meg majd feltoltom merevlemezekkel, videokartyakkal... Csak azt nem tudom, hogy hova rakjam a zx-81 - Amiga kozotti szekciot
-
Nudlee
aktív tag
Anno volt egy SL7PP 3.4Ghz -es Prescott -om, na arra kellett ám a rendes hűtés
-
Sanchez638
addikt
ehhez valaki ért? Commodore 128 van nálam egy sajnos csak a maga a gép és egy 5.25-ős meg sok egyben cucc.
-
Ranagol_5
őstag
Lett egy P4S800D-X lapom (végre egy AGP-s 478-as, eddig csak a p4gd1 volt 478-as lapom). De egy hoki cerka van benne. Nincs valakinek eladó prescott-ja beléje?
Szerk.: Vagy cserélhetnénk. Van erre a célra egy Pentium D 935-öm és egy Pentium 4 531-em.
-
gban
veterán
Nézzétek mit találtam
Ha nem érdekes, bocs.... -
válasz
Ganz-[HUN] #30149 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638 #30150 üzenetére
hát az egész elfogadható, az nem olyan vészes. de 70... a Presim nem volt ilyen meleg...
Egyébként azt röhögöm hogy a laposmaxtorokat mondják melegedősnek, amikor a Barracuda IV-m sokkal durvább hőt ad ki...
-
válasz
Ganz-[HUN] #30147 üzenetére
Amúgy működik rendesen? Ha igen az a lényeg. Mondjuk hogy már volt 73 fokos is
, az egy pöttyet magas.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #30146 üzenetére
akkor az enyém defektes, habár nem csodálkozok rajta
előző tulaj-tól van ez az érték, nem tőlem. ventillátoros rackban van 2-3 napja.Szóval jelenleg hűvösen van tartva. a fej nagyon hangos egy barra7-hez képest. cserébe jó gyors. A spindle leállása is érdekes, mert nem a megszokott, hanem csak egy csippanás az egész. furcsa
-
törölt tag
hi
Az lenne a kérdésem, hogy dosbox alatt emulálom a gus-t, szórakoztam kicsit a pat-okkal is, de bemásoltam az utopia soundbank patjait, és nem elég neki a kártyán lévő memória.
Ezt valahol lehet állítani? -
Ranagol_5
őstag
válasz
DarthSun #30142 üzenetére
Geforce GT 240, Geforce GT 430, Radeon HD4670, Geforce 9600GT, ennyit találtam a fiókban.
De ha minden igaz jövőhónapban lesz egy Radeon HD4890 is, ha öcsém gépébe bekerült az 5870.Szerk.: Azt elfelejtettem írni a 7800GS-hez, hogy az kerül majd bele a dual athlon-ba jövőhónapban, ha haza érkezik(vagy a 3850, még nem döntöttem el).
-
válasz
Ganz-[HUN] #30131 üzenetére
Nálam szinte állandóan megy külső-tokban az asztalon, ha csend van akkor a motorhang olyan mintha nagyon távolról jönne egy tank, a fejmozgás meg olyan mintha a közeledő tank meletti hegyoldalról kövek gurulnának le a rázkódástól
(#30140) Ranagol_5 : milyen PCIe videoid vannak? Én Phenom mellé keresek megvételre egyet.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
ebegab92 #30136 üzenetére
Hülye fejjel kölcsön adtam, és működés közben ráborították a vizet a gépre, ami természetesen befolyt. Mint javításkor kiderült, majdnem a teljes VRM részt tönkrevágta. Sosem fogom tudni eléggé meghálálni, hogy rendbenhozta nekem gyakorlatilag fillérekért.
Nekem egy HD3850 AGP pihen a tualatinomra csatlakoztatva. Párszor használtam csak benchmark-okra, úgyhogy ezért érdemes volt megvennem annó 20k-ért.
Ganz-[HUN]: Nekem van valahol az almáriumban néhány PCI-E-s kártyám, ha kell.
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #30138 üzenetére
Nekem keményen 1 PCI-e kártyám van. Psszív MSI GT 6600 ha minden igaz, 256 megás DDR2.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Balathruin #30137 üzenetére
Nekem még a PCI-E is meg tenné...
5450-et kidobni a francba, Nem tudok FarCry3-mazni... csak haver xboxán amikor elhozza -
ebegab92
senior tag
-
Ranagol_5
őstag
-
Balathruin
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #30131 üzenetére
Mellettem van egy a gépben és csöndes.
-
Nudlee
aktív tag
Ma átböngésztem a dobozaimat, hogy hány régi lapról is kell leforrasszam a kifolyt akkut.
Előkerült pár rég elfeledett alkatrész:# Találtam egy S3 Vision864 -et. Erről tudtok valamit? Nem rémlik, hogy túl gyakori kártya lett volna.
kép
# A másik egy "Watchdog Timer", ByLAB Budapest 1996. Ez mi a csöcs? Nem emlékszem, hogy miből mentettem ki?
[link]
# Érdekesség képp egy Siemens Nixdorf tv tuner. Picit hosszú
kép
# Valami 8-bit "Tape Controller". Ez valami DAT vezérlő lehet?
kép
# Végül - hogy kicsit dicsekedjek - egy Amstard PC1640HD20
képDartSun: erre a gyűjteményre szerintem mindenki irigykedik
A lényeg, hogy jó helyen vannak -
válasz
Nudlee #30128 üzenetére
Igen és most itt ragadnám meg az alkalmat hogy kiemeljem bacsis érdemeit ebben a projectben (is), ugyanis ha ő nem invitál 2009- ben hogy csatlakozzak a topichoz akkor ez sem történhetett volna meg hogy akosf engem választ a gyűjtemény új gazdájává
(#30125) Ganz-[HUN] : megértelek, természetes, fordított helyzetben én is így lennék. Másfelől pozitívan igyekszem hozzáálni az irigykedőkhöz is mivel egyszer nem így tettem ( talán önkéntelenül ) és az illető lehet hogy megsértődött
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MegasArchon #30127 üzenetére
HA-ra tegyél fel egy hirdetést, csak ennyivel tudlak kisegíteni
-
MegasArchon
csendes tag
Sziasztok!
Közös ismerősünk, kedves Bacsis kolléga hozzátok irányított, hogy ti valószínűleg tudtok nekem segíteni.
Gravis ultrasound hangkártyákat keresek, régi midis zenék teszteléséhez, felvételéhez, meg csak úgy, hóbortnak. (esetleg awe64gold-ot is, meg 1-2 awe32 verziót is)
Ha valamelyikőtöknek akadna ilyen kártyája és esetleg még meg is válna tőle, akkor kérem, keressen fel priviben. Még a rosszakat is gyűjtöm, szóval az sem akadály.
Egyébként jómagam összességében a régiségeket és az egzotikusabb darabokat gyűjtöm. Ennek következtében van jó pár fölösleges cuccom is. Szóval akár cserélhetünk is, ha az jobban megmozgatja valakinek a fantáziáját.Tehát keressetek priviben. Köszönöm!
-Tamás
-
válasz
Sanchez638 #30122 üzenetére
Szerintem ha jó a légáramlat akkor is necces, ilyen prociknál én már nem kísérleteznék, aktív hűtés ajánlott.
-
Sanchez638
addikt
Viszont egy olyan kérdés, van ez az Abit Vp6-os lap, van benne egyenlőre 2x750mhz procipár. Na én anno csak a bordával és a tápban lévő ventivel hűtöttem az 1 gigásat. Lehetséges,hogy itt átfújással 2x12cm venti lehűtse?
-
válasz
Sanchez638 #30120 üzenetére
Mindent
, én ha lenne lóvém a nappalimban kicserélném az étkezőasztalt egy még nagyobbra, középen süllyesztett lenne, üveggel fedve és belepakolnám a 763 db ( ill. most már néhánnyal több ) procimat
-
Sanchez638
addikt
Lassan meglesz a vitrin, de nem tudom, hogy értékes(IT iparilag) vagy jól kinézőt rakjak ki
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #30118 üzenetére
CL9? CL7?
Ugyanmá, CL1 3000+MHz.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638 #30116 üzenetére
Nézd meg, hogy milyen időzítést állít be hozzá a deszka, 775-ös lapok nagyon gyakran az 1066-hoz való késeltetéseket állítják be 1333-hoz is, amin nem csoda, hogy hibázik, nézd meg (pl Aida-val) a ram spd-jét és manuálisan lődd be az 1333-hoz tartozó időzítéseket a biosban.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #30114 üzenetére
Ez így picit kevés infó (pl. milyen rammal hajtod) - de nem bírja a ram....
Lejjebb jó, fent már nem --> nem bírja a magasabb tempót.
Ne várd a kékhalált, orthossal teszteld hogy jó-e az adott sebességen.
Nálam is volt olyan hogy egy Kingmax (tied nem ilyen?), igaz, ddr2, 667-es volt de a lap 533-ra lőtte be.
Manuális 667-nél hibázott is - gőzöm sincs hogy a lap honnan tudta előre, nem vagyok tuningbajnok, a CL és társai világában nem vagyok otthon. -
Sanchez638
addikt
Jó reggelt mindenkinek, az mitől lehet,hogy van egy Asus P5P43TD Pro lapom és kékhalálozik ha a ram 1333mhz-megy
kb 1250mhz még jó, de utána elkezd kékhalálozni
-
Yutani
nagyúr
Szereztem egy FX 5900 Ultra kártyát, de artifactol és driver telepítése után kikapcsolja a monitort. Ilyen, csak nem Gainward:
Na most mit csináljak ezzel? Visszaküldeni nem éri meg (USA).
-
Sanchez638
addikt
válasz
Balathruin #30108 üzenetére
Asus az a lila amit találtál az van 4200-4600-ig
-
Balathruin
veterán
válasz
Sanchez638 #30103 üzenetére
Próbáltam keresni de semmi. Csak egy lila Asus Gf4 4400-ast találtam.[link] Fura cucc.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638 #30103 üzenetére
Ez egy eredeti noname....
-
Sanchez638
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest