Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem van többféle Trident kártyám, egyik sem indult XT- ben. Egy Oak lett a befutó. 286- ban már működnek a Tridentek.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Trident 8900D nálam nem megy XT-ben, némelyik 8900B szokott menni, azon gyakoribb.
VGA BIOS tartalom függő is, hogy megy-e XT-n, lehet van benne AT-re írt utasítás is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
ló-gikázzunk. elvileg a dip2 az mindenhol a 8087 kapcsolója, ami láthatóan nincs ott.
tehat elvileg az off állásban van.
--- namost átmentem a másik szobába a "SKY COMPUTER" feliratú dobozért. De sajnos az XT lapomra sincs rászitázva, hogy melyik kapcsoló mi.
viszont on-off-off-off-on-off-off-on állásban van ( az legalább a dip "felső" felén ott van, hogy "on" ) annyit tudok, hogy 640KB ram volt benne, ugyanígy csak 8 bites isa slotjaim vannak, ehhez cga zsuga volt. azaz 5-6 on off pont meg is felel az itthttps://www.dosdays.co.uk/topics/xt_dip_switches.php
leírt "IBM XT (and the majority of XT compatible motherboards)" "80 column cga video" beállításnak. ( 640KB => 3,4 = off ==> four banks azaz 2x256 + 2x64 stimmel, kivéve, hogy a második 64-es sorból 8 darabot átraktam a Zx Spectrumba, amikor 80KB -ra akartam bővíteni. )
ez alapján nálad a vga on-on ami azt jelenti, hogy nincs vga. // ** szerk : vagy "special" // Aztán lehet fordítva, akkor meg mda or hercules, de szvsz az elso megfejtés a jó. -
brabbitz
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
"RAM árakkal kapcsolatban igazad van, én amiatt kaszáltam el az idén januárra tervezett AM5 + DDR5-re való átállást."
Én viccen kivul gondolkodok rajta hogy megvarom az AM6+DDR6 startot. Bar tekintve, példaul az NVIDIA is valszeg elkezdi a 3060 újragyartasat, szerintem ez meg lesz egy kis ido mire noramlizálódik minden.
Én 7500F+ B650/B850el, minimum 32GB-al szálltam volna be AM5-be, és hát nem lekéstem? Pont akkor kezdtem összenézni apróról a dolgokat mikor elkezdtek nőni az árak. (későn, de pont akkor volt meg rá a keret ugy, hogy tudtam hogy ez a pénz csak gépre és semmi másra)
Hozzáteszem, most 5600X+RX6800-on vagyok, nem panaszkodom, és 4x8GB@3200Mhzen kiszolgál, így egyenlőre amugy kellemes."Van, K-s I3, I3 7350K -nak hívják, 7th genes 2C4T, alapból 4200-as órajel(!), 4MB cache, és freelockos. Jokephnek van is, ő tud róla mesélni."
Igen tudok róla (mármint a procirol
), de azért a egy 14100K/14100KF is megérne egy misét.
-
KROK640
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Igen, ezek only P magok. 12MB cache, 3500 base, 4700 Turbo (mert már van az is) órajellel tuti nagyot megy abban aminek elég 8T...
A "kéne ilyen I7-ből is" kijelentéseddel egyetértek

RAM árakkal kapcsolatban igazad van, én amiatt kaszáltam el az idén januárra tervezett AM5 + DDR5-re való átállást.
Van, K-s I3, I3 7350K -nak hívják, 7th genes 2C4T, alapból 4200-as órajel(!), 4MB cache, és freelockos. Jokephnek van is, ő tud róla mesélni.
-
Bile Demon
őstag
Kaptam egy ilyen lapot:
Próbáltam indítani, 8 bit ISA busz-ra és 8 bit BIOS-ra jumperelt Trdient 8900D-vel. A VGA működik egy 386 lap 8 bites ISA csatlakozójában. Ezzel a lappal viszont se kép se hang.
A C28-at én törtem le, mert zárlatos volt (+12V-ot szűri), mennie kéne, más hibát nem látok.
Leírást nem találok hozzá. Főleg a DIP kapcsoló, ami kérdéses (VGA-hoz beállítani). -
MrSalieri
csendes tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Szia, a GTX760 Vulkan 1.2.x verziót tud, a DXVK 2.x verzióknak meg Vulkan 1.3, és felette kell minimum. Szóval sajnos nem tudja a kártyád a követelményeket. Esetleg régebbi DXVK, amik fent vannak a github oldalon, lehet, hogy beérik alacsonyabb Vulkan verzióval is, érdemes megnézned.
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Köszönöm, holnap készítek képet, még adnék neki esélyt ha már ennyit vesződtem vele,
na meg negyed évszázada tartogatom... jó ötlet a pótolt alkatrészeket ellenőrizni.
Aztán később majd a low level format programokat is megpróbálom. -
brabbitz
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Asszem ezek only-p magok (kéne ilyen I7-ből is
)
Egyebkent ahogy irod, regebbi jatekokhoz tobb mint tokeletes, de újaknál is megállja a helyét többnyire. Újonnan is 35k körül indul az ára, ami nem lenne rossz érte amugy, csak DDR4-el igazából Zen3 szintet képes hozni jobb esetben, AMD-nél meg csalógatóbb a több szál-mag, DDR5-ben válik kompetenssé az utsó AM4es archal szemben, csak ott meg ismét a RAM-árak tesznek keresztbe neki. Amugy kiváncsi lennék egy K-s i3-ra
-
KROK640
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Azt pontosan tudom, hogy 2019 óta 4C8T, hiszen ez a változtatás volt ami felkeltette anno a figyelmemet, hogy ideje leváltani a 4th gen I3-at. (Bár azt is észrevettem mikor a 7th gennel 2017-ben 4C lett) Sokáig 10100F volt az elgondolás, majd arra jutottam, hogy inkább 10400F lesz.
Amin most csodálkoztam, hogy egyrészt nem nagyon láttam még senkinél ilyen procit, másrészt aztán azóta se volt még ebben a szegmensben előrelépés. Azt gondoltam, hogy eddigre vagy két ribizli (e) magot beszúrtak még mellé. Ugyanakkor tartom, hogy régebbi játékokhoz, magas órajellel és IPCvel még(!) elég lehet. Nem egy túl jövőbiztos valami, de elég lehet. -
envagyok
veterán
-
brabbitz
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
i3 már egy ideje 4/8 (Comet Lake óta - 2019/2020), de amugy ma már tényleg éppenhogy elég. Egyébként én is csodálom ezeket a 4 magos csodákat, itt már tényleg nincs headroom igazán semminek ha komolyabb játékról, munkáról van szó, számít mennyire jo IPC+cache-ben a proci

-
FF23
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Raptor raid-ot (még a régi 3,5"-os ADFD) már nem emlékszem, hogy XP-vel vagy Vistával próbáltam ki, de nem hozott érdemi gyorsulást és vissza is álltam egyre, nem ért annyit a dupla kerepelés. SSD-t meg csak Vistától kezdtem használni és az első boot-nál megvolt az AHA-érzés.
SSD XP-vel meg egy csík és asztalon vagyok, ilyet HDD nem nagyon tud. -
Pista0001
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére

RE: dgVoodoo2-vel megkínálva, MSI AB+RTTS on:
RE: dgVoodoo2-vel megkínálva, MSI AB+RTTS off:
Rögtön feltűnt hogy műkszik a moddolás, mert hogy:
Bekapcsolt MSI AB+RTTS-nél látom az FPS előtt a leképző típusát, ami D3D8-ról rögtön átváltott D3D11-re, illetve első körben rácsodálkoztam a masszív 75 FPS-re, majd progi kilő, mert leesett a tantusz, hogy az Adrenalin driverben globálisan FPS limitet lőttem be anno, 75 max-ra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olybá tűnik, hogy a natív DX11-es lekézést nem nagyon ekézi a bekacsolt MSI AB+RTTS.
Az RX 480 amúgy is DX11-es kari.
Kíváncsi vagyok, a StarCraft2-re milyen hatással lesz, ha oda is bemásolom ezt a 4 fájlt. -
Kemény
, akkor a modern SSD kipipálva ezen lapon. Nem is kell a félretró Raid Raptor feeling, jó hangos, és még a single SSD sebességétől is elmarad.
Persze aki a korabeli retró sok-motorhang+ropogó seek- eket hallgatná, teljesen megértem.
Ma a széklábalátét Patriot vagy SPCC gagyi SATA SSD- k is megeszik tízóraira a félretró Raptor HDD- ket. -
válasz
jokeph
üzenetére
Nálam 70k környéke jött Linux alatt dxvk- val. Win11 alatt ugyanez 107k.
Linuxos topikban már rákérdeztem, hogy mi is okozza a differenciát ?, kérdés hogy kapok-e választ. Nem biztos hogy jön válasz, mivel a Pingvinesek is inkább modern vasakkal nyomulnak, retrót nemnagyon tesztelgetnek. -
SSD bedarálja a korabeli leggyorsabb Raptorokat is, még ha RAIDben mennek, akkor is. Kérdés hogy pld a mai SSD- k, mennek-e a S478 deszkában gond nélkül ?, ha igen...
...-Win98 : 120/128GB kell kiindulónak/bootnak, utána a modern driverekkel 32768TB az elérhető/kezelhető.
-Modern XP, pld Integral : nincs korlát a bootdriveben sem, és úgyanúgy 32768TB a vége.S478 alatt nemigen próbáltam ezt a szintet, de pld modern XP- vel RyZenen a fenti érvényes...
-
válasz
MrSalieri
üzenetére
de ártani nem árt, ha egy kicsit képben vagy!
Jön persze a parancssoros tudomány átnézése is, nemnagyon kell a mai graf MINThez, de azért kell szubjektíven, mert feelingezni lehet vele, le lehet darálni hogy esetleg ha megtanultam, milyen hozzáértő is vagyok
Szép eredményed lett, hát azért a 970- es 256bit, meg a 1151- es proci...namost a '17- es CPU+128bit belépő-videókarival elért eredményem nemrossz, persze nyilván az Általad javasolt setek alapján értem el
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Megérhet még egy misét. Quad-ot nem teszek szerintem bele, nem gondolom hogy sokat hozna, cserébe ahogy írtad, meghúzza a VRM-et.
#125946DarthSun:
Ránéztem az AM4-es gépemre is, ide kellett 2 patch is, mert nélkülük meg se nyikkant a 3DMark2001SE, W11 24H2 alatt.
MSI AB+RTTS kikapcsolás után:
Az i3-14100F-es gépemnél is ugyanígy mentek a tesztek, a háttérben futott minden cucc amitr használok, + a Chrome kinyitva kb. 40 lappal. -
Itt már szállingózik a vattacukor megint. Csak a postaládát néztem, de tapasztaltam.
Ma már ritkán van ilyen szint, de megszoktam hogy akkor jó a hangulatom, ha a hó nem ropog a talpam alatt, hanem csikorog.
By DS északi Skandináv típus, -20 fokig.
Pld netes címlapokon is, ha beköszönt a borús őszi idő, miért van mindenkinek rossz kedve, nekem pont akkor jön a jókedvem, végre nem a nyári brutál sugárszennyezéses, bőrrákspecifikus infra-hősugárzás... -
FF23
senior tag
válasz
cbmfan
üzenetére
A rendszeren nem gyorsít észrevehetően, inkább nagyobb fájlok mozgatásánál lehet hasznos.
Hajdanán egyszer kipróbáltam valamelyik s775-ös konfogon két WD Raptorral. A 128KB-os strip méretnél sok kis rendszerfájl úgyis csak az egyiken lesz rajta, ha kisebbet állítasz be , akkor meg sok prociidőt vesz el. Legalábbis így magyarázták a szakik. Egy SSD-vel jobban jársz. -
MrSalieri
csendes tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Gratulálok, szép eredményt értél el, kellemes pontszám!
WinXP alatt nem fog menni, ott még nincs Vulcan, de oda nem is kell mert ott rendben van a d3d8 támogatás. Win7, Win10, Win11, és Linux alatt ok, és végülis a dxvk Linux alá készült, mi csak élvezzük, hogy Windows alatt is hasznos lehet.
Tudom, hogy a Linux simán kicsomagolja a tar.gz fájlokat grafikus felület alatt is, tökéletesen mennek már ezek a dolgok ott is, ha nem akarsz parancssort látni, akkor már nem is kell, nagyon nincs rá szükség, de ártani nem árt, ha egy kicsit képben vagy!
Lemértem a "retró" gépem, beteszem az eredményét, dxvk, Win10 alatt. Ez a gép a retró, és kísérleti gépem, van rajta WinXP, Win7, Win10, és Linux Mint. Mindegyik külön ssd-n, úgy telepítve, hogy a telepítés idejére le vannak húzva, és csak az-az ssd van fent, amire éppen telepítek. Így biztosan nem kavarnak be egymásnak. Telepítés után meg mind vissza van téve, és indításkor kiválasztom melyik bootoljon. Mindegyik rendszer tökéletesen megy. Leginkább az XP van használva retrózáshoz, és a Win10 napira. Az XP az általad ajánlott/használt verzió. A Win7-meg csak szép, de sok értelme nincs, ami megy 7 alatt, az szinte biztos, hogy 10 vagy 11-es Win alatt is megy. Ez már egy gyenge gépnek számít, de nagyon jól elvagyok vele, és amit ez nem visz XP alatt, ahhoz már úgyis az erősebb gép kell.
Na lényeg, a lényeg, hogy Nálad is megy szépen a dxvk. Meg, hogy jól elvagyunk a gépeinkkel, jó kis időtöltés ez.
-
válasz
jokeph
üzenetére
L2.20-as bios-t neki és menni fog az összes 775-ös proci.
Annyi a hátrány, hogy 1333-ról vissza fogja venni 1066-ra, ezzel sajnos nem lehet mit csinálni. Éppen ezért (szerintem) nincs értelme 1333-as procit rakni ebbe a lapba mert a gyári órajeleket soha nem fogod vele elérni, még voltmoddal sem (nálam E8600 kimaxolt 3.16GHz-nél, fesz emelés sem segített pedig az NB-t elvittem ~1.8V-ig).
QX már más kérdés viszont azokhoz meg gyenge a vrm. Nálam Pentium E6700 van benne, tesztfüggő hogy éppen mennyivel van lemaradva a "húzott" E8600-tól. -
Behúztam a dxvk- t Linux alatt. Nem kell parancssor, MINT alatt már minden megy graf felületről :

-
Most van jó idő, nemrég értem haza a bevásárlásból, csak kicsit izzadtam be...rövidújjúban
-
Nemrégiben felháborodtam a negatív kritikán.

Aztán ez van...
-
hokuszpk
nagyúr
ha van keznel egy speedstor, ( tegyuk fel, hogy ez tényleg az ), azzal megpróbálhatod a low-level formatot. Az elvileg a hibás szektorokat is bejegyzi, utána mehet a dosos format.
-
bh
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
A mágneseket el szoktam bontani az ilyen kisebbekből, azokat lehet hasznosítani meg az elektronikát (bár abból már van vagy egy fióknyi de hasznát még nem nagyon vettem egyszer se
) -
IstvánLászló
őstag
Értelek gondoltam én is szédtem már szét teljesen HDDT és direkt bekapcsoltam hogy láthassam hogyan forog a tányér és mozog a fej a tányéron és ez is az én kíváncsiságom is vot.
A benne levő mánnesét kivettem és a mainapid jó a csavarhózonnak a mágnesezésére és mágneses is maradt és erre volt jó föleg szétszedni.
-
bh
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Hibás csomagban jött, hibás is volt. Sokat nem lehet már vele kezdeni amúgy se, egy 80gb-os lemez még működöen is max 2-3000 forint, így győzött a kíváncsiságom
-
IstvánLászló
őstag
látom szétszedted a HDD-t és a lemeztányérán látszanak a porszemcsék és még karcolást is láttam,gondolom totálisan is híbás a hdd-d és ezzel 100%-ig biztosan kidobása van szánva,de értem legaláb láthattad a belsejék,gondolom ez volt a célod hogy képen láthassuk a lemezét.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Az a legnagyobb probléma, hogy nem is érdekük bővíteni a kapacitást : Elmegy 4-5× áron is, akkor menjen annyiért. Majd pont milliárdokért építenek plusz gyárakat, hogy 2-3 év múlva mikor pénznyelőből termelő lesz, akkor lenmyomva az árat csökkentse a hasznot? teljesen rossz inszentív

Az NVidia is csinál most egy mesterséges hiányt az RTX5000-es kártyákból
megirigyelte a memóriagyártókat. Aztán majd lehet sírni (a PC alakatrészgyártükat sajnálom, pl alaplap gyártók stb) hogy 25-30 éves negatív rekordok fognak eldőlni PC eladásban 2026-ban 
És sajnos engem is érint ez, konkrétan egy csomó pénzt NEM fogok megkeresni emiatt.
-
IstvánLászló
őstag
Az hogy gonolom," egy törött kondit cseréltem amit anno egy kicsivel hosszabb csavar tolt le a panelról.",ezt értem küldél a paneljéről egy jól láthró lehetőleg jó minőségü képet lehet több kép is jólenne és így a paneljára rátudunk keresni is amit remélhetőleg megtalálok,hogy tudjak pontosabban segíteni is hogy ne legyen kuka - kárlenne kidobnod, ha csak a kondi híányzot és te potoltad,lehetséges megtudjuk oldani a problémádat.
A válaszodat majd várom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Szerintem is.
Sajnos jelenleg tömegek kezdenek úgy lenni, hogy akkor már nem mozgatja őket a PC fejleszés, meg elhalasztják; és minél tovább tart ez a mesterséges válság, annál kisebb az esélye, hogy a piac visszaáll valaha a régi szintre.

Ráadásul semmi sem garantálja, hogy 1-2 év múlva nem csinálnak még egy ilyet. Az a tapasztalatom, hogy az ilyenek után a régi szintekre már nem szokott visszaállni az ár, csak mérséklődik valamennyit.

-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Bizony meredek volt, főleg a második fordulóban (2020 ősze).
Pont akkor akartam venni GTX1600S-t, 68-ról felugrott 80-ra, majd 90-re, és nem üldöztem tovább, pár héten belül 220 ezer volt
Három évig nem tudtam új VGA-t venni, és 2020-2023 eleje között kemény volt az élet egy 2GB-os GTX950-el. Aztán persze már akkor RTX3060 12GB jött, meg 2-3 héttel rá egy RTX3080 10GB is a biztonság kedvéért, sőt addigra lett egy RX570 8GB is
Az RX570 8GB a hiány közepén jött, 160 ezerért bármikor eltudtam volna adni, ezért gépbe se került, mert úgy voltam vele, hogy úgyis eladom. Aztán azóta is megvan. Mikor meg szerelték lefelé a bányákat, akkor a fél falu hozzám hordta a levitézlett RX kártyákat, én meg a földalá alkudtam a megvételi árukat. Le is ment az áruk, sokszor 2-3 ezer ft-om ha volt 1-1 kártyán. Mára egy 8GB-os RX570 és egy tőled vett RX470 4GB maradt a készletből.
Közben irigykedek haverra, akinek rohadt jól sikerült a gépfejlesztést megcsinálnia :
Márciusban vette ezt :
GIGABYTE B650 EAGLE AX
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX
PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K
Samsung 990PRO 2TB M2
WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX
FSP VITA GM 1000W
COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB feketeA régi RX580-assal használta, majd decemberben, pont még a HATALMAS HIÁNY
(lényegében lezárta az európai piacait az Nvidia)* előtt, lőtt bele egy GIGABYTE WINDFORCE OC SFF GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7-et.Mondjuk én sem panaszkodhatok, jó árban pénteken vettem egy laptopot (Ryzen 2500U, 32GB DDR4, RX 560 4GB, M2 SSD + HDD) gyorsan mielőtt végképp elszállnak az árak.
-
Sziasztok!
Egy régen félretett SCSI winyó feltámasztásával küzdök,
korábban még szétszedve is volt általam, de csak kíváncsiságból,
egy törött kondit cseréltem amit anno egy kicsivel hosszabb csavar tolt le a panelról.
Címke a tetején nincs, de az SCSI kártya már látja, onnan van meg a pontos típus.
Seagate ST3550N
Jumperek ellenőrizve.DOS felismeri a meghajtót, de értelmetlen karakterek vannak rajta mint fájlnév,
formázni lehet, végigmegy, format complete felirat után még egy partítciós tábla hiba,
fdisk szerint üres, nincs rajta semmi, létre lehet hozni, de nem menti el. Újraindítás után változatlan minden, mindig ugyanaz a pár értelmetlen nevű fájl van a lemezen.
Adaptec kártya low level format és verify nem bír vele, újraindul a HDD.Van valakinek ötlete? vagy kuka, illetve ingyen elvihető.

-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
azert a gamer videokartyak ara is meredek volt 2018-19-ben, amikor elkezdtek azokkal BTC-t banyaszni
vettem a Asus Dual RX580 8GB-s zsugat 2017 juniusaban par hettel a megjelenese utan 80k-ert, szeptemberben 120k-ert el tudtam volna adni, 2018-ban meg 200k-ert is
2022 kb majusaban adtam el 80k-ert 5 evesen
es akkor vettem egy Gigabyte GTX1080 Xtreme-t -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, sajnos a DDR4 ára is elszállt

Pénteken vettem egy Ryzenes laptopot. Eredetileg 16GB RAMmal akartam, de mivel 40K-ból megvolt hozzá a 32GB DDR4 RAM, pont az árak elszállása miatt inkább 32GBval kértem. Épp mázlim volt, ugyanis holnap már 16GB-val is dárágbb lesz mint pénteken 32-vel volt.De nem ehhez vagyok szokva
hanem régen ha vártunk valaminek mindig lejjebb ment az ára .... -
XP alatt nem működik a dxvk.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, ki kell próbálnom ezt is.

), de azért a egy 14100K/14100KF is megérne egy misét.

Próbáltam indítani, 8 bit ISA busz-ra és 8 bit BIOS-ra jumperelt Trdient 8900D-vel. A VGA működik egy 386 lap 8 bites ISA csatlakozójában. Ezzel a lappal viszont se kép se hang.
)