- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brabbitz #104357 üzenetére
Én valahogy úgy definiálom hogy olyan hardver ami alapból nem képes áltag fapad user/gamer igényeit kielégíteni minimális szinten sem modern szoftverekkel. (bár egyeseknek ez inkább az elavultnak felel meg, én retrónak nevezem ezt is)
Az alapból szót értsd úgy hogy nagyobb moddolás beavatkozás nélkül.Habár akár az első gen i szériát ugyan ki lehet hozni modern szintre azaz UEFI bios, NVME boot, Rebar, Win11 de AVX hiánya miatt pár dolog nem fog menni. Sandy bridge ugyan hozott AVX-et de haswellnél volt AVX2.
Ha csak netezni kell akkor elméletben Core2 is még mindíg mai napig megfelel, de ha már játszani is akkor tényleg inkább valahol haswell xeonoknál húznám meg a határt.
Szóval nekem a retró = egyáltalán nem használható mai szinten vagy csak komolyabb modosítás árán. Részemről haswellnél régebbi alatt minden retró.Ha a videókártyákról beszélünk elég nagy az átfedés én Maxwell/GCN1+ alattiakra mondanám hogy retró azaz minden ami dx12-t nem támogatja. Hozzáteszem sok mai játék dx11-es kártyán is fut (pl starfield, cyberpunk) ami ugye azért is vicces mert fullos dx12-esnek reklámozzák a játékokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sorozatok
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Dell notebook topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest