- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
jokeph #110276 üzenetére
Ennyi lett nálad a pontszám változás a dll-ek bemásolása után? Végülis Te is elhagytad a 100.000 pontot!
Konkrét monitorozást nem tudok rá így hírtelen. de ha rákeresel a dll fájlokra a C: meghajtódon, akkor több helyen is talál ilyen dll-eket, a Windowsban, a System32-ben, stb. A 3dmark2001se.exe-nek először a saját könyvtárában kell a számára szükséges dll fájlokat keresnie, ha ott nincs akkor használja a Windowsban levőket, úgy, hogy végig megy a path környezeti változó útvonalán.
Illetve van rá egy egyszerű, nem túl elegáns megfigyelési technikám: felraksz egy Fraps-ot, ha mutatja az FPS-t, akkor a directx megy, ha nem mutatja akkor a vulcan, mert azt nem tudja monitorozni. Én innen tudom, hogy sikeres a vulcan használat.
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #110273 üzenetére
Nekem régebbi retró/félretró játékok futtatására kell, arra egy jó lehetőség. Modern multi nem érdekel (nagyon néha egy kis WoT), szóval ez sem gond. HWBot-ra nyilván nem lenne fair feltölteni eredményeket, de a rekord nem is itt jár 100.000 pont környékén, szóval értelme sem sok lenne.
Amire nekem jó, hogy egy gépen meglehet oldani a dolgok nagy részét, nem kell másik gépet elővenni, beindítani, frissíteni, stb., erre pedig sok esetben bejön a DXVK.
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
KROK640 #110262 üzenetére
A DXVK programkönyvtár a Windows-os D3D9, D3D10, és D3D11 DirectX rendszerhívásokat fordítja át Vulkan-nal kompatibilis rendszerhívásokra.
https://github.com/doitsujin/dxvk/releases/download/v2.4.1/dxvk-2.4.1.tar.gz
Leszeded a tar.gz fájlt, kicsomagolod (ha nincs Linuxod, a Total Commander kinyitja), és kapsz két könyvtárat X86, X64 néven, ezekben vannak a dll fájlok. Ezeket bemásolod az adott program könyvtárába, és megy, vagy nem! :-) Én csak az x86-ban található dll-eket használtam eddig.
-
MrSalieri
csendes tag
Otthon 2005 óta. Előtte suliban, munkahelyen lopott internet idő volt csak, például úgy kellet kimenteni weboldalakat, azokat újra írható CD-n, vagy Pendrive-on hazavitte az ember, és otthon tudod tovább olvasni. :-)
Előtte meg a klasszikus egyik havernak ez volt meg, a másik havernak meg amaz, és cserélgettük. WIN95OSR2, 20-on valahány floppyn, mindig volt rossz közte. :-) Meg az újságok.
De szerintem akik "korosabbak" vagyunk mind így kezdtük! :-)
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
DarthSun #110253 üzenetére
Nyilván nem én találtam ki, neten láttam valahol ezt a lehetőséget. Ilyen szempontból csodálatos világot élünk, hogy mindennek utána lehet járni, meg szembejön magától az infó. Régebben csak az újságok, meg a könyvtár volt, annak is megvolt a varázsa. Meg még amit kitaláltak a kockacimborák, és megosztottuk egymással. Ma meg egy élet is kevés lenne, hogy mindennek utána nézzen az ember, de jól van ez így! :-)
Te egyébként nagy információforrás vagy számomra, az XP telepítő, és a PCemu, meg még sok témában. Szóval köszönöm! :-)
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
FoxiestFox #110252 üzenetére
Igen nagyon jó cucc, nagyon bejött nekem is! :-)
-
MrSalieri
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanazon a gépen futtatva a 3DMark 2001SE, Windows XP (első kép), Windows 10 (második kép), és Windows 10 + DXVK (harmadik kép):
Win XP:
Win10:
Win10 + DXVK:
A Win XP hozza a szokásosat, a Win 10 elég gyengén teljesít. A Win10 + DXVK viszont felülmúlja még az XP eredményeit is. A DXVK nekem nagyon bevált, mivel modern api, ezért "hagyja", hogy a videókártya vezérlőközpontjában állítgassunk dolgokat, és ez hat is rá. Például Nvidia vezérlőpultban állítva egy maximális képkocka sebességet, szabályozható az FPS szám, vagy bármi egyéb.
Tesztként a "problémás" Far Cry 1, esetén beállítható egy maximális FPS, ehhez eddig XP, és Win10 alatt, is rivatuner kellett, valamint a csak XP alatt látható vér a vízben effekt, így látszik Win 10 alatt is. Az NFS Underground 1, nálam Win 10 alatt nem indult el, Win10 + DXVK alatt pedig simán megy minden gond nélkül. Van ami persze nem megy például az Oblivion merevre fagy, de az megy normálisan alapból is Win 10 alatt.
Tesztelni nagyon könnyű, 5 darab dll fájlt kell bemásolni az adott játék, vagy program könyvtárába, ha nem megy kitörölni, és visszaáll az eredti állapot.
Valamint ez egy plusz lehetőség modern gépen, modern Windows alatt a 3D Mark 2001 rekordöntésre akár!
-
MrSalieri
csendes tag
Igen a Porsche abszolút Win98 korszak, azóta játszom vele! :-) Szerintem erősebb P3-on simán megy. Ahhoz képest nem semmi, hogy Win XP-n is megy szépen. A későbbi XP címekkel meg tényleg nincs már semmi gond, főleg amik már SP3 XP-re jöttek ki, azok bármin mennek Vistától-Win11-ig.
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
KROK640 #107593 üzenetére
Ez egyrészt ilyen szórakozás, mert miért ne, másrészt meg elég könnyen felment az XP. Itt olvastam a "'DarthSun féle" XP-ről, az gond nélkül felmegy. Utána meg Snappy Driver, és az megtalál majdnem mindent. Van egy -két dolog ami ismeretlen eszköz, de hang, háló, vga megy, és megy az energiagazdálkodás is. Szépen fel-le veszi a CPU órajelet, el is lehet altatni, fel is lehet ébreszteni az XP-t. Nyilván Sata SSD-re lett téve az XP. Az nvme ssd-n meg van a Win 10.
Nagyon kevés dologra kell az XP, de miért ne, jó mulatság erről is szól ez a fórum. A Far Cry látvány gondja az Win7 alatt is fennál. Meg Porcshe is XP alatt az igazi barátnő is szereti, szokott vele játszani, vannak sárga, meg piros autói. :-) ez fontos, mert lehet együtt játszani, meg így nincs az, hogy miért gépezel már megint. :-)Ha kellenek modernebb játékok, amikhez kevés a 960, akkor van egy 1660Ti kártyám is meglehet csinálni, hogy egyszerre bent van a gépben mindkét kártya. Az XP a 1660-at nem látja, érdemes letiltani eszközkezelőből, és az nvme ssd-t sem látja oda sem tud bekavarni. A 1660 szépen elalszik, ha XP alatt vagyok. Ha meg Win 10 van indítva, abban meg letiltom a 960-at, és megy a 1660 ami minden visz. Mehetnének együtt is, de minek. A monitorom van két HDMI bemenet azt választom ki, amelyik Windows megy.
Esetleg még annyi az értelme fentieken túl ennek, hogy így egy gépen mehet XP-től, Win11-ig minden.
-
MrSalieri
csendes tag
Szia,
NFS Porsche fut ugyan modern gépen, de csak Open GL alatt (legalábbi nekem úgy sikerült összehozni), úgy meg csúnyácska, még úgy is, hogy modern gépekre való javítás fent van hozzá.
A Far Cry 1 is fut modern gépen, de ha kilépsz az induló barlangból, akkor sokkal szebb XP-n, mint újabb Windows alatt. Erről a philscomputerlab-nak is van Youtube videója, ő csak ezért rakott össze egy Core2 gépet.
Meg nekem a Morrowind sem jött össze újabb Windows alatt, addig megy amíg nem magyarítom, de magyarítással nálam csak XP alatt megy.
Tudom ezek rétegigények, de nekem könnyebb volt egy XP-alatt kínódás mentesen játszani ezekkel!
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
Bile Demon #107546 üzenetére
Sziasztok!
Nem nagyon szoktam írni, csak olvasgatni, tanulni, ötleteket gyűjteni. A GTX 980Ti eredmények megihlettek, hogy betegyek a GTX 960 eredményét az XP-s gépemnek. A 960 ebben azt hozza, mint nálatok a 980 Ti, ennyit számít a sokkal erősebb CPU. A 980 Ti elvileg ebben a konfigban 300k felett menne.
Értelme sok nincs ennek, így is túl erős már a régi címekhez. Far Cry1, NFS Porche, Morrowind, és ilyen címekhez van használva, amik nem teljesen jók újabb Windows alatt. Rivatunerrel le szoktam szabályozni a monitor frissítésére, mert különben a Far Cry, aminek vsync gondjai vannak menne úgy 1000 fps-t, 300W fogyasztással.Ami talán mégis értelme, hogy újabb a vas, és kb. 60-70 W fogyasztással viszi az XP játékokat. Meg jó vele szórakozni, tesztelgetni. A Win XP mellett van egy Win10 LTSC, ami napira teljesen jól használható.
Szóval, ez az én "kis retro", XP gépem! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest