Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Sutyomban beszúrom ide, a lóerő témára: [link]
-
Buci21
addikt
7790 jó választás, Sapphire Dual-X-et vedd bátran, mindenkinek ajánlgatom mióta megvan 1200-ig, a BIOS maximumáig bírja a tuningot, a fogyasztási keretet +20-ra kitolod, akkor mindenhol felpörög 1200-ra a spéci only 7790 driverrel. (13.6 asszem)
(#30500) Lord Vade:
itten mondták őket, azért is ragadtam itt ide jöttem kérdezni, zsivágóval elrágódtunk, hogy egy 880G-s lap elég lenne-e, mert olyan van kéznél, és inkább ezek mellett döntöttem, a 21,5k miatt, és a 8+2 miatt meg a Giga lesz sztem a befutó. Hyper TX3 alatt nagy tuning úgyse várható, bár a Phenom ment 4ghz felett is.[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Alister71 #30500 üzenetére
Nem tudom ez a tuning mennyire muszáj mert egyszer már ki lettem nevetve amiért nem rajongok érte. Igazából gondolkozom még egy i5-2320on is (esetleg vélemény erről?) csak az jóval drágább, hardverapróról meg nem szívesen vásárolnék. (én már csak ilyen vagyok)
Mindenféle piszkálgatás nélkül mennyire tudná azt, hogy 1080p mellett mai illetve 1-2 új játék? Gondolok itt AC4, Titanfall .. stb.
Őszintén szólva nem olyan nagy a keret, hogy tuningra jó lapot, jó hűtést, jó tápot vegyek.
-
Alister71
nagyúr
válasz Buci21 #30502 üzenetére
Később veszel rá másik hűtőt is, mert a TX3-al örülsz majd ha alapórajelen elbír vele.
Zedz: nem kötelező tuningolni, csak ha akarsz van rá lehetőség. Erre is igaz, hogy összerakod, bekapcsolod, használod. De ha később úgy érzed, hogy elkezd érdekelni a dolog, kicsit olvasgatsz, kérdezősködsz, nem leszel kinevetve, főleg ha a kérdést érhetően fogalmazod meg, a lehetőség mindig nyitott lesz a tuning felé. Az Intelnél ebben az árban ez a kapu le van hegesztve.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Buci21
addikt
Sandy-s proci, de egy FX 6300-at 4 szálig elver lazán, utána meg programfüggő a dolog. Játékra fHD-n VGA a fontosabb. A 7790 elég szépen helytáll, az új játékok fekszenek a GCN-nek. Ennek ellenére, én nagyobb VGA-t vennék, és maradnék az FX 6300-nál. 54k egy HD 7870, nem férne bele? vagy 58k körülre csúsztak most le a GTX 660Ti-k is hála a GTX 760-nak.
(#30504) Lord Vader : mérve mennyit fogyaszt az FX 8350 alapórajelen? 125W max ugye? akk elv annyi, mint a Phenom II x4 955BE kb nem? Azzal lazán elbírt, 72-73 fokon fogtam meg vele, hogy ne ordibáljon a venti.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30505 üzenetére
Kicsit próbáltam utána olvasgatni de kicsit zavaros az egész. Feszt állítani, FSB-t, memóriát időzíteni. (biztos kihagytam valamit) Hűtőt esetleg tudsz ajánlani?
(#30506) Buci21 : VGA-nak ez a max, az eredeti terv egy HD7770 volt. (ha drága lesz a lap akkor lehet ez is marad :S )
-
Alister71
nagyúr
válasz Buci21 #30506 üzenetére
Meg fogod látni, hogy nem lesz elég Hiába ugyan az a TPD osztály, illetve amíg maradsz alapfeszen, addig elég lesz. De ha elkezded tolni neki, akkor hirtelen nagyon fel tud melegedni. Nem beszélve arról, hogy ha tuningolsz, ki kell kapcsolni a TPD limitet és a max 125 watt helyett hamar 160-170 környékén találod magad, ahol a TX3-nak még a lamellái is cseppfolyóssá vállnak.
Alister from Hell
-
Buci21
addikt
vegyél használtan először Phenomot, és egy GTX 660-ast csúsztass be mellé, fHD-ban jobban fog teljesíteni, mint az FX 6300+7790. És FX-re válthatsz később is.
(#30509) Lord Vader : Köszi, a TDP limittel újat mondtál, ilyen eddig nem volt. Eddig annyi lett a TDP, amennyi feszt adtam neki. Mért-számolt fogyasztás szerint a gép 30-40W pluszt kért, amikor a chipset is kapott feszt, és a proci is 1,437V-on futott. Ebből 10W a Northbridge tuningja, a többi tuti a proci és a hibahatár. Ennyivel tudott elbánni a hűtő, 1,45 felett elszaladt a hőfok a búsba. Nem tudtam, h hirtelen melegedősek az FX-ek. Alapfeszen am mennyit fog menni kb a 8350? mennyivel kevesebbet a 8320?
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30512 üzenetére
Időzítgetni mikor kell amúgy? Kíváncsiság képp.
A keret a kettőre olyan 23k. A napokban néztem ezt a lapot.
Én tényleg nyitott vagyok minden újra, csak először csinálnám ezt a piszkálós dolgot és kicsit félve nyúlok hozzá.
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30513 üzenetére
fasza cserélek majd hűtőt valami bitang Noctua-ra pl, és mehet az 5ghz!! juhéééé végre basztathatok valami újat, untam már h 4,2ghz a Phenomom vége. 3,2-ről mondjuk nem rossz az, de értitek
(#30515) Malibutomi :
köszi, ha hozzájutok 40-ért tálcás 8350-hez, akkor azt választom, egyébként box 8320 36-ért, abból nem láttam eddig OEM-et[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30518 üzenetére
a komolyabb Noctuak vízzel vetekszenek kb am 1200g-os borda elég lenne? van egy Apple G5-ösből procihűtőm, ennyi a súlya, ha levágom róla a feles alutalpat, és csak a procival érinkező részt és egy kis peremet hagyok neki. Felfogatást meg majd "gányolok" rá
(#30521) Zedz: AM3+ vonalon a milyen gépet topicban erre a topicra hivatkozva szidják őket, de FM2 és s1155 vagy s1150 vonalon jó kis cuccosaik vannak. Asrockom van nekem is, alsó-közép lap, és könyörög a tuningért
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Buci21 #30522 üzenetére
"a komolyabb Noctuak vízzel vetekszenek" na neeee.... A belépő vizes cuccokkal felveszik a versenyt, de a "legfelsőbb szinteken" azért a víz az úr.
Tigerteam: nem. Egy jó léghűtő 10-25k között (attól függően, h használt is megteszi-e), míg víznél kb. ennyi a beugró... Utána meg lehet a végtelenig hegeszteni.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Buci21
addikt
válasz Valkűr #30525 üzenetére
a kompakt vizekkel azok meg csak kihelyezik a problémát a házon kívülre, de am is elég közel van a hátsó 12-es ventihez a hűtő ventije. Szóval komoly lég kb egyenló a kompakt vizekkel. Épített víz meg piszokdrága
(#30526) ViZion :
kompakt vizek. hasonló árban, hasonló bordatömeggel vannak azok is, csak alsótápos házban jól belehet őket építeni, hogy kéményhatással segítve felfelé tolja a meleget ki.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
280?? nah ez respectes méretű váljék egészségedre az ilyen hűtő
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
És ezzel a lappal kb mennyire lehet húzni a procit, ha lehet?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Buci21 #30527 üzenetére
Vízhűtésnél mióta is mérvadó a bordák tömege?Hőátadó felület számít, annak a kialakítása.Egy dupla 12 radinak van akkora hőátadó felülete, mint a nagyobb léghűtéseknek.Egy jobb blokk hozzá és máris megeszi reggelire a drága léghűtést.
Az épített víz valóban drága, de ha okosan vásárol az ember nagyon sokáig kiszolgálja.Nekem pl ez a 6. konfigom amit ugyan az a vízhűtés hűt..Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #30528 üzenetére
Befér. Van ilyen beillesztő-eszköz, külön kapható!
Gratula, és várjuk a jelentést a hőfokokról! Pasztából mi a favoritod?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Malibutomi
nagyúr
-
Buci21
addikt
válasz DeadMeat #30532 üzenetére
ezek a kompakt vizek eléggé egy kaptafára mennek, hasonlóan a hagyományos tornyos léghűtéshez. Nem az összerakott vízről beszélek. De egy 140-es víz egy 140-es léggel lesz egy kategória, hasonló bordatömeg mellett. Tényleg csak kb mondom, nem tudok pontos adatot egyikhez sem.
szerk: pénzem meg nem annyi, h bármit is tudnék vásárolni, örülök ha a TX3 alá összejön a 8350 és a Giga lap
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30531 üzenetére
És ez az 500Mhz ilyen sokat jelenthez akár munka, akár játék közben?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Buci21 #30535 üzenetére
Persze, nem is mondom, hogy vegyél vizet, nem mindenkinek való az. Én személy szerint nem preferálom az egybevizeket, nem nagyon jön be, hogy a pumpa és a blokk egyben van... Néha azért kell takarítani a blokkot, mert szmötyis lesz és nem hiszem hogy a pumpa, illetve a szigetelések olyan jól honorálnák a szét-összerakásokat.
Csak pontosítottam, hogy nem a tömege számít a radinak.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
and1ao
őstag
válasz Malibutomi #30524 üzenetére
+ #30520 Lord Vader:
Azért ezzel lehet vitatkozni mind 2 lap ugyanolyan sz@r!
Ez mindig attól függ kinek mire kell.
Azt tudjuk hogy 4Ghz felett kezdődik az élet FX-el. 8xxx FX-ek ezekel a lapok csak réz müanyag és fémhulladékok. 6xxx FX-el már talán elbírnak tunning nem tudom mennyire megy FET hűtés nélkül.Nálam az Asrock 970 ext3 4-4.4Ghz FX6100-el ha tud alkalmazás függvényben és melegedés függvényben.
A vishera elvben kevesebbet fogyaszt de nagyobb fesszel ami hőtermelésben ugyanott van de azzal menne ilyen órajelet.4xxx FX-hez meg már bőven jók simán szaladnak benne 4.6-4.8 Ghz pl.
Ha nincs tunning akkor mind2 jó arra hogy alulfeszeld alapórajelen pl.
Guild Wars2!
-
Zedz
addikt
válasz Malibutomi #30538 üzenetére
Csak azért kérdem mert ha nem észrevehető annyira a különbség akkor szerintem veszek rá egy jó hűtőt, és majd később próbálkozom vele.
Szóval akkor a 6300 + a fentebb linkelt giga lap jó lesz együtt? Valami hűtést esetleg tudtok ajánlani vagy menjen másik topikba kérdezősködni?
-
Buci21
addikt
válasz DeadMeat #30539 üzenetére
ha a kialakítás hasonlít, akkor kb a tömeggel arányos a hőátadó felület, és azonos légszállítású ventivel egy teljesítményt fognak adni. Persze bonyolultabb ennél a dolog, mert sosem egyezik a kialakítás, de ezek a tornyok és kompakt vizek egy formavilágra mennek spéci külső radiátorokról nem tudok, sose láttam olyat, kompakt vizet meg igen
-
Gabrikovics
aktív tag
Azért vannak komolyabb egybevizek is amik már halkan is jól hűtenek
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #30534 üzenetére
Elég szűkös felül a hely a radinak...Én is gondolkodom, hogy veszek oda egy vékonyka 240-est..
-
-
Hopo82
tag
valaki tudna segíteni nekem fx 6100-as procit feltoltam fesz emeléssel meg szorzóval 4.2 Ghz-re és 68°C-os a proci játék közben :S valami nem lehet jó a beállításnál? asrock 970 extreme 3 a lap-om a hűtő meg ekl cold tower.
előre is köszi a segítséget.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Hopo82
tag
válasz Malibutomi #30548 üzenetére
1.300 asszem
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 5 3600
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest