Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Buci21
üzenetére
akkor jól sejtettem (én meg VGA -tól hallottam azt felvettem a kapcsolatot az Asus M.O.-val ezügybe)

ténylegesen VGA felett van a CPU... szóval valahol az energy része csinálta , lehet alaplapi is... 5GHz azért komoly terhelést hozhat neki (lapnak) próbáltam a 6GHz-t is de azon nem volt sikeres próbálkozás (1.5v-on)

(#39224) Buci21: hála isten megszünt a jelenség, mert bíbelődtem a BIOS -ba és állítgattam kicsit a CPU tuningot
(és a lényeg, hogy megy cicergés nélkül a 4.5GHz meg az 5GHz-t is próbáltam, de nem cicergett!)
ez csak ilyen előbukkanó jelenség volt ami eddig tartott ? 
L
-
Johni5
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Nuku választás.Ingyen van,versenyen nyertem.Ajándék csónak ne nézd a lapát.A jelenlegi játékokkal szeretném tesztelni.Van jó pár kód formátum,amit a Phenom még nem támogatott.Itt én erős előnyökre számítok,ami kiegyenlíti a két processzor közötti úgymond teljesítmény különbséget.Nem vagyok benne biztos,hogy a nyers erő fog győzni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Buci21
üzenetére
Annak idején mikor a gépemet raktam össze én is nézegettem a 4100-ast de tesztekből kiderűl elég gyorsan meg fórumokon is írták hogy nem jó befektetés mert a régebbi Phenom II procik lenyomják.
Ha venni akarsz inkább 6300-ast vagy a felett nézelődj mert csak pénz kidobás. -
Johni5
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
És speciel a felbontás alá veszek procit.FHD-hez középkat proci + erős VGA-kell.A 6300-as jó választás a GTX 760 alá.Lehet fordítva csinálni,csak sz@rt sem ér.Ma megtolom valamelyik játékot az Athlon II x2 250 3GHz @4GHz körül max még 200 MHz van benne stabilan.Megnézem szólóba mit bír a GTX 760-al.Itt mondjuk az L3 hiánya érezhető lesz (szerintem)Jővőhéten megérkezik az FX 4100 és az Asus M5A78 lm USB3 kombó.Tesztelés után osztom a tapasztalatokat.Az FX 6300-at már csak azért is beleteszem a lapba a jelenlegi beállítást koppintva.Megnézzük meddig jutok a 4+1-el.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
No megnéztem 3,5GHz-en is.
Hangyányit emelkedett a proc kihasználtsága (de még így is malmozik), és csökkent a VGA-é, de az FPS az kb. ugyan annyi maradt.
A piros vonal fölötti 60FPS az a pálya betöltésekor van, és ha nem mozdulok, akkor stabil 60 (a V-sinc-et elfelejtettem kikapcsolni, de ez most mindegy is)
Viszont amint csak elfordulok a csatamező irányába, egyből leesik az FPS, ez látható a piros vonal alatti résztől. Ami érdekes, hogy ekkor sem igazán változik a kihasználtság.
No mindegy, ez akkor nem CPU limit lesz... és egyben OFF téma is volt... bocsi! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Na jó, de az optimalizálatlanság az nem azt jelenti, hogy vagy a CPU-t vagy a VGA-t "eszi" nagyon vagy mindkettőt, de valamelyiknek közel 100%-on kellene dolgoznia?
Na jó, akkor kipróbálom alacsonyabb órajellel...(#38208) soultrapp: Nálam úgy tűnt, hogy 1,30V-al stabil, de egyszer bekaksizott, így emeltem 1,325V-ra. Így ment Prime stabilan és vagy 2 hétig így használtam, mikor megint puki... Ekkor biztonság kedvéért emeltem a tétet 1,35V-ra, így most már tényleg atom biztosnak néz ki. Ezen a feszen a 4,2GHz is megy neki Prime alatt. (Ja, és ezek BIOS feszek)
-
Kroni1
veterán
válasz
Buci21
üzenetére
Az idle feszt nem is lehet piszkálni. Azt cnq-val visszaveszi automatikusan, vagy mint ahogy mások is irták ha szonzot elállitod akkor ez a lap nem. fura, hogy neked mégis, meg az is h a 2x pörgés sincs. Valaki irta h neki 3x is csinálja, valakinek annyira gyors ez 1. indulásnál végzett az önteszt, hogy a hdd-ken nem pörgeti fel, nekem viszont pont felpörög, aztán lassulnak a lemezek mikor megint ráadja a kakaót. igy visszavittem, mert ezek eggyüt elvették a kedvem ettől a laptól.
-
Kroni1
veterán
válasz
Buci21
üzenetére
Igen arról beszélek! (APM Turbó nálam is egyből off persze.) A tuninggal valóban nem is volt baj, nem akartam nagyon durván tuningolni, annyit akartam, hogy tudja legalább azt amit az asrock tudott, de már ez sem ment neki tökéletesen, mert mint irtam ez az idle feszt 0.888V-ra visszavenni csak akkor tudta ha alapon hagytam, amint hozzányulsz a szorzóhoz, már csak a frekit veszi vissza a feszt nem.Tehát a tuning az ment csak az cnq energiatakarékosság ilyenkor nem megy jól, ami zavart engem! Ezt más tulaj is megerősitette, a másik két lap tudja!
A drop is érdekes, mert az asrock VRM-je legendásan szar, de még az se melegedett/droppolt ennyit ugyanazon konfigban, de lehet h szart fogtam ki, aláirom. Amugy nincs gondom a hűtéssel, a BigTyp-om az egyik legjobb CPU hűtő amit valaha is teszteltem, ez a lap felé fúj és hűti a környező dolgokat, és a VRM-et is. Ezenkívül van még 2db 20cm-es és egy 12cm házventi a szellős Corsair Graphite 600T házamban.)
kérdeztem a topicjában a 2x felpörgés utáni indulást és mindenki irta, h neki is csinálja bizony, de van akit ez nem zavart, engem viszont nagyon is!
A biosa tényleg nem olyan rossz, és nem is lényeges dolog mivel egyszer beállitod és kész, nem kell ott turkálni minden nap, de az asus-é sokkal jobban használható.
-
Kroni1
veterán
válasz
Buci21
üzenetére
csak azt ne ajánld, korábban nekem is ajánlottad, egy napig volt olyanom, és azonnal vissza is vittem.. A régi lesajnált asrock 970 extreme és az emlitett asus evo R2.0 lap is kenterbeveri! Droppolt mint állat, továbbá ha a cpu szorzón állítasz akkor nem veszi vissza az idle feszt és 2x felpörgeti magát amivel gyilkolja a hdd-ket indulásnál, az uefi biosa is ennek a legszarabb szerintem ugyhogy nálam nagyon leszerepelt. mondjuk szépnek szép de ennyi.
-
vakond5
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
IGP nincs, mivel FX-ről beszélünk. Egyébként rendszerben érezhető hogy gyorsabb a ram.
@luimapeiz: CPU-NB alapfesze 1.15V, ha felteszem 2.8-ra, akkor automatikusan emeli 1.45-re, és arra adtam egy kicsit, hogy 1.475-ön menjen. 5GHz-et próbáltam múltkoriban én is, stabilnak is tűnt, de éjjel nem volt kedvem szórakozni vele

CPU-Z (1400)

CPU-Z (4500, ahogy 24/7-ben használom) (4800-hoz 1440mV-ot kér, épp azért is csak bench-ekhez használom, mert értelmetlen állandóan 1/10V-tal magasabban hajtani azért a 300MHz-ért)

-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Abból a kb. 100 grammból 50 gramm a réztalp, ami a procira fekszik fel.
Kell az a nagy réztömb a proci hűtésére, különben mi az isten csudájából vinnék el a meleget a hőcsövek.
Egyébként minden hűtőnek a rákfenéje a proci fémsapkájával érintkező talp, ha az szar, akkor lehet halk, de jól hűteni nem fog.
Az ideális egy olyan réztömb lenne, amely az enyhén lapított, minimum 4 hőcsövet tökéletesen közrefogná, így lenne a legtökéletesebb hőátadás a hőcsövek felé, a túlméretezettnek tűnő réztömeg pedig "melegpufferként" elvinné a hőt a prociról amig a hőcsövek utol nem érik magukat.
Egyébként is a súlyelosztásnak is jót tenne, kevesebb csavaró nyomaték terhelné az alaplapot, mert nem kellene feleslegesen túlméretezni a hőleadó alumíniumlamellákat. Ezeket is gyárthatnák mondjuk rozsdamentes lágyacélból.Egy ilyen hűtő drága lenne, de kitartana majdnem örök időkig, csak ventit kéne rajt évente cserélni. Na a ventin kereshetnének.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Milyen lap lesz az FX-8320 alá?
--------
Menni fog gyári hűtővel alulfeszelve - TC off - , csak a gyári hűtőnek van egy borzalmasan magas, visítós hangja még terheletlenül is. Hegedültem 9 évig, szóval zenész fülem van, majdnem abszolút hallásom, és a visítós frekvenciák nagyon cseszik az idegrendszeremet.---------
Ha tudod venni hűtő nélkül olcsóbban, akkor adok majd hozzá a Móriczon a kedvenc sörözőmben egy 965BE gyári hűtőt, az picivel jobb, mint a 8320-é. (Ezt majd privátban.)A minimum hűtő az FX-8320 mellé az AC Freezer 64 Pro, ezzel 4,4GHz-ig hűthető, elfogadható zajszinttel kb. 1,42V fesszel. Itt már brutál teljesítménye van, többszálú terhelésnél veri a K nélküli Sandy/Ivy család minden tagját az i7 3770 (és feljebb) kivételével.
-
Bleky4
csendes tag
válasz
Buci21
üzenetére
Most nem tuningolom. alapon megy (3.4), mert az az igazság, hogy elég gyík alaplapom van most és ezzel nem nagyon lehet tuningolni Giga GA-MA770-US3.
De a saber hamarabb meglesz mint az FX, úgyhogy lesz egy kis időm bohóckodni.
Ez a béna alaplap még a feszültséget se akarja lejebb venni. 1.47 voltot küld szerencsétlen procinak, hiába veszem le manuálisan a biosban akkor is ennyit küld neki. Bár lehet, hogy csak a QnQ zavar be, nem tudom. Nem akarom piszkálni mert még behalálozik nekem. Béna AM2-AM3 hybrid lap, de kényszerből vettem.
Majd a sabertooth-al! Ház már megvan, Fractal R4 3 ventivel, CM 212 EVO hűtő (egyelőre, majd az is lesz jobb). -
Seikai
aktív tag
-
-
-
válasz
Buci21
üzenetére
itt a teljes prime95 alatti mérés / picture. 56c fok a max ha a házba található 4db ventit is maxra állítom a külső vezérlővel (1950rpm - 12cm ház oldalán található (+) , 1890rpm - ház tetején található (+) , 750rpm - ház elején található (+) , 1380rpm - ház hátsó részén található (-) )
Gondolom ez jónak számító adat !?

CPU (FX-8350) alapon 4GHz és Turbo 4.4GHz -n megyL
-
-
vizoo
csendes tag
válasz
Buci21
üzenetére
Ez a kép 20-25 percnyi BF4 után készült. (ha segít... Bocsi, de az ilyesmihez kicsit hülye vagyok
)Zsivaagoo: Semennyire nincs tuningolva
egy ideig ("kipróbálás" szintjén") ment az alap bios tuninggal "performance" profilban. 3500 helyett 38xx mhz-en, de azóta már az is "alapbeállításon" van. A házban 1-1 12 centis venti van elől (befelé) és hátul (kifelé). A turbocore-t kikapcsoltam, ma este még megnézem, hogy így mit csinál. -
vizoo
csendes tag
válasz
Buci21
üzenetére
Sajnos oldalra nem lehet ventit tenni, zárt oldalas a ház. A prociról a venti egyenesen a ház háta felé fújja a meleget, amit a hátlapi ventillátor egyből ki is visz, a vga pedig lefelé tolja a tápegység felé.
A procihűtő teteje forró, alig megfoghatóan. Sőt, a ház fém tetején is meg lehetne sütni egy tojást szerintem...
Casanova: Köszönöm, megpróbálkozok vele az "ünnepek" után.

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Buci21
üzenetére
Ha leírom, hogy maximum 65000Ft, akkor nem tudok mit kezdeni az "össz. 70k" tippekkel. Nem szándékozom minden pénzemet PC-be fektetni.
De ha jól látom, Intel vonalon kell elindulnom. Szerintem egy i5 750 is megtenné, mert egy i5 2500K az ott kezdődik, hogy 30k, azaz csak 50%-kal drágább. Ennyivel meg biztos nem jobb. VGA terén... AMD-s vagy inkább nVidiás a játéklistám? Mi egyenértékű a HD7770-nel?
Majd elfelejtettem, ezekkel is játszanék: Planetside 2, League of Legends, Rift, Tera, Warframe, StarCraft 2.
@gyuszaa: 7000Ft-ért veszek 2*2GB RAM-ot, az lezsírozva. A maradékra van akkor 60k.
-
Buci21
addikt
válasz
Buci21
üzenetére
szóval a játékaid közül durván gépigényesek:
Total War Shogun 2 - AMD asszem
Metro 2033 - nVidia párti
Deus Ex Human revelolution
Crysis 2 - nVidia
RedAlert 3 - passz, de a 6870 is szépen elvitte és a 7790-nek sem nagy falatmennyit szánsz gépre?
(#35070) miklosss2012
mi az h ha steamről beszélünk? xDD besírtam... a steam profil azért jó mert a játékokat listában látjuk neki -
lee56
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
"am ahol a HT szar ott az FX sok fizikai szála sem lesz jó" - Ez mondjuk így konkrétan nem igaz.

Alapvetően más megközelítés a sokszálas feldolgozásra a modulos (~ 80% hatékonysága) és a HT (~10-20%-ával szemben), olvass utána ha nem hiszed. Persze ha egy program nem képes több szálat kihasználni, attól nem lesz gyorsabb egyik sokmagos processzor sem.
-
-
-
-
-
válasz
Buci21
üzenetére
Nah, Te kis flame-generátor!
Akkor várom a felsorolást a logikai feladványokról, esetleg térképet a bonyolult mapokról... STALKER-sorozat és modok, Postal 2, Deus-ex relációjában hány pontot kapna összetettségére a krájzis, ha mondjuk a stalker CoP Vanilla 7 pont? Nálam valahol 0,1-0,3 között. Amikor megpróbálsz kimenni a csőből (néhol félig-meddig lehet a kijelölt út mellett menni), akkor jössz rá, h milyen sz@r játék: a szuper UFO takonyfejek nézik ahonnan jönnöd kellene, de mivel nem ott voltál, nem "éledt" oldalról lelődöztem mindet. Ennyi volt a krájzis 1, a warhead jobb volt, az tény, a 2 már szinte élvezetes volt néhol, de többnyire nem 
-
Whysperer
addikt
válasz
Buci21
üzenetére
FX alá nem raknék csak min. XA990-ud3 vagy asus M5A97 EVO R2.0 vagy ezek fölé. főleg ,ha húzni is akarod. abba a topicba meg alapból ,ha azt mondod AMD már locsolnak is olajjal meg rakják a nyakadba a kötelet,de ha intel akkor már ...ömlés következik sok professzornak. Ott sajnos még 8320 helyett is i3-at kínálnának neked 8) (tisztelet a kivételnek) Amúgy sz.tem ott be van macrozva pár gyereknek 3 config 8)
sziasztok gépet akarok ---> push 1: i3/asrock/4giga ram
de jó gépet akarok ----> push 2: i5/arock/8giga ram
nagyon jó gépet akarok ---> push 3: i7/asrock/12000 giga ram
De Én gondolkodtam AMD --> push 4: kuss i3/i5/i7 vagy nem is vagy ember! -
and1ao
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Ott még akkor is hülyeséget irnak mikor kérdeznek.jó enyhe általánosítás,de a legtöbb sügér ott fordul meg lásd amit linkeltél

Asrock-ból csak 990FX ext4 vagy felette lévő lapok. 970 ext3-al a 6100-am 4.4-en trhottlingol. plusz borzasztóan melegíti a deszka procit a VRM miatt. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Buci21
üzenetére
Fx alá, ha tuning is lesz kicsit sem ajánlott lapok.Esetleg 990 ext4-től felfele. A gyerek meg úgy hüje ahogy van. Msi 7770 vs xfx 7770-> azért jobb az xfx, mert nehezebb.-> Minőségibb termék, ezért 3dmarkban is több pontot kap.Vagy valami ilyesmi volt a konklúzió. Nem kell vele foglalkozni.
-
egyedülülő
őstag
-
válasz
Buci21
üzenetére
De hát a gyártók érdeke is, h legyen minden kategóriába lap. Az meg elég fura lenne -és a gyártónak veszteséges- ha a legolcsóbb lapban is tudnád húzni a nagy procit. Intelnél hogy is van ez? Ott a tuningos CPU is plussz pénz, a tuningos deszka meg annyi, mint egy jó AMD lap+CPU együtt... Akkor miről is beszélünk?
Mindjárt az lesz, h a 400 W Codegennel ment az Athlon, FX meg nem... Akkor Athlont kell használni, vagy venni normálisat, ennyi. Minden lánc olyan erős, amennyit a leggyengébb láncszem bír. Aki csúcs procit vesz és húzni akarja, az tisztában van ezzel, vagy naív és szerencsés, vagy hőbörög.
A gyártók nem hülyék, régen is voltak tuniingos deszkák, talán árban nem volt ekkora szórás, de bizony válogattunk akkor is, vagy az alaplapos topik mi a bránerért lett ilyen hosszú?

-
Kocska89
tag
válasz
Buci21
üzenetére
Hát most 6-8 mag csak jobban rángatja azt a 4+1 fázisú tápot persze,hogy instabilabb.
Jó jó vitte, de sokszor láttam már az ilyen olcsó lapokon, hogy a proci tápkörében a hűtés nélküli fetek körül meg van barnulva a panel
Működött de izzott az egész, nem túl egészséges dolog.Nem akarok vitatkozni, csak nem értem mért kell a csúcs proci alá egy alsó kategóriás lapot venni.
Aztán ha lapra már nem futotta általában befigyel az M-tech meg hasonló gagyi táp is.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(és a lényeg, hogy megy cicergés nélkül a 4.5GHz meg az 5GHz-t is próbáltam, de nem cicergett!)
ez csak ilyen előbukkanó jelenség volt ami eddig tartott ? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De örülök hogy gyűlik a jó tapasztalat is ezzel az új GA-970-UD3P lappal.

Ez a kép 20-25 percnyi BF4 után készült. (ha segít... Bocsi, de az ilyesmihez kicsit hülye vagyok