Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisherhun
tag
válasz Gabrikovics #18464 üzenetére
áá hiába minden marad ugyan úgy :S még az apm et is vissza kapcsoltam de nem akarja lejjebb vinni
úgy hogy tuti az offsetes dologgal kell valamit babrálni csak sajna nem vágom azt a részét :S -
Pug
veterán
válasz Gabrikovics #20225 üzenetére
Ez egészen korrekt, lenne, ha nem plexis lenne a blokk.
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #20464 üzenetére
Nah, ez hasznos, majd óvasom!
Azért CPU/NB, HT link sebességeket írhatnátok, nálam 2000-re lövi a mobo, de szvsz az Phenom II szint, itt több a default, nem?
Háát, a többieknek meg köszi a részvétet...DonCapello: ha levegő, akkor Brocken, Macho, Ninja és Mugen. A cm 212 az már 95W-nál is rizikó, a Te kockád meg bőven 125 W ha rántasz is rajta...
Legjobb döntés szvsz. az aprón körbenézni, ott van minden ócón.
"egybevíz" rendszerek is jók, 10k alatt vannak az egyszerűbbek, amiből kis lelke$edé$$el lehet tuti vazes rendszert faragni. AVC Hercules víz is jó, szimpla radival, egy ventivel símán CM 212 szintre hűt. Logoutomon van róla cikk.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Stepo
aktív tag
válasz Gabrikovics #21010 üzenetére
Én ps2-3 meg xbox emulátorokkal szòrakoztam nem sok sikerrel.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Gabrikovics #22269 üzenetére
Akkor te is menekült vagy. Ne aggódj, itt befogadunk és miklosss2012 vezetésével az FX-et szemét is "kihajcsuk".
-
RVR400
veterán
válasz Gabrikovics #22269 üzenetére
Át lehet nevezni "Milyen Intel processzort?" és "Milyen Intel alapú PC-t vegyek milyen nVidia VGA-val?" topicokra.
-
aknaakna
tag
válasz Gabrikovics #28962 üzenetére
Sziasztok!
Felvettem a BIOS-ban a feszt 1.3V-ra, mert próbálgatom, hogy mire képes a proci (fx 6100), de prime 95 alatt a cpu-z csak 1.232 körüli értéket ír ki.Sem az órajel sem a fesz nem igen ugrál, túlmelegedésról pedig szó sincs.
"I dont want it, I just need it, nothing seems to satisfy..."
-
KraX
őstag
válasz Gabrikovics #28962 üzenetére
En meg mielott kivettem a 965-t elotte csinaltam egy bios load factory defaultot, de ettol meg lehet hogy valamilyen ertek "beragadt".
For the God Emperor!
-
lee56
őstag
válasz Gabrikovics #30209 üzenetére
Bocsi igazad van, X4es Phenomoknál nincs, X6-tól kezdődött a turbó mánia.
No Comment
-
pEtii94
tag
válasz Gabrikovics #48693 üzenetére
Köszi szépen.
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50713 üzenetére
Tanács van annyi mint papban a .... ima
1. SW tuning az nokedli, halom fontos cuccot NEM állítasz vele
2. összefoglalóban vannak linkek, leírások
3. kereső a topikban is hasznos, volt itt házi verseny, meg mindenféle trükkös hegesztések -amihez szintén kevés az a progi
4. sleep után nem akart működni, a beállítások mintha nem is lettek volna, szal. felejtős nálam (és aki gyakran altatja a gépet). Nem, ütemezésre se mindig lett jó.
5. BIOS tuningra atomstabil beállítások vannak, ami OS- és reinstall-független.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
stratova
veterán
válasz Gabrikovics #50713 üzenetére
A szoftveres tuningot az összefoglalóban Frescho fórumtárs cikke és Vakond5 kolléga szintén logoutos írása részletezi. Előbbi a mérésekre (teljesítmény és fogyasztás), utóbbi a PSCHECK beállításának menetére helyezi a hangsúlyt.
Szerintem pedig az ideális FX egy 8 modulos 3.5 GHz alap 4.5 GHz turbós 95 W, vagy 4.0-5.0 GHz 125 W-os modell lenne. .
Hardware.fr mérése szerint FX-8370E finomhangolás (alulfeszelés) után 3.5 GHz-en 87.6 W-ot kér a 12 V-os ágon mérve, szemben a gyári 3.3 GHz 88.8 W-tal. De náluk az FX-8350 is beérte 92.4 W-tal ezen az órajelen.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50752 üzenetére
Ez így kicsit tág... kellene memtest, a biosról képek, egy hamburger, CPU-Z SPD és mem fül, eszközkezelő kép, win logok átnézése... ennyi. És egy dobozos kóla.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50756 üzenetére
1,65 V-os ramra tippeltem volna, de ez nem az. Nem igazán tudok má' gondolkodni, nem kevés a Phenomnak az a fesz? Win újrarakás volt-e?
Reggel majd ránéznek a többiek is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50760 üzenetére
hmmm... memtest kellene, de ne a winfos félét, hanem live linux alól a memtest86 egy órácskára. CPU NB-re is adhatsz még feszt, lehet ott bukik a dolog. Mert ez nekem mindenképpen "ramos" hibának tűnik, FX patchot sokan pakoltuk, ilyesmiről nem tudok senkinél.
Még live linuxal is próbálhatod, több lapon böngészés, nagy flash játékok, etc... bár többet bír, mint a win, de a ram hiba azért ott is kibukik.
-
pipo112
őstag
Elsősorban én is ram problémára gondolok,nálam akkor csinált ilyet mikor nem volt jó a ram beállítás.
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
szivacs1987
aktív tag
A win FX patch nekem csak egyik sorrendebe ment fel, mert az egyik hiányolta a másik meglétét(ha jól rémlik).
Szerintem a kisebb kódszámú kell 1-nek.Most nézem, gyárilag a ramjaid csak az 1333-at támogatják, érdemes lenne arra beállítani.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő
Az "AI Overclock tuner" inkább manual legyen
ram 1333
dram timing: sorban: 9 9 9 24 többi autoGigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Habugi
addikt
válasz Gabrikovics #50775 üzenetére
Hümm, amennyiben teszem azt egész este nem fagy, szerintem arról van szó, hogy a Win még az előző procira/procival lett telepítve és amikor rárakod az FX Patchet lányos zavarában nem tudja miujság, ez okozza az esetleges anomáliát, ami valamilyen szinten érthető is.
Ugye a 94es végű a modulos felépítéshez igazítja a feladatüzemezőt, namost ha a Win-ed abban a hitben él a telepítése okán, hogy ő még Thuban/Phenom szívet hajt (akár csak feladatüzemezés szinten..), hiába jelzi/látja helyesen a Visherát, a patch lehet megborítja.Persze ez csak egy hirtelen eszmefuttatás, puding próbája az evés, kéne az az új Win.
Mentened egyébként nem feltétlen kell, ahogy azt már korábban írtam is, elég ha "frissíted" telepítés címszó alatt. Bár ha maximalista vagy, mindent ki akarsz zárni és már amúgy is elkelne egy teljesen friss telepítés, nincs más hátra mint előre...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50775 üzenetére
"A RAM hibát szerintem kizárom ezek Kingston hyperx 1600 cl9 type amiket két éve használok..."
A legtöbb cucc úgy megy tönkre, h tegnap még jó volt. Egy órás memtesztet sem szánsz rá, mert meggyőződésed, h jó, akkor nincs miről beszélni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz Gabrikovics #50777 üzenetére
"MI a manó ?"
Win telepítés/frissítés!
No offense, de annyi idő alatt amit már belefektettél a probléma felderítésébe, a fél kerületnek friss winfost raktam volna..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #50805 üzenetére
Ahogy mondtam is, a PSCheck-nek vannak erős hiányosságai... ha belövöd is, minden indításkor futtatni kell...ha beállítod, utána már a biosban piszkálásra hülyeségeket csinál. Tehát újra be kell lőni... alvás után még időzítve sem mindig futott le. Másrészt nekem pl. biosban stabil volt, amit a progival nem lehetett stabilra állítani -nem véletlenül sokkal több lehetőség van biosban.
Ha M5A97 lapod van, akkor az is korlátoz. Nálam ugyan az a proci 200 MHz-el többet ment az új lapban, alacsonyabb fesszel...Nyomattam má' én is ilyen validot, mérsékelt melegedéssel (passzívan hűtve) ennyit tud az új kocka. Itt meg a hűtésemről pár szó. idle CPU-Z az Asgard kvantum prociról! Hőfokok ÜTNEK!
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz Gabrikovics #50805 üzenetére
Sajnos a én FX-em (8320) is elég antituning darab, fix 3.8-on még elmegy kis fesszel is, de 3.9-en már agyonfeszelve is kirohad. Mondjuk most meg vagyok vele elégedve:
Még RAM-ok időzítésével megpróbálok kicsit játszani, hátha hoz valamit, és stabil is marad.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Gabrikovics #50855 üzenetére
a Thubant 1,56v-on simán hűtöttem 60c alatt
Más gyártástechnológia, architektúra, stb.
Win7.... FX Patch fent van? 1 | 2
Ahogy elnézem GFlops-t Intel Burn Testtel mérnek itt, de asszem ahhoz is kell módosítás, mer' FX nem Intel.balint107
FM2 cuccosokkal az a baj, hogy 1 szálon amit hoznak.... Nekem az 1 modulos A6 4,9GHz-en kb. 3,5GHz-es C2D E8xxx proci szintet hozott szintetikus teszt alatt. Persze nekem ugye van IGP meg több utasításkészlet, de akkor is gáz egy kicsit.
Proci mellé mehetne akár 980 SLI is, az már más kérdés, hogy egy kis limit lenne. FX-re akkor válts ha [link], de mostani helyzetben inkább a Zintel jobb sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz Gabrikovics #51672 üzenetére
Prime95-öt próbáltad? Annál is ezt csinálja?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz Gabrikovics #51672 üzenetére
Ehh ! Tényleg feladom maradok a BIOS PSCheck hibrid megoldásnál mert magába a PSC nem múxik , egy kicsit nyügösebb belőni a fesz értékeket a BIOS offset + 0,15v miatt de így legalább rendesen megy .
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
eldiablo
addikt
válasz Gabrikovics #51849 üzenetére
Amit mondjuk RMA-ból kapott vissza javítva?
Én meg 500W-os tápot vettem, de 600W-os a belseje.
Kapott már 600W közeli élményt nem egyszer. -
rovtiv2
csendes tag
válasz Gabrikovics #52071 üzenetére
A 9xxx Fx-ek 220W-ot szívnak. A TT Frio 200W-ot disszipál. Megpróbáltam. Bejött. Legfeljebb lejjebb veszem 2-300 MHz-el, amíg nem találok megfelelő hűtést.
Amúgy a 8320-ast vízzel hűteni a maga szerény 120Wattjával erős túlzásnak érzem.
Ennyit a Porsche-ról...Már bocsánat...
-
vhw
addikt
válasz Gabrikovics #52127 üzenetére
Ohh szerkesztetted...
Pedig már azon filóztam hányszoros életfogytiglant osztanak ki aljasságodért..."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Gabrikovics
aktív tag
[ Szerkesztve ]
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
marquuard
veterán
Én költséghatékonyabbnak találom a kéttornyos léghűtést, sőt nem is kevés igen eredményes tesztet látni itt az FX topikban (lásd pl. Habugi) a léghűtés teljesítményéről. Játékvízzel sose volt dolgom, szóval nem előítéletekből mondom ezeket.
PSN ID: marquuard
-
Balathruin
veterán
válasz Gabrikovics #52320 üzenetére
Ha hűtöd a tápellátást, akkor lehet ide már nem elég a lap. Persze a proci is elfogyhat.
-
Habi10
tag
mivel hűtöd a 8320 at???
-
ViZion
félisten
1,5 V nem a plafon, kérdezd meg a helyi
vadállattuningosokat De szép az is, ha 4,6 GHz körül megáll és tudod hűteni.Balath: ejj, de állat lettél! Cibetmacska? Ocelot? Hiúz? (Angolosan he use )
ll-kobe: 95 W is vészes, ha azt a sok ampert gyenge VRM-en kell biztosítani.
EnterR: háát igen, a képen is látszik, h kicsik a bordák. Ettől még Asuson is nagyobb és az sem hűvös... Neh, sztem ezt a részt kollektíve minden gyártó elkefélte, ki kicsit, ki nagyon...
-
Kutya_7
tag
válasz Gabrikovics #52344 üzenetére
SABERTOOTH vagy Crosshair V Formula-Z
Ha már költeszCuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #52344 üzenetére
Nekem elég a 99FX Pro R2.0, másnak meg nem... Ha nem hiányoznak az extra szolgáltatások, és nem rekordot akarsz dönteni, akkor a Pro R2.0 jó lap. Beszereltem, beállítottam, megy... 4,8 GHz most, passzív vízzel. De sztem menne feljebb is, majd hűteni fogom. Most jött meg az új ház, kicsit át kell szabnom, utána költözés, tesztelés.
Miklósasss neszójábe. Valóban kb. Márciusban... igen Sassss, ilyen sokára, nem sietek sehova, meg lusta is szoktam lenni...
-
do3om
addikt
válasz Gabrikovics #52429 üzenetére
Itt már jobb a helyzet, húzott 83xx már szépen megy.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
rovtiv2
csendes tag
válasz Gabrikovics #52434 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy a CPU NB-nek mekkora feszt adtál?
Már bocsánat...
-
raubisoda
senior tag
válasz Gabrikovics #52434 üzenetére
Nekem Kingston H X 4x2 (9,9,9,24) 1600-as ramjaim vannak.Köv héten jön meg az FX8320 és ASUS M5A97 EVO R2.0 páros.Vajon nekem is fognak menni a ramok 1866-on?Jelenleg egy haswelt boldogítok de visszaállok a vörös oldalra.Egy évig használtam a haswelt ennyi egyenlőre elégvolt a spórolásbol.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
rovtiv2
csendes tag
válasz Gabrikovics #52437 üzenetére
Köszönöm!
Azért kérdeztem, mert nálam is 1866-on mennek a RAM-ok (8GB), ugyanúgy 2400MHz NB mellett.
Az az érdekes, hogy nekem a NB-nek elég 1.137V.[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
ViZion
félisten
válasz Gabrikovics #52469 üzenetére
cr1 a jobb. De legjobb talán, ha Aida bechel egnézed, állítasz, megnézed, etc...
Nekem szerencsém volt, 1600-as gyári időzítéssel és fesszel felpöccintettem 1866-ra és megy. Hónapok óta.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nálam ez a helyzet 1600-on, 1,65V-n: (CR1)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
eldiablo
addikt
Állítsd át CR2-re és/vagy adj a RAM-nak 1.65V-ot.
Egyébként CPU/NB tuningal sokkal többre mész: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz Gabrikovics #52499 üzenetére
Nekem is egybevizem van és simán tudom hűteni, mondjuk nem a leghalkabb, de ez van.
HATER
-
Habugi
addikt
Nekem ez vált be: [link]
Érdemes egyébként eldiablo módszerével kezdeni, azaz megtalálni a lehető legmagasabb de még stabil NB tunningot és csak utána molesztálni a RAM-okat!
Ilyenkor a CPU-NB-t állítod ugye?
Annak 2600hoz még baromi kevés az 1.2*V....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
eldiablo
addikt
CPU/NB-nek adhatsz 1.3-1.35V-ot.
CL 9-10-9-24 CR2 1.65V?
Szörnyű az az írás! -
eldiablo
addikt
válasz Gabrikovics #52514 üzenetére
Látom szelektálsz a leírtak között.
Ilyen szar időzítésekkel legalább 2100Mhz+ kellene, hogy beérj egy CL9-es 1600-as memóriát.
A fesztől meg nem kell fosni. Ha melege van legrosszabb esetben lekapcsol. 1.35V simán mehet neki.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz Gabrikovics #52642 üzenetére
De a fura az hogy megy a 2400 nb 4000mhz en viszont feljebb meg nem megy az mi? hogy? probáld meg alapon az nb-t és úgy a magasabb frekit lehet bírja alacsonyabb feszen...
nálam is ez volt a gond
[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.