Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cof
veterán
válasz
pibácsi #60697 üzenetére
A privát ablak az ugyanaz, mint a csökkentett mód gondolom.
Nem ugyanaz, már ha itt a Windows csökkentett módú indítására gondolsz.
Firefoxban CTRL+SHIFT+P és megnyílik egy privát új ablak.
Csak ugye nem biztos, hogy a reklámblokkoló kavar be, mi nem tudjuk neked milyen bővítmények vannak telepítve.
-
válasz
pibácsi #60695 üzenetére
Nem kapok semmi reklámot az AliExpress-től ezért nincs is szükségem a reklámblokkolóra. Mivel folyamatosan vásárolok ezért az Alibaba, AliExpress át van engedve a tűzfalakon és nem tiltom a felugró ablakokat sem és a harmadik fél sütiket sem.
Az oldalak fordítása meg mindig legyilkolva, mert az is bekavarhat. És megbízató böngésző, Firefox használva itt.
Amíg nem csinálsz egy tiszta környezetet ahogy CoF is utal rá addig csak agyalunk a dolgon.
Ezek a blokkoló marhaságok úgy működnek hogy felveszik azokat az oldalakat is a listájukra amit beküldenek nekik, ha néhány hülye vagy a konkurencia felnyomta az AliExpresst akkor tiltva lesz, egyik napról a másikra.
Ha kártyával fizetsz és nem tárolod el akkor minden fizetéskor megy a hitelesítési eljárás és két tranzakció tartozik egy vásárláshoz, az ellenőrzés ahol pénz nem mozog és a vásárlás.
Ez például akkor is lényeges ha az adott kártyához vásárlási darabszám limit tartozik mert akkor egy fizetésnél 2 van elhasználva.
Ha lenne PayPal fiókod akkor csak az ottani kártya hozzárendelésnél lesz az ellenőrzés, később már nem kell és nem is kell külön kártya az AliExpress-en.
Ráadásul hosszabb vásárlói védelmed lesz nem 15 nap az átvételtől, hanem 180 nap a vásárlás napjától és van lehetőséged 1 éves időtartamban 12 db, alkalmatlanként 9300 Ft-os visszaküldési postaköltség megtérítésre -
pibácsi
senior tag
Próbáltam már a javasoltakat: teljesen kikapcsoltam a reklámblokkolót, próbáltam csökkentett keresővel is - ahol nincsennek bővítmények sem. A privát ablak az ugyanaz, mint a csökkentett mód gondolom.
A tegnapi nap és az éjszaka folyamán sok mindent kipróbáltam.
A gép bizt. ment. visszaállítását is jan. hóra, dehát attól nemsokat reméltem, mert az csak a gépet befolyásolja.
Érdekes ez az Androidos jelenség továbbra is.
Köszi a segítséget és hogy ennyit foglalkoztok velem.
Üdv. Pibácsi. -
cof
veterán
válasz
pibácsi #60695 üzenetére
Itt lehetett a baj, és úgy gondolta , hogy idegen akar próbálkozni és letiltotta további próbálkozást a fiókomban. Ez lehet.Továbbra is érdekes, hogy csak a Windows esetében.
Ilyen meg nincsen, vagy tilt vagy nem teljesen mindenhol. Már ha van ilyen mert egyszerűbb akkor a fiókot felfüggeszteni.
Szerintem már írtuk mi lenne a megoldás de úgy látszik nem próbálod ki. Reklámblokkolót kikapcsolod (az egész aliexpress.com domain-ra), és megnézed privát böngésző ablakban is, azért ott mert akkor nem tölti be a bővítményeket.
-
pibácsi
senior tag
Kisérleteztem az éjjel fél kettőig. Az eredmény semmi. Sok variációt próbálgattam, viszont rájöttem még valamire: a kosár tartalmát megjeleníti, de már kiszámlázni nem engedi, bead egy csökkentett tájékoztató oldalt. Mellékelem. Eszembe jutott, hogy a mult héten, amikor már új kártyám volt és azzal fizettem, először beadott egy sötétített oldalt egy ablakkal, amit el kellett fogadni és csak utána engedte beírni a kártya adatokat. Kérte a mentést, de én nem mentettem. Ettől függetlenűl kiszámlázta. Ugyanezt megismételte egy következő rendelésemkor, majd egy harmadiknál is. Én nem mentetem egyszer sem.
Itt lehetett a baj, és úgy gondolta , hogy idegen akar próbálkozni és letiltotta további próbálkozást a fiókomban. Ez lehet.Továbbra is érdekes, hogy csak a Windows esetében.
Most azt csináltam, hogy megkeresem a nagy gépen az árút, mert ott könnyebb, beteszem a kosárba és a telefonomról megnyitom és beadom a kártyát, ott fizetek. Kicsit kerülő, de így megoldható, amíg rá nem jövök valamire.
Köszönöm a válaszokat Neked, a Topikgazdának, COF-nak
Üdv. Pibácsi -
-
Akkor nem szerepel az áfás szöveg ha nem EU-s ország a cél, ott az induló ár US $54.92
Ez tényleg oka lehet. De a második képen pont ez a rész, hogy mi a cél ország le van vágva.
Nem szoktam feltételezni hogy aki ide ír az nem magyar, vagy nem Magyarországra akar szállíttatni hiszen a topik magyar viszonyokra "készült".
Ezért is lényeges hogy ha valaki az alapértelmezéstől eltérő körülményeket használ azt jelezze. Kevesebb az agyalás és gyorsabb, egyértelmű információt kap. -
válasz
liszi70 #60689 üzenetére
Melyik böngészőben nézed mert nálam nem annyi és hiányos az oldal képed, lásd alább.
Amikor lefele megy a fizetendő összeg akkor szerinted mi jönne még rá?
Az első képen 3,07 $ a szállítási költség. A másodikon már csak 2,42 $. A termék ára 54,92 $ és van -2$ AliExpress kupon, az eladó is ad 30 $ felett -1$ kedvezményt és lehet hogy van még más kedvezmény.
De nincs valami reklámblokkoló vagy egyéb fordító huncutság mert nem stimmelnek a számok. -
Sziasztok!
Teljesen fogalmatlan vagyok aliexpresszen, még soha nem rendeltem innen.Az miért lehet, hogy egy 69 dollár árú termék a megvásárlásra kattintás után már csak 54 dollárba kerül? Később jön még hozzá valami?
-
válasz
pibácsi #60686 üzenetére
Nézd amikor üres a képernyő akkor az adott hely szerveréről a böngésző nem jeleníti meg az adatokat mert valami blokkolja a fogadó helyen.
A privát böngészés is blokkol folyamatokat.
A Chrome az hogy is írjam egy kicsit problémás, az elmúlt héten, a napokban derült ki.
Opera és Firefox blokkolók nélkül és látod a Windows gépeken is, ha ott is megcsináltad az utolsó frissítéseket.
A Windows tűzfalára gondoltam elsősorban.
És igen egyik napról a másikra.
A kábel modem újraindítása mert lehet hogy egy érdekes ip címet kaptál és egy újabb már megoldja gondjaidat. -
pibácsi
senior tag
Kipróbáltam az előbb leírtakat, most is csökkentettbe vagyok. Töröltem az előzményeket és úgy indítottam Alit. Nem jó. Még azt a számla mentést egy apró rendeléssel megpróbálom. Azután feladom. Nálam van a baj, de minden gépemen, amin Windows van ugyanaz? Az Androidnál nincs? Ott nem érdekes, hogy a kártya mentve van vagy nincs? Alinál nincs probléma, itt van valami nálam, amire nem tudok rájönni. A bejövő Telekom kábelmodem net tűzfala sem blokkol, mert akkor az Androidot is kifogná. Próbáltam más böngészőt is feltenni - Crome több változat, meg Comodo Dragon stb.de egyik sem viszi. Valahol a Windowsnál van a kutya elásva. De egyik napról a másikra?
Érthetetlen. 2018 óta ment baj nélkül.Ugyanezzel a blokkolóval, tűzfal beállításal. Ráadásúl a többi gépen mások vannak.
Egyelőre befejezem a nyomozást. Ráment a mai napom.
Köszi a segítségeteket. Üdv Pibácsi -
válasz
pibácsi #60683 üzenetére
Nem írtad hogy reklámblokkolót használsz. Ilyenkor ki kell kapcsolni az oldal fordítót, a különböző blokkolókat, tűzfalon átengedni az AliExpress-t.
Ha frissültek közben a böngészők az is okozhat gondot. De nálad van a hiba, nem az AliExpress-nél.
Firefox 99.0.01 és Chrome 100.0.4896.88 és ezeken látszik minden. Bár más már panaszkodott a Chrome-ra hogy a taobao jelenik meg benne. #60661
Nálam is ez a címsor: https://www.aliexpress.com/p/order/index.html és minden ott van, de nincs semmi blokkoló. -
cof
veterán
válasz
djsunstealer #60680 üzenetére
Igen, nekem is épp most, ugyanígy. Azt akartam írni még hogy akkor lehet gyorsan kiszórják a Cainiao-tól az itt lévő csomagokat péntekig. Ha nem is holnap, csütörtök tuti, bár nekem vidékre is leér már 1 nap alatt ettől a bejegyzéstől.
-
-
cof
veterán
válasz
djsunstealer #60677 üzenetére
Ó, igen tényleg.
-
pibácsi
senior tag
Itt van az oldal - üresen. Tovább nyomoztam és érdekes dolog jött elő. A mobil telefonomon megkerestem az Ait és érdekes módon ott hozza az "orders" oldalt. A teló persze Androidos, az összes gépem Windows. Van egy másik TV-playerem, ami szintén Androidos és ott beléptem és símán hozza az "orders" oldalt. A NET mindegyiknél egy helyről jön.Mindegyik Firefox-Google böngésző.
Dehát mi változott hétfő(tegnap) óta? Vagy az utólsó rendelésem óta - kb. egy hete.
No meg ez az Androidos variáció. A Windowsom is több féle. XP, W7, W10.
Pibácsi. -
cof
veterán
válasz
djsunstealer #60675 üzenetére
Szerintem megkapod pénteken. Innen szokott lenni 1-2 nap míg EO-hoz kerül.
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Biztosan volt már, de ennek mennyi esélye van, hogy a héten még megkapom?
Mi az általános tendencia?
Köszönöm szépen! -
pibácsi
senior tag
Normál regisztrációm volt azon az oldalon, ahol végigvezettek hogyan kell beregisztráni. Volt egy ilyen link megadva, ahol segítettek. Azokat a lépéseket végig csináltam. Most megpróbálom a mobilon keresztűl, bár jut eszembe, hogy ugyanarról a bejövő netről wifizek, hátha ott a tűzfal beleszól. Vagy ami még eszembe jutott: most cserélték a NET kártyámat és azzal vásároltam már három tételt (a másik lejárt) és nem engedtem menteni a fizetéskor, az előző mentve volt, bár nem engedtem neki, hogy automatikusan alkalmazza. Most viszont nem mentettem el. Megpróbálok valami kis értéket rendelni úgy, hogy bejelölöm a kártyamentést.
Az "orders" részt ott nyitom meg a jobb oldalon, ahol be kell jelentkezni és ott vannak alatta a lehetőségek, de akár a felső sorban is nyithatom, ill. az "orders"-t bárhonnan nyithatom üres. Egyedűl ez sz Eva dolog működik, dehát ott meg kevés az infó.
Most írtam az Ali szervíznek, van egy megadott e-mail, dehát természetesen a postamester kifogta, hogy tele van a postaláda.
Ezt a fizetési kártya rögzítést még megpróbálom.
Köszi szépen a tanácsokat. Üdv. Pibácsi -
válasz
pibácsi #60670 üzenetére
Nem tudunk segíteni mert nekünk működik normálisan.
Két lehetőséget javaslok még.
Mobilon ha van mobil interneted ott a böngészőben a böngészős verzió és az AliExpress mobil app használata.
Normál regisztrációd volt, nem pedig Google azonosítós amikor onnan szedné át az adatoka? Néha megkavarodhatnak.
De melyik fülön állsz az Orders listánál? All vagy Shipped vagy Completed és vannak még a Deleted orders-nél is -
pibácsi
senior tag
Sajnos nem járok sikerrel. Töröltem és szoktam is rendszeresen a sütiket és a gyorsítótárat is törölni. Amit adtál linket azt használom már 2018 óta és eddig nem volt gond. Van három sz.gépem is XP, W7 és W10, ráadásúl más böngészőkkel és ott bejelentkezve sem hozza be az" orders" oldalt csak üresen. Vissza tudnám állítni a gépemet egy korábbi időpontra a bizt. mentéssel, de úgy gondolom, hogy nem géphiba.Az Ali összes funkcióját kinyitogattam és mind működik, csak ez nem. Érdekes, hogy az Eva-n keresztűl, ha az "order not receiwed" funkciót megnyitom, akkor ott beadja az összes rendelést - a korábbiakat is, de csak kis ablakban.
Ha a kosarat megnyitom, akkor tudok rendelni is, de már a rendelési odalt, ahol ez megjelenne nem adja be. Amit küldtek legutóbb Track értesítőt pl. azt megnyitja. De ha ugyanabban az értesítőben a rendelési számra klikkelek, azt már nem.
Már az e-mailomat is leellenőríztettem, mert van egy ilyan lehetőség az Aliban: kiküld egy bekérőt és vissza kell igazolni, hogy jó az e-mailom.
Így se, jó. Mit tudnék kezdeni? Írni kellene az Ali servicenek talán, hogy nézzenek utána. Új fiókot meg nem akarok nyitni, hiszen elveszne a 2018 óta folytatott összes adatok. Az nem lehet, hogy valami ok miatt engem letiltott a rendelési adatokról, (bár lehet, hogy nem csak engem akart), csak a vásárlást engedélyezi? De miért csak az "orders" oldalt?
Kérném a segítségeteket, ha van valami ötletetek.
Ez elég nagy gond most nekem!
Üdvözlettel: Pibácsi -
pibácsi
senior tag
A mai nappal tapasztalom, hogy belépve az Alira nem adja be az "Orders" - rendelések oldalát, nem tudom megnézni a rendeléseimet. A fejléc, az oldalsó dolgok ott vannak, de a közepe üres akármit csinálok. Minden más rész működik amit megnyitok. Másnál is jelentkezik ez? Már többször kikapcsoltam a Firefoxot, töröltem a sütiket, majd ismételt nyitáskor elfogadtam. Mi lehet a gond? Már a gépet is kikapcsoltam egyszer.
Várnám a segítségeteket. Üdv. Pibácsi -
Mondjuk azt szoktam csinálni hogy maikor jobb az árfolyam és forint van a Wise-en akkor átváltom USD-re így nincs gond a fizetéssel amikor az AliExpress USD-s fizetéskor PayPal-on keresztül ott a kártya USD-re állítva és az jön a Wise-re. Persze a Wise fizetéskor is konvertálná ha nem lenne az USD-s egyenlegen elegendő, de például a hétvégére mindig emelkedni szokott az árfolyam, most pénteken jobb volt az árfolyam mint szombat vasárnap, aztán hétfőn megint jobb volt.
Az €-ot írtam fel, péntek 375,816 Ft a két hétvégi napon 379,5 Ft és most 378,18 Ft -
_q
addikt
Az zavart meg, hogy van a wise, ahol megadhatok számtalan devizát és van a Paypalon belül is lehetőség ahogy említetted. Eddig én nem foglalkoztam a Paypalon belül mi van beállítva, de most láttam van rá mód. Nem tudom ez mire szolgál, de kezd összeállni, hogy valószínű csak akkor van jelentősége, ha a Paypal-t választom ki, mint váltó, nem pedig a bank.
-
cof
veterán
Valaki kérdezte itt nemrég, hogy az új felelületen hol van a snapshot (a vásárláskor készített pillanatkép). Mivel én is most kerestem mert közben módosított a hirdetésen az eladó és az új, ám rosszabb terméket kaptam, ezért reméltem csak nem lőtték le teljesen, de megtaláltam. Hátha másnak is jól jön.
-
vasi89
őstag
az egyik már a háború előtt belgiumban volt, szóval arra nem ez a magyarázat szerintem
de a másik az egy akku és már bőven háború után küldték, azért bízom benne, hogy a feladók is tisztában vannak a helyzettel. Habár a covid miatt megint elég nagy hiszti van most kínában.
-
Nem értem ezt a PayPal beleszólás megjegyzést. Nem szólnak bele semmibe olyan devizában fizetsz amiben akarsz.
Egy dolgot kell tudnod, hogy amit megadsz a kártyának alap devizát akkor a PayPal mindig abban továbbítja a vételárösszegét és ezért ha szükséges arra konvertálja át, ez az alap, te viszont ez utóbbit felülbírálhatod a fizetéskor és akkor nem ők váltják.
Nincs itt beleszólás.
Annyi a bökkenő hogy az AliExpress alap devizája USD és ők is valami saját árfolyamon konvertálják át és ezek forintra visszaszámolva mindig többre jönnek ki, mint az eredeti USD forintra átszámolva. -
_q
addikt
Ezek alapján a Paypal-on belüli deviza csak Paypal váltásnál lesz figyelembe véve. Ami nekem meg jó is, mert azt akarom, hogy a wise váltson, a Paypal csak egy közvetítő vagy úgymond "tűzfal" legyen, ha gond van tudjak reklamálni, de ne szóljon bele abba, hogy aliexpressz esetén milyen pénznemben fizetek. Bocsi az offért, ez már lehet Paypal topik téma inkább.
-
_q
addikt
Arra irányult inkább a kérdés, amit nem jól fogalmaztam akkor meg, hogy mindenképpen figyelembe veszi a Paypal, hogy mire állítom a pénznemet. Viszont most már így értem. Eddig paypal nélkül erre nem kellett figyelnem, de akkor ezek után ügyelek erre is. Köszi a segítséget.
-
Leírtam, bár €-val szólt a szöveg. Nem vált össze vissza, én kontrollálom a váltást, nem ők.
Ha te USD-re állítod és USD-ben fizetsz akkor nincs PayPal váltás, hiszen nem változik a deviza, USD terhelés megy a bank felé.
A váltás csak akkor van ha USD-től eltérő devizában fizetsz. Nálam akkor kell fizetéskor a banki váltásra átállítani ha az AliExpress-en $-on állok.
Mivel az EUR->USD keresztárfolyam nem olyan nagy eltérésű, azért az AliExpress-en is lehet €-ra állítva fizetni és akkor nem kell állítanom a váltást.
Így változtatták a váltási rendszert a PP-n hogy te határozod meg hogy a bankkártya milyen devizával legyen náluk alapértelmezett és akkor nem fognak váltani mivel nincs rá szükség. -
Bármikor átállíthatod a PP-n hogy mi legyen az alap devizája a kártyának.
Én €-ban többet vásárolok, így a kártyák €-ra vannak beállítva, a Wise is és az Erste is. Ilyenkor nem kell variálni a váltással mert a PayPal €-os terhelést küld mindkét helyre, ha más devizában kell fizetni akkor pedig fizetéskor állítom át arra.
Arra kell figyelni hogy havonta van valami deviza átállítási limit a kártyához, nem tudtam kideríteni még, de 5-6 alkalom lehet, ha ez elfogy akkor marad az utolsó beállításon.
Ennek akkor van jelentősége ha az adott helyen un. PayPal gyors fizetéssel fizetnünk, mert úgy van az elfogadóhely beállítva vagy így választottunk fizetési opciót és akkor nem jön a fizetéskori átállítás, ezért ezeknél előtte arra a devizára kell átállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Eredeti játékok OFF topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest