Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:29:55

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10551) maj-viktor válasza feroooo31 (#10546) üzenetére


maj-viktor
őstag

Van egy oldal, ahol leírják a pontos számítást... kapsz a vásárlás után pontot, meg ha naponta vásárolsz, azért is, stb.

Itt:
http://home.aliexpress.com/membership.htm

Total reward points for orders: x
Value of orders: x
Total reward points for feedback: x
Feedback left: x
Total points for daily shopping: x
Number of days shopped: x

ewards for orders
Earn 1 point for every US $1 you spend. If one order contains more than 10 pieces of the same product, points will be awarded for 10 products only.
+
Rewards for feedback
Earn 1 point each time you leave feedback on a product.
+
Rewards for shopping daily
Earn 5 points for each day that you buy products on AliExpress.com.

AliExpress Rewards - Member Levels
Member levels:
Your AliExpress Rewards member level is based on the number of reward points you have accumulated over the last 365 days. Please note that you lose points that are older than 1 year, which means that your membership level might drop.

1pont = 1$ vásárlás
1pont = 1 értékelés
5pont = napi vásárlás

Nekem is van vagy 3000 pontom, így A4-es vagyok... de ez nem azt jelenti, hogy 3000$-ért vásároltam!
2000 felett vagy A4-es

Amúgy ezek a pontok nem úgy használhatóak fel, mint webshopok esetén, azaz pl. hogy levásárolható... szimplán csak "gyorsabb refund ügyintézést kapsz, ha A3-A4-es vagy, stb."... semmi hú de nagyon extra!

Banggood esetén van "levásárolható pont", azt jobban szeretem... meg review után kapsz, stb. ilyen 10centeket.... 1-5%-os levásárlás pont

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#10552) marontoni63 válasza V/ (#10547) üzenetére


marontoni63
csendes tag

Köszönöm ,sikerült.

(#10553) Taktoj válasza maj-viktor (#10549) üzenetére


Taktoj
aktív tag

Kösz a megnyugtato valaszt. Hihetetlen hogy mar az ali sem vallalja fel hogy mindent hamisitanak, eddig ez volt a vedjegyuk a vonzerejuk most meg nagykepuskodnek, nem hiszem hogy a torvenyek szabalyozzak le oket

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#10554) Bendegúz98


Bendegúz98
senior tag

Segitseg!
Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond Igen, ez volt a celom.
If you need to use message history as evidence, please submit it in the dispute page in the form of attachments. Ertem igen, akarom is, de hol kell csatolni?
A dispute detail menu alatt van a dispute history az vilagos
Alatta a leave message for the seller levelezes ezt is latja az alis operator?

(#10555) Aldo Novares


Aldo Novares
aktív tag

Sziasztok

Telefont szeretnék rendelni Aliexpressrol, az a kérdésem ha a telefon 140 dollárba kerül, kell e még rá ÁFA-t fizetnem ha megérkezik , vagy ez már bennevan az árban amit kifizettem 140 dollárt ?

(#10556) Turbobacsi válasza Aldo Novares (#10555) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

elvileg kell, gyakorlatilag akkor derül ki, mielőtt átveszed..

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#10557) Aldo Novares válasza Turbobacsi (#10556) üzenetére


Aldo Novares
aktív tag

És ha kell akkor 27% os ? Rendeltem már többször ali-ról , de nem ilyen áron és nem műszaki cikket, hanem cipőket, de azoknál nemkellett

(#10558) Silent77 válasza Aldo Novares (#10557) üzenetére


Silent77
veterán

27% + kezelési költség. Ha posta vámolja 2000ft ha jól tudom, dhl 5000ft körül.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#10559) siva


siva
aktív tag

Sziasztok!

Én most rendeltem először. És kapásból hibás cuccot kaptam, nem nagy érték 10$.
Az Orders -nél csináltam Open dispute -t

és az eladó végül is ezt írta a végén:

2016-04-20 02:45:58
ok, can i resend new.

Most ilyenkor nekem kell várnom, hogy történjen valami.
Vagy az Options ->open dispute -ben nekem kell valamit csinálni?

Szerintetek ezt az eladó mire gondolt, hogy küld egy másikat, vagy vehetek egy másikat :)

[ Szerkesztve ]

(#10560) kpal


kpal
veterán

Ha hibásan érkezik a mobiltelefon ,akkor azt vissza kell küldeni vagy másikat küld az eladó az első visszaküldése nélkül ?

[ Szerkesztve ]

(#10561) Turbobacsi válasza kpal (#10560) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

anélkül biztos nem küld másikat hogy nem küldöd vissza, esetleg visszaad pár dodót hogy javíttasd meg, akkor nem kell visszaküldeni: ebből a szempontból a paypal-al történő fizetés jobb, hiszen a paypal állja a visszaposta költséget

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#10562) maj-viktor válasza kpal (#10560) üzenetére


maj-viktor
őstag

Érték függő... de egy mobil feltételezem 50$-nál kezdődik, így vagy visszaposta és full refund vagy megtartod és a hiba mértékével megegyező partial refund!

(igen, ilyen szempontból jobb az ebay/kínaiwebshop/paypal fizetés, mert a paypal állja a visszapostát - aliexpress esetén az esetek 90%-ában ez a te - vevő költsége... ami kínába alsó hangon ~3E Ft - 10$)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#10563) Genova1983 válasza Taktoj (#10553) üzenetére


Genova1983
tag

Én rendeltem egy focimezt,arról se volt feltéve eredeti kép.Mégis teljesen olyan mint az eredeti.Márkajelzés,címer minden a helyén és minőségre is elég korrektnek tűnik.
Viszont szerintem ezeknél a termékeknél nem jelenítenek meg minden értékelést,vagy az Ali törli őket.Főleg a fényképeseket

(#10564) Matthisa


Matthisa
tag

Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni,hogy az egyetlen bankártyámhoz(otp) rendelek webes kártyát az biztonságos?Vagy csináljak egy másik számlát és ahoz egy webkártyát?Az otpsre kapom a fizum,arról és arra megy mindenem!Gondolom érdemes akkor csinálni egy másik fő számlát és arra utalni illetve hozzárendelni egy webeskártyát?!Sokba van fent tartani egy éveben?Csak az aliról akarok vásárolni!Illetve netbankról el tudnám ezt intézni?Mármint új számlát nyitni... Előre is köszönöm nektek! :R

(#10565) maj-viktor válasza Matthisa (#10564) üzenetére


maj-viktor
őstag

Nekem úgy van... van egy "főszámla" és egy "mellékszámla", melynek az "alszámlája" a WebKártya... De amúgy felesleges! Lehet a főszámla mellé "alszámlát és arra WebKártyát...

(nekem OTP-nél ingyenes a WebKártya... persze számlacsomag - pénzforgalom - kor függő lehet)
De múltkor pont átnyálaztam a legtöbb OTP-s számlacsomagot és szinte mindegyik mellé ingyen adnak Virtuális WebKártyát...(már nem is feltétlenül opcionális, hakéred - ha nem - kapod! Így van pl. apám - anyám számlája is... nem kérték - kapták automata)

Nekem ahogy írtam gyakorlatilag 3számlám van
1. FŐSZÁMLA (ide "fizetés" - bevétel... folyamatos kiadás, rezsi stb. - itt van mondjuk havi szinten 100E Ft, ami jön - megy)
2. MELLÉKSZÁMLA (amolyan "megtakarítási számla, itt probálok gyűjtögetni - ha valami nagyobb kiadás van, akkor innen költök... itt mondjuk több százezer van)
3. a MELLÉKSZÁMLA alszámlája... a vitruális számla, ide meg akkor utalok át, amikor vásárolni akarok... ebay-paypal-aliexpress

De amúgy "felesleges", elég a FŐSZÁMLA alá a mellékszámla a virtuális kártyával... úgy már megvan a biztonság... mert a virtuális kártya-s "alszámlát" adod meg PayPal / Aliexpress-nek, arra meg akkor utalsz mielőtt vásárolsz, így még ha "ellis lopnák a kártyaadataidat", azon nincs pénz.... mert vásárlás előtt raksz - utalsz rá! (ez amúgy azonnali és ingyenes a saját számlák közötti utalás - hétvégén - bankizárva tartáskor meg van a 0-24 bankkártyák közötti utalás)

Fenntartása ahogy írtam nekem én pl. átnéztem 2évre visszamenőleg a számlakivonataimat... vagy egy pár száz ft-os "megbízás miatt havi levonásom", meg szintén egy pár száz ft-os "netes elérés a otpdirektre levonás", így havi szinten ennek az egésznek a fenntartása... ~300-500 Ft / hó + van egy éves kártyadíj, melye régen ~3E Ft volt, most már inkább 5E Ft a "bankadó", stb. minden miatt! (ebbe benne van az "ingyenes Webkártya")

Szal így ennek a fentartása haviszinten: 500 Ft + (5E/12 = ~400 Ft) = legyen egy havi ezres mondjuk! (annyi meg belefér a kényelem - biztonság miatt, más egy hét alatt elszív 3doboz cigit az meg fejenként egy ezres)

Új számla nyitáshoz szinte biztosra mondom, hogy személyesen be kell menned - igazolnod magad személyi, stb. (neten csak "kisebb ügyeket tudsz intézni")

OTP esetén asszem JUMP meg NET a számlacsomag neve! (JUMP-ot ~28éves korig lehet kérni valahogy... korábban pont kommenteltem egy ilyet... ~1hónapja keresővel megtalálod - de az lehet PayPal topik volt... sőt biztos! + OTP honlapja)

/szerk
Ja PayPal topik kommentem róla!

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#10566) Camembert


Camembert
tag

Sziasztok,

még kezdő vagyok, szeretnék kérni egy kis segítséget.
Próbálok regisztrálni az Aliexpressen (Join free / My AliExpres), de sajnos nem sikerül, már ötödik napja, hogy az e-mail cím beírása után, a következő hiba üzenetet dobja: "Your request for verification E-mail is too frequent, please retry it later", - Sajnos nem nagyon értem a dolgot, mi az, hogy túl gyakori az e-mail ellenőrzés, mennyivel később próbálkozzak?

Van ötletetek?

(#10567) siva válasza Camembert (#10566) üzenetére


siva
aktív tag

húz el a csúszkát jobbra amit a nyíl mutat
Múlt héten én is így jártam azért tudom :)

(#10568) hukhl


hukhl
csendes tag

Sziasztok!
Van egy termék Aliexpress-en, ami most akciósan 21,02 Euró (HD autós monitor, a sima 15-16Eur között szokott lenni, de teljesen ugyan úgy néz ki), szerintetek ha megrendelem, akkor van rá esély, hogy kell áfa-t fizetni rá? Még nem rendeltem aliról csak ebay-ről, de ott is nem teljesen ugyanazt kell fizetni ami, ki van írva, hanem az ebay is rátesz talán 5%-ot a termékre(közvetítői díj miatt talán). Így meg már akkor kicsúsznék a 22Eurós határból és akkor lenne vám eljárás+áfa is.
Válaszokat előre is köszönöm!

(#10569) Camembert válasza siva (#10567) üzenetére


Camembert
tag

köszönöm, sikerült. :)
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy a szállítási adatok megadásánál, lehet írni magyar ékezeteket is, vagy inkább ékezet nélkül írjak (angol abc szerint)?
Kitöltésnél, kérte, hogy angolul írjak.

(#10570) lacibacsi válasza Camembert (#10569) üzenetére


lacibacsi
addikt

"Kitöltésnél, kérte, hogy angolul írjak."

Meg is válaszoltad a kérdésed...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#10571) Camembert válasza lacibacsi (#10570) üzenetére


Camembert
tag

jogos :)

(#10572) Aldo Novares válasza hukhl (#10568) üzenetére


Aldo Novares
aktív tag

Szia

Én amikor aliról cipőket rendetelm 27 dollárért arra nemkellett ráfizetnem

(#10573) Silent77 válasza hukhl (#10568) üzenetére


Silent77
veterán

Nem kell, és az ebayen sincs semmilyen 5%.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#10574) maj-viktor válasza Silent77 (#10573) üzenetére


maj-viktor
őstag

Van jutalék... csak az be van építve az árban... ahogy bárhol máshol is... ebay-en (jutalék & paypal jutalék) vaterán is 4-6% jutalék, stb. De ez sosem az áron felül van "kérve"...

Amúgy magára a kérdés a válasz... a ~20-30$-osokkal nem szokott gond lenni!
Persze a "hivatalos" határ a 22€

22€ x 315Ft = 6.930 Ft
6.930 Ft / 280 Ft ($) = 24,75$

Szal saccper 22€ / 25$-al "jóvagy" vámolás szempontjából!
(de amúgy gyakorlatban még a ~30$/30€-osokkal sem szokott "probléma lenni")

Amúgy először +27% ÁFA + 2.000 Ft vámkezelési díj van Magyar Posta esetén (DHL esetén +4-5E Ft)
Vám meg csak bizonyos érték felett és az általányvám az 2,5% (amúgy meg termékcsoportonként változó 0-15%-ig terjed a TARIC kód táblázatból kikereshető mi-mennyi... mobil pl. 0%-os)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#10575) bigrob válasza hukhl (#10568) üzenetére


bigrob
őstag

Nyomasd, 50 dodós ukulelém is megjött áfa nélkül :)

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#10576) Silent77 válasza maj-viktor (#10574) üzenetére


Silent77
veterán

Persze, hogy van, de ő nem ezt írta.
Mi azt fizetjük ami kivan írva ár, ez volt a mondandón lányege. :)

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#10577) Flagg


Flagg
csendes tag

Sziasztok.Ha törlöm a rendelést,hogy kapom vissza a pénzemet?A számlámon még(már) zárolva van!

(#10578) Genova1983 válasza Flagg (#10577) üzenetére


Genova1983
tag

Először az eladónak is el kell fogadnia a törlést.Utána pár napon belül az Ali visszautalja a pénzed.

(#10579) Camembert


Camembert
tag

Sziasztok,

tegnap reggel rendeltem először az Aliexpressről, és ma reggel már kaptam értesítést az állapotváltozásról: The seller has shipped your order Ha jól értelmezem ez már azt jelent, hogy a termék úton van?
Megnéztem a TN-t a 17 track weboldalon, Google translate szerint a következő szöveg van írva kínaiul: Elektronikus információ érkezett.

Minden rendben van, egyenlőre nem szükséges kommunikálnom az eladóval?
Későbbiekben lesz információ a 17track-on a csomagról, hogy éppen hol tart?

(#10580) sbwolf válasza Camembert (#10579) üzenetére


sbwolf
aktív tag

Lesz. Kb. 1 hét múlva. Még csak TN-t kért.

(#10581) Camembert válasza sbwolf (#10580) üzenetére


Camembert
tag

Köszönöm, China Post vagy HongKong Post a jobb választás?
Melyik a gyorsabb és/vagy megbízhatóbb?

(#10582) peestike


peestike
senior tag

kis segítséget kérnék!
rendelt termékre dispute-ot nyitottam, mert nem érkezett meg. kamu TN, persze leírás szerint CN registered levél volt, Seller's Shipping Method lett. már ez is bosszantó.... írtam neki, hogy nem jött meg, refund. válasz az lett, hogy kitolta a Purchase Protection-t, most 32 nap pörög lefelé.
ennyit írt:
"Dear so sad that you opened a dispute we checked with China post for it 1) the parcel is holding on International Letter post items operation Center and dealing now They will deliver the parcel to you within 15-20 days. 2)Please kindly cancel the dispute and wait patiently ,ok? the dispute really hurts us heavily .we promise we will supply a good solution for you if you not receive the parcel ,so please don't worry about your money or items . Really appreciate for your understanding. "
szóval szerintetek mi legyen a következő lépésem? most már lehet nyomni a Escalete Dispute gombot? :)
köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#10583) Taktoj válasza Aldo Novares (#10555) üzenetére


Taktoj
aktív tag

Ha lehet tanacsolni akkor telefont ne az alirol rendeld. Nezz at a dual simes topicba s az osszefoglaloban talalsz megbizhato helyeket, s valoszinuleg azokban meg olcsobb is a kiszemelt peldany. Ha meg nagyobb erteku lehet van eu raktara is az ajanlott webshopnak amivel jobban jarsz mint ha afa t fizetnel. S gyorsabb is.
Camembert : mas oldalon valo vasarlasnal talan a hk gyorsabb, de szerintem lenyegi kulonbseg nincs.

Visszaterve a kepkereshez cipo eseten... A visszajelzesekben levo kepeken sem eredetivel megegyezo azonositok vannak. Ha tehat kerek kepet a termekrol azt uziben kerjem vagy mailre? Bar ezutobbi esetben ha nem azt kuldi akkor futhatok penzem utan.

Peestiike ne aggojdj , legrisszabb ami tortenhet hogy nem kapod meg csak a penzed jon vissza. Hagyd lejarni a megfelelo idot aztan ha addig nincs cucc automatikusan eszalalodik

[ Szerkesztve ]

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.

(#10584) Camembert


Camembert
tag

A china post air mail opció esetén mindig van TN vagy nem kötelező adni egy bizonyos összeg alatt?

(#10585) V/ válasza Camembert (#10584) üzenetére


V/
Topikgazda

TN, nemzetközi postai nyomkövetéssel figyelhető csak a registered-ként feladotthoz szokott lenni, van sima légipostai küldemény is.

(#10586) Camembert válasza V/ (#10585) üzenetére


Camembert
tag

szia,

köszi, érdekes, amit írsz, ugyanis a terméknél a következő opciók vannak:

Seller's Shipping Method 39-60 days Free Shipping
China Post "Registered" Air Mail 15-60 days US $0.54

Ez a "Registred" kifejezés nem szerepel benne, most vettem észre, amikor ctrl+c - ctrl+v bemásoltam, beillesztettem, valahogy hozzávette a Registred kifejezést is.

Nyilván az első lehet TN nélkül és a fizetős meg TN-es?

Még nagyon kezdő vagyok, így még nem minden világos számomra.

(#10587) V/ válasza Camembert (#10586) üzenetére


V/
Topikgazda

Általában úgy van ahogy írod.
Ha a nyomkövetési szám C# *** *** *** CN, P# *** *** *** CN, R# *** *** *** CN
V# *** *** *** CN formátumú az a követhető szám. Registered a mi ajánlottunknak felel meg.
Küldhetik ilyennel úgy is, hogy te nem fizetsz érte.
De Kínából szoktak küldeni a holland, svájci és svéd postán keresztül is, akkor a vége *** NL vagy *** CH vagy *** SE. Van ott kirendeltségük.

(#10588) peestike


peestike
senior tag

Taktoj: köszi a választ. akkor még várok vele.

ismét mindenkitől kérdezném:
illik ilyenkor visszaírni, hogy peeersze, már zárom is a dispute-ot, hogy utána nyalóka legyen részemről, vagy hagyjam annyiban, aztán majd eszkalálódik?
köszönöm ismét! :R

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#10589) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Véletlenül rámentem a buynow-ra egy terméknél és semmit se kérdezett, hanem megvette automatikusan :( . Mit tudok ilyenkor tenni, miért nem kért semmit se, milyen biztonsági beállításokat javasoltok?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#10590) sbwolf válasza Ciccuka (#10589) üzenetére


sbwolf
aktív tag

Cancel Order.

(#10591) V/ válasza Ciccuka (#10589) üzenetére


V/
Topikgazda

Ne legyen aktiválva az Alipay. Akkor több lépésben fizetsz, majd csak észreveszed hogy nem akarod megvenni :)
De megjegyzem a Buy Now-ra kattintva kell még egy kattintás a fizetéshez Alipay esetén is.

[ Szerkesztve ]

(#10592) Ciccuka válasza V/ (#10591) üzenetére


Ciccuka
veterán

De mit kell beállítani (kiállítani, ha nem kell auto fizetés :W ) és hol?

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#10593) beg válasza Ciccuka (#10592) üzenetére


beg
veterán

Mint mondták, kétszer kell jóváhagyni. Az nem automata, hanem emberi beavatkozás.
Kártyát pedig így tudsz eltávolítani.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#10594) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Alipay nincs is.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#10595) V/ válasza Ciccuka (#10594) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor nem kell semmit állítanod, mert nincs 2 kattintásos gyors fizetésed, az lenne az Alipay előnye. Nekem még a mobil appon is kettőt kell kattintani valamikre a fizetés esetén, ott szoktak egyszerűsíteni más oldalakon, de Aliexpress esetén nincs automata fizetés.

(#10596) Kernel válasza Ciccuka (#10592) üzenetére


Kernel
nagyúr

Vásárlásnál nem szabad hagyni, hogy megjegyezze a kártyaadatokat. Én inkább beírom külön, minden vásárlásnál.

Nem ez volt a gond véletlenül?

Olvastam olyan esetről, hogy valaki bejelölte a megjegyzést, ezután valahogy "kifizetődött" egy olyan tranzakció is, amivel korábban szórakozott, de akkor nem vette meg és nem is akarta. Pontos részleteket persze nem tudhatom, hogy mit szúrt el, de valahogy megszívatta magát.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10597) V/ válasza Kernel (#10596) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor is el kell jutni a kártya adatokig, nem elég a Buy now-ra kattintani. Inkább beragadt az egér gomb.
Nekem is meg volt jegyezve úgy 3 évig az aktuális kártya adat, nem volt automatikus fizetés soha. Most Alipay fizetés van.

[ Szerkesztve ]

(#10598) Matthisa válasza maj-viktor (#10565) üzenetére


Matthisa
tag

Köszönöm a segítséget! :R

(#10599) Noiziboi


Noiziboi
csendes tag

végül megérkezett az Air Force cipőm és nem kellet fizetnem semmi vámot hála istennek 36 dollár volt iszonyatosan kényelmes nagyon megérte rendeltem még feketébe is :) sőt még Converse-t is

[ Szerkesztve ]

(#10600) Dealer95 válasza Noiziboi (#10599) üzenetére


Dealer95
őstag

Szia!

Melyik eladótól rendelted őket? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.