Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21649) mdk01 válasza laspring (#21648) üzenetére


mdk01
addikt

Nagyjából rendben vagy én csak a SZAT gyantát nem tudom hova rakni, mert nem ismerem, de sztem felesleges csak egy elterjedt új dolog. Nem kérdőjelezem meg, hogy jó vagy rossz,de én nem érzem szükségességét mert működnie kellene nélküle is az akváriumnak. Minél több ilyen dolgot teszünk az akváriumba sztem annál nehezebb kitalálni mi is történik benne, csak megy a találgatás.
Nem lehet tudni milyen értékekbe kavar még bele, lehet nem is csak a nitrátot veszi ki és ki tudja mit enged ki magából.
Én is nézegettem 3 éve akkor még nem olvastam fórumon sem róla, csak magam akadtam rá a neten, most meg azt látom mindenki ezt ajánlgatja.
Ez az én véleményem a döntés meg egyéni.

Szóval az biztos, hogy növény kell még bele, de nem tudom a pirája megeszi-e, vagy sem. Az anubias kevés mert lassan nő, és fény sem kellene neki. A fodros vizikehely jó ötlet volt azt tegyél még bele, én rengeteget vittem át a kereskedésbe, nem egy kényes növény. Behajlik az anubias fölé és árnyékolja kicsit.
A vízcserét heti 30%-ba csinálnám, meg kell nézni lehet az is elég. Lehetőleg minél kevésbé kellene megbolygatni az értékeket hetente, minimálisra kell csökkenteni az értékek ingadozását, de ugyanakkor törekedni kell az arányos értékekre. Kipróbálhatod azt is, hogy csökkented a profitot 1/3-dal 1,5hónapig és nézd meg mi történik. Direkt nem írok millimétereket, mert ahány aksi annyi féle. Csökkentsd le és figyeld mi történik, ha semmi akkor esetleg még csökkents, vagy maradj azon a szinten. Ki kell kísérletezni mi jó a te akváriumodnak, mert nincs két egyforma.
A vas értéket szokták mérni a mikro tápoknál, de én ebben sem hiszek, mert egyszer kipróbáltam, hogy annyi mikro-t adagoltam, hogy kijöjjön az ideális érték, amikor is az érték jó volt a teszter szerint, viszont a növények meg elkezdtek tönkremenni, mert az a mikro mennyiség már nem volt arányban a makroval, vagy a fényemmel, vagy a széndioxiddal. Ahogy vissza vettem meg szép lett minden.
Egy szó mint száz mindenkinek saját magának kell kitapasztalni mi jó az ő növényeinek. Arról nem is beszélve, hogy ahány növény annyi igény. Nem hiába, hogy egy egyszerű növényes akváriumban max.5-10 féle növény van, azok amiknek hasonlók az igényeik.

Ui.: Most olvasom, hogy purigent is raktál bele.
Na azt sem tudom micsoda, csak elolvasom, de nincs tapasztalatom. A véleményem pedig kb, ugyanaz mint a SZAT-ról.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.