Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10041) tibor.sz válasza TheMarci (#10040) üzenetére


tibor.sz
tag

Itt valaki ajánlott egy százhalombattai céget, most nem jut eszembe a nevük. Ők 90.000 Ft-os ajánlatot adtak 12 liter Mobil olajjal (ami tudomásom szerint a Volvo gyári automata váltó olaja). A gödöllői váltódoktortól nettó 60.000 ezres ajánlatot kaptam. De állítólag ők is átmossák a váltót is.

Más:
Az előző hozzászólásokban volt szó az összkerékhajtás karbantartásáról, az olaj cseréjéről. Mivel engem is érint a dolog - egyelőre semmiféle hiba nincs, csak nem is szeretném, ha lenne - ezért kértem ajánlatot márkaszerviztől is. A következő választ kaptam, idézem:
"Amiben folyadékot lenne értelme cserélni, az a Haldex rendszer. De ha nincs vele baj és működik, akkor nincs értelme. Ott van egy pumpa, ami kapcsolja az összkerék hajtást szükség esetén. A többi helyen mechanikus alkatrészek vannak csak, azokban nincs értelme cserélni, mert nem befolyásolja a műkődését. A Haldexben a folyadék csere kb 30eFt. De ennek cseréje sem fogja befolyásolni a rendszer működésést. Ha valami tönkre mehet, az a pumpa a haldex rendszerben, de akkor szöveges üzenet kap a kijelzőre. Annak cseréje kb 160.000Ft".
Na, most ezek után legyen okos az ember. Ez kb. olyan, mint hogy szerintük az automata váltóban sem kell olajat cserélni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.