Hirdetés
- hcl: Huawei Mate 10 kókányolás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Majstor
senior tag
Update:
uhu-linux-1.1.1-cd1 Zip
uhu-linux-1.1.1-cd2 Zip
(Ezek már Image File-ok)
Akkor ezeket Neró-n keresztül csak rá kell iratnom a CD-kre... -
Majstor
senior tag
Tehát akkor 1-1 Image File-t kell csinálnom.
(CD1,CD2)
De Zip file-ból vagy kicsomagólt Zip-ból kel Imaget csinálnom??? -
Majstor
senior tag
Akkor csak ezeket kell kicsomagolnom a CD-be(kbe)???
uhu-linux-1.1.1-cd1 (Zip)>CD1
uhu-linux-1.1.1-cd2 (Zip)>CD2
És ennyi?
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
válasz
Majstor #2692 üzenetére
az sfv a torrent meg az ilyesmi fileok masra valok ( a torrent a bittorrent klieensel valo letolteshez, az sfv egy crc ellenorzo file)
neked .iso vagy .bin v vmi ilyesmi file kellene, merete alapjan nezd meg.
en ugy emlexem hogy az UHU .iso-ban van fent. azt meg neroval ugy irod ki hogy cd kep felirasa. es akkor bootolhato lesz a cd, mivel az iso fileban egy bootolhato cd kepe van benne. -
Nyuf
senior tag
Ma raktam fel egy amd64-hez való Debiant,az a gondom,hogy ugye ati drága még nem csinált hozzá drivert(héten elvileg megjön nvidiám
) de addig is vesa driverrel kell nyomnom és igy valamiért nem igazán kezeli jól a monitoromat.1024-ben 85hz-et tud a monitorom mindig is ennyin használtam,de most nem tudok 75hz-nél nagyobb felbontást kicsalni belöle sehogy
Még 87hz-et felajánl alternativaként,de az vagy el sem indul vagy szétesik a kép.Ha valaki tudja mi a megoldás a problémámra akkor légyszi irjon!Köszi!
-
Majstor
senior tag
HI!
Már két napja töltötem le az UHU Linux 1.1.1-es verziónak a fájljait...
De mivel Linux ''debil'' vagyok nem tudom hogy mi tévö legyek,eddig nem mertem a cd1-es fájlokat ráiratni a 1. CD-re és a cd2-es fájlokat a 2. CD-re!
Tehát arra gondoltam hogy ezeket úgy kéne 2db. CD-re tennem hogy Boot-képes legen az Instaláció...hogyan tegyem ezeket a CD-re és mely fájlokat kell, vagy nem kell rátennem?!
Íme a Fájlok:
uhu-linux-1.1.1-cd1 (Zip)
uhu-linux-1.1.1-cd1.md5
uhu-linux-1.1.1-cd1.sfv
uhu-linux-1.1.1-cd1.torrent
uhu-linux-1.1.1-cd1-packages (text)
uhu-linux-1.1.1-cd2 (Zip)
nsj332.tmp
nsy333.tmp
uhu-linux-1.1.1-cd2.md5
uhu-linux-1.1.1-cd2.sfv
uhu-linux-1.1.1-cd2.torrent
uhu-linux-1.1.1-cd2-packages (text)
Tehát akkor:
CD1:?
CD2:? -
steveetm
őstag
pár példa: linux kernel forrás 30 mega, csomagban 15. mc forgatva 2 mega forrásban 4.
mozilla forrása 30 mega, csomag 15. libc6 forrás 15 mega, csomag 5 mega.
Most ennyit volt kedvem megnézni, de hasonló helyzet mással is, szal nem kell azthinni, hogy forrásnál kevesebb anyagot kell lehúzni. Nem beszélve a forgatáshoz szükséges hely(pl gnome, ooorg több giga) és idő.
Üdv.: steveetm -
tierbatyo
senior tag
-
Out
addikt
parancsolj, egy mirror list Bővebben: link
A legujabb a 3.4.3 verzio, de bz2-ben is 26 mega
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Knoppix 3-3-at használok vinyóra telepítve. Nem szeretnék online telepíteni, mert lassú és drága. Inkább valahonnan letölteném a forrást és úgy. De ahogy a neten keresgéltem, rájöttem, hogy ez több platformra (Unix,Linux,...) van, meg több változatban, nem tudom melyiket töltsem le. Hol érdemes keresnem?
-
n0_gAboR
őstag
Suse-hez nem tudjatok hogy lehetne Apt vagy Synaptic csomagkezelot felvarazsolni?
vagy tudtok vmi egyeb modot hogy hogy frissithetnek gnome 2.6-rol 2.8-ra?
esetleg KDE3.3-at is frissitenem (marha van ujabb)
vmi tipp esetleg -
törölt tag
Hello!
A suli miatt és persze az érdeklődés miatt is felrakom ma a Linuxot. Kérdésem, hogy UHU 1.1-et rakjak fel, vagy egy Live CD-t??
Egy 20Gb-os vinyót hogy partícionáljak? -
netrunner
csendes tag
Sziasztok!
Egy rövifd kérdésem volna. Csak nemrég kezdtem el haszunálni a 9.2-es suse linuxot és nem tudom, hogy hol lehet a vezetéknélküli hálókártyámat beállítani.
Nem tudjátok, hogy hol lehet beállítani? -
zLegolas
őstag
válasz
Majstor #2647 üzenetére
Elég a rendszernek untig az, amit leírtál, vágj bele bátran. A helyedet növelheted a telepítés után a feleslegesnek talált programok leszedésével, vagy egy újabb HDD berakásával. Marhára nem szempont a zene meg filmek meg mittomén tárolása, nelked egy alaprendszer kell, az meg elfér.
Ha lehet, hagyd ki a KDE-t, vagy a Gnome-ot, vagyis az egyik grafikus rendszert tedd fel csak. Ezzel sokat spórolhatsz.
A 128-MB-al Gnome alatt szépen el fog laffogni, semmi pánik. Ha megszereted, később majd dughatsz bele ezt-azt utólag!
Hajrá, sok sikert! -
Zoltán
őstag
válasz
eddie303 #2669 üzenetére
./tools/wineinstall -al próbáltam telepíteni, ezt dobta ki:
control.o cpanelfolder.o dataobject.o debughlp.o dialogs.o dragdrophelper.o enumidlist.o folders.o iconcache.o memorystream.o pidl.o regsvr.o shell32_main.o shelllink.o shellole.o shellord.o shellpath.o shellreg.o shellstring.o shfldr_desktop.o shfldr_fs.o shfldr_mycomp.o shlexec.o shlfileop.o shlfolder.o shlfsbind.o shlmenu.o shlview.o shpolicy.o shv_bg_cmenu.o shv_item_cmenu.o systray.o shell32.dll.dbg.o shres.res version.res -o shell32.dll.so -L../../dlls -Wb,-dole32 -lshlwapi -lcomctl32 -luser32 -lgdi32 -ladvapi32 -lkernel32 -L../../libs/wine -lwine -luuid -L../../libs/unicode -lwine_unicode -L../../libs/port -lwine_port
make[3]: Entering directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32/tests'
gcc -c -I. -I. -I../../../include -I../../../include -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o generated.o generated.c
generated.c: In function `test_pack':
generated.c:1409: internal compiler error: in schedule_block, at haifa-sched.c:2065
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
make[3]: *** [generated.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32/tests'
make[2]: *** [tests] Error 2
make[2]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/shell32'
make[1]: *** [shell32] Error 2
make[1]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls'
make: *** [dlls] Error 2
majd ./configure
make depend
make install -al és erre meg ezt dobta ki:
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o tab.o tab.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o toolbar.o toolbar.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o tooltips.o tooltips.c
gcc -c -I. -I. -I../../include -I../../include -D__WINESRC__ -D_COMCTL32_ -D_REENTRANT -fPIC -Wall -pipe -mpreferred-stack-boundary=2 -fno-strict-aliasing -gstabs+ -Wpointer-arith -g -O2 -o trackbar.o trackbar.c
trackbar.c: In function `TRACKBAR_DrawThumb':
trackbar.c:710: internal compiler error: Segmentation fault
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
make[2]: *** [trackbar.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls/comctl32'
make[1]: *** [comctl32] Error 2
make[1]: Leaving directory `/csomagok/wine/wine-20041019/dlls'
make: *** [dlls] Error 2
Mindekettőt a vége felé, tehát a configure-val még nem volt gond, cak a make -el. Userként és rootként is ugyanez volt. Mi lehet gond? -
n0_gAboR
őstag
mar megint egy ujabb problema
:
suse 9.2-ben a gnome 2.6 van alapbol.
hogy lehet frissiteni a 2.8-ra? bonyolult lesz, vagy merjek nekivagni?
most probaltam kia gnomeot, es nagyon tetszik -
n0_gAboR
őstag
valaki plz segitsen ebbena temaban:
Bővebben: link -
n0_gAboR
őstag
sikerul megoldanom azt a problemat SUSE 9.2 alatt h userkent nem tudtam megnezni a windows ntfs-es particiokat.
ilyen kapcsolok kellenek: ro,users,gid=users ((sztem ez volt a kulcs)),umask=0002,nls=utf8 -
Zoltán
őstag
UP 2637 és 2642.
-
Zoltán
őstag
Legújabb bajom: Knoppix 3.3 alatt letöltöttem a wine_0.0.20040716-1.3_i386.deb nevű filét. És mivel gondoltam a Knoppix Debian-szerű, csak rákattintottam a file-ra KDE alatt és települt magától. De sajnos rosszul, és most le szeretném telepíteni és felrakni forrásból. Hogyan tudom szépen lepucolni? Mert a KDE csomagkezelője egy filét hibásnak talál letelepítés közben, ezért nem szedi le. Szóval hogyan szedjem le kézzel?
Köszi! -
azzio
aktív tag
van erre egy kis néhány KB-os segédprogram... és elvileg néhány szövegszerkesztő is át tudja alakítani a UNIX-os newline karaktereket DOS-osra.
szerk.: ezt nézd meg: http://ccrma.stanford.edu/~craig/utility/flip/ (Bővebben: link)
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Gondolom ismeritek, hogy egy linux alatt írt dokumentuban az enterek helyén fekete kockák lesznek windows alatt. Akkor is, ha iso...-2 kódkészletet használok. Mi a teendő?
-
azzio
aktív tag
válasz
Majstor #2653 üzenetére
amúgyis ajánlott, mert mit érsz a rendszereddel, ha 5 elmentett dokumentum után betelik az egész lemezed? mostmár nem olyan drágák 10-20 gigás használt vinyók, meg írhatsz levelet a mikulásnak/jézuskának is
amúgy ha nem ragaszkodsz az uhuhoz, és van némi kisérletező kedved, tegyél föl fedorát. én nemrég tettem fel, eddig az egyik legkultúráltabb linux-disztribúció, legalábbis szerény véleményem szerint, amivel találkoztam. egyszerű, sallangmentes, mégis mindenhez megvan a hülyebiztos beállítási lehetőség, és könnyű kiválogatni azokat a csomagokat, amikre szükséged van, meg amire nincs. -
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2651 üzenetére
A 300 megát elírtam, 150 -et akartam írni. De ehhez még hozzájön az, hogy sok kacatot nem telepítesz fel. Én nem vagyok profi, de szerintem van aki 300 megára is feltelepíti az uhu-t, mert tudja, hogy mi kell és mi nem... Szóval elég lesz a vinyód UHU-nak + hétköznapi dolgokra (net, szövegszerkesztés, ...), de tervező munkához a 2,5 giga alapból kevés szerintem...
Tehát elméletileg elég lehetne, de gyakorlatilag jobban jársz, ha veszel még 1-2 gigát...
[Szerkesztve] -
-
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2649 üzenetére
Alapból 2,1 giga az uhu és 256 mb a swap. Tehát a Te vinyódon maradna kb 300 MB a munkáidnak, letöltött zenéknek,... Ez elég kevés.
Szerintem a telepítéskor a legtöbb szövegszerkesztőt kiveheted (VI és Open Office, meg egy egyszerű grafikus maradjon, de azt a vacak .... ööööö...... nem jut eszembe a neve, ''A'' -val kezdődik, szóval azt kiszedheted), meg a legtöbb böngésző progit is (max pont olyant hagysz fent ami nem tetszik), meg a sok fölös játék se kell, meg olyan nyomtatók driverei amik neked amúgy sincsenek, de az a baj, hogy kb így a 2,1 gigából 2,0 lesz, ami kell neki. Tehát nem éri meg vacakolni vele.
MOD:
Esetleg a KDE dolgait is kiszedheted, amúgy is bugos UHU-ban és a géped is gyenge hozzá...
Meg a GIMP nevű photoshop-szerűséget, ha nem kell profi képszerkesztő...
[Szerkesztve] -
Majstor
senior tag
Köszi szépen!
''UHU-nak min. 3 giga van megadva a swap partícióval együtt. De (éppen) elfér 2,5 -ösön, csak a telepítéskor a fölösleges összetevőket ne pipáld ki''
-De tudnád kb. ponosítani hogy miket kell és miket nem kell kipipálni hogy ráférjen a 2,5-ös HDD-re...
-És persze megfelelöen fusson rajta...mondom hogy No-Game konfig lessz.
-Még soha nem találkoztam Linux OP rendszerel...Láma vagyok én ehhez! -
Zoltán
őstag
válasz
Majstor #2647 üzenetére
1. UHU-nak min. 3 giga van megadva a swap partícióval együtt. De (éppen) elfér 2,5 -ösön, csak a telepítéskor a fölösleges összetevőket ne pipáld ki.
2. Ajálott konfig nagyban függ attól, hogy miyle ngrafikus kezelőfelületet használsz. A KDE -nek a legnygyobb, de egy PIII -ason az is szépen fut. A Gnomenak (alapértelemzett UHU-n) elég egy PII -es Celeron, 256 MB rammal. De ha ennyi sincs, akkor valamelyi kegyszerűbb ablakkezelő ennél kevesebben is gyorsan fut, pl: icewm.
3. Open Office van alapból UHU-ban, ami ismeri a Microsoft Word formátumait.
4. Eleinte nem fog valószínűleg semmilyen driver sem kelleni, mindent felismer alapból az UHU. (Később majd a nyomtatókkal lehet gondod, nem mindegyikhez van alapból driver) Szóval ha valamihez mégis külön driver kellene, azt a netről letöltheted.
A konfig alúl bőven elég, csak a ram lehetne egy kicsit több Gnome-hoz. -
Majstor
senior tag
Hi!
Én még soha nem instaláltam-használtam Linuxos OP rendzsert...
Így csomó kérdésem vann:
1. Uhu-Linux 1.1.1 mennyi helyet foglal...Quantium Fireball HDD 2.5-ösön elfér?
2. Mennyi az ajánlott konfigja (Min. RAM Mb,Proci MHz-GHz)?
3.Milyen Szövegszerkeztöt szereti a Linux (Microsoft Office-t szerintem nem)
4. Milyen Driverek kellenek hozzá,bármint...milyen OP renszeres drivereket kell leszednem és persze honnan?
-Alaplap: VIA Chip-Szettes AsRock,Integrált ProSavage8 32Mb-os karival és AC'97 Hangall,USB 2.0,Ethernet stb.
-Proci: AMD K7 1.333GHz Athlon (Thunderbird)
-128Mb 133MHz SDR (Samsung)
UI: Csak Irodai,Tervezö munkára lesz használva...szerintem az hogy nem játékra lesz használva egyértelmü.
Elöre is kösz az Infót!!!
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Sys V-init editor segítségével sikerült elérni, hogy a modul bootkor betöltődjön, így nem kell minden egyes netezés előtt betölteni. (init5 -be tettem, az ''isdn'' nevűt)
Viszont még mindig kér root-jelszót, ami nem baj, de csak addig hajlandó megjegyezni, amíg nem kapcsolom ki a gépet, ha újra bootolok, megint írhatom be. Mit kell még bootkor betölteni, hogy ne kelljen az isdn-configot elindítani, ha a modul már amúgyis be van töltve? Vagy hogyan tudom elérni, hogy ne kérjen root-jelszót? Vagy hogyan indítsam a netkapcsolatot, hogy ne kelljen jelszó?
Köszi szépen!
(Knoppix 3.3 és isdn netkapcsolat, meg KDE) -
n0_gAboR
őstag
válasz
eddie303 #2643 üzenetére
igazabol az a param h nem akar menni a KNC One TV Station karim linux alatt (BT878), pedig egyszer regebben felraktam a suse 1cd-s verziojat, es standard bt878 neven vitte alapbol, magatol felismerte. mostmeg semelyik linux nem akarja vinni akarhogy allitom be.
pedig tuner 4106 FH5 Temic van rairva, tehat ezt is be tom neki allitani... -
MichaelSD
őstag
Felraktam egy Mandrake Official 10.1-et, de a hosszu o (mit osz) es u (urhajos) kockakent jelenik meg.
KDE CC-ben hozza adtam a magyar nyelvet (felraktam a KDE magyar tamogatast is). Mit kellene atallitani?
A Red Hat-ben volt egy hasonlo gond, es ott /etc/sysconfig/i18n-t kellett megvaltiztatni. A Mandrake alatt masnak tunik egy picit, ezert nem tudom hogy mit irjak at, ha egyaltalan ott a gond.
i18n tartalma:
SYSFONTACM=iso15
LANGUAGE=en_US:en
LC_ADDRESS=en_US
LC_COLLATE=en_US
LC_NAME=en_US
LC_NUMERIC=en_US
LC_MEASUREMENT=en_US
LC_TIME=en_US
LANG=en_US
LC_IDENTIFICATION=en_US
LC_MESSAGES=en_US
LC_CTYPE=en_US
LC_TELEPHONE=en_US
LC_MONETARY=en_US
LC_PAPER=en_US
SYSFONT=lat0-16
Otlet? -
n0_gAboR
őstag
tudtok mondani egy fasza TV-tuner progyt linux ala?
vmi dsaler szeru jol jonne. -
n0_gAboR
őstag
vki tud vmi megoldast a problemamra? megmindig nem tudom elerni az ntfs particiokat ha userkent vagyok bejelentkezve...
-
Zoltán
őstag
Nem tetszik, hogy userként mindig el kell indítanom az isdn-configot, meg root jelszót megadnom, ha netezni akarok. Meg lehet oldani, hogy bootkor automatikusan töltse be az isdn modulokat? Knoppix 3.3 alatt.
Köszi! -
azzio
aktív tag
Embörök! Wmakert próbálok felszenvedni Fedora alá, de sehogyse akar elindulni. mindig egy libwraster.so.3 nevű fájl után siránkozik, ami valóban nincs a helyén, csak a forrásban, ahonnan telepítem. Gondolom, most jön a kézenfekvő megoldás, másoljam be, oszt jóvan. De igazából ez így biztos, hogy nem kóser, ennek fordítás és install után a helyére kéne menni, nem?
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #2631 üzenetére
Háhá nem kell! Nem volt feltéve a KDE fontjai! 1000 thx!
-
mkbla
senior tag
válasz
burgatshow #2628 üzenetére
vagy a böngészőben is lehet állítgani vmit, pl mozillánál szerkesztés-beállítás-megjelenés-betűk menüpontban... vagy nem tudom....
miért nem akarnek felmenni a fontok? -
mkbla
senior tag
válasz
burgatshow #2626 üzenetére
én is 9.2 mandraket használtam... de ezzel a problémával nem találkoztam.... a KDE vagy Gnome-hoz felraktál minden fontot, meg a magyar betűkészletet is?
-
burgatshow
veterán
Utolsó up! Valaki könyörüljön meg rajtam.
-
burgatshow
veterán
Up!
-
burgatshow
veterán
Hali!
Van egykis gondom! Tegnap feltúrtam a 9.2-es (FiveStar) mandrake-t és megy is szuperul de gondjaim vannak a betűtipusok beállításaival. Ugyan a Windows-os fontokat átvette de pölö a Verdana-t pont nem és elég sok oldal (többek között a PH! is) használja ezt így az oldalak csúnyák. Egyszerűen nem hajlandó telepíteni néhány fontot! Most is a PH times new roman-ban van és csúnya! -
n0_gAboR
őstag
válasz
zLegolas #2622 üzenetére
igen a primary masteren van a winyo, mert csak a linux install idejeig kotottem le, de ez az elsodleges winyom (XP). azert volt erre szukseg, mert nem tudtam elerni hogy a Grub a hdd-re telepuljon, igy maradt a manuál megoldás
a noauto kapcsolo nem az hogy manualisan kell mountolni a winyot? (mount-al)
tobbi kapcsolo kb mit jelent? -
zLegolas
őstag
Na, átrágtam mégeccer...asszem mértem.
Szal a Grub-ot illik a Primary Master hdd MBR-jába tenni, feltételezem így is van.
Ha a fene fenét eszik is, ennek kell bejönnie, akár van Mobilrack Linux-al, akár nincs.
Namánmost a Grub MBR bejegyzése csak egy link tajdonképpen, ami megmutatja, hogy hol van az igazi rendszertöltő program. Ha ez történetesen a kihúzott rackben lévő vinyón van, akkor lehet, hogy dob egy hátast.
Nekem is hasonló megoldással megy otthon a gép (csak éppen Window$ nuku).
A Primary Master-en van az éles Linux rendszerem, a többi winyóimon meg mindenféle Linux-ok, kísérletezni, jáccani, próbálkozni.... Amelyik kell, azt bedugom, a Grub bejelentkező menüjáében meg kiválasztom, mit akarok indítani.
Tehát én fordítva csinálnám a helyedben, a fix vinyóra fix linux (szánjál mán rá 5 GB-ot...), a digidugira Win-t. Ennek az az előnye is megvan, ha valamit hozni vinni akarsza haver Winfo$ gépére/ről, viszed a Win-es winyót, és mindenki örül...
-
zLegolas
őstag
válasz
n0_gAboR #2620 üzenetére
Hát, sárkányos... ugyanis elvileg:
hda: Primary Master
hdb: Primary Slave
hdc: Secondary Master
hdd: Secondary Slave
...te mindha nem ezt írtad volna, a kérdéses péartíciók mindenesetre az fstab szerint a Primary Master vinyódon vannak.... amúgy meg a SuSE sikít, hogy a Yast-ot akarja indítani, amikor elsőként új hardvert talál (új vinyót dugsz rá).
Úgyhogy kissé homályos, vagy én emléxem rosszul.
Emígyen írd át a megfelelő részeket:
/dev/hda1 /media/windows_c ntfs users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0
...
/dev/hda6 /media/windows_e vfat users,noauto,umask=0002,iocharset=iso8859-2,code=852 0 0 -
n0_gAboR
őstag
senki sem tud valaszt a kerdeseimre?
nah akkor itt az ujabb:
sikerult megszereznem es felvarazsolnom a sus9.2 pro-t (ha esetleg kell vkinek szivesen atirom--> mail)
az lenne a problemam, hogy utolag kotottem ra a winyomat, amit 3windowsos particiot tartalmaz (2ntfs, egy fat32)
be is allitottam a suse particionalojaval es minden fasza lenne, de ha userkent lepek be, akkor az ntfs-es particiokat nem tudom megnyitni (''nem sikerult konyvtarat valtani'').
itt az fstab file:
/dev/hdb2 / reiserfs acl,user_xattr 1 1
/dev/hdb1 swap swap pri=42 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs noauto 0 0
sysfs /sys sysfs noauto 0 0
/dev/cdrecorder /media/cdrecorder subfs fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy subfs fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0
/dev/hda1 /media/windows_c ntfs user 0 0
/dev/hda5 /media/windows_d ntfs user 0 0
/dev/hda6 /media/windows_e vfat user,exec 0 0
mi lehet a gond? -
zLegolas
őstag
Leginkább sehogy, bár van, akiknek sikerült... az ugyanis egy ratyi Winmodem
Ha mégis, akkor ez talán segít:
Bővebben: link
Sok sikert! -
eddie303
őstag
Én valamikor próbáltam, de nem jött össze SuSE 8.2-vel. Remélem az én bénaságom volt, de nem kezdõnek való feladat. Amit elértem, tárcsázás helyett csonttá fagyasztotta a rendszertTanulság: Linux alá hardver sorosportos modem kell
-
oppi
csendes tag
Kezdő vagyok a Linuxon.Hogyan vehetném rá(SUSE 8),hogy használja a PCI-os
(mercury-conexant)modemet? -
n0_gAboR
őstag
esetleg lehet 10-rol utolag frissiteni 10.1-re?
-
n0_gAboR
őstag
erre a problemamra nem tudja vki a megoldast? Bővebben: link
mandrake 10 es 10.1 kozott mi a kulombseg? most lentvan a 10, erdemes leszednem a 10.1-et van vmi emlitesremeltobb ujitas? -
loszerafin
senior tag
Ha a linux kernel forras helyere vagytok kiváncsiak, az a /usr/src
könyvtár.
Úgy kell csinálni, hogy a /usr/src-ben lesznek az alkönyvtárakban a linux kernel források.
Pl.
/usr/src/linux-2.4.27
És legyen egy l/usr/src/linux symlink, ami mindig az aktuális kernel forrás könyvtárra mutat.
Ekkor mindig
cd /usr/src/linux paranccsal lépsz be az aktuális forrás könyvtárba.
A tar.gz fájlok helye mindegy.
A patch -eket tedd a /usr/src-be.
KL -
zfarkas
senior tag
Innen:
Vagy a Suse-nak is lehet kernel forrás csomagja.
Ez is sokat segíthet (Kernel HOWTO):
zfarkas
senior tag
Tegyél fel egy újabb kernelt, sk98lin modul a Te barátod. A 2.6.9-ben tuti van, a Gigabites vezérlők között, a Marvell/SysKonnect kell Neked.
Vagy a SysKonnect oldaláról tölts drivert:
mkbla
senior tag
Szivesen, elsőre neke mis bunyinak tűnt de csak néhány parancsot kell kiadni, aztán műxik is, csak nálam ott leállt az egész dolog hogy megakadtam mert nem nagyon találtam a telefonomhoz való ''szoftvert'', alkalmazást, monsdjuk van az a gnokii, csak azzla az a gáz, h nekem Alcatelem van.... szóval ennyi.... majd még lehet h én is keresgélek hozzá vmit... 1ébként mira akarod használni az infrát?
-
Poctar
senior tag
Nagy a gondom, de kicsi a tudás....
Mostanság kezdek Linuxozni. (SUSE 8.2)
Mivel nem nem sokat értek a linuxhoz...
... így nem tudom beállítani a hálLlókártyámat
A Hálókártya a következő:
Egy P4C800 Deluxe alaplapba integrált
3com Gigabit LOM (3C940)
kártyám van.
Van hozzá driverem is, de hiába.
A linux egy Asustek karit ismer fel, de ezzel nem mükszik a háló.
Szóval tanulnám a linuxot, de nem tudom mert nincs hálózatom.
Így egy kicsit gáz.
HELP -
Zoltán
őstag
Az első problémádra nem tudom a megoldást, de a másodikra:
Mindegy hova tömöríted ki a cuccot. Valahova tömörítsd ki, majd konzolból menj szépen bele és ott add ki a ./configure
make
make install parancsokat, ha pl. ez egy telepítendő csomag. Ha mondjuk nincs configure file, akkor nincs, semmi gond. -
Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest