Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
Aktív témák
-
escie
őstag
a suliban tanulok most javat. el nem hiszitek, win alatt gyakorolunk.

szóval jcreatort, vagy mit használunk, és én szeretnék itthon is gyakorolni, természetesen. de win telepítés kizárva. van ehhez hasonló tudású/minőségű cucc linux alá? (persze, hogy van, de melyik az.
) esetleg egy solarist telepíthetek, ha az alá van kellemes fejl.körny. elvégre egy cég, kell legyen. 
tudom, google, de nem akarom végigpróbálni mind. ja. és fizetős is kizárva... -
mkbla
senior tag
egyébként szétnéztem a hup-on is de nem sokkal többet jutottam előre, kézzel betöltöm a snd-cmpci vagy mi modult, meg elinditom az alsat (mit nem értem h alapból miért is nem indul el...?) akkor elvileg kellene h jöjjön a hang, átállítom a az xmms-ben az oss-t alsa-ra (egyébként a nem alsa-n van akkor is ugyanaz van) ugy tűnik mintha játszaná a zenét meg adna ki hangot.... közben pedig mégse....
alsamixer műxik, ha felveszem max-ra a master volume-t akkor hallok kis alapzajt (nagyon halk sisergést a fejhallgatóból) de ezen kívül semmi...
ötlet vki?
[Szerkesztve] -
válasz
steveetm
üzenetére
El ne dobd már magad a segítségnyújtástól. Bocs, hogy kérdeztem. Azért, ha valaki még nincs ott a Linux témában, lehet, hogy jobb, ha itt kérdez, mintha ezt is a google-n keresi. Ha fáj válaszolni, ne nyomj rá a válasz gombra.
Azt meg hadd ne írjam le, mitől is tudom, mi az az x86, neked úgyis mind1, ha eldöntötted magadban.
Arra már fel sem hívom a figyelmed, amikor tapasztalatokat kértem a 64 bites kiadásokat illetően. Azt is írtam, hogy hallottam egy-két dolgot, tehát azért olvastam már róla. Mind1. Kerüld el a hozzászólásaim, ha zavarnak.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
najó, rövid történet:
Életemben először ellátogattam a www.mandrake.org ra. Google nélkül jöttem rá erre az oldalra, gyengébbek akár azt is használhatják.
beírtam a search this sitehoz hogy 64bit 10.1.
Ráklikkeltem az első(1.) találatra.
Bővebben: link
ja, és belefért a 20mp be.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
-
Mandrake 10.1/586 64 bites linuxot takar?
Másik kérdés: Azt olvastam, a madrake jobb 64 bitre, mint a Suse 9.2. Igaz ez?
[Szerkesztve] -
csizs
aktív tag
Szóval.Nekem wifis netem van és az lenne a kérdésem, hogy felismeri valamelyik linux a kártyákat (Planet)?
-
escie
őstag
okés, köszi a segítséget, megoldódott!

a drupal telepítési howto-ból kiokosodtam, meg használtam a tudományt, amit áltsuli 1. osztályban oktattak. olvastam.
ezt írta a phpmyadmin: módosítsam az ő saját konfigfile-ját. csak meg kellett volna adni a user/pass-t neki.
ügyes vagyok, mi?
szóval, ismét kösz a fáradozást, teljes a siker!
(a nap tanulsága: ''RTFM'' és főleg ''R''
) -
escie
őstag
nincs ilyen file...

a csomagban néztem meg, nem tesz fel ilyet.
(de másképp sem találtam)
(a jómultkoriban akartam feltenni phpnuke-ot, és ugyanezt csinálta. akkor csak az újratelepítés segített, mármint az os újratelepítése.
persze ez csak engem jellemez, gondolom kell legyen valami megoldás. nagyon láma vagyok mysql terén, lehet hogy valami triviális hiba van.
) -
Out
addikt
Akkor a ket madar nem fer meg egy kalitkaban, az egyiket lekell loni

mod: ugye a mysql-client is fennvan?
CSY: KDE vezerlopultban, van olyan hogy hangszolgaltatas vagy valami ilyesmi a neve, es azon belul az elso pipa rogton, hogy az artsd induljon el automatikusan, ezt szedd ki....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
esetleg elinditanad a mysql servert? mert ha nem fut a szerver akkor nem is tud mihez csatlakozni szerencsetlen... pl: /etc/init.d/mysql-server start....
Viszont ha a szerver fut, akkor allitsd le, es a config file-t szerkeszd meg egy kicsit... nem nagyon tudok segiteni, mert mar regen foglalkoztam mysql-el
[Szerkesztve] -
escie
őstag
esetleg Ti tudtok segíteni ebben: Bővebben: link
mysql és uhu konstellációja.
(delfin és bagoly, hehe
) -
mkbla
senior tag
visszatérve haver gépére, van neki egy cmi8738 (vagy vmi hasonló) hangkártyája ami nem akar normálisan működni....
nem indul el magától az alsa, pedig be van téve a pipa hogy induláskor betöltödjön az alsa, arendszeríindításnál minde OK. de viszont a kde töltésénél kiirja h nem tudott vmi hangot elniditani vagy betölteni, nem emléxam pontosan, lényeg h nicns hangja... elinditom a drakconf-ot a rendszerindításnaál a pipa be van rakva h azalsa induljon el de nem fut. ráindítok. akkor megy és van hang..... probálkoztam másik modulok használatával de addig jutottam h a drakconf nem jön ba csak kiirja h betöltés kérem várjon....
mit csináljak h normálisan elinduljon?
vagy h egyáltalán a vezérlőpultot visszahozzam? -
zsoi
senior tag
squid.conf-ban mit kell beállítani ha kliens ip-vel akarom engédelyezni/tiltani az ftp hozzáférést?
-
zfarkas
senior tag
válasz
zfarkas
üzenetére
Megvan: Bővebben: link
-
zfarkas
senior tag
Nem is lenne rossz, ha ingyenes lenne:
Bővebben: link
Bár ha jól emlékszem, van valami olyan cucc, ami az ntfs dll-t használja. Keresem...
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
zfarkas
üzenetére
Egyszerűbb megoldás: Ne a Windows-zal, hanem valamilyen más szoftverrel készítsd el a FAT filerendszert. A Windows tökéletesen fogja tudni használni. Linux alatt pl. a mkfs.vfat parancs lehet a segítségedre.
Bonyolultabb megoldás: Windows alá van ext2 driver, megpróbálhatsz ilyesmivel trükközni. Nem tudom, mennyire stabil és megbízható, de talán másnak van tapasztalata vele.
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Helló!
Az alábbi a problémám: kellene nekem egy 80 GB-os partíció, amit mind a Windows, mind a Linux tud írni/olvasni. A bajom, hogy nem tudok ekkora méretű FAT32 partíciót formázni XP alatt. Azt NTFS-t viszont nem tudom (és nem akarom) írni Linux alatt.
Milyen fájlrendszert rakjak rá, ami Windows alatt is támogatott lehet? -
Drizzt
nagyúr
Köszi szépen mindenkinek. A válaszokat továbbítottam, valamennyit azért már segített.
-
escie
őstag
az xp cdről bootolva vissza lehet állítani az mbr-t, ha jól tudom. nem a telepítő kell, hanem ilyen parancssoros dolog, nem tudom mi a neve...
lényeg, hogy ''fdisk /mbr'' -t kell csinálni. (nem biztos, hogy így van, lehet, hogy inkább win-es topikban mondanak majd okosat neked.) -
Drizzt
nagyúr
Bocs, de ez félig off lesz. Egy srácnak volt egy primary Xp, meg egy logical linux partíciója Grubbal. Azt tette, hogy Xp alatt Particion Magiccel törölte a logikai partíciót, majd egybehúzta az XP-sel. Mostmár nem indul a gépe. Grub stage 1.5-nél áll meg. Meg lehet ezt a gondot oldani, vagy format?
-
mkbla
senior tag
Hi All!
Most tettem fel haver gépére a MDK 10.0-át csak amikor flraktuk nem volt benne floppy, most tettük bele, drakconf kifagy...
hogy tudom felmountolni a floppyt? probáltam mount -t vfat /dev/floppy (fd0-t is probáltam) de nem sikerült....
fstab-ba mit irjak? -
csizs
aktív tag
Na wirelest kártyát felismer ez a Linux bármely verziója, mert nekem nem adtak drivert linuxhoz és neten sincs a készítő honlapján?
-
WN31RD
addikt
válasz
tierbatyo
üzenetére
Forgass új kernelt, amiben a ''Processor type and Features''/''High Memory Support'' 4 GB-ra van állítva.
Ismert probléma egyébként: Bővebben: link -
tierbatyo
senior tag
Hali! Miért van az, hogy 1G memóriából csak 884 M-t lát a Linux.Egyébként Debian 3.1.
-
mkbla
senior tag
Sajna nem tudok abban segíteni h interneten közvetlen hogy kell fimet nézni, mert valójában nem szoktam, meg nem is próbáltam.... próbáldd meg letölteni a gépre és onna mengnézni...
a java dologban segítek:
kell hozzá: libstdc++, ezt a csomagok közül rpm-ből fel tudod rakni.
aztán ha elindítod azt a .bin fájlt (már persze ha van rajta futtatási jog) akkor az majd szépen egy j2re1.4.2 vagy vmi hasonlo nem tom pontosan milyen nevű könvtárba kitömöríti magát. ezt bemásolod az /usr/share -be belemész ezen a kt-on (j2re1.4.2)belül a /plugin/i386/ns610-gcc32. lesz itt 1 file, erről csinálsz egy szimlinket abba a kt-ba ahol a böngésződ van pl. /usr/local/mozilla/plugins.
és kész. -
tierbatyo
senior tag
Java:Bővebben: link
-
jimhun
senior tag
Sziasztok !
Két kérdésem lenne a Mandrake 10-es verziójával kapcsolatban.
Az egyik hogy ha webkamerát akarok nézni interneten akkor kéri a Java-t. Ha ezt letöltöm akkor a .bin file-lal nem csinál semmit. Nem indítja el. Tudtok esetleg más megoldást erre???
A másik hogy szeretnék olyan wmv file-t nézni amit nem letöltök, hanem az internetről jársza le folyamatosan ''Stream-be''(ez egyébként a mindentudás.hu-n fennt lévö elöadások). Hangom az van de képet nem ad hozzá...A sima wmv kiterjesztésü file-okat lejátsza ha gépröl indítom. Meg valami xwv file-t irogat vagy mit...
Thx -
vtechun
veterán
ehhez Bővebben: link tudtok valamit szólni? iptables kérdés...
-
zui
tag
Hali.
most raktam fol vmware legfrisebbet, vmi 4.5.2 build 8848 aszem.
Linuxon menne dolog. diszt: Gentoo
felraktam inditanam a vmware-t kiirja, hogy a vmware-config.pl-t futassam mint root.
ezt meg is teszem valaszolgatok a dolgaira, lefut jol minden.
Ezutan vmware-re megint ez az ablak jon csak, hogy futassam a vmware-config.pl-t...
mit kell meg csinalni?
kernel: 2.6.10 -
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy hol találok drivereket linux alá és hogy hogy kell azokat telepíteni?
A hangkártyámnak pl. megvan a drivere de nem tudom telepíteni.
A leírásból azt vettem ki hogy valamilyen kernelbe kell valamit írkálni.
Ui: Légyszives írja le nekem valaki, hogy hogy kell csinálni
Előre is köszi a segítséget. -
vtechun
veterán
hello! valami olyan p2p kliens programot keresek linuxra ami konzolon fut és esetleg egy másik gépről el lehet érni grafikus felületen - mondjuk java vagy akarmilyen modon.. jo lenne ha a torrentet tudná kezelni, ill. valami dc is elkelne, de fontos lenne, hogy karakteres üzemmódban működjön.. tud valaki ilyet?
-
-
Relo
tag
Hali!
Most ismerkedem a suse linux-al, és egy két problémába ütköztem. Szükségem lenne egy linkre, ahol találok egy d-link dwl-520+ tipusú kártyához illesztőprogramot, ugyanis én nem találtam sehol, enélkül pedig nem tudok netezni. Másik kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok arról, hogy a linux kevesebb vírust szív be mint a windows? Erre is kell tenni tűzfalat és víruskeresőt? És ha kell, akkor azt hol találok?
A segítségeteket előre is köszi! -
escie
őstag
válasz
steveetm
üzenetére
strace -f -o dbg sc3u
BUG! (Segmentation Fault) Going down hard...
SimCity 3000 Unlimited 2.0.955a
Built with glibc-2.1 on x86
Stack dump:
{
0x4018a218
0x4111fc52
0x405ca342
0x4082c7e0
0x814a685
0x8358123
0x8358da0
0x8359253
0x8153291
0x40178554
0x8144ca1
}
Please send a full bug report,
along with the contents of autosave to: support@lokigames.com
Unable to execute loki_qagent - exiting
--------------------
de ezt ezidáig is kiírta... vagy ne itt keressem a hibaüzentet, esetleg valahova logolja
-
escie
őstag
válasz
steveetm
üzenetére
ugyanazt csinálja, már próbáltam.

keresgélek amúgy a témával kapcsolatban, de semmi hasznosat nem találtam eddig...
szerk.:
ahamm, f@sza.
ezt, találtam: Bővebben: link
valami devfs probléma lesz...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
sziasztok!
mi a teendő ezesetben?
This installation doesn't support glibc-2.1 on Linux / x86
ezt egy elég régi játék installszkriptje írja ki...
-
bbazsy
őstag
hi.
sikerült összehozni NETet Fedoramon
, most bill -t szeretnem beallitani magyarra, rendes kiosztassal, de egy ilyen kapok: Bővebben: link
most frissitek, kivancsi vaok milesz, de ha valaki tudna segiteni, megkoszonnem!! -
memi
csendes tag
Udv.
Azt szeretném megkérdezni h milyen programmal lehetne linux alol real time stream-bol kiszedni az adatot? mert wget nemtudja leszedni lftp sem realplayer-ben es helix-ben nem talaltam semmit az mplayer dumpstream-et meg nem teljesen ertettem szoval lehet azzal le tudnam szedni csak nemtudom pontosan hogy hogyan.
Válaszaitokat elore is koszonom. -
steveetm
őstag
iptables -A INPUT -j HOMENET
iptables -A FORWARD -j HOMENET
iptables -A INPUT -j PCMCIA_CARD
iptables -A FORWARD -j PCMCIA_CARD
iptables -A INPUT -j WIFI
iptables -A FORWARD -j WIFI
már ezeknél add meg hogy -i eth1 -i ath0 stb, különben csak fölöslegesen terheled a csomagszűrűt, mert az összes láncodba bemegy minden csomag, mikor már az elején ki lehetne dobni a nagyrészét
iptables -A HOMENET -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
ez meg mivel mindenhol meg van, mehet rögtön az elejére, még a saját láncokba ugrás elött.
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
Ezzel különösebben nincs gond, csak annyi, ha kiüríted a láncot, minttompl ki akaord kapcsolni a tűzfalat, újat írni stb, akkor jól beszopatod magad, mert a policyk nem állnak vissza acceptre. Csak eccer kell ezzel szívni távolról
Szal inkább a láncok végén egy -j DROP.
kb most ennyi jutott eszembe.
Üdv.: steveetm -
CsY
aktív tag
válasz
steveetm
üzenetére
iptables ben... szerintetek ez milyen? meg a kopete-msn portnak kell eszembe jutni...
#!/bin/bash
modprobe ip_nat_ftp
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
echo ''Cr.: DpDove''
iptables -F
iptables -X
iptables -t nat -F
iptables -t nat -X
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -A INPUT -p all -s 127.0.0.1/8 -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -p all -s 127.0.0.1/8 -j ACCEPT
iptables -N HOMENET
iptables -A HOMENET -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A HOMENET -i eth0 -p all -j ACCEPT
iptables -A HOMENET -j RETURN
iptables -N PCMCIA_CARD
iptables -A PCMCIA_CARD -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p icmp -j MIRROR
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 22 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 21 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 23 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 25 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 443 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 80 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 31377 -i eth1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -p tcp --dport 3389 -i eht1 -j ACCEPT
iptables -A PCMCIA_CARD -j RETURN
# ath0 definicio
iptables -N WIFI
iptables -A WIFI -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p icmp -j MIRROR
iptables -A WIFI -p tcp --dport 21 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 22 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 23 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 25 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 443 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 80 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 31337 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -p tcp --dport 3389 -i ath0 -j ACCEPT
iptables -A WIFI -j RETURN
iptables -A INPUT -j HOMENET
iptables -A FORWARD -j HOMENET
iptables -A INPUT -j PCMCIA_CARD
iptables -A FORWARD -j PCMCIA_CARD
iptables -A INPUT -j WIFI
iptables -A FORWARD -j WIFI
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
válasz
supercow
üzenetére
van. pl vesa framebuffer esetén :
video=vesafb:1024x768-16@85 (85 hzet vesafbvel eddig csak s3 as kártyákkal sikerült kicsikarni, egyéb esetben a kártyához tartozó fb driver kell, ha van)
vagy documentation/vesafb.txt és megnézed a neked megfelelő módot és vga=módszáma.
ja lcd, akkor 85hz neked 8
Ja, böngésző, links, grafikus izével forgatva.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
supercow
őstag
Hi,
felraktam egy Debiant egy 1Gb-os vinyóra (128swap, maradék ext2 root). Semmi másra nem lenne szükségem, mint egy framebuffer kernelre (800x600 vagy 1024x768), bootsplash, hálózat és egy framebufferes browser.
Mindezt meg akarom csinálni egy usb pendrive-ra (syslinux, initrd)
Hogy veszem rá a rendszert, hogy svga konzolban induljon? Egy 2.6.9 kernel fordítottam, a lilo.conf-ban beállítottam hogy vga=extended és egy pillanatra fel is villan más felbontásban, de utána azonnal visszavált 80x25-be, ami egy 19' LCD-n elég gyászosan mutat.
Valami ötlet? -
ReJim
őstag
van valami jó router, netmegosztó disztribúció? mint mondjuk a freesco... de ne floppys legyen, hanem lehessen winyóra felrakni! és HTML felülete is legyen!!
szóval mit ajánlotok??? ja és ne valami debian legyen, ami 7 cd!
Aktív témák
- RAID
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook hibák
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- iPad topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) esetleg egy solarist telepíthetek, ha az alá van kellemes fejl.körny. elvégre egy cég, kell legyen.
)