Hirdetés
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- potyautas: Vágyak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy problémám (már megint):
le szeretnék fordítani egy programot (lineakd) szépen el is jutok a make install-ig, ahol viszont kiírja, hogy neki ''ginstall'' nevű fájl kéne. Viszont ezt sehol sem találtam, neten sem nagyon. Ja, ráadásul ez előtt ez a program gond nélkül fordult, ugyanezen a rendszeren -
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #596 üzenetére
Szeva!
Nem éppen polesz vagyok, de sebaj, segítek a rászorulóknak
Szóval: 1. Nem mindegy hogy az ''irexec'' , vagy az ''irxevent'' progit akarod munkára fogni, mert pl. az ''irxevent'' X -szel kapcsolatos eseményeket kezel és emulál(bill. gombnyomás, akt. ablak, ...), addig az ''irexec'' inkább csak ''simán'' a programmal kommunikál, a távirányító gombok hatására(, legalábbis asszem.)
2. Van egy trükk a .lircrc ''programozás'' -sal kapcsolatban: A ''begin'' és ''end'' között lehet definiálni a progit úgy is, hogy a rá vonatkozó többi ''begin'' és ''end'' ''bentebb'' kezdődik, és csak akkor lesz figyelembe véve, ha az a bizonyos progi fut, mert csak rá vonatkozik. Na ezt még leírni is nehéz volt...(Egyébként én is most kezdtem el ezzel a Lirc -el bajlódni.
) Amúgy ha használsz xmms -t az lirc kompatibilissé tehető egy pluginnel. + Az ''/usr/doc/xmms-lirc-?.?'' -ben lesz egy lircrc.gz példafájl, amit egy kicsit ''megbütykölve'' már lehet is használni erre-arra.
Ja, a xawtv -t is az ''irxevent'' -el lehet irányítani. -
Polesz segítesz nekem .lircre fájl programozásban?
Hogy kell megoldani több alkalmazás kezelését?
Nálam nem igazán jött össze mert el sem indítja a config fájlt ha két alkalmazásnál hivatkozok ugyanarra a gombra. Ilyen mode=xawtv,begin xawtv módszerrel próbálkoztam eddig.
Elküldenéd a saját .lircrc config fájlod? -
rii
nagyúr
csinaltam swap particiot ..... mit kell irni a /etc/fstab-ba ....?
es csinaltam egy olyan ext2fs particiot, amit automatice fel kellene csatolni .... ezt is az /etc/fstab-ba kell irni igaz....?
mit is hogyan ....?koszonet .....
-
steveetm
őstag
Ja tudom már mit akartam kérdezni
Na szal végre megcsináltam(''megcsináltam'' lol) a vesafb 2.6.0 ban(szal 2.6.0-test5 ben már megy magától), viszont a sensors még mindig nem megy benne. Vkinek nincs 5lete, hogy hogy lehet működésre bírni?
(a gond hogy a 2.6.0 i2c felépítése kicsit más, már nincs i2c-proc, szal a régi sensors nem hajlandó így indulni...)
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
válasz
#57764352 #588 üzenetére
http://www.ati.com/support/drivers/linux/radeon-linux.html
Innen legújabb driver le, libmesa leszed, ez felrak, vanbenne script, az indit, asszem ennyi és megy.
De a fenti linken van link is, hogy hogy is kell csinálni...
Meg mintha én már ezt leírtam volna eccer, bár ebben nem vagoyk biztos...
törölt tag
értem, hogy xf86config, aztán válasszak, meg editáljak, stb...
De nincs benne a driverlistában a 9200, se az RV280.
Az ATI generickel pedig nem megy!!
Tudom, hogy idegesítő, de fontos lenne! -
törölt tag
megpróbálom
Köszi, de azért kéne valami bíztatóbb/biztos! -
rii
nagyúr
válasz
#57764352 #584 üzenetére
sztem indisd el ayz xf86config-ot ..... ez karakteres ..... nyomogass mindent ossze vissza ... nem lényeg mert nem mented el a végén .... és eljucc egy olyan részhez, ahol a kártyákat listázza ki ... kábé 600 db-ot ... tele van ATI val .... és nézd meg találsz e valamit emi a tied ....
1. a vegen ne mentsd el ...
2. figyejl arran hogy meg fogja kérdezni, hogy akarsz e listát a card-okról látni ...?
remélem jól fogtam meg a probléma lényegét .... -
törölt tag
Steveetm, plííz nekem is valami infót!
-
törölt tag
Engem megint elhanyagoltok!
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #577 üzenetére
nekem most kiirt valamit ..... mondgyuk ment a gép 2 napig .... 2 opera , operánként 10 belső ablak .... 5-6 Mozilla , Downloader, XAOS, mc, 5db eterm
es KDE+vmaker
de a baj akkor volt, amikor mountanolni akartam a 55G-s aprticiot, es FAT hibas volt ... es amikor be akartam menni a /mnt/6055G -be, akkor bereccsent ay a terminal ....
ilyenkor hogy lehet lelöni a terminalt ...?
mer ha műxik, csak mondjuk a karaklterek mentek el, akkor # reset .....
de a 2. terminalrol hogy küldöm ujra az 1. terminalt ............? -
törölt tag
SaX2 egy SuSe alatt használatos hardver és driverbeállításokat editáló cucc.
Az alap driverekkel az a gáz, hogy a 9200-es Radeon nincs benne és VESA kompatibilisként ismeri fel, így meg nem tudok OPENGL-ezni!
Az is elég, ha valaki tudja, hogy melyik az ATI Radeon R(V)xxx (az xxx 3 számot jelöl) 9200-as megfelelője.
OFF
rii, sikerült, köszi, megy, időben megkaptad?
ON -
rii
nagyúr
hogy is kell SWAP particiót hozzáadni ... /etc/fstab ... ?
-
rii
nagyúr
válasz
steveetm #570 üzenetére
mer ha a Linux -os etx2fs elé beteszel valami ... azonal kernel panic, .. mig a windozt akarhiva pakolhatod .... csak a ext2fs-ben vannak inode table-k, oszt nem tok hogy viselnek, ha kivülroóöl pqmagic-al atkuldenem a ext2fs-t ...
3g SWAP hogy hangzik...? nem sdok....? 1g? neked mennyi...? -
rii
nagyúr
ext2fs-t ha atmeretezem PQm,agiccal... nem nyiffan bele a Linux ....
huuu ... de jo... hogy hagytam a vinzo vegen 3G szabad helyet ....teszek oda SWAP-ot ...
-
törölt tag
Valaki nekem is válaszolna???
-
-
rii
nagyúr
izibe mongy'tok meg mennyi a legnagyobb adhato' swap particio' ..... 13`mega ..........?
-
steveetm
őstag
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy RADEON 9200-as kártyát hogy tudnék feltelepíteni a rendes driverével?
Az ATI-tól leszedtem az rpm-et, konsolba beírtam: rpm --install <filename>.
Utána a SaX2ben kerestem volna de nem volt ott!
A 9200 minek felel meg az Rxxx-ek között??
köszi! -
rii
nagyúr
meg valami jooo downloader kellene nem ..... vagy a mozillaval, operaval is jo lenne, de hogy lehet veluk betenni mondjuk 20 db RAR.-t .....? tankeeer elore is .... ;)
-
rii
nagyúr
ooopppp ..... emesge'e'e' #545 ..... PLS
-
Még lenne 2 kérdésem:
Le lehet törölni vagy valamilyen módon eltávolítani a linux alól a SWAP particiót?
Hogyan tudok forrás tar.bz2 fájlból RPM csomagot készíteni? (az a gondom hogy a forrásból telepített
LIRC-et a Yast2 nem veszi észre és mindig frissíteni akarja ezt a csomagot hiába állítom be 'tabu'-nak a yast-ban.) -
rigoci
csendes tag
Nem tud valaki egy jó magyar leírást Sendmailhoz vagy más linuxos mail progihoz??
Köcci -
rohadt ideges vagyok a linuxomra
Szal Suse 8.2, a PCTV tvtunerem távirányítóját akartam beizzítani és először eltávolítottam a rendszeren alapból fenn levő Lirc programot. Ezután forrásból feltelepítettem (setup.sh,make, stb) a Lirc-et, bekonfiguráltam (soros port stb.), készítettem távirányító config meg Xawtv-hez config fájlokat. Nagy nehezen megoldottam hogy automatikusan elinduljon a Lircd, az irexec,irevent minden felhaszálónál a rendszer indításánál. (mindenféle runlevel jogosultság beállítás rc.h//init.d szerkesztés) És utánna pengén működött távirányítóról indítottam, bezártam, hangerő fullscreen, csati váltás stb. az Xawtv-t.
Ma meg telepítek egy programot Yast-al valami HDD hőmérséklet ellenőrző progit és erre látom hogy a hdd program mellett automatikusan ráinstallálta a Lirc-et és sikeresen elba**ta amivel 2 órát sza*akodtam előző nap.
Ez vajon miért van?
A rendszeren fent levő alap Lirc-el mit lehet kezdeni? Egyáltalán hol tudom beállítani a távirányítóm tipusát? (setup.sh helyett) -
rii
nagyúr
[1.]hol lehet kiiratni a CD-n rendelkezesre allo csomagokat.....?
[2.]c64 emu ala gameakt irjatok ......
... meg jo c64 emu-t ...
http://viceteam.bei.t-online.de/
http://www.computerbrains.com/ccs64 itt is vannak jo emu-k asszem .....
rogers atta eszt a 2 linket ..... van rajt linux section ..... -
Tiltus
tag
No itt van:
Section ''ServerFlags''
Option ''AllowMouseOpenFail''
EndSection
Section ''Module''
Load ''v4l''
Load ''extmod''
Load ''type1''
Load ''freetype''
Load ''dbe''
Load ''speedo''
Load ''glx''
EndSection
Section ''InputDevice''
Driver ''Keyboard''
Identifier ''Keyboard[0]''
Option ''MapName'' ''Standard Keyboard [ pc102 ]''
Option ''Protocol'' ''Standard''
Option ''XkbLayout'' ''hu''
Option ''XkbModel'' ''pc102''
Option ''XkbRules'' ''xfree86''
EndSection
Section ''InputDevice''
Driver ''mouse''
Identifier ''Mouse[1]''
Option ''ButtonNumber'' ''5''
Option ''Device'' ''/dev/mouse''
Option ''Name'' ''Autodetection''
Option ''Protocol'' ''imps/2''
Option ''Vendor'' ''Sysp''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
Section ''Monitor''
Option ''CalcAlgorithm'' ''CheckDesktopGeometry''
HorizSync 30-70
Identifier ''Monitor[0]''
ModelName ''DELUXSCAN V770''
VendorName ''HYUNDAI''
VertRefresh 50-75
UseModes ''Modes[0]''
EndSection
Section ''Modes''
Identifier ''Modes[0]''
Modeline ''640x480'' 31.50 640 656 720 840 480 481 484 500
EndSection
Section ''Screen''
DefaultDepth 16
SubSection ''Display''
Depth 15
Modes ''1280x1024'' ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 16
Modes ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 24
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 32
EndSubSection
SubSection ''Display''
Depth 8
EndSubSection
Device ''Device[0]''
Identifier ''Screen[0]''
Monitor ''Monitor[0]''
EndSection
Section ''Device''
BoardName ''ProSavage DDR-K''
BusID ''1:0:0''
Driver ''savage''
Identifier ''Device[0]''
Screen 0
VendorName ''S3''
EndSection
Section ''ServerLayout''
Identifier ''Layout[all]''
InputDevice ''Keyboard[0]'' ''CoreKeyboard''
InputDevice ''Mouse[1]'' ''CorePointer''
Option ''Clone'' ''off''
Option ''Xinerama'' ''off''
Screen ''Screen[0]''
EndSection
Section ''DRI''
Group ''video''
Mode 0660
EndSection -
dearbear
tag
Tiltus!
Egyébként ha a kommenteket kiszeded a XF86Config fájlból már méretileg elég kicsi lesz ahoz, hogy akár az egészet bemásold ide a fórumra, és akkor lehet hogy a segítség is hamarabb fog megérkezni. -
Tiltus
tag
válasz
steveetm #524 üzenetére
Hali már át írtam mindent még a képfrissítési ferkit is levittem 60Hz-r e!!!Eredmény u.a mint eddig!!!
Miért nem 100Hz miért , miért , mert még 60Hz- se müxik!!!!
Tudtok esetleg v.milyen oldalt ahonnan lelehetne dölteni hozzá való drivert akár a chipsethez, akár a VGA -hoz??? -
steveetm
őstag
Jah ha a monitorod bír 100hz et 1024ben mér 85 ben akarod használni?
steveetm
őstag
Ugyanabban a fileban van ilyen is:
Section ''Monitor''
Identifier ''LG 777FT''
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-100
Option ''DPMS''
Írd át a horiz és vert értékeket arra mit én írtam be!
amargo
addikt
Hyundai DeluxScan V770
Frecventa Horizontala 70 kHz
Frecventa Verticala 50-160 Hz
most néztem meg, a moncsi eléggé jó, akkor az alaplapi cuccosod nem birja.. (integrált) nézd meg a leírásában hogy bir bir.. szerintem ez a gond -
amargo
addikt
1024x768 ban a monitornak minima 60Hz nek kell lenni.. vagy nem?
de ha egyszer 75Hz állítottál be neki akkor miért ilyen értékekkel jelent meg?
tudom hogy hülye kérdés.. de elmentetted? mik a pontos adatok? H freq? V freq..
csak azért érdekel mert én is a napokban löttem be a monitorom. -
Tiltus
tag
válasz
Cathfaern #517 üzenetére
Ok akkor még 1x ethát a monitor nak 85Hz-ig bírnia kéne. Én elöször 1024x768/75 Hz állítottam be, ekkor a monitor elszállt OUR-el H:20.5K V:25.4
Ha jól tudom akkor a V értéknek legalább 50Hz kéne lenni de 75Hz beállításnál legalább 75-nek hamár ezt állítotam be, míg a H-nak 60KHz-nek kellen lennie, akkor hogy a csudába veszei fel ezt a 20.5-t!!!!!!!! -
-
Tiltus
tag
válasz
steveetm #508 üzenetére
Köszi csak az a baj, h nincs v. nem találom a XF86 könyvtárat!!!
Eygébként csak azért megy 640x 480-ban mivel ezt én állítottam be neki , h 1általán lásak is v.mit, mivel alapból 1024x 768 -ban indulna csak a mégsem ennyivel, mert a 17'' monitornak elmegy a képe!!! Bármire is állítom a képfelbontást csak a 640-essel hajlandó működni!!!!!! -
steveetm
őstag
Na egyben válaszolok mindenkinek, mer sokan írtatok
Polesz: köszi ez az!
Tiltus, a gond nem a linuxxal van hanem x beállításokkal. /etc/X11/XF86Config-4 file. Na abban van egy rész, ami így néz ki:
Section ''Screen''
Identifier ''Default Screen''
Device ''Savage 2000''
Monitor ''LG 775FT''
DefaultDepth 16
SubSection ''Display''
Depth 16
Modes ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
EndSubSection
Na itt egy 20ast teszek rá hogy nálad csak 640x480 van beírva
A kártyádat jól ismerte fel, az a savage ddr(csak a prosavage jött ki ddrben)
Amargo: csak annyit tudok ajvasolni hogy tegyél egy scriptet az init.d be ami mindig beállítja ha indul a gép.(Ha kell hogy fusson az X a beállításnál, akkor meg az xinit hez tegyél egy scriptet ami beállítja)
''másik meg VIA chipset.. ami nem éppen a probléma mentes chipsetek közt van.'' Khmm, nekem via van, annyi a lényeg hogy ha kernelt fordítasz a viat is kiválasztod, ami minden most forgalomban lévő via chipsetet támogat.(KT600 ban nem vagyok csak biztos de ha nem, a generic el akkor is el fog futni! )
amargo
addikt
a VGA ra talán az a megoldás, hogy álltalában az OP rendszerek nehezen kezelik az alaplapi cuccokat.. lehet hogy rosszúl mexem, a másik meg VIA chipset.. ami nem éppen a probléma mentes chipsetek közt van. ehez már tényleg Linux guru kell neked, én azt tanácsolnám, hogy tegyél bele egy kis video karit, AGP set..a hálókártyánál, meg ha jól felismeri csak nem kap IP a DHCP-től akkor lehet vmi nincs össze kötve jól, vagy vmilyen kiosztással van a gond. zongorázd végig a lehetőségeket. ööö most olvasom szervertől? tehát egy szerverre van kötve a géped? mert akkor ahoz tényleg nem értek(csak minimálissat). ott kicsit bonyolultabb.
-
amargo
addikt
sajna én szintén nem értek sokat a Linuxhoz, de Melyiket tetted fel? mert a vezérlőben kézileg is belehet állítani.. vagy megkeresni a video karit. meg azt vagy csak én lettám, vagy nem írtad, hogy alaplapi videókártyát használod vagy van más is? a háló kártyát is a vezérlő központban meg lehet találni esetleg beállítani.
-
amargo
addikt
-
Tiltus
tag
Sziasztok!!
Elöször is hülye vagyok a Linuxhoz, ezt kell telepítenem nem tudom /és nem is akarom megkerülni a problémát, mert érdekel/. Nos adott akövetkező config Shuttle FX41 alaplap benne 1 AMD 2000. Az alaplapon VIA KM266/VT8375 chipset.
A gondjaim a következők:
1. Install után nem vezérli normálisan a monitort, max 640X480-as kép van csak!!!
Bármit állítok elszál a monitor képe!!! Ő felismerte az alaplapi VGA amit S3savage DDR-K nak ismert fel. Azt nem tudom ez mennyire fellelmeg a S3 Prosavage8nak, ugyanis alaplapi leírásban ez van feltüntetve. Amit találtam az 1 pdf volt a via oldalán de az nekem ógörög és örülök ha ismerős szavakat találok benne nem még, hogy értsem is!!! /bocsi ez van/
2. Nincs hálóztati kártya vezérlésem se, ami 1 realtek8100B így még a netről se tudok letölteni az új Linuos frissítéseket hátha az +oldaná minden gondom!!
Hirtelen ennyi!!
PLEASE HELP ME!!!!!!! -
Polesz
addikt
válasz
steveetm #498 üzenetére
http://ultimatebootcd.com/
Azóta 1.4 a legfrissebb verzió. Ez már tartalmazza a Windows Memory Diagnostic programot is.
Aktív témák
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Háború Izraelben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Civilization V
- Milyen processzort vegyek?
- Szuperül szerelhető a Pixel Watch 4
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest