Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
CsY
aktív tag
majd otthonrol lecsekkolom a linkeket..ez egy magyar szerveren volt anno.. asszem a linuxportalon...
a helyzet...
eth0 100/1000 built in, 192.168.100.100 as ip vel
eth1 pcmci 3com 10/100 dhcp vel
ath0 wifi, 10.10.10.98 as ip, de ez nemsokalra valtozik kulso ip re ez csatlakozik a netre egy szerevren keresztül, ami NAT os
bejonni csak ftp meg ssh, meg a létszuksegletes cuccok, pl msn-kopete stb
kimenni www, ftp, ssh, pop3, pop3s, https, imap és egyéb szükségletek...
amugy ez a notimhoz kellene..de manualisan multkor elkezdtem probalgatni es olyan jol sikerult, hogy le is vagott az AP rögtön
ennyi -
WN31RD
addikt
Annyit még, hogy szerintem nem igazán nehéz akár kézzel belőni egy olyan tűzfalat, amely tökéletesen megfelel arra a célra, hogy egy otthoni gépet védjen. Ha mindössze annyit csinál, hogy a kívülről érkező NEW és INVALID csomagokat elhajítja, az már komoly védelmet jelent. Persze lehet tovább finomítani, de 99%-ban ez elég otthonra.
-
zui
tag
Hali.
Hol tudok potatot letolteni? lehet meg egyaltalan vhol?
koszi, csa -
snowflake
tag
Itt talán találsz magadnak valami használhatót:
Bővebben: link
esetleg:
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Ezt keresed? Google -> Bővebben: link
-
Sipi
addikt
Van egy tök egyszerű program, firehol, bash-szerű nyelve van, leírod, milyen a hálód, a kártyák, és merre mit akarsz engedni, ebből ő generálja a szabályokat.
Azt hiszem, a shorewall is ilyesmi, de azt nem használtam.
Pl. egy esktop gép, amin nem fut szerver, csak kapcsolódni akar, ennyi:
interface ppp0 Home
client all accept
server all deny
Sipi -
WN31RD
addikt
Mivel csináltad meg a mostani szabályokat? Célszerű lenne ugyanazzal a progival belenyúlni.
Egyébként én kézzel (szövegszerkesztő) állítgatok ilyesmit... próbáld meg, nem vészes. (Doksik: Bővebben: link) -
CsY
aktív tag
huhuuu..lehet nem ide kéne irnom.. kellene nekem egy kis help...valami iptables generátor, ami felépiti az iptables szabályokat..netes oldal, progi, bmi jöhet.....elfelejtettem a réginek a cimet, es most nött egyel a halokarijaim száma, igy uj szabályok kellenek... valaki help?
-
zsoi
senior tag
Linux szerverünk van (Suse EnterPrise 9), ez szolgáltatja az internetet a win2k munkaállomásoknak. (samba, tűzfal, squid proxy)
A probléma a következő:
- ha proxyval neteznek a win2k kliensek egy oldal betöltéséhez 5-7 mp kell, azután
az egész oldalt behozza egyszerre.
- proxy nélkül szinte azonnal bejönnek az oldalak
Milyen beállításra nézzek rá az squid.conf-ban? -
snowflake
tag
Lehet hogy nincs betöltve a hálókártya drivere, milyen típus?
lspci, ifconfig mit mond?
Addig is egy pár link hátha segít valamelyik:
Bővebben: link -
kovi
senior tag
Raktam be most egy hálókártyát de így sem megy. Hálókártyával segítenél beállítani? Tehát megmondanád hogy mit állítsak be?
-
kovi
senior tag
-
snowflake
tag
De ez a Capi-ADSL ez a DSL fül alatt van. Nem az ISDN fül alatt. Tudod a menüben, ahol van többekközött Modem, ISDN, DSL...
Sajnos a suset nem igazán ismerem, de lehet igazad van.
Ez a modem az?
Szerintük a linux támogatott, bár lehet hogy ezt az UTP felületre gondolták.
Szerintem mivel van rajt UTP is, ezért IMHO azon kösd össze inkább a gépeddel, egyszerűbb lesz az életed, max egy hálókari kell + a gépedbe. -
kovi
senior tag
Sziasztok. A köv problémám van. Suse9.2 linux van a gépemen.
Egyrész nem tudom beállítani az ADSL-t. Tehát van ilyen hogy CAPI -ADSL.
Ez tűnik a legjobb választásnak mert itt nem kéri azt a rohadt hálókártyát.
Ugyanis USB-n van összekötve. Nincs is hálókártya a gépben.
Szóval erre varjatok gombot... -
Zero One
csendes tag
Ez a nyavalyás 10.1-es mandrake pata-s vinyóra sem akar felmenni
proceeding, please wait....
azt jóccakát
Mi a franc a baja? -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #3469 üzenetére
biztos ma csak szokásosnál is fáradtabb vok, de ezt se értem.
notebook és rack?
Ha meg racket bootlná be, mér nem választod ki biosban hogy arról bootoljon elsőnek.
Egyébként anno láttam vkinél egy qrvajó szmájlit, egy google táblát lóbált
jó asszem értem, rack=külső usb-s vinyó.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #3432 üzenetére
Még mindig ezzel küzdök
Ugyebár az alapprobléma az, hogy elkezdett haldokolni a notebook-omban a HDD. Most már Windows be sem bootol rajta
Garancia sajna Bp-n van, én meg nem, és használni kéne addig is a gépet amíg fel nem viszem (gépet bontani nem lehet, mert garancia nyekk). Külső vinyó van rákötve (USB).
Korábban csináltam olyat, hogy külső rack-re linuxot felraktam, azt simán bebootolta a grub. Most külső rack-re Wint raktam, de úgy veszem észre nem lehet rávenni a notebook-ot hogy azt bebootolja...ezért próbálkoztam ugyebár korábban is a grubbal. Na de most már nem tudom mennyire használható a HDD, így az jutott eszembe, hogy az nem megoldható, hogy grub-ot kiírni CD-re, s onnan bebootolni azt, majd arról a rack-es Windowst?(tudom elég elvetemült ötletnek tűnik)
(Bocs mindenkitől hogy nem teljesen linuxos problémával írok a topicba, de XP-s topicban nem hiszem hogy sokat tudnának segíteni grub ügyben)
-
steveetm
őstag
most se sokkal jobb, de megpróbálom kitalálni. xp bootmanagerével egy linuxot bebootolni?
kell lilo vagy grub, de lehet az xp bootmanagere az első. lemásolod a sort ami a boot.iniben van, és a partició/disk számát módosítot majd arra ahol a grub/lilo lesz.
xp bootja nem tudja linux kernelt bebootolni, cska átpasszolni a bootot lilo/grubnak.
Üdv.: steveetm -
Out
addikt
Ez most miert jo neked, ez csak egy sima txt-s bootmenu. Hasznald a lilo-t vagy a GRUB-ot linux alatt, es lesz grafikus bootmenud, es ha a linuxot telepited az xp utan, akkor szerkesztened se kell semmit, mert automatikusan bennelesz a menuben az xp is
mod: amit kifelejtettem az , hogy mindket linket ugyanazt eredmenyezi es egyik se azt csinalja hogy a windozbol bootol, hanem ott szerkeszted meg a boot.ini-t, de semmi mas koze nincs az xp-hez
[Szerkesztve] -
na ez szerintem az amit én akarok ,hogy xp bootoljon linuxt.
hi ezt meglehet valósítani xp alatt ,hogy egy linuxt indítson? ez az vagy ha jólselytem vmi spéci cucc?
mkbla
senior tag
ha több linux van akkor is elég 1 swap, mivel csak ugyis 1 linux swappol egyszerre, ami éppen fut.
milyen programot akarsz futtatni? sztem akármelyik particiora felrakhatod a programot meg futtathatod...
Érdekes, ezt a választ nem is magamnak szántam hanem birno-nak....
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
nem tudja vki hol lehet vmi faxa e-mail cimet registzálni, pl ilyesmit :mkbla@linux.hu (vagy com vagy mind1)
vagy hasonlókat?
csy, email, válasz vmi? -
Több Linux felrakása esetén elég egy swap partició vagy mindegyiknek külön kell?
S programokat csak arról a particióról lehet indítani ahol a Linux van vagy egy függetlenről is engedi? -
tierbatyo
senior tag
válasz
tierbatyo #3453 üzenetére
A következ?képpen m?ködik a dolog:
3 bit jellemzi a különböz? hozzáféréseket:
olvasás (r): 4
írás (w): 2
futtatás (e):1
Egy adott file-ra az engedélyezés a megfelel? engedélyek biteinek összeadásával adható meg:
0:-
1:e
2:w
3:w,e
4:r
5:r,e
6:r,w
7:r,w,e
chmoddal lehet beállítani az egyes engedélyeket, pl 777 mindenkinek teljes engedélyezést jelent, ahol
az egyes számok jelentése:
1.file tulajdonos 2. a file groupjában lev? userek 3. a többi user engedélye
Az umask a chmod ''ellentéte'', engedélyeket von meg.pl:umask 022 jelentése
777
-022=
755
A maradék engedélyek:1. rwe 2. re 3.re
Remélem nem írtam el semmit. -
CsY
aktív tag
válasz
tierbatyo #3453 üzenetére
nem is azért irtam.. sorry ha félreérthetö voltam...
de nekem is lenne egy kérdésem...ki mit szól hozzá..
linux 2.6.10 kernel, debian erössen testing csomagokkal. Van a gépemben egy wifi s hálokari, lakhelyemen egy wifi s netszolgáltató. A madwifi drivert leforditottam, megfelelö opciokkal, megy is...kb 2percig, majd szakad... ha adok neki egy ifdown ath0 t és elinditom ugy, hogy manualisan hivom meg az opciokat, pl essid, rate stb akkor gond nélkül megy napokig. ha automatikusan /beirom az interfaces be/ akkor meg szakad. és szerintetetk melyik a helyes szintaxis, mert láttam már mindkettöt.
wireless_essid
wireless-essid
? -
vtechun
veterán
olvasgattam a mant, de nem is tudom ,hogy mi az az umask, egy kis gyorstalpalot adtok? 022, 077 ,mi mit jelent?
-
-
zfarkas
senior tag
válasz
vtechun #3448 üzenetére
Winyót sehogy. Esetleg partíciót
Szóval a mount-nak (gondolom NTFS-rõl van szó, mert FAT-nál megy a dolog) megadhatsz egy umask=... opciót, mi legyen a hozzáférés maszk.
Így próbálkozhatsz:
$ mount /dev/sda1 /mnt/win -o umask=022
Az alap umask asszem 077, tehát a root olvashat (írhat?), a többiek semmit sem. -
vtechun
veterán
hogy kell ugy bemountolni egy winyot, hogy userek is tudjak irni olvasni... ha nem meuszaly akkor ne legyen az fstabban és az mtabban...
-
nofene
aktív tag
Hi!
Debian alól tasksellel grafikus felületet töltöttem le viszont nem tudom a verziószámát és így azt sem, hogy melyik drivert töltsem le hozzá, valami parancsra volna szükségem, hogy megtudjam milyen XFree86 van a gépemen.
ATi 9550-es kareszom van de az ATi oldalán csak XFree86 4.3.0-ig van hozzá driver. Ha viszont XFree86 4.4.0-át rakott fel a gépre a debian akkor milyen drivert használjak???
Köszi! -
mkbla
senior tag
Jut eszembe;
4.5.2 -es vmware-t használ vki? ha igen akkor nektek is úgy műxik ha mindne linux indítás után lefuttatjátok a vmware-config-ot? nem lehet vmit csinálni h ne kelljen minden indításnál? -
duo
addikt
csak kérdezek mégegyet ma. Feltettem a skype-ot, fel is hívtuk nagy lelkesen távoli barátainkat, de nem volt hang.
annyit megtudtam, hogy ALSÁval nem működik, oss emulátorral vagy mivel meg de. talán alsa-oss. ez fenn is van az uhun, de hol állítom be hogy skypom azt használja? (volt még valami német weboldalon olyan hogy indítsam
artdsp -m ./skype parancsal, úgyis tettem, de mérsékelt sikerrel.nem írta ki hogy problems with sound device de akkor sem hallottunk semmit)
HELP! -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #3415 üzenetére
Üdv.: steveetm -
mkbla
senior tag
nem tudom h mi lehet a gond... nekem ezzel megoldódott, viszont volt egy szerver amir felraktam a 9.2 aztán 1 csomó hibát kiirkált kezdésnél (mittudomain miket asszem a winchesterrel kapcsolatban) aztán a 10.0-t is felraktam de ugyanaz volt a baj, a gép volt a sz*r. másik gépre felraktam a 9.2-t azóta is ossza a netet....
ben ir ki hibákat vagy furcsa dolgokat? aminek nem kéne ott lennie?
mekkora particiokat adtál neki? -
CsY
aktív tag
én személy szerint nemvagyok nagy mandrake-s... de van magyar supportja, kerdezd öket
-
kovi
senior tag
Sztem huzz le minden eszközt.
-
jimhun
senior tag
Hali !
Most telepítettem fel a Mandrake 9.2 verzióját és miután elindul a telepítés után egyszerűen megáll töltés közben a Modulfüggőségek megkeresése: résznél és nem hajlandó tovább menni.
Nem tudjátok mi lehet a gondja ?
Thx -
Cathfaern
nagyúr
Egy olyanban kéne segítség, hogy grub-ot vagy lilo-t szeretnék telepíteni, de úgy hogy nincs (s ne is legyen) linux a gépen. Hogy/mit/merre/meddig?
Linuxos boot CD-vel rendelkezem.
-
Out
addikt
Van persze Bővebben: link
-
Zero One
csendes tag
van valakinek a gépén linux sata-s vinyón?
-
Zero One
csendes tag
HI
Olyan van, hogy a 10.1-es mandrake nem tud felmenni a sata-s vinyóra?, mert
telepítésnél kiírja hogy várjak azt csókolom
Aktív témák
- E-roller topik
- Linux Mint
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Autós topik
- Jövő hónapban érkezik a Sacred 2: Remaster
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- 24 GB-os RTX6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest