Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
Elnézést kérek midenkitöl de lusta vagyok és nem olvasom végig az egész topicot.
Az érdekelne hogy, ha leturom az Xp-met. Felrakok egy linuxot (nemtom milyet)
akkor az ugyan olyan ''supportolt'' lesz mint a Win? (pl alaplapi stb driver ?
)
meg aztán milyen linuxot ajánlanátok? Amit az elmult fél évben hasnáltam az : MSN
, Firefox, AA (ebböl kapásbol van Linux kliens)
Ja és miylen a kezelő felület?
egyszer egyszer hugom is leülne ''nyomulni'' 
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Mint mondtam Suse-ben nem tudok segiteni, ha esetleg felraksz egy kulon vincsire Fedora-t akkor terjunk vissza erre

-
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
dd -t ctrl-c vel, ctrl-z csak háttérbe teszi a progit.
hdparm eredménye nagyon gyenge. hdparm -d1 /dev/akármi
egyik a cachből olvasás másik pedig a bufferelt olvasási sebesség vinyóról.
bonnie++ :
mkdir /mnt/big1/almafadir
bonnie++ /mnt/big1/almafadir -s 1024 -x 1 -u root:root
ha rootként.
s utáni paraméter legyen duplája a rendszermemónak.
az eredményt a bon_cvs2txtnek érdemes átadni és csinál belőle iesmit:
Version 1.03 ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
-Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
debian 1G 17960 82 61653 33 21371 13 14465 63 81815 30 269.2 1
hát ph-n picit csúnyább
na mind1, időközben rájöttem hogy én nem is ezt akartam mondni, de elfelejtettem a nevét a másiknak. no mind1
Üdv.: steveetm -
Cathfaern
nagyúr
Csak annyiban, hogy az egész a CD-ről fut, így lassabb lesz, mivel onnan kell betöltenie mindent. Ezen persze lehet segíteni pl. azzal, hogy bootoláskor betölteted az egészet a memóriába (egy liveCD-nként másképp van, valami help-et keress az elején). Illetve még probléma, hogy a beállítások minden újrainduláskor elvesznek, kivéve ha azokat pendrivera/floppyra/hdd-re lemented, s onnan boot-kor betöltöd. Hdd-re csak akkor tudod lementeni, ha van valami nem ntfs partíciód, ugyanis az ntfs-t csak olvasni tudja, írni nem. De olvasni 100%-an, így az mp3-akkal nem lesz gond.
-
A live-cd mivel rosszabb,mint 1 teljes verzió ? Netezésre,zenére,szöveget szerkeszteni,filmet nézni elég ? +kérdés:a Linux le fogja játszani nekem az ntfs winyómon lévő mp3-akat ? Most 1 SUSE-t töltök,mert pici,meg mert ezt találtam,de persze válthatok is.

-
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
ja. a bonnie++ az egy komplettebb tesztprog, filelétrehozás nagy kisfile stb dolgokat is tesztel.
hdparm eléggé szintetikus, nem mindig tükrözi a realitást.
dd-t ne felejtsd el leállítani egy 10 mp után kb, akörül áll be a sebesség rendesen.
Annál érdekes állítgani a bs-t, hogy mennyire is befolyásolja a másolás sebességét(nagyon).
steveetm
őstag
Na most nekem is kéne kis help.
Itt szenvedek egy winfast vc100 xp vel, bt878-as, de istennek nem akar menni. bttv-t betölti, aztán sanyi, /dev/video0 /dev/vbi0 nem jön létre. próbáltam kernelben lévővel, plusz 1 hétre visszamenőleg a cvssel, de egyikkel sem. Imént picit belenéztem a kódba, és heggesztettem az inicializáló részen. Így már létrehozza ugyan a deviceokat, még progik is elindulnak(v4l-info kiirja a dolgait stb), de kép nincs.
Picit fáradt vok, szal biztos csak benézek vmit hülyeséget, de jó lenne tudni mit, mer digitalizálni akarok
Cathfaern
nagyúr
megint jöttem hülyeséget kérdezni (
) Linux alatt hogy lehet HDD sebességét letesztelni (olvasás)? Valami MB/s értéket írjon ki nekem, s már örülök 
-
devast
addikt
Sata vinyókhoz libata drivert kéne használni (akkor /dev/sdx lenne a vinyo nem hdx) mert a másik már nem igazán támogatott... Hogy ezt te a telepítővel hogy tudnád megetetni, azt nemtom. Elvileg ha fel tudod dobni így is akkor forgathatsz 1 új kernelt átírhatod a grub konfigot és menni fog.
-
Richk
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, ha van aki ismeri a Coyote linuxból készített tűzfalat.
Csak egy szimpla port forwardot szeretnék csinálni, hogy a tűzfal mögött lévő gépet el tudjam érni a netről.
Előre is köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Üdv!
Segítségre volna szüklségem: Letöltöttem a Mandrakelinux 10.0 Official 3 cd-jét majd gondoltam itt egy esős 7vége hát essünk neki... Persze ahogy én azt gondoltam szóval a telepítést elindítom text módban (tft-m van és alapból nyivákol, hogy 85 Hz-en akarom meghajtani.) Szóval elindítom text módban. Elindítja a kernelt felismeri a dolgokat majd amikor a hdd felismeréséhez jutunk ezt írja:
hda: max request size: 1024 KiB
hda: lost interrupt
hda: 160836480 sectors (82348MB) w/7938 KiB Cache, CHS=16383/255/63
hda: <4> hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x24
Nah azután elindul a telepítő rész kiválasztom a nyelvet (angol) aztán jön az USB és egyéb cuccok felismerése majd a jobb felső sarokban hard drive detection. Itt aztán átváltok a kernel messages-re ahol a következő megy:
<4>hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x24
<4>hda: DMA interrupt recovery:
<4>hda: lost interrupt
Na és ez a 3 sor folyamatosan jön kb. 30(!) percet vártam és nem történt semmi csak ez a 3 sor jelenik meg folyton...
Segítsetek mit csináljak, hogy egyáltalán telepíteni tudjam a linuxot 
A hardver Hitachi 7k250 Sata 80GB a Via vt8237-re csatlakoztatva az 1-es csatornára. a Dvd-író először Primary master volt most űtraktam secondary masternek. Szóval plíz help me!!!
[Szerkesztve] -
ANTer
csendes tag
ha megnézed megköszönném.
-
ANTer
csendes tag
no mindegy.azért kösz.ha valaki tudja esetleg idepötyögtethetné
-
ANTer
csendes tag
hanyas verzió?
-
ANTer
csendes tag
hali mindenkinek nem tud valaki olyan linuxot aminek van grafikus felülete és műxik olyan gépen amit régesrégen gyártottak? (66 Mhz körül gondolkozzatok)
-
ReJim
őstag
hali!
tudna nekem segíteni vki?
tegnap raktam fel a suse linux 9.0, és lenne pár kérdésem:
- hogyan tudnám beállítania a DSL-emet? kell hozzá driver, mint pl win alá a windsl? vagy csak egyszerűen a YaST-ba az dsl beállításoknál?
- Egy tar.gz be csomagolt fájlt (programot) hogyan tudok használni, telepíteni, futtatni? (elöbb kicsomagol azt elindít? mert ez mintha nekem nem működött volna....)
- Egyik ismim kérdezte, hogy van e linuxra olyan progi, amivel win-es progit lehet futtatni...(pl tevező, rajz program) (én aszontam neki felejcse el.., jól mondtam???)
szal ha tudna nekem segíteni vki, akkor azt megköszönném! -
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Itt vagyok am, es szivesen segitek a Fedoraban, de szerintem nem lesz ra szukseg, mert egyertelmu lesz minden.... egyedul azt nem tudom hogy neted lesz-e

-
escie
őstag
ami specifikus uhu-probléma van, arra elegendő support, hidd el nekem, kérlek. tapasztalat.
a problémák nagy része olyan, ami nem uhu-függő...
még mindig tartom, hogy nem _igazán_ ismered az ''uhut és környékét''.(azt sem mondom, hogy én húde...)
gondolom nem azért van teljesen ellenkező véleményem, mert teljesen őrült vagyok.
sokan használják fejlődik, él a disztró. nem akarok személyeskedni, de szerintem van egy csöpp lenézés a szavaidban, a magyar termék iránt...
(és természetesen részemről peace, éljen az építő hangvételű vita!
) -
Out a Fedora-t preferálja,de nemtom mennyire 1xű az a disztrib egy kezdőnek.Bár ha Out segít,ahogy megígérte !
Olyat szeretnék,amit parancssorok nélkül is lehet viszonylag jól irányítani -igen,legyen képecskés,egérrel nyomkodható.
A beállításokhoz ne kelljen regényeket írni,csak klikkelni,az Internet 1 perc alatt belőhető -és elérhető- legyen kezdőknek is,és az installálása mondjuk 1 vidkarinak pár perc alatt befejeződhessen.Ilyen disztrib van ? 
-
devast
addikt
Ha van mellette valaki aki vágja a témát és van ideje akkor ugorjon neki simán... csak gyorsan felejtse el az egeret meg a kattintgatást
Nem flémelek csak megmondtam a véleményem róla, az ötlet jó hogy magyar linux etc, de kevesen vannak és magyarok is kevesen vagyunk, fizikailag lehetetlen a jo support...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
oké.
akkor ajánljunk a teljesen kezdő, linux-szal ismerkedni vágyó fórumtársunknak Gentoo-t.
nemtom miért kell gerjeszteni a disztó flémet?? egyszerűen szarnak(nem így írtad, de akkor is) hordtad le a kedvenc disztróm. kösz.
én nem szoktam más munkáját így illetni, bármilyen is legyen az.
és tartom azt a véleményem, hogy egy kezdőnek tökéletesen megfelel az uhu egy desktop felhasználásra. ráérez az ízére, aztán majd, ha belejött, megtalálja a saját útját. ha akar telepít Gentoo-t, vagy amit akar. -
Most ntfs van a gépemen,és majd szeretnék Pingvint.Telepítésnél ugye megcsinálja Ő a FAT32-t ? Egy 40-es winyót képes felismerni teljesen,vagy mindenképpen partíciókra kell bontani ?
-
devast
addikt
Ez tény hogy bármit meg lehet csinálni vele is... de UHU alá cuccokat forgatni háth.. sok gáz van vele de meg lehet csinálni de sok tudást és időt igényel és egy idő után átláthatatlan lesz a rendszer... azért van csomagmanager hogy ne kelljen forgatni, nem vagyok hüje egész rendszerem forrásból van, DE csomagmanager-en keresztül... aki ért a linuxhoz annak mindegy milyen disztrót használ, mind1ikkel el tudja érni amit akar, DE nem mind1 milyen nehézségek árán. És uhuval szerintem nehéz elérni amit akarsz Gentooval meg könnyű. Ps: volt tapasztalatom uhuval és azt írtam le, és ebben elég sok barátom is egyetért velem.
-
escie
őstag
még mindent meg tudtam csinálni az uhuval, amire eddig szükségem volt...
''esetleg 1-1 pasziánsz szintű játék''
racer(kipróbálni mindenkinek!!), ut2004, ha nvidám lenne Doom3, q3, cs@winex...
''előrecsomagolt szoftverekből minimális a választék''
le esik az aranygyűrű a kezedről , ha forrásból telepítesz valamit?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amúgy van rengeteg csomag, hivatalos, nemhivatalos egyaránt...
nemtom, nekem az az érzésem, hogy csak nem ismered eléggé az uhut, illetve prekoncepcióid vannak.
bármit meg tudsz csinálni, amit bármely más disztróval...
(remélem nem indítok el flémet, de ezeket muszáj voltam egy kicsit kiegészíteni
) -
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Hat akkor eloszor szerintem a netet kellene megcsinalnod, ehhez talan tobb segitseget kapsz itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Van a totalcommandernek egy ext2fs plugin, az olvas mindenféle linuxos partíciót, ext3-at és Reisert is, érdemes lenne kipróbáld.
-
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Nos akkor ha megtenned es beszurnad a /etc/fstab filet, azzal sokat segitenel magadon....
-
devast
addikt
Látom senki nem válaszolt neked az alábbi hozzászólásodra, én úgy gondoltam megteszem

1.Mandrake,Suse : nagyon kezdő disztribek kb winxp nehézésgű telepítéssel és grafikus konfigolási lehetőséggel(ami nem mindig müxxik és felét sem lehet sztem az opcióknak állítani grafikusan mint ami létezik, szal ha valamit nem találnál a kattintgatások közepette az nem biztos hogy azért van mert nincs), jó support van hozzá sok felhasználó és nagy előrecsomagolt disztribhez való szoftverválaszték, magyar nyelv szószó angolul tudnod kell legalább olvasás szinten ha bármilyen linux-al akarsz foglalkozni.
2.Uhu: Na ez az amiről tőlem soha senki semmi jót nem fog hallani, mert őszintén megmondom sztem 1 kalap pontosan az amire gondolsz... Magyar vagyok de akkoris... addig minden tökéletes amig arra akarod használni amit neked felajánlottak: netezgetni zenélni videózgatni esetleg 1-1 pasziánsz szintű játék vagy irodai munka. Amint bejön valami egzotikusabb dolog meg leszel lőve benne mert kevesen használják és cask magyarok support édeskevés, előrecsomagolt szoftverekből minimális a választék. NEM AJÁNLOM
3.Redhat már csak fizetős van inkább úgy mondanám hogy fedora core :
Kicsit szerintem advanced-ebb mint a mandrake/suse páros (telepítésben nem) bár nem jelentősen, egyéb tekintetben ugyanaz igaz rá mint az 1-es pontban.
4. Slackware,debian : Advanced disztribek te uralsz mindent, mindenről tudod mit miért hogyan, legalább alap linux ismeretek és angol nyelv megértése szükséges 1 normális telepítéshez. Doksik jók sok csomag, és sok segítőkész júzer és kismillió netes levlista ami televan egzotikusabbnál egzotikusabb problémák megoldásával.
5.Gentoo (amit imádok és használok ofkorz
) : Te vagy az isten és a géped a rabszolgád csak azt csinálja amit te akarsz
Egyéni rendszert építhetsz egyéni igényeidnek megfelelően , de egyéni problémáiddal nem vagy egyedül, hihetetlenül jó bugtracking rendszer, fórum satöbbi. Kimagasló doksi... szal minden tökéletes benne... csak 1 dolog nem... tudnod kell hogy namost mivan, mertha nem fordul valami akkor grr... képzeld el winxp install elhalna (mondjuk 12 ora telepítés után) és írna neked valamit kínaiul... szal ha gond van tudnod kell mit csinálj, hova fordulj segítségért és mivel próbálkozz... nem kezdőknek való, nagyonnem... de ha 1x felállt a rendszer úgy ahogy te akarod akkor tökéletes, 1szerű praktikus.
Úgy hirtelen ennyi jutott eszmbe, Gentoo is the best de sztem te valahol 1./3. pont körül keresgélj indulásként, azt később megérzed mijen a tudás hatalma, ha tudod mi miért történik, kutatás google-n doksi olvasgatás, dolgok megértése, és ha ezt elég kitartóan csinálod eljutsz majd oda hogy tudod micsinálj mikor valami gáz van és átláthatónak, kényelmesnek és KONTROLLÁLHATÓNAK látod majd az alkotásod
Sok sikert!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ja, oké.

majd a telepítőben minden egyértelmű lesz...
le kell majd formázni a vinyót, de kell még egy swap-partíció is.
de ezt tényleg majd a telepítőben seperc elintézheted.
(a fontos adataidról csinálj backupot, nehogy egy rossz kattintás, vagy parancs hazavágja őket. de ez persze minden oprendszertelepítésnél ajánlott, nem linux specifikus.
) -
AC97-tel hogy boldogulnak az új disztribek ? Mert most ijedtem meg.Linuxnál hogy megy a driver-telepítés ? Egyből tudja,mi kell nekem,talán benne is van,és rögtön lesz hang (
),vagy keresni kell azt az AC-t,és babrálni a felrakásával ? Ha az utóbbi,akkor azt hogyan ? Nagyon bonyolult ? -
escie
őstag
audigy-vel asszem nem szabad, hogy gond legyen...
canon? jáj.
van egy canon nyomtatónk, nem túl régi típus, de nemhogy linux alatt nem tudtam használni, még a híres nagy és szép winxp-re sem volt hozzá driver...
de ha felteszed, kijönnek az esetleges problémák majd, és rájössz hogy mi legyen a továbbiakban...
egy próbát, és egy kis fáradozást azért megér a dolog...
ha másra nem, kalandnak jó lesz...
az audioszerkesztéshez nem nagyon értek, de azerintem megoldott dolog. a múltkor a linuxvilágban volt egy többoldalas cikk a témában, egy komplett stúdiót mutattak be linux alapokon...
-
Dave™
nagyúr
akár ki is váltanám vele a wint, de sajnálom a jetaudiot, mert: Ismer minden formátumot (APE-et is pl), 32 bites lebegőpontos dekódert használ, gyönyörűen szól, jól néz ki, lehet vele grabbelni etc - linuxnál kompromisszuk lennének, egyben ennyit nem hiszem, hogy tudna valami linuxon; soundforge, acid: digitális audió szerk. alkalmazások, meg a driverektől félek (Audigy 2, Canon i455/A60, MEM kártyaolvasó stb.)
-
escie
őstag
hát a konzollal, jobb ha megbarátkozol...
de meg leszel nélküle is...
programozni nem kell tudni a linux-hoz, ha csak nem akarsz kernelt hackelni, vagy ilyesmi...
de készülj fel, hogy néha szükséged lesz billentyűzetről kiadnod parancsot...
de ne félj tőle, nem harap, meg segítünk is itt.
win mellé akarod telepíteni? -
escie
őstag
persze, cvs-ből le tudod tölteni.
kérni sem kell. csak vedd el és kész.
aztán állj neki fordítani, rájönni a nyűgjeire, megoldani, a nyűgjeit,stb, stb, stb...
ja, és soha nem lesz olyan gyors, mint a cég által lefordított winex...
amúgy nekem csak rossz tapasztalatom van a winex-szel, nem adnék érte pénzt... -
Dave™
nagyúr
Akkor sem lesz bajom a linuxszal, ha nem konyítok a programozáshoz? Mezei ''egeres win user vagyok''

szerk: csak mert látni itt ott, hogy command ablak, meg source, meg nemtom milyen fileokat szedj le hozzá, kicsit rémisztő
[Szerkesztve] -
Dave™
nagyúr
Röviden pár szóban leírnátok, hogy mi a különbség a disztribúciók között:
Mandrake, Redhat, SuSe, UHU, Gentoo, Debian - ezekről hallottam. Legyen ingyenes, és nem árt ha magyar. -
escie
őstag
nem írtad, hogy _nem_ játékra kell ,de mindegy.
az uhuval mindent le tudsz majd játszani; diviksz, empéhárom, meg ilyenek.
a gimp is benne van az alap telpítésben...
ha így állsz a dologhoz, hogy nem akarok ötször telepíteni, akkor tuti ötször fogsz...
nézz szét, akár ebben a topikban, akár a disztók lapján, és váaszd ki melyik kell.
de az uhu meg fog felelni neked, ha arra, kell amire írtad... -
escie
őstag
a többiek már sejtik szerintem, hogy mit fogok neked ajánlani...

szóval az uhuról lenne szó. nem céges használatra ingyenes...
Bővebben: link
amit írtál azok közül csak a játékokkal lehet gond, de helyzet egyre jobb.
van sok játék linux alá, pl: ut2004, q3, racer
, és még sok, amit nem ismerek...
de a legjobb, ha van lehetőséged kipróbálni egy pár disztrót. -
Dave™
nagyúr
up
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok. Egy láma hsz következik: szeretnék feltenni egy Linuxot a második winyóra winxp mellé, de még életemben nem használtam ilyen oprendszert. Melyik linux disztribúcióra igazak a következők, és honnal lehet letölteni:
-ingyenes (mert asszem' van fizetős diszt. is)
-egyszerű használni, grafikus felülete hasonlít a win xp-re
-a lehető legjobb driver támogatottsága van
-stabil (
)
-esetleg be vannak építve hasznos szoftok
-netalán magyar (angollal is megbírkózom)
-játékon kívül milyen hátrányai lesznek winnel szemben: zenehallgatás, weblapszerkesztés, netezés, zeneszerk (soundforge), grafika amire használom a gépet.
Hirtelenjében ennyi, köszi a válaszokat! -
Out
addikt
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
a mountos dologra tudok csak reagalni mert az talan ugy van mint Fedoraban, szal /etc/fstab-ot megnyitod mc-ben es beirod hogy /dev/hda1 /C ntfs auto 0 0, de persze ugy nezzen ki ez mint a tobbi sorod, es a hda2-t is ugyanigy tudod berakni... ha ez megvan akkor egy sima mount /C-vel bemountolod a hda1-et, stb, stb....

-
Mr Bond 007
őstag
Volna néhány kérdésem: Ha telepítéskor a Suse 9.1-ben nem lőttem be hogy mountolja a wines partícióimat(ntfs) olvasásra, akkor hogyan tehetem meg később??
A hda1 és hda2 partícióim a winesek. Beírtam hogy mount de a listán nem voltak rajta, csak a hda 3 meg a cd/dvd stb. Mit kell beírni hogy mountolja őket?
Ja és még mindíg nem jó a wireless netem..
Hiába ismeri fel a yast a kari chipsetjét (D-Link DWL-520+), beállítom amit kell(ene): SSID +dhcp(nem fix ip)+ titkosító kulcs mégis bootkor azt írja: ''No interface found'' De előtte visszaszámol és mikor eléri a nullát akkor jön ez az üzi.
Most akkor mit lehet/kell még állítani(és hol?)? Nekem ez lenne a lényeg. Nem vagyok annyira jó ebben a linuxban ha van vmi doksi ami ezt leírja(eddig csak pcmcia-ra találtam de ez pci-os) akkor adjatok már légyszi 1 linket vagy ha vki tudja a megoldást az írja már le mi a teendő. Így net nélkül használhatatlan az egész számomra és csak a helyemet foglalja.
De sztem csak van vmi megoldás a gondjaimra.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
A RedHat-rol mar hallottal? A Fedora a RedHat ingyenes utodja. Azert hasznalom a Fedora-t, mert mar 5 eve foglalkozok RedHattal kb, es ezt ismerem valamennyire
Az hogy mi gyorsabb azt a linuxnal is befolyasolja a szamgep konfiguracioja, na es az ablakkezelo. A Fedora Core 2 letoltheto innen, iso formatumban: Bővebben: link. Lemented xp-re, kiirod cd-re es bootsz az elso cd-rol igy indul a telepites
Ha nem akarod elrontani az XP-s vincsid, akkor inkabb egy kulon vincsin probalkozz vele... -
Fedora ? Azt eszik vagy isszák ? SUSE-ről,meg UHU-ról hallottam már,de erről nem.Miért használod,mivel jobb,több,szebb ? Talán gyorsabb ? Honnét lehet letölteni ? Ha pedig letöltöttem,gondolom *.img-ben,vagy *.bin-ben lesz.Akkor hogy rakom fel ? Talán XP-s winyóra mentem,onnét daemonnal megnyitom,és lehet telepíteni egy másik meghajtóra ? Vagy hogyan ?
-
Out
addikt
Hat en nemtudom, de mindeki a Suse meg UHU-t szokta ajanlani kezdoknek, de mivel en ezeket abszolut nem ismerem, en a Fedora-t ajanlom. Mar csak azert is , mert ha elakadsz en tudok segiteni, de a tobbiben nem

illetve ha van irc-d akkor az ircneten a #redhat.hu csatin is szivesen segit neked barki.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
, Firefox, AA (ebböl kapásbol van Linux kliens)
Tán UHU ?

Olyat szeretnék,amit parancssorok nélkül is lehet viszonylag jól irányítani -igen,legyen képecskés,egérrel nyomkodható.
én 120 gigás fat32-t használok, win haszáni tudja de 32Gb-nál nagyobbat formázni már nem... m$ suxx
) : Te vagy az isten és a géped a rabszolgád csak azt csinálja amit te akarsz