Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
steveetm
őstag
xfree-t felejtsd el, mindenképp xorg.
ha most választanom kéne, biztos, hogy enlightenment-et megnézném(e17 et). egyébként én alapvetően gnomeos vagyok, szal csakis gnomegnomegnome
esetleg xfce helyette, vagy kde.
Tulajdonképpen hülyeség erről mást kérdezni, felteszel 20at aztán vmeik bejön és használod. Vki fluxboxra esküszik, van aki blackbox, de ezekkel én nem bírok meglenni. Anno mikor kezdtem icewm nagyon bejött, de azt már kinőttem
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
norbee3al
tag
nekem is segítsen légyszi valaki, én csak belépni nem tudok. tünet feljebb. THx
-
CsY
aktív tag
jaja postfix lesz sql adatbazissal...thx

télleg...most rakok fel uj grafikus feluletet. ati radeon 7500 vidkari hoz ki milyen xservert mondana? xfce vagy xfree86? a legtobbet ajanlottat rakom fel
-
norbee3al
tag
Szóval ezt írja ki ha el akarom indíani startx-el a grafikus felületet:
New driver is ''ati''
(==) Using default built in configuration (53 lines)
(WW) Radeon: No matching device, action for instance (BUSID PCI 1:0:1) found
fatal server error:
cannot run in framebuffer mode. Please specify bisID-s for all framebuffer devices.
X10: fatal IO error on (connection reset by peer) on X server '':0.0''
Na erre mondjatok nekem valamit. Ja biztonsági módban elindul a grafikus felület. De mit kell eltávolítani és hogyan? -
escie
őstag
remélem nem vágja szét a fórum képét.
![[kép] [kép]](http://www.kreten.hu/images/blog2952_1.jpg)
micsoda reklámkampány!
szerk.: nem vágja szét, juhé!
[Szerkesztve] -
norbee3al
tag
válasz
dr_strange
üzenetére
oké, leírom és beírom ide
-
norbee3al
tag
válasz
Tersius
üzenetére
ha beírom a startx-et akkor kiír mindenfélét de a lényeg az hogy valami radeon-os ill prog no match. meg hogy fatal error meg miegymás. Szóval nagy lehet a gond. xp mellé grub-al választom ki melyiket akarom linuxot vagy win-t. de most hogy reinstalljam vissza suse-t? grubbal mi lesz? gondolom ez a megoldás.
-
Tersius
tag
A gentoot nem ismerem, en ilyen esetben egy SUSE 8.2 CD-vel szoktam beinditani a rendszert, mert az tud olyat, hogy elinditja a gepen levo rendszert.
Utana pedig siman vissza lehet tolni a boot managert.
Ha olyanod nincs, vagy a gentoo nem tud ilyesmit, akkor az ftp.fsn.hu-rol le lehet tolteni valami crash recovery kitet, azzal lehet ilyesmit csinalni, mintha azt olvastam volna a readmebol. -
KPepe
senior tag
üdv! Gentoo + XP van fenn a gépen, de az XP-t újra kellett telepítenem, és az lenne a kérdésem, hogy lehet visszahozni a grub-ot, vagy valami más boot managert? Jelenleg a gag-ot próbáltam, de az nem találja a linux boot szektorát, csak az XP-t indítja el.
Tudnátok segíteni? -
Tersius
tag
válasz
norbee3al
üzenetére
Hat nem vartal sokat a ket uzenet kozott

startx-el tudod valszeg elinditani a grafikust, es a /etc/inittab nevu fajl (legalabbis slackware alatt) szabalyozza, hogy melyik futasi szint induljon el alapbol - de valszeg yast-ban majd be tudod allitani valahogy mashogy is. -
norbee3al
tag
láma kérdés: suse 9.2 online update-olta magát, újraindításnál parancsor jön be és kéri a usert meg passt. hogy lehet visszaváltani grafikus felületbe?
Thx -
CsY
aktív tag
télleg... ki milyen emailszervert ajanl nekem...
mondom a követelményeket:
IMAP, webmail, rengeteg user, könnyü adminisztrálhatóság... -
Sipi
addikt
válasz
dabadab
üzenetére
Annyi változás van, hogy 2.4 alatt még SCSI-emulációban kellett hajtani az IDE-s DVD/CD-írót is.
2.6 alatt viszont szépen megy ATAPI módban, vagy éppen, hogy kevesebbet (egészen pontosan semmit) sem kell állítani, hogy menjen.
2.6.10-et használok, ír az mindent. Csak telepíteni kellett a cuccokat, meg egy k3b-t, hogy csillogjon is, és azóta megy.
Sipi -
4gressor
tag
Például én.

Nekem pont a 64 bites disztribbel vannak kínjaim.
Próbált már valaki MSI K8N Neo2 Platinumra Debian AMD64-et (Alioth) rakni.
Nekem sehogy sem akar összejönni a net. A lapon ugyebár két integrált hálókártya van (nforce, realtek). A Realtek-et felismeri de DHCP-vel nem tudja konfigurálni a hálózatot. Az nforce-t fel sem ismeri. Az az érdekes, hogy raktam már fel Ubuntu linuxot és az mindent gyönyörűen felismert, és be is tudta konfigurálni a netet (még az nforce kártyán keresztül is). Csak valahogy jobban örülnék egy alap Debian rendszernek e gépemen, meg az Ubuntu-nak van 1-2 gyermekbetegsége.
A net egyébkent fibernetes kábelnet. Van valakinek valami ötlete? -
Out
addikt
ugyanugy hasznalod a cvs-bol leforditott winex-et, mint az rpm-bol felrakottat, szal nincs kulonbseg a hasznalatban... abban van kulonbseg hogy a transgaming altal krealt binary-val tobb program fut illetve gyorsabb mint amit magadnak forditasz le...
A p2p-t mint irtam meg nem hasznaltam cvs-bol forditott winex-el, lehet nem is mukodne, vagy en nemtom.... de egyebkent eleg felesleges ez a p2p, ugyanis konnyebb inditani egy jatekot parancssorbol, mint belepni a p2p-be aztan ott kattintgatni
Az install az teljesen megegyezik a windozos installal, ugyanugy latod a kepernyot meg mindent...megiscsak egy windoz emulator
-
ngabor2
nagyúr
Nekem már ''kipróbálás céljából'' fenn van a FC3 64 bites változata. Kissé szokatlan a Sid után, nem is igazén sokat foglalkoztam vele, hogy belőjem (nem volt időm, meg egy csomó megszokott dolog hiányzik is belőle). Az egyik ok, amiért még vacillálok az az MPlayer, a másik a dvd-írás. Ugyebár az új disztribek 2.6-os kernelre épülnek. Az alatt meg többek állítása szerint nem sétagalopp a dvdírás belövése.
Az már csak mellékes, hogy pl. pine alapból nem volt a FC3-ban...
De mintha gyorsabb lenne a Sid után. Bár egy 3000+ A64-en a Sid is gyors egy 1600+ XP után
-
Out
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Meg jo hogy nem olvastal vissza, ugyanis errol meg nem volt szo, de en nem is tudok info-t szolgaltatni errol... Viszont lenne egy kerdesem.. azok kozul akik gyakran latogatjak ezt a topikot, hanyan vannak akik atakarnak terni vagy attertek mar a 64bit-es disztribekre? Mert nekem tok olyan erzesem van, hogy altalaban olyan emberek jonnnek ide 64bit-es disztrot keresve akik meg sose lattak linuxot vagy pont most akarnak ismerkedni vele es mivel van ''jo'' gepuk szeretnek azt kihasznalni illetve kiprobalni.... szerintetek?

[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
quota programot hogyan kell értelmezni? Copyzok egyet, valaki kielemezné, előre is köszi!
Disk quotas for user nyitrai1 (uid 4900):
Filesystem blocks quota limit grace files quota limit grace
193.6.5.54:/home
10072 20000 20500 812 1350 1400 -
ngabor2
nagyúr
Nem tudok visszaolvasni párezer hozzászólást, de azért megkérdezem: A MPlayert össze lehet hozni Athlon64-gyel, 64 biten? 32-n megy, azzal semmi gond, de át szeretnék állni valamelyik 64-bites disztribre a (félig szétberhelt) Sid-ről. Olyat olvastam, hogy a w32 kodekek miatt elég sok ''alapdolog'' nem megy vele. Valakinek tapasztalata?
Ha már gépet váltottam, akkor használjam is ki
[Szerkesztve] -
Out
addikt
a cvs-es verzio is cedega lesz...
''ha cedegaval nyomom a wint linux alól akkor az nekem mindent feltelepít + megcsinál?'' Ezt nem pontosan ertem, de ha arra gondolsz hogy ha feltelepitesz egy progit akkor felrak-e hozza mindent ugy mint windozban, akkor a valasz igen, tehat lesz ikon is a desktopon
a point to play tulajdonkeppen egy gyujtohely ami tartalmazza a feltelepitett jatekokat, de ez csak a transgaming binaryval egyutt mukodik, asszem.. legalabbis a cvs-sel meg nem probaltam
-
hi' most olvasgattam a winreról és a hozzáértőktől lenne kérdésem: a cvs -es winex az egy free cedega konkrétan vagy csak egy winex nem pedig cedega (
) és ha cedegaval nyomom a wint linux alól akkor az nekem mindent feltelepít + megcsinál? a point to play gyk. mi?
[Szerkesztve] -
norbee3al
tag
Üdv!
Kezdő vagyok linux-ban ezért kérem segítségeteket. Linux alatt szeretnék futtatni egy windows alkalmazást. Suse 9.2-esem van, elvileg csak a wine-al lehet vagy van valami más progi is mert nekem az nem jön be valamiért! Köszi a választ! -
mkbla
senior tag
válasz
tr00p3r
üzenetére
igazából helyes és pontos választ sajna nem tudok, hülyeséget meg nem akarok mondani.
de talán olvass errefelé:
Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link -
válasz
tr00p3r
üzenetére
''1. Mi a szerepe a grafikus felület kialakításában az X-szervernek?''
O kezeli a konkret video HW-t (szerk: ami lehet virtualis is, lsd pl VNC szerver) a kliensektol bejovo igenyek alapjan.
''2.Határozzuk meg,hogy a rendszergazda kivételével mennyi aktív felhasználónk van!''
grep ':/home/[^:]*:/bin/bash$' /etc/passwd | grep -v '^root:' | wc -l
A masodik grep elvileg felesleges, mivel a root home-ja a /root-ban van, nem pedig a /home alatt, vagyis ennek is elegnek kell lennie:
grep ':/home/[^:]*:/bin/bash$' /etc/passwd | wc -l
szerk: amugy meg az igazi linuxos ilyenkor meg alszanak
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nem lenne semmi ertelme, az ATI oldalan ahol a drivert letoltheted van egy readme file, olvasgasd, benne van minden az ATI + linuxrol.....
tr00p3r: nekem sajnos nincs rola papirom hogy ertek a linuxhoz igy sajnos nem segithetek, meg egyebkent se tudok ilyeneket, en csak hasznalom a linuxot, de nem ismerem
[Szerkesztve] -
sziasztok!
tudom ,hogy már lerágott csont de nekem még mindíg ködös. na szóval ha nyitnék egy topicot ATi + Linux néven akkor sokan örülnétek neki? és megkérnék egy kollégát ,hogy írja le rendesen ,hogy mit hogyan kell telepíteni + itt megoszthatnánk egymással észrevételeinket mert sajnos az ATi kártyák + linux még nincsenek annyira jóban mint a nVidia. -
Lamair
aktív tag
LÁma kérdés hozzátok nagy linuxguruk
szánjatok meg!
a gépen van uhu meg xp, régi vga 440mx-volt ezt cseréltem egy geforce 4-re a win xp persze megy de a linux nem, hogy tudom életre kelteni a linuxot?
help mee -
tr00p3r
addikt
sztok, Linux-szakemberek,
egy ismerősömnek szüksége lenne a következő 2 vizsga kérdés helyes válaszára:
1. Mi a szerepe a grafikus felület kialakításában az X-szervernek?
2.Határozzuk meg,hogy a rendszergazda kivételével mennyi aktív felhasználónk van! Aktív felhasználó az, akinek a parancsértelmezője a /bin/bash és a saját könyvtára a /home könyvtárban található. (parancssor kéne)
Előre is köszi a gyors választ!
tr00p3r -
phobye
csendes tag
A következő történt, mikor felraktam ALSA-t és beállítgattam: aplay-jel tökéletesen ment a hang, de mikor indítottam egy KDE-t, semmit nem hallottam. Se XMMS, se MPlayer,... Mind azt mondja, hogy nem talál hangeszközt a gépben, ahogy a KDE Control Center-jében is van.

-
CsY
aktív tag
válasz
dr_strange
üzenetére
lspci is megmondja
-
phobye
csendes tag
Hali!
Egy kis segítég kéne nekem. Egy P4S5A típusú ECS alaplapom van, amin van egy AC97-es hangkártya. Azt szeretném feléleszteni, de hiába variálom a kernelt (2.4.28), azt mondja a KDE, hogy ismeretlen a hangkártya típusa. Alapból az ''Intel ICH (i8xx), SIS 7012, NVidia nForce Audio or AMD 768/811x'' -et fordítottam a kernelbe, gondolván, hogy az a nekem megfelelő. Ennek ellenére nem működik.
Még vmi: hogy kell feléleszteni KDE alatt az egerem scroll-ját?
Köszi
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
nálunk a suliban van pár hp-s gép, gyárilag windóz ikszpé van rajtuk, de nem is nagyon használják, mert inkáb csak a linux fut, gond nélkül...
nekem ibm gépem van és semmi gondom a linux-al (mondjuk a vindóz is elég stabilnak mondható... mondjuk nem sokat használom
) -
WN31RD
addikt
Legjobb tudomásom szerint nem lehet. A drivereket le lehet szedni netről, de a teljes recovery cuccot nem. Már csak azért is furcsa lenne, ha le lehetne tölteni, mert benne van a teljes Windows telepítő, egyedi termékkulccsal, mindennel.
Egyébként pont 5 CD lett a teljes mentés, szóval kicsit sok ahhoz, hogy mindenki netről szedje le.
Az IBM-től meg lehet rendelni a recovery CD-ket, de az pénzbe kerül, legalábbis Magyarországon. -
CsY
aktív tag
Nekem meloban HP, privatban IBM laptopom van... szerencsére mind2 olyan tipus nc6000 és t40 amihez nem kell semmi cifra driver... Minden megy kernelszinten max, a madwifi vel szivtam picit... de ennyi. Amugy az a cég, ami tényleg figyeli a vásárlók visszajelzéseit, az a HP és IBM. sokat adnak a vevök panaszaira, észrevételeire. Enélkül nemlehetnének a világ legjobb szg gyártói... amugy pici poén... Az ibm X-series es szerverekhez adnak jo pár cédét...ezek közül a lényegesen fontos a Raid cdje...ami linuxos... nagyon de nagyon mosolyogtam, mikor bebootoltam rola...és a jól ismert kis pingvinecske mosolygott rám... Aki laptopot akar venni, annak is ajánlom az IBM termékeket... Sajnos picivel drágábbak az átlagosnál... De az átlagosnál nagyobb odafigyelést kapsz... És sztem ez nem mindegy...
Aktív témák
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)