Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Aktív témák
-
Out
addikt
Huhh, most kezdtem hozza az XP telepitesehez
Nem volt egyszeru rajonnom, hogyan kell bootolni meg image-t csinalni, mert nem am ugy ahogy azon a weboldalon irva van
mod: pont azzal szenvedtem hogy milyen slax image-rol ir a srac, mire rajottem hogy ha megadom a CDROM-nal, hogy /dev/cdrom, akkor bootol cd-rol
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Erdekesen hangzik ez a qemu, kifogom probalni azt hiszem
Bővebben: link -
Sianis
addikt
Tudom, hogy LÁMA kérdés, de ha feltelepítettem egy csomagot, pl *.uhu vagy *.deb fájlból, utánna már a fájlra nincs szükség igaz?
-
Zoltán
őstag
Nem tudom hogyan kell rábírni, hogy egy file-t átvigyen a telóra, vagy telóról. Mi a parancs? a man irdadump-ot néztem, de semmit sem ír erről...
Illetve ha odateszem a mobilt akkor látszólag oké, de ha küldök vele egy file-t, akkor egyből sikertelen kapcsolódást ír ki a teló. -
Zoltán
őstag
Nézzétek meg légyszi az ''Bővebben: link'' ''Infra linux alatt, már a célegyenesben!'' topicot!
Köszi! -
drpele
senior tag
Nálam a hangkari digitális és analóg kimenete is rá van kötve az erősítőre, mert a tv-tunert hangja vmiért nem megy digitális kimeneten.
Így tehát van összehasonlítási alapom, hogy milyen a hang ugyanazon kari digitális és analóg kimenetén: Ég és föld!
Nem vagyok egy vájtfülű egyén, de igen zavaró a külömbség ha átváltok optikairól analógra. Egész más a dinamikája, a magas nem olyan magas, a mély nem az az igazi dübőrgős mély és analógon van egy minimális zaj is. -
snowflake
tag
nincs más mód rá??? bizti??
De van, amennyiben oda tudsz ülni a géphez.
Ekkor ujra indítod a gépet és a köv. dolgot teszed:
Ha lilo van a gepen, akkor kozold vele hogy 'linux single init=/bin/sh'.
Utana kapsz egy root promptot.
# mount / -o remount,rw
ha nincs /usr, akkor mountold fel.
Ird at a passwd-vel a root jelszavat egy tetszőlegesre. -
Sipi
addikt
Oké, köszönöm, jó lenne tudni, hogy tényleg ne is keressem...
Nekem gl, gl2, meg még pár egzotikus megy, csak a kép nyomorék, értékelhető eredményt csak xv és x11 ad. x11 döglassú, így nem sok marad...
ALSA-ból a legújabb van, ami konzolban csúcsszuper, de szerintem itt sem vele lesz a gond, ez a hiba valami másnak lehet a mellékterméke.
Mindegy, valamivel előrébb vagyok. Legalább látom, milyen sávok vannak a DVD-n.
Bár egy gondom még van: ogle alatt, ha menet közben hangsávot váltok, a film megy tovább, mint ha mi sem történt volna, csak átvált a hang magyarról angolba. Látványos (illetve hallványos) ''effekt''.
Emmeg szépen újraindítja a teljes lejátszást... Ezt ki lehet valahogy küszöbölni?
Sipi -
Out
addikt
válasz
DopeBob #3284 üzenetére
Probald ki ezt: Bővebben: link
Ha ez felmegy akkor tuti a 2.6-os kernel a ludas -
steveetm
őstag
root jelszó megváltoztatás root jelszó nélkül:
lilo v. grub, boot paraméternek init=/bin/bash (lilonál, ha Linux a címke akkor rámész, és Linux init=/bin/bash -t írod | grubnál, megnyomod az e betüt, mögéírod uezt, enter, és b betü)
Ha betöltött beírod hogy passwd és kérni fogja az új root jelszót, és kb ennyi, nem kell livecdkkel meg hasonlókkal kavarni...
Üdv.: steveetm -
Out
addikt
válasz
DopeBob #3280 üzenetére
Igen azt ertettem hogy 64bit-es linuxot akartal kiprobalni, de arra lennek kivancsi hogy 2.6-os kernel van-e abba a linuxba. Mivel azt irtad hogy a 2.4-es UHU feltelepitodott, ugy gondoltam talan a kernel a ludas.
drpele: nekem is ugyanilyen hangkarim van, de meg nem probaltam a digitalis kimenetet. Az mennyivel jobb mint az analog?
[Szerkesztve] -
drpele
senior tag
Nekem egy hangkártyával kapcsolatos kérdésem lenne:
CMI 8738 chipes InnoAudio hangkártyám van aminek az analog kimenete tökéletesen műxik linux alatt, de...
Sajnos linux alatt (Suse 9.2Prof) nem tudom átállítani digitális (optikai) kimenetre.
Meg tudná valaki mondani, hogy ezt hol tehetem meg?
Esetleg mit kell hozzá feltennem?
Előre is 10x! -
a qemu programot ki ismeri és pontosan mi? egy free virtualmachine progi ugye? hogy működik? jó?...
-
DopeBob
addikt
1.1es UHU linux 2.4.valahányas kernellel simán feltelepult
nem érteni
-
Out
addikt
A felulet nalam is olyan hogy csak szinte a file menu mukodik, de en mindig a jobb egergombbal nyomok a skinre es ott valasztom ki a play file-t.
DVD menu: Ha hazaertem megnezem hogy mi a helyzet nalam konkretan, mert lehet hogy rosszul emlekszem es tenyleg csak ugy jon elo a menu,ha a chapter 1-et valasztom ki. Ugyanis miota PS2-t vettem, azon nezem a DVD-ket is
A masik gond ugy emlekszem nalam sose fordult elo, szal nyugodtan tudtam valtogatni a savok, chapterek kozott. Nekem is Xv/X11-re van allitva a video output, bar nekem megy szinte minddel.
Hanyas ALSA-t hasznalsz? Regebben nekem is dobalta a buffereket, de miota az ujat hasznalom nincs ilyen gondom(1.0.8rc2).
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
No, megvolt a nagy gmplayer teszt...
A felület még mindig érdekes: ha MAGYAR nyelven fordítom, a középső gomb megnyomására egy ANGOL nyelvű, szépen skinnelt menü jön elő, amiben CSAK file-t lehet lejátszani. Jobb gombbal egy NEM skinnelt, szimpla GTK-s menü, MAGYAR nyelven, itt van minden.
DE! Nincs DVD-menü... Igaz, lehet váltani a hangsávok, fejezetek, feliratok, stb. között, de a lemez megnyitása után automatikusan elindul az 1. sáv első jelenete, vagyis többnyire maga a film. A DVD-re a gyárban írt, csilivili, színes-szagos, pörgő-forgó menü nem jeleníthető meg sehogy sem... Ámbár, mivel könnyű nyelvet váltani, ez nem olyan nagy gond.
Gond viszont van más - Neked is így működik? Ugyanis ha elkezdem váltogatni a sávokat, egy idő után (ált. egyszer át tudok váltani pl. az egyik előzetesre, másodjára már nem) kifagy a gmplayer. Xv-s kimenetet használok (ez az egyetlen, ami megy...), konzolosban is Xv-n nyomom, ott hipergyors, gmplayer alatt szaggat, ráadásul az ALSAhangkimenetre is azt írja, hogy buffert dobál, meg túl lassú a gép... Konzolban ugyanígy ALSA a kimenet, semmi gond.
Ha a sávok, sávon belül jelenetek között ugrálok, tuti, hogy pár ugrás után kifagy az egész, vagy eltűnik a hang (bufferhibával)...
Csak nekem ilyen béna?!?
Sipi -
escie
őstag
válasz
zLegolas #3272 üzenetére
heh, 32 bitre is eltartott egy ideig, míg reagáltak.
amúgy szvsz elég sok emberkének van már a64-e. nézd csak meg a topikokat, mostanában hányan keresnek 64 bites disztrót.
------------
nekem is a John the Ripper rémlett, csak nem találtam semmi jót róla, ezért nem voltam biztos a dolgomban. de akkor jól emlékeztem... -
zLegolas
őstag
Billyék csak próbálkoznak, állítólag amit összeütöttek az az XP valamilyen verziója, de a nevén kívül nem sok minden 64-es benne...
Egyébként meg mi a manónak? Az ilyen proc még ritka mint a fehér holló. Tudtommal egy okés rendszer van a piacon, ami kielégíti: SuSE 64-bit. -
escie
őstag
nem ilyen egyszerű, mert valami ''shadow''dolog is belekavar.
nem igazán értek ehhez a témához, majd talán valami profi...
sry.
meg lehet, hogy olyan hosszú idő kiboncolni a jelszót, hogy érdemesebb újrarakni az egészet, aztán szerezni egy hozzáértőt, aki újra belövi a netosztást/stb-t.
szóval nemtom, nem zártam még ki magam egyszer sem. -
DopeBob
addikt
#3176 valaki?
-
ReJim
őstag
jó lenne de mint írtam már nem ''tagja'' a közösségnek az az ember aki ismerte a rendszert... csak ő tudott a netről, meg egyéb hálózatos kütyükről... igaz nem értett hozzá hanem minden szolgáltatásos pappír benne volt egy mappában..
ő meg nincs már itt...
szóval lehet megoldható lenne, hogy szolgáltatótól elkérem, de inkább akkor nem lesz webszerver...
nincs más mód rá??? bizti??
más:
proxy mögött be lehet üzemelni egy webszervert??? -
ReJim
őstag
helósztok!
lenne egy kérdésem....
van egy suse 8.2 server egy mezzei gépen ami osztja a netet....
ennek kellene nekem kiderítenem a ROOT jelszavát...
nem elfelejtve lett csak senki nem tudja ki állította be... valami gyerek volt, de nem tudni már ki... és sajna aki ''értett'' ehhez, vagyis pontosíttok: tudta mi hogyan merre, és foglalkozott a gépekk ügyeivel, sajna nem ''tagja'' a közösségnek..
szóval jelszó hiányában nem tudunk rajta állítanai...
aszem egy proxy szerver.... mert ha minden igaz, akkor csak proxy beállításo automatikus észlelését kell beállítani... és megy a net...
ez régen a kollégiumi szinteknek osztotta a netet, de már nem, csak 2 gépnek....
volt rajt valami megosztott meghajtó, vagy tárhely... a tanároknak, meg ilyenek...
ezt meg szeretnénk szüntetni, meg jó lenne, ha egy apache-ot is rá lehetne húzni....
van megoldás erre a problémára???
kerülhető ez a ROOT jelszó?
esetleg egy liveCD segítségével megkellene nézni valami fájlt amibe a kódok vanak???
előre is thx... -
zLegolas
őstag
Hát még ha megmondom, hogy valami női magazinban olvastam (Story vagy mittomén...) Csak hát az a fekete hosszú haj...
Bocs az off-ért! -
-
Sianis
addikt
Hát tönkrement a KDE, úgy, hogy nem is használtam, szóval valószínű, hogy ez lesz a baja a dolognak. Most lehet valamit csinálni vele, vagy minden KDE-hez tartozó dolog le, és újra fel?
-
Sipi
addikt
Annyi vele a baj, hogy ha sztereón kívül többet is akarok, rengeteget kell vele macerálni, kissé lassú, le-lefagy, a beállítása pedig nem egyértelmű. Az mplayer-ben több beállítás van, és sokkal könnyebb megérteni őket.
Mindegy, a lényeg: nekem nem megy surroundban, sőt, van, hogy egyáltalán nem megy.
Sipi -
-
zLegolas
őstag
Na, kellett nekem módosítani... olvasátok'mán el lécci a (#3241) szürke bötűs részét!
-
Sipi
addikt
Elvileg semmit sem kell megadni fordításhoz, ugyanis mindent automatikusan detektál.
A language kellhet, de ha a LANG változót beállítod a rendszerben, azt is detektálja, és felteszi azt, plusz az angolt.
Parancssohoz kellhet az svgalib, directfb. Nekem svga, directfb, framebuf, vesa kimeneteim vannak, de ebből csak a directfb az igazi.
Jó lehet még a cvidix videokimenet (vo=cvidix) is, ha támogatja a hardvered. Ez konzolos, de kihasználja a graikus kártya gyorsításait.
Viszont X alatt sokkal gyorsabb a lejátszás.
Konzolból azért jobb, mert sokkal több kapcsolót támogat. A /etc/mplaer.conf file-ba lehet tenni a jól bevált kapcsolókat, a man mplayer-rel meg kell nézni, mik vannak, és mazsolázni.
(Túl sok ahhoz, hogy leírjam, ráaásul mindenkinek más lesz az optimális.)
Sipi -
mkbla
senior tag
nekem semmi bajom a xine-vel, tűrhetően műxik, azért hasznéltam mert az mplayerrrel rentgeteg szívtam, nekem nincs 5.1-em, meg nem is látom szükségét. Elég a ha kijön belőle a sztereó, az erősítőre szépen az meg küldi a 2*180 wattot
, a szomszéd meg jön át pofázni de lex*rom
, pedig kertes házban lakom.
a xinevel meg csak annyi a bajom h a feliratak méretét magától változtatja, aztán van amikor összemennek a betűk... -
zLegolas
őstag
Semmilyen kapcsolókkal, jó úgy, ahogy van!
Lejácccás meg úgy, hogy konzolba beírod: mplayer pandoramuvesznofilmgye.avi
Az ezen felüliek csak ricni, lásd: mplayer doksi, man mplayer.
(Apropó, valamelyik valóságshow (asszem a szigetes) egyik fekete szépsége is huncutkodott sok XXX -es filmeket, linkje valakinek esetleg?)
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
királyság a mediaplayer 6 skin, én is azt használom
én is --enable-gui val szoktam fordítani meg a --language=hu -val
de nekem vhogy parancssorból sose sikerült filmet néznem, csak mp3-at hallgatni
ja, meg amikor kirakom a filmet fullscreenre akkor nem jön be az mplayer ha mondjuk tekerni akarok vagy hangot levenni...
Sipi!!!
érdekelne, hogy lehet parancssorból filmet nézni. és úgy lehet ha nem indítom el a grafikus felületet?? milyen kapcsolókkal forditsam le?
kösz!! -
Out
addikt
persze hogy nem segitett, mivel a Kpackagenak, meg a filerendszernek nem sok koze van egymashoz
Viszont ha leirnad hogy milyen hibauzenetet kapsz mikor KPackage-lni akarsz, akkor talan tudunk segiteni is.
mod: ez a link talan meg belefer, Bővebben: link
Sipi: a Kek Osztriga-ba megtalalsz a szokott idopontban
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
No, köszönöm szépen az információt!
Otthon kipróbálom - eddig ez volt az egyetlen gondom, amit nem sikerült megoldani.
Az ogle, okle, xine-xxx meg annyira tré, hogy az nem kifejezés... Hangot szinte lehetetlen kicsiholni belőlük.
MPlayerrel meg sikerült belőnöm, hogy ha sztereó a hang, akkor 4 hangszóróból jön duplzáva, ha matrix surround, 4 hangszóróból surround, ha meg AC3 5.1 DDt STD anyámkínja, akkor 4 hangszóróból surround.
Szíp is, jó is, a vasvella sem lóg ki belűle.
Hammeg mán a DVD-met is viszi...
Kapsz egy virtuális örömcsókot!
Sipi -
Out
addikt
en miota mplayert hasznalok, szinte csak gmplayerrel inditom, az hogy hogyan nez ki a film lejatszasaban nem sok szerepet jatszik
Egyebkent Windoz media player a GUI-m
igen, linuxos mplayerrol van szoes semmi kulonleges kapcsolot nem hasznaltam forditasnal csak azt hogy --enable-gui, azt nem tudom milyen dvd modult hasznal....
-
Sipi
addikt
Uff, én csak parancssorost... Lehet, hogy meg kellene szoknom a GUI-ját?
Régen annyira tré volt szegény, hogy teljesen leszoktam róla.
Akkor GUI-banvan olyan, hogy open DVD disc, és bejön a DVD-menü, ahol lehet nyelvet, feliratot váltani?
Ja, Linuxos mplayerről van szó?
Milyen kapcsolókkal fordítottad? (A beépített mpdvdkitet használja, vagy külső libdvdcss-t?)
Sipi
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nah, szoval az elso kerdesre nem tudok valaszolni, viszont a filerendszer ellenorzest az e2fsck parancscsal tudod megcsinalni, Bővebben: link
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
Szóval én nem gyári dvd-ről beszélek amin menu meg minden sz*r van.
Meg beteszem a dvd olvasóba, lejátsza és kész. ami nekem van, az a gépre van felmásolva, menuk kihagyva, nem is a hang lenne a lényeg mert csak angol. de csak a felirat betöltése lenne a lényeg. ez xine-vel sikerült; betöltöttem a vob file-t és a feliratot be tudtam tolteni hozzá, a menukben kitalloztam vhol és ment... az mplayerrel ezt nem tudtam... hol lehet? milyen menuben????? -
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3219 üzenetére
ha a film mellett ott van a felirat akkor be is tölti, de ez dvd film nem avi nincs hozzá felirat külön. a xine-vel ki tudtam keresgetni a menukből h hol lehet hangsávot meg feliratot váltani de az mplayerben a kanyarba' sincs ilyesmi.... (vagy csak én vagyok olyan béna h nem találtam meg....azért szóljon vki ha tudja!! )
megnézem amit irtál.... -
mkbla
senior tag
vicces, de mind1 1ébként én is 1.6pre-t használok.... betölti a feliratot meg minden, megy is rendesen....
és erre tudsz vmit mondani? (mondjuk már kérdeztem..):
DVD, hogy tudok mplayerrel hangsávokat, feliratokat váltani? van pár dvd a gépen aminknél nem tudtam feliratot behozni, a vob fájlokat beolvassa, de hogy tudom a feliratokra váltani, vagy másik hangra? (eddig a xine-vel sikerült)
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Valamiért összeomlott a KPackage! Hogyan tudom ismét életre kelteni?
Valaki mondott fájlrendszer ellenőrzést, de nem tudom, hogy hogyan kell és mire kell figyelni. Ez az egyik lehetőség, a másik meg az újratelepítés, de nem tudom, hogy melyik csomag végzi... -
Johnny19
tag
Valakinek nincs ötlete miért nem töltödik be a modem driver?
hibaüzenet:
root:~/intel-537EP_secure-2.60.80.1# insmod Intel537.o
Intel537.o: Intel537.o: unresolved symbol put_tty_driver
Intel537.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. The module may be trying to access
GPLONLY symbols but the problem is more likely to be a coding or
user error. Contact the module supplier for assistance, only they
can help you. -
zLegolas
őstag
Röviden: a fene tudja...
Állítólag az újabb MPlayer-ek csinálnak időnként érdekességeket, nekem valami régebbi van fent, amíg megy minden, nem is b*zerálom...
A hang+felirat betöltésével kapcsolatban:
- parancssorból: a doksi megmondja, fejből én nem, bocs.. (www.mplayerhq.hu)
- grafikusan: ki lehet tallózni asszem, valami menüből...
Mellesleg ha a filmmel egy könyvtárban vannak azzal azonos néven, akkor asszem automatikusan belövi, ha jól emléxem... -
Out
addikt
Ez a feliratbetoltodesnel hiba-t ir ki, ez nalam is elojon, de csak az 1.6pre verzio ota, es azert veheti hibanak, mert rosszul lett kodolva az ablakuzenet fejlece szerintem
Szoval az nem hiba lenne, hanem csak egy info ablak, arrol hogy sikeresen betoltotte a feliratot..
-
mkbla
senior tag
válasz
zLegolas #3147 üzenetére
kösz.
megoldódott, a 6. pontot hagytam ki. bemásoltam a fontokat az userem./mplayer/font könyvtárába, akkor nem írja ki a dolgokat az elején h NEW FACE failed meg nem hiányolja a subfont.ttf-et DE ha átnevezem a font.desc-et akkor megint az előző hibát irja ki. most műxik. DE amikor megnyitok egy feliratos filmet akkor kirja hogy '' Hiba! - (adott filmhez) adott feliratot (.txt, sub, vagy éppen crt) betöltöttem''
ok, de miért veszi hibának h a feliratot be kell tölteni? 1ébként műxik minden.
még vmi
DVD, hogy tudok mplayerrel hangsávokat, feliratokat váltani? van pár dvd a gépen aminknél nem tudtam feliratot behozni, a vob fájlokat beolvassa, de hogy tudom a feliratokra váltani, vagy másik hangra? (eddig a xine-vel sikerült) -
zLegolas
őstag
válasz
operator10 #3207 üzenetére
Eccerű, csak kezdetben homály a téma... www.linuxforum.hu =>n+1 alkalommal kitárgyalva, használd a keresőt!
-
zLegolas
őstag
na akkor figyu: a linux live cd-k helyeznek -e el valamilyen adatot a winyón ha bebootolok róla
A legtöbb nem, SuSE Live és UHU Live asszem igen...
ha igen hol na nem akkor mér
Ha igen, akkor a C:/suse.temp, vagy mittomén néven
ha nem, akkor meg azért nem, mert elég neki kb. 64...128...256MB memória, arról+a CD-ről fut. Ez a jellemzőbb!
A Slax-nak nem kell winyó, se partíció, se semmi. Az adatokat meg oda teszi, ahová te akarod, magyarul a lementett adatoknak kijelölöd a neked szimpi helyet a winyón, oszt oda mén...
ext2 ,3 as partició (mi a különbség a 2 és a 3 közt? )
Semmi lényeges a számodra, mindkettő naplózó fájlrendszer (mint az NTFS), csak máshogy műxik. Az internet megmonnya, ha komolyan érdekel.
Remélem segéltem! -
Out
addikt
válasz
Miert nem hasznalod az apt-get-et?
-
mkbla
senior tag
válasz
Tersius #3196 üzenetére
''MKBLA: Azert csuszik, mert mas a frissitesi frekvencia. Ha ugyanarra allitod mindkettot, akkor ez a jelenseg meg fog szunni. Nincs koze semmi mashoz.''
próbáltam a winfost 72 hertz-re levenni, de akkor is elcsúszott....
akkor szted ha veszek másik monitort ami normális frissítést/felbontát bír mindenhol akkor ez megoldódik?
azért kösz.... -
mkbla
senior tag
válasz
rpmfind.net, asszem, itt van egy csomó rpm egy csomó linuxhoz.
mit is akarsz forrásból telepíteni?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
operator10 #3181 üzenetére
Nos, az /mnt könyvtár és benne a particiok mindig ott vannak , még grafikus felület alatt is, el tudod érni ugy h indítasz egy konzolt, és ott mc-vel megkeresed, vagy indítasz egy konquerort (fájlkezelőt) (vagy akár a seját könyvtárra kattintva is az indul el, nyomsz egy F9-et lejön a baloldalt az a kereő vmi ott ráböksz a a root-ra (asszem piros mappa, és onan a gyökérkönyvtárból tallózhatsz mint a winfos intézőben, ugyanugy.
az rpm-bin az asszem futtatható, tehát mc-ból elindítod és elvileg fel kellen telpülnie (persze ha van rá futtatási jog is) vagy ha nem fut le akkor ki szokta irni h mi a gond, (Kiir vmi hibát?) és h kell-e még vmit telepíteni. vagy egyszerűen belelépsz és elindítod az installt.
a flash és javahoz, kell: libpng, libgtk, libstdc++. a flash-t letöltöd vhonnan (én nem tom honnan szokták mert mindig cd-n kapom, hála Istennek) elindítod, megkérdezi h hol van a mozilla, beirod: /usr/local/mozilla (vagy ahol épp neked van), enter, és kész.
a javat is letöltöd vhonnan (itt biztos tudja vki honnan lehet, de ott a google is). azt kitömöríted a /usr-be (mondjuk, ebbe a kt-ba: /usr/j2re1.4.2/) belemész ide: /usr/j2re1.4.2/plugin/i386/ns610-gcc32 itt van egy libjavaplugin vmi fájl, erról csinálsz egy szimlinket ide: /usr/local/mozilla/plugins (vagy ahol épp a mozilla van) és kész. -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #3206 üzenetére
Egyébként Mandrake 10.1-hez hol van valami jó kis ftp, vagy weboldal ahol jó kis rpm-ek vannak?
Mert ez a tar.gz, meg ''forrás''-ból telepítés nekem még magas sajna -
operator10
senior tag
Nem, nem raktam.Pont ezekre a dolgokra lenne szükségem, és keresem/kerestem is őket.De amiket találtam azok nemjók, és sajna ami meg jólenne azt abszolut nemtudom feltenni
Ebben kérnék segítséget ha lehet
A többi gondom kezd megoldódniFelvannak csatolva a cuccok stb
De Mozillám még rettenetes -
Levi500
csendes tag
Hali!
Tudtok javasolni olyan hardveres raid kártyát aminek van megfelelő Linux-os támogatása.
Tudom, hogy Linux-szal lehet szotveres raidet csinálni, az megy is de most hardveres
raid kártya kellene.
Levi -
na akkor figyu: a linux live cd-k helyeznek -e el valamilyen adatot a winyón ha bebootolok róla. ha igen hol na nem akkor mér?
akkor van nekem egy slax linux live cd-m. bebootolok róla akkor kell e neki és a többi live linuxnak egy ext2 ,3 as partició (mi a különbség a 2 és a 3 közt? ) és ha mentek egy live adatokat winyóra akkor azt hova teszi?
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest