Hirdetés
- sidi: 286-os Toshiba gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Idővándor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
steveetm
őstag
válasz
csabicsepp #699 üzenetére
kellene forgatni akkor új kernelt pcmcia supportal.
http://www.kernel.org ról le tudod szedni.
Üdv.: steveetm -
csabicsepp
aktív tag
Nincs semmi pcmcia sajna...
Addig már eljutottam hogy uhudebuggal (csak az 1.1-ben) sikerül egy prompt-ot szereznem, felmásoltam egy másik particióra a telepítőcd-t, be is mountoltam, de nemtom a linuxrc-t rávenni hogy innen települjön...
Kézzel hogy kellene esetleg a pcmcia-t bekapcsolni? -
steveetm
őstag
Hátha vki nem hallott róla:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/09/28/016208
steveetm
őstag
válasz
csabicsepp #696 üzenetére
attól hogy kikapcsolja még nem kéne kernel-panicolnia, az inkább hiba egy modulba/kernelben.
Ha betölt akkor modconf, és ott nézd meg a pcmcia modulokat ottvan e.
csabicsepp
aktív tag
Van egy külső pcmcia-s cdromos notebookom (nincs fdd).
Nem tudja valaki, hogy az uhulinux-ot telepítéskor milyen opcióval kellene indítanom, hogy ne kapcsolja ki a kernel betöltése után a pcmcia cdromot? (kernel panic)
Az 1.1 beta egy fokkal jobban kezeli, de az is kikapcs....addig marad a slackware, de uhulinuxot jobban szeretnék.... -
fchris
csendes tag
Remélem vki tud segíteni:
Barátommal összeraktunk egy linuxos szervert nálunk. Ő ért a linuxhoz, én nem nagyon. Neki menni kellett, elmondott néhány parancsot (pl apt-get install ), aztán magamra hagyott.
Feltettem még a mysql-t, meg a php-t. Gondoltam csak meg tudom csinálni. Ment is. A mysql is müxik (magában), a php is megyeget (legalább is úgy néz ki). Viszont a mysql_connect -re azt mondja:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/c.php on line 7
Ezzel most mit tudok kezdeni? Hol a hiba? Telepítésnél rontottam el vmit? Beállításokkal van a gond? -
steveetm
őstag
Ha komolyabban szeretnél foglalkozni vele akkor szvsz debian. Ha csak barátkozol vele UHU is jó lehet, de nagyon hülye dolgokat szoktam látni uhutól. Legújabb redhatot sokan szídják, azt nem ajánlom.
Suseról, mandrakeről meg nem tok nyilatkozni(mandraket csak használta, az alapján azt mondanám hogy ne, suse meg úgytom nem ingyenes(vagy a legújabb nem ingyenes?))
Gentoo-t se láttam még, de arról is sok jót hallok, szal én most azt szeretném kipróbálni
Goose-T
veterán
válasz
proximus #689 üzenetére
Közben találtam UHU linket, ami müködik. Az ftp linknek közvetlenül file-ra kell mutatni, mert csak úgy enged ftp-zni, böngészni nem lehet, Total Commander-rel sem megy semmiféle ftp-zés. Amúgy itt a cégnél 64 bites HP-UX-ot (is) használok, PA-RISC gépeken mennek. Nagyon impozáns a sebességük a 400MHz ellenére, talán az 1.6-os P4-es is tudna úgy szaladni vele.
-
proximus
senior tag
''Szeretnék komolyabban foglalkozni.'' No ez már egész más
Nekem meg tűzfal nélkül se megy.Mondok egy jobbat
ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake-iso/i586 -
Goose-T
veterán
válasz
proximus #687 üzenetére
Szeretnék komolyabban foglalkozni. Vele. Kaptam a Mandrake-nél ftp linket, de itt a cégnél tüzfal van, gázos: ftp://ftp.linuxforum.hu/mirror/Mandrake/iso/
Nem tudnál esetleg közvetlenül a file-ra mutató linket konvertálni nekem ebbôl? Csak úgy tudnám esetleg letölteni. -
proximus
senior tag
Ha nem akarsz komolyabban foglalkozni vele, csak mondjuk kipróbálni, akkor van egy olyan disztrib hogy Knoppix; ezt nem kell telepíteni(CD -rűl müxik), + sokkal jobb mondjuk a SuSe Live CD -inél (nem saját tapasztalat, csak sokan mondják). DE ha ilyen Linux -ot használsz ne felejtsd el, hogy jóval lassabb lehet egy telepítettnél, szal nem ér következtetéseket levonni a Linux-ról
-
Sipi
addikt
Brühühü, mittudomén!
A SuSE 7CD, de nem ingyen. 1 CD-s verzió letölthető.
Mandrake-re nem emlékszem, 1 vagy 2 szokott lenni.
UHU 1CD, plusz van egy kiegészítő CD-je.
De nézegesd végig, mik vannak még, én annak idején vagy 50 disztribet kipróbáltam. Jó volt pl. az ALT Linux, de nem tudom, most megy-e még.
Sipi -
Sipi
addikt
http://www.distrowatch.com
Itt szinte minden ismertebb Linux-disztribúcióról van leírás és elérhetőség.
Kezdésnek javasolt Mandrake, SuSE vagy UHU (ez utóbbi magyar termék).
Sipi -
Goose-T
veterán
Hi all!
Bocs, hogy belepofázok a nagy szakmai diskurzusba, de lenne egy-két kérdésem.
Szeretnék Linuxot telepíteni a gépemre, de fogalmam sincs, milyen Linuxok vannak most, honnan lehet letölteni. Milyen disztribúcióval érdemes foglalkozni, melyiknek a legnagyobb a támogatottsága, blablabla, szóval melyiket ajánlanátok és azt honnan lehet letölteni???? -
steveetm
őstag
Na ismét kis helpre van szükséges.
Azt kéne megoldani, hogy 1.2.8 as iptables ba IMQ supportot csinálni. Konkért megoldás érdekel, annyit én is tudok hogy iptables forrsá, meg imq patch, majd paccselni is forgatni, a gond annyi, hogy nekem igy nem megy...még kézzel rá tudom erőltetni az IMQ-t, még fordításnál is írja, mitha lefordulni, de nincs IMQ tartget.
A dolog amihez kellne egyébként sávszélességkorlátozás.
Ha meg már kérdeztem akkor bocs
törölt tag
Hello!
A következő a problémám:
Egércsere volt, egy sorosat cseréltem egy PS/2-es görgősre.
A gond az, hogy KDE 3.1 alatt az egérkurzor csak a bal sarokba létezik mozogni, ill. erős rángatásra 5cm-rel lejjeb kúszik.
SaX2-vel beállítom úgy megy, utánna be KDE alá, a fent leírt hiba.
XF86Configgal beállít, ua. a hiba. Mindez Window alatt megy.
Az egér típusa A4Tech SWOP-38. SuSe 8.2.
Valaki segítsen légyi. -
rii
nagyúr
_* Xtr text apsfilter Magic print filter with automatic file type recognition
_* Opt text a2ps GNU a2ps 'Anything to PostScript' converter and pretty-printer
__ Opt text mpage print multiple pages per sheet on PostScript printer
__ Opt text recode Character set conversion utility.
__ Opt text enscript Converts ASCII text to Postscript, HTML, RTF or Pretty-Print
__ Opt text pnm2ppa PPM to PPA converter
__ Opt tex tetex-bin teTeX binary files
_* Opt text groff GNU troff text-formatting system
__ Opt text html2ps HTML to PostScript converter
_* Opt text psutils A collection of PostScript document handling utilities
__ Opt graphics sketch Interactive vector drawing program for X11
__ Opt graphics transfig Utilities for printing figures from xfig.
__ Opt text wdiff The GNU wdiff utility. Compares two files word by word.
*** Std text texinfo Documentation system for on-line information and printed output
*** Opt devel cxref Generates latex and HTML documentation for C programs.
__ Opt text groff-x11 GNU troff components for the X Window System
*** Opt graphics imagemagick Image manipulation programs.
__ Opt text gv A PostScript and PDF viewer for X using 3d Athena Widgets
__ Opt tex tetex-base basic teTeX library files
__ Opt doc cxref-doc Generates latex and HTML documentation for C programs.
*** Imp text groff-base GNU troff text-formatting system (base system components)
*** Imp doc man-db The on-line manual pager
*** Opt graphics kghostview PostScript viewer for KDE.
*** Opt devel fweb A literate-programming tool for C/C++/Fortran/Ratfor
__ Opt devel fweb-doc Documentation for Fweb
nem samli ..... ami mellett csillag van, az mind kell neki .....(vagy mi .....) ... (de akkor ami mellett nincs *, azt miert irja ki....? hmmmm, le akarna szedni....?) (nem, mert pl pnm2ppa nincs is fent .... , meg a cxref-doc sem..... locate legalabbis nem nyomta ki..... )
na mind1 ... dselect rulzz .... -
rii
nagyúr
amiennyiben lehet DOC file-t olvasni jol Linux alatt, ugy kernes segitseget egy
>>HP LaserJet 5L <<
nzyomtato uzembe helyezesehez Linux ala .......
ok: e-mail-ban hozzam vagtak egy cuccost, es ki kell nyomtatnom .... es nem tok atmenni kindauuzee ala, mert steveetm olyan jo script-et adott, hogy meg mindig tolt ...., nem szakadt meg ....43K/sec-el .....
nnnna, elore is koszonet .... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #669 üzenetére
uNtiTLeD:~# ./down.sh
./down.sh: !#/bin/sh: No such file or directory
--20:40:29-- http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON
/CD2/ims-chrb.000
=> `ims-chrb.000'
Resolving smsweb.cjb.hu... done.
Connecting to smsweb.cjb.hu[195.228.254.70]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
20:40:29 ERROR 404: Not Found.
--20:40:29-- http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON
/CD2/ims-chrb.001
=> `ims-chrb.001'
Resolving smsweb.cjb.hu... done.
Connecting to smsweb.cjb.hu[195.228.254.70]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 15,000,000 [application/binary]
13% [====> ] 2,038,816 38.39K/s ETA 0
mukodik ....
koszonom szepen .... -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #666 üzenetére
sajnos nem tudom mit hova kellene irnom, ez kb. olyan, mint amikor a multkor a 9h-kor kezdode EA-ra beestem 11:30-kor, SML, moscow...., es alighogy megkerestem a NET-en, feltelepitettem, masolnam a tablarol az anyagot, erre engem hiv kia tablahoz, hogy irja meg egy rekurziv fuggveny .....
de szerencsere azert csinalta igy, mert a tobbiek dolfgoztak magukban, nekem meg elmondta a lenyeget .... szeretnem, ha itt is igy lenne ....nekem nagyon fontos lenne minel kevesebb idoveszteseggel letoltenem ezt, es nem akarja .... a 3 CD-bol csak 1 akar lejonni .... a masik 2 megadta magat ... valahogy nem erzem meg a Download For X lelki luktetesenek ritmusat ....
-
steveetm
őstag
wgetnek meg lehet adni jelszót is, azé mondtam hogy kicsit át kell írnod.
rii
nagyúr
válasz
steveetm #664 üzenetére
koszonet ... de jelszo is van ...
egyesevel tudom csak beirni .... mind a 150 db file-ra ... de igy legalabb mar szedi .....
......biztos en nem tudom jol kezelni a Downloader for X-et ....
de amugy szep, es koszonom..... lementem, es maskor igy szedek majd le cuccokat .... komolyan .....
szeretem a c szinatkszist .... es la'm, eszt a scrip-et me'g ertem is .... -
steveetm
őstag
csinálj egy ilyen scriptet:
!#/bin/sh
for j in `seq 0 9`;do
for i in `seq 0 9`;do
wget ''http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON/CD1/ims-chra.0$j$i''
done;
done;
ez 000 tól 099 es kiterjesztésü fileig próbálja meg leszedni, kicsit módosítasz rajta és jó lesz.
rii
nagyúr
szombatig van havernak kodja egy oldalhoz,m onnan akar etoltetni belem 50+50+50 db RAR filet ....
lmivel PHP. ezert hiaba mentem le az oldalt .... tehat nekikezdtem a 001 leotltesenek, a cime alapjan megcsonaltam a tobbi 50-re is, es beadtam a downloader-nek a text file-t, .... de nem akarja tolteni ...
jelszo is van, de nem akarja bevenni ... a legelsore bevette a jelszot ..... mert van a options/password menu ... es ott meg lehet adni a hostname-t, es ha oda beraktam a http://smsweb.cjb.hu/warezcenter/iso-games/Chrome_PROPER-iMMERSiON/CD1/ims-chra.001, akkor arra az 1re mukodott....... de nekem 150db ra kellene -
törölt tag
Ne hagyjuk elsűllyedni a topicot!
-
törölt tag
MI a teendő akkor, ha a 3Ddiag ezt írja:
Symbolic links ... failed.
ill valami hasonlót.
Nagyon kéne a 3D támogatás.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #652 üzenetére
jo ez a dselect ....
megvan a hdparm ....
/para on
de meg nem merem elinditani ....
/para off
meg lattam egy olyat is, hogy .....
ide-smart <none> 1.4-1 S.M.A.R.T. status checking tool for IDE hard disk drives
ez meg a s.m.a.r.t. infokat tudja lekerni ....? mer akkor beicskarok ... -
steveetm
őstag
Vki segiccsen lécci, ezzel már megőrülök!
iptables 1.2.8 hoz kéne IMQ supportot megcsinálni(szóval hogy legyen IMQ target(libipt_IMQ.so))
az is jó ha oldalt mondtok ahol le van írva hogy hogy kell, én már kezdem feladni.
(Kernelbe már betettem, már scriptet is találtam a forgalomkorlátozáshoz, ez az egy nem sikerül!)
Cathfaern
nagyúr
Ati driver felrakása közben a következő hibaüzenetet kaptam:
Warning: loading /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o will taint the kernel: non-GPL license - Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: init_module: Operation not permitted
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o failed
modprobe: insmod fglrx failed
failed.
Nagyjából világos, hogy mi a baja, de hogy lehetne ezen segíteni? -
rii
nagyúr
válasz
steveetm #650 üzenetére
koszonet a segitseget ....
kicsit vak voltam, mer a tar.gz is ott volt az RPM mellett, es azt is letolthettem volna elsore is ... de most ma' lenn vann, fenn van, es a win2k meg rajta van ...
dehogy milyen gagyi a bejelentkezo kepernzoje a win2k-nak ........ animlaja hogy hogy kell hasznalni a jobb egergombot.... en szittem az ikszpe'e' a ho'm edison .... kicsit (brutalisan) swappol.... recseg ropog ....
ugyhogy felraktam a vmware-t ....RECSROPP
[1.] .... ezt nem ertem meg mindig .... szal fel kell masolnom az egesz cuccos, mint qa 8 cd-t valahova, es akkor at kell irni valami a /etc/apt/sources.list file-ban....?
ehelyett mit kell akkor irni ...?
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
deb cdrom:[Debian GNU/Linux 3.0 r1 _Woody_ - Official i386 Binary-7 (20021218)]/ unstable contrib main non-US/contrib non-US/main -
steveetm
őstag
hát ilyen csomag nem hiszem hogy van, max .rpm
Egyébként ha debian alatt vagy, akkor inkább alien csomagnév.rpm, dpkg -i csomagnev.deb,
ez igy biztosabb mint rpm, mer az mindig sírni fog függőségek miatt.(lehet forceolni, de akkor meg szivsz, ha tényleg nincs fenn vmilyen csomag...)
törölt tag
Nah, jó megoldottam, az flgrxconfiggal kellett állítgatni!
Új kérdés a tanult kollégákhoz.
Hogy tudnám a 3d támogatást előcsalogatni a kariból?
Próbáltam a switch2mesa csodát, de nem sokat segített! -
törölt tag
UP!
-
törölt tag
Addig jól ment 1024*768, normális egér.
Amúgy a progról van szó, nem a fájlról. -
törölt tag
De ezek ATI Driverek.
És nem tudom visszaállítani sehogy!
És ez szar!!! -
törölt tag
Próbáltam visszaállítani a generices drivert, meg a VESA-t.
De miután xf86configgal állítottam rajta, utánna 640*480, belassult egérrel!
nem tudom visszaállítani! -
törölt tag
ATI.
-
törölt tag
Hello!
Újabb probléma.
Driver telepítés után a KDE csak 640x480-ba jön be. Hiába állítok a SaX2-vel vagy az xf86configgal, xarik rá.
Ja és az egér mozgása szaggat KDE alatt a nevezett felbontásban! -
rii
nagyúr
http://www.tar.hu/bsh/images/Winfish.gif
Cathfaern: megtalaltam a vmware-s topicodat .... -
törölt tag
Hát sajna nem tudtam rájönni a dologra, de megoldottam egy reinstallal!
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #625 üzenetére
Kradio -t még nem próbáltam, Xmms pluginolható,
meg már irtam róla ; Mplayer tuti jó lesz, csak fordításkor jó ha megtalálja a lirc lib-eket.(Ha magától nem, akkor: ''./configure --enable-lirc'' (csak mert nálam csak így hitte el
) ) Ez után doksi--> lirc rész: Ez alapján + a man page(alulról a 10. PageUp
) ''SLAVE MODE PROTOCOL'' segítségével menni fog. Ja, ha használsz Kde -t és van noatun, akkor az is menni fog, de ennél nincs szükség az ''irxevent'' -re és az ''irexec'' -re,
csak bekapcsolni a noatun-ban a plugint meg gomb-hozzárendelni. Sok sikert!
-
rii
nagyúr
[1./] fel lehetne mind a 8 cd masolni, hogy a HDD-rol kersgeljen utolagos telepitesnel...?
a dselect-ben van lehetoseg mounted, meg harddisk -re is ...
[2./] hogy lehet listat csinalnbi a 8 cd -n levo package-okrol....? 1package 1 sorba ....
a 1. CD a /dists/woody/main/binary-i396/Packages -ban miden csomag neve benne van, csak 10 sorban ... nekem 1 sorban kellene ... a NET-en is tajta van valahol ... jah ,, ,meg is talatam .... http://packages.debian.org/stable/ ez ilyen interaktiv ''segiccs magadon ...'' akcio volt ...
NAHH... az 1. me'g a'll ... -
rii
nagyúr
# rpm --install VMware-workstation-4.0.2-5592.i386
error: cannot open Packages index using db3 - No such file or directory (2)
error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
miert nem jo az rpm...? a /var/lib/rpm telleg nincs meg ..... -
Sipi
addikt
válasz
#57764352 #615 üzenetére
Bootnál állítsd le a bootfolyamatot, és pl. ha LILO-t használsz, írd be ezt:
LILO: (kernelnév) root=/dev/hdxy rw init=/bin/bash
''x'' a vinyó, amin a rootpartíció van, ''y'' a partíció száma.
Ekkor bebootol a megadott kernellel, de nem indul el a rendszer, csak egy root promptot kapsz. Itt vagy megváltoztatod az adott user jelszavát, vagy hozzáadsz egy mésikat, amivel reboot után belépsz, su rootnak, és megváltoztatod a régi user jelszavát.
Egyébként mi ez a my.realm?!? Ilyen volt eddig is a géped? Nem lehet, hogy feltörték?
Sipi -
rii
nagyúr
asztmontak nekem, hogy a [L]astalavista.box.sk[/L] a vmware szempontja'bo'l sok jo't ige'r .... de en nem tala'ltam rajt semmit ..... megne'zne' valaki, mert nem nagyon tudok ge'p elott lenni most .... tankeeeer ....
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
aszittem tudok linkolni ...... http://www.vmware.com
-
rii
nagyúr
-
válasz
proximus #623 üzenetére
Tegnap még az Xawtv és MoTV programokkal foglalkoztam.
Érdekes hogy az Xawtv-nek van lirc támogatása, de ha használom akkor nem igazán jól működik, pl. fullscreen-nél nem rakja ki valódi teljes képernyősre a képet. Ezért áttértem az irxevent+Key xxx irányításra, így már jól működik.
Ma szeretném a Kradio-t, XMMS-t estleg Mplayer. -
proximus
senior tag
válasz
Flashcash #608 üzenetére
Csak kiálts ha valami gond van!
(Más kérdés hogy mikor bukkanok rá a ''hangra'', de hát ez a fórum már csak ilyen(, de azért nem olyan rossz
) ) Ja, az xmms -es .lircrc alapján sikerült belőni, vagy csak jól magyaráztam?
>>Még egy kis plussz: az irexec -et és az irxevent -et akár egyszerre is rá lehet ereszteni a .lircrc -re, és akkor máris megnő a lehetőségek száma. (csak sajna az irxevent nem ismer ''démon'' módot) Mplayer megyeget már?, mert hát az (is) ''keni-vágja'' a ''távirányítás'' c. tankönyvet
-
steveetm
őstag
Reinstallálnod egyébként tuti nem kell, bootolj be cdről, és a /etc/shadow fileban a root sorához be kell írni egy új kódot...viszont ezt le kell generálni, szal csak akkor mondom mit írj be, ha meggyőződtél arról amit elöbb írtam...
Cathfaern
nagyúr
-
rii
nagyúr
[MSG #607] .... ???????
-
rii
nagyúr
válasz
Cathfaern #617 üzenetére
aszongya'k a 6 karakter me'g turheto ido alatt megvan ....
http://www.openwall.com/john/ -
Cathfaern
nagyúr
válasz
#57764352 #613 üzenetére
Nekem sem világos, hogy mi takar ez a ''localos, MY.REALM-os bornyúságokat''
Viszont az a gond, hogy a root jelszót tudtommal nem igazán lehet visszafejteni
(legalábbis valami eytrabrutál gép+nagyon-nagyon sok idő kéne hozzá). Ha egyáltalán visszalehet...
2. rossz hír: egyszer én is jártam így az UHU-val. Igaz akkor csak rootként nem tudtam bejutni. Igazából nem szenvedtem vele, mert épp akkor tartottam ott, hogy törlöm az UHU-t a fenébe, s ez megadta a végső döfést. -
törölt tag
Bill.jó.
Jelszó nem változott!
ÁÁÁ
Pedig kezdtem megszeretni a LINUXot.
ÁHH
Minden kezdet nehéz!
Valaki segítsen. -
rii
nagyúr
válasz
#57764352 #613 üzenetére
[1.] nemtom mik azok a local-os , meg a mz.realm-os jelszavak ....
[2.] nem lehet polye'n...?
[3.] ha - majd megmondjak akik utannam jonnek - a passwd benne van a vinyon egy file-ban, akkor fel kell mountanolni, es brute-force moccerel megsyerezni ....
[4.] biztos jo jelszot irsz be....? nem lehet hogy uj passwd-t vezettel be..? nekem volt igy, a YAHOO-mail-nal .... uj cimem, de nem tom haszanalni .. lenyegtelen ...
[5.] a PASSWD-k valami shadow file-ba vannak .... /etc/shadow
[6.] jo a bill....? -
törölt tag
A saját jelszavamat tudom, de ezeket a localos, MY.REALM-os bornyúságokat nem.
És a saját cuccomat nem érem el, se rootként, se sima userként.
CSAK NE REINSTALLT! -
törölt tag
Hülye példa, de ezt a win is szokta csinálni, hogy egy régi usernél, valami lokál hülyeséget csinál, aztán buktad!!!
VALAKI!!! -
törölt tag
Hello!
Egy újjab problémával fordulok hozzátok.
A 7végére itt hagytam a gépem, és most nem tudok bejelentkezni sem root-ként, se a felh. nevemmel.
A következőt kapom:
Login: kisqpi
Password:kisqpi@MY.REALM: <ide beírom a korrekt jelszót>
Login incorrect
Login: root
Password:root@local.local: <ide beírom a korrekt jelszót>
Login incorrect
Az itthoniak csak a másik partíción lévő wint használták.
Hogy tudnék belépni?
Ugye nem kell reinstall?
HELP ME! -
rii
nagyúr
VM-t nekem ..... ;)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Genialis #604 üzenetére
Nem, nem ez volt a probléma. Közben sikerült megoldanom...erőszakolnom nem kellett, bár mégis a --help segített: ebből derült ki, hogy ő a ''gtk-config'' fájlt keresi. Erre rákeresve kiderült, hogy már minden gtk-s cuccot felraktam, kivéve azt, ami ezt a fájlt tartalmazza
-
Cathfaern
nagyúr
Nehogy már binárisból kelljen felraknom
Már egy órája szórakozok vele
-
Cathfaern
nagyúr
Problema: mplayer fordítás:
gtk-devel, glib-devel, gtk, glib fenn van. Ehhez képest azt írja, hogy nem találja a gtk-tA configure.log-ban sincs semmi használható
Egyáltalán semmi hibaüzenet nincs benne (erre vonatkozóan).
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Sorozatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sidi: 286-os Toshiba gázplazma laptop memóriabővítése
- 8K-s csúcsmonitor az ASUS ProArt portfóliójában
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest