Hirdetés
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- potyautas: Vágyak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Wow, Végre normális hangerőn oda lehet csavarni az alaplapi hangkártyának
-
Esmein
nagyúr
És most help, hogyan lehet az nv 3d-t belökni ?
-
Esmein
nagyúr
A gond az, hogy terhelt processzor mellett recserészik az XMMS. Mi erre a megoldás ?
-
Esmein
nagyúr
Nagyon szép hangot produkál az XMMS ...
És most hogy Belöktem ALSA-ra nem is húzza meg az mp3-mat az elején
Viszont néha berecsegMitől lehet ez ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
És miért nem enged letölteni ?
-
Esmein
nagyúr
Felraktam az uhu-t. Első meglátás, nem tetszik a mozilla betátípusa, hogyan lehet megváltoztatni ? Olyan mintha félövérben nézném a ph-t .
-
taltos
senior tag
Hááát, az UHU honlapjáról:
Az UHU-Linux Office 1.1 minimális hardverigénye
* Processzor: minden x586, vagy annál magasabb osztályba tartozó processzor. Ide tartoznak a következők: Pentium I/II/III/IV, AMD K6/II/III, AMD Duron, AMD Athlon/XP/MP. Az UHU-Linux alapértelmezésben támogatja a multiprocesszoros (SMP) rendszereket és a HyperThreading (HT) processzorokat is.
* Memória: A rendszer telepítéséhez és egyszerűbb grafikus környezetek alatt futó -kis erőforrásigényű- alkalmazások futtatásához legalább 64 MB szükséges. Napjaink divatos grafikus környezetei (Gnome, KDE) és felhasználói alkalmazásai (OpenOffice.org, Mozilla, jDictionary stb.) számára legalább 128 MB, de még inkább 256 MB ajánlott.
* Merevlemez: az IDE vagy SCSI meghajtók használhatók, a legtöbb SCSI és RAID vezérlőt automatikusan kezeli.
* Merevlemez szabad terület: a teljes telepítéshez legalább 3GB javasolt.
* USB: a legtöbb eszköz támogatása biztosított.
* CD-ROM és DVD-ROM meghajtók: A legtöbb IDE és SCSI modell támogatott.
* Grafikus kártyák: az ISA, PCI és AGP kártyák támogatása biztosított, az nVIDIA kártyák esetében a gyártó licencpolitikai elvei miatt az UHU-Linuxban megtalálható ''nv'' meghajtóprogram nem tartalmazza a 3D gyorsítást.
* Hálózati adapterek: a legtöbb ISA, PCI hálózati eszköz támogatott.
* Nyomtatók: A legtöbb tintasugaras, lézer és Postscript nyomtató támogatása biztosított.
* Hangkártyák: A rendszer az alkalmazott ALSA hangrendszernek köszönhetően szinte minden hangkártyát tökéletesen kezel.
* Laptopok: A legtöbb laptopfunkció tökéletesen támogatott.
* Egyebek: a TV/Rádió kártyák, lapolvasók, webkamerák, digitális kamerák és FireWire eszközök támogatottak. -
Esmein
nagyúr
Na, már vágom is felfele az 1.1-es UHU-t.
-
Sianis
addikt
Hát van benne egy 133 mhz-es proci, egy 512 kb-os
videókártya, 32 Mb memória.
Szerintetek ebbe belemegy egy LAN kártya?
További kérdéseim, hogyha UHU-Linuxot teszek fel, akkor azon létezik olyan, hogy PPP porton keresztül tudjak csatlakozni? Az a lényege, hogy a szélessávú netemet, csak név+jelszóval lehet elérni tárcsázón keresztül, és létezik-e ilyen dolog az UHU-ban? -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ősrégi 586-os géptre, milyen grafikus Linuxot tudnék föltenni? Mennyi memóri és milyen videókártya dukálna bele, hogy szépen fusson a dolog? -
Esmein
nagyúr
Nemtok micsinálni.
-
Esmein
nagyúr
Én barátnőm meg sztem lusta lesz odaülni 2 napot és megtanulni a Gnome-t...
-
eddie303
őstag
Szerintem SuSE vagy UHU. mandrake-en nincs alapból beállítva a Java, bár lehet, SuSE-n sem, de ha így van, segítünk rajta. nV drivert kézzel fog kelleni külön telepíteni, de nem katasztrófa
Segítünk abban is. Netrádió: nem tom, realplayerrel használtam ilyent... Szerintem XMMS vinni fogja, van neki URL-load-ja
Szerk: Windowsos cuccokhoz Linneighborhood + szamba szerver, amit még én se konfigoltam, de fogok, egyúttal megtanulom
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Szeretnék valami emberséges linuxot feltelepíteni a masinámra, ami a következő dolgokat csuklóból tudja:
Netrádió winamp formátumban, mp3mak lejátszása. Menjen rajta a mozilla meg a java kliens is
Tudjak windowsos gépről hálózatról másolni, és tudjanak tőlem is. Menjen rajta a seti. 1024*768 100 hz-en és működjön a 3d is(gef2mx). -
eddie303
őstag
válasz
proximus #1058 üzenetére
Nekem is volt annó hardver, amit nem szeretett, amint asszem mondtam már, egy alaplapi NCR53C810 SCSI, de amilyen hamar tudtam, megoldottam a helyzetet, vinyócserével IDE-re (Nem volt veszteség, 1987-körül gyártott 5.25 FH-s merevlemezrõl van szó (650 MB) amirõl egy képet belinkeltem mellesleg a ''Vélemények a Cyrix processzorokról'' c. topikban.) Azután semmi bajom nem volt. Nem tudta lekérdezni a vezérlõn levõ cuccokat, s folyton resetelte a vezérlõt. A cifra az volt, hogy utána kaptam egy ugyanilyen chippel szerelt SCSI kártyát, azt már szerette
-
proximus
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #1036 üzenetére
Hi!
Azután hogy ''megfagy'' a telepítő, próbáld ki ezt: Ctrl + Alt + F1, illetve ue. F2, F3, ... változatát. A lényeg: Valamelyik(eken)en keress a rendszerüzenetek között hibára utaló sorokat(feltehetőleg az utolsó sorok). Ha nincs ilyen, vagy nem tudsz angolul, másold be ''ide'' az utolsó pár sort. Esetleg: Szintén valamelyik konzolon keress ''belegépelhetőt'' (busybox), és ott írd be: dmesg A kiírt üzenetekkel ugyanúgy járj el, mint ahogyan azt már föntebb írtam.
u. i. : NE ADD FEL! -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1047 üzenetére
Nah annyira elvoltam foglalva massal, hogy elfelejtkeztem errol
Tehat az a problema hogy miert nem indul el egy directx-es jatek se? Nem hiszem el ,hogy csak akkor fut egy dx-es jatek ha azt elotte windozra feltelepitem es utana atmasolom linuxra, mert akkor semmi ertelme az egesznek..... -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1045 üzenetére
Hat a Quake 3 WineX-el ugyanugy fut, mint az R9100-esemmel, szal nekem tokeletesen megfelel... amugy amilyen topikokat lattam az FX5200-esrol ott csak a 64bit-est szidtak, jo mondjuk tavalyi topikok voltak, de ez meg 128 bites, szal en megvagyok vele elegedve....
Te WineX-el nem foglalkozol ugye? mehetek at egy masik forumra, mert itt nem tudnak nekem valaszolni
[Szerkesztve] -
Out
addikt
az nvidia kap tolem egy pirospontot a jo drivere miatt
vegre tudom a moncsit 100hz-en hajtani...
-
Torry
addikt
Nah megvan.
Nvidia logo bejött, ez jó, de miért 78Hz-n megy?
Hol tudom ezt átállítani 85-re?
Mert így elvan csúszva a kép! -
Torry
addikt
UP!
Help me! -
Mr Bond 007
őstag
Ok de a kollégának meg nekem sem indul el az INSTALL minden megáll. Még ha a kernel lenne rosszul fordítva.. Amúgy télleg nem akartalak megbántani. Nem vagyok az a kötözködős típus. Tehát bejön a kép hogy nyomj enter az intallhoz és utánna meghal az egész.
-
Torry
addikt
Hogyan kell felrakni az Nvidia driver-t SUSE-re?
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1033 üzenetére
Én azt nem mondtam, hogy nincs hibája, de lehet, hogy pont csak egy alaplapi beállítason múlik, hogy nem indul el, vagy valami olyan van befordítva a kernelbe, ami a hardverednek nem tetszik. Cathfaern-nek is volt ilyen, s mégsem hibáztatta a Linuxot... Ha ki sem akarod próbálni, hát ne próbáld ki, de akkor nekem itt ne zavard a vizet.
-
Mr Bond 007
őstag
Nem akarlak fikázni sem kötözködni de akkor sem rossz a hardverem. Főleg azért nem mert a linux azt mondja vagy nem indul el az installja. 1 kicsit ki kéne már jönni a 'linux a tökéletes a hibátlan az isten'' mentalitásból. Nagyon jó oprendszer ezt leírom de akkor sem annyira. Vannak hibái hiányosságai annak is .Érdekes eddig minden más ment rajta csak ez a disztrib nem.. Biztos hogy hardver ki is dobom holnap
-
eddie303
őstag
válasz
Mr Bond 007 #1031 üzenetére
Ja, valószínüleg, azért nem volt bajom vele idáig, csak hibás hardverrel. Ha fikázni akarsz, menj le a játszótérre, ha te nem értesz a Linuxhoz, akkor ne fikázd.
-
Mr Bond 007
őstag
Nehogymá a memtest kelljen
Semmi baja a memóriának. A hiba nem a készülékben van hanem (bármílyen hihetetlen
) az oprendszerben.
-
Mr Bond 007
őstag
Ne izgulj nekem is ugyanezt csinálja..
-
Torry
addikt
Se a Mandrake se az UHU nem telepszik fel!
Megakad a a telepítése.Akkor is ha azt választom ki, hogy az egészet használja fel.
Mi lehet a gond? -
eddie303
őstag
Wow
Ez a tunerek közül az egyik legjobban szabványnak elfogadott tag, nem? Nekem 2 kworld TV878RF van két gépben a házban
Azért pont ez, mert ez vált be, az egyik több mint 1 éves, a másik vagy 2 hónapos
Azóta sokat javítottak a szoftveren, de pl. az elsõ kiadás se volt rossz... (Már a Windowsos) TVTime RulZ
-
PWR
aktív tag
nekem a Mandrake 10 csinal erdekes dolgokat a merevlemezzel: ha pl Redhat-al particionalok, akkor a vinfos lemezkezelöje felismeri a particiokat es a meretüket (a tipusat persze nem), nincs semmi kavaras. A Mandrake telepitöjevel particionalt lemeznel összevissza ir ki mindent a vinfos lemezkezelöje, annyira, hogy pl egy 60-as hdd-t 80-asnak lat.
Mikor egyszer megprobaltam Mandrake telepites utan egy a hdd-n levö szabad reszre Redhat-ot telepiteni, akkor azt mondta a Redhat telepitöje, hogy olvashatatlan a particios tabla es csak ugy tud erre a hdd-re települni, ha mindent töröl rola. Ezt azert mondom el, mert ha Mandrake-t akarsz, akkor lehet, hogy lesznek gazok a maradek területtel. Ez a para nemt'om miert van (es Mandrake 9-nel is ez volt). -
eddie303
őstag
Egy olyan oprendszermániásnak, mint én, sokszor jó, bár most is Gentoo-féle grub van, de furamód nem mükszik jól... át kell nevezzem a kernelem, vmlinuz-2.6.7-gentoo-r11 -rõl kernel-2.6.7-gentoo-r11-re, mert hiába módosítom neki a menu.lst-t, nem hajlandó kicserélni a fájlnevet bootkor
-
eddie303
őstag
Hát, kb. kétszerannyi swap-ot, mint amennyi fizikai memóriád van, filerendszernek ReiserFS-t, mert gyorsabb, mint az ext3 bizonyos esetekben, pl. ha sok kicsi file van egy könyvtárban.
A bootloadert próbáld úgy beálítani, hogy a grub-ot használsz, akor legyen egy kis partíció az elsõdleges merevlemezeden (max 80-100 mega) amit /boot-nak mountolsz Linux-ban, ezen lesz a kernel s a grub. Ha LILO-t, akkor azt a partíció bootszektorába írd bele s NE az MBR-be. Ezt elvileg kell engedje a MDK telepítõ. Ebben az esetben kell használj más bootmanagert is, hogy bebootold a partíciót, ajánlom figyelmedbe a XOSL-t, (eXtended Operating System Loader) szép és jól, könnyen konfigurálható.
XOSL: Bővebben: link -
Torry
addikt
Mandrake linux-ot szeretnék feltenni.
Van nekem egy 20-as régebbi rack-em mindenképpen arra szeretném.
Csak régebbi problémám az volt, hogy ha nem volt bent a rack, akkor el sem indult a gép.Azt szeretném, hogy csak akkor indulna a linux, ha bent van a rack.
Ezt hogyan tudnám megoldani?
Másik kérdés, hogy hogyan particionáljam?Ext3 vagy 2?Mennyi swap kell elé?
Előre is köszi!
Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Házimozi haladó szinten
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Háború Izraelben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest