Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BBoti2002: Gamer PC beárazás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
vtechun
veterán
Hály! Meg tudná valaki mondani, hogy milyen modult kell betölteni az NF7 alaplapomon lévő integrált (windowsos neve: Nvidia nForce networking controller) hálókártya felélesztéséhez?
-
Sianis
addikt
szorgalmi időszak van, nem igazán érek rá, csak majd nyáron...
-
Sianis
addikt
csak nekem könyebb, ha valaki ott ül mellettem, és megmutatja, hogy ezt így ezt így ezt így kell csinálni és esetleg tud is reagálni az egyéni problémákra...
-
-
gabesz82
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék letiltani bizonyos weboldalakat??
Squid proxy szervert használok, Debian GNU/Linux 3.0, vagy erre van valami spec program... -
tierbatyo
senior tag
H van kedved kernelt fordítani, akkor a 2.6.7-es kernelre van egy megoldás, hogy müködjön az ATI driver. Bővebben: link Persze ez debianra van, de UHU-ra is lehet értelmezni. Csak azt nem tudom, hogy a patch Bővebben: link müködik-e UHU alatt, de gondolom igen. Hangkártyát a kernelbe fordítsd bele.
-
Sianis
addikt
hangkártyát hogyan tudom felinstallálni? Hova kell másolni és mit? van egy csomó *.c kiterjesztésű fájlom.
mod: a readme.txt nagyon kedves azt mondja, hogy csomagoljam ki installáljam...még jó hogy mondja, hogy hogyan...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
oksa rájöttem, hogy ki kell csomagolni...
-
Sianis
addikt
a .tar.bz kiterjesztésű fájlokkal mit kell kezdeni?
-
Zimezoom
tag
Sziasztok!
Szeretném megismerni a Linuxot (0 tudás eddig), van valahol egy oldal, ahol elkezdhetem az alapoktól?
Azt sem tudom, hogy melyik változattal próbálkozzam... Egy P1-es gépre szeretném rakni, amely tűzfal, router, letöltő (+esetleg Word-szerű szövegszerkesztés) célokra lenne. Debian jó erre?
Köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
jut eszembe, nem hiszem, hogy sok ilyen kitartó linux kezdő van, mint én. Szerintem 90%-a már feladta volna réges régen, de engem izgat, hogy minden próbálkozás ellenére miért nem akar beindulni....a DRÁGA
-
Sianis
addikt
nem lehet, hogy egy új kernel-t kéne beforgatnom? lehet hogy utánna működne nem? ezt írja az egyik, hogy neki 2.4-el nem mentm de 2.6-al elindult a 3d. Bár ez esetemben nem téma, mert még mindíg csak vesaban fut, és végigpróbáltam az ajánlott oldalt is...és semmi nem változott...
-
Out
addikt
Bővebben: link, esetleg ezt olvasd at, hatha talalsz olyat benne amit nem csinaltal meg... mert UHU-bol nulla tudassal rendelkezem
mod: azt megnem mondom neked most fejbol hogy mivel kell lapozosra allitani, de a legegyszerubb ha lemented fileba es nyugodtan atlehet bongeszni...
pl.: lsmod > blabla.txt
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
jah és insmod fglrx-re azt mondja, hogy sikeres...szóval nem tudom mi a fax baja lehet még...
-
Sianis
addikt
nos kipróbáltam eredmény:
lsmod | grep = 198600 0
gondolom ez röviden tömören azt jelentni, hogy nem megy... -
Sianis
addikt
megvan a linux link is, de újratelepítve sem működik...
az a legnagyobb baj, hogy mindíg vesa-n van az UHU vezérlő. És ha átváltok fglrx-re és leokézom, majd bezárom a vezérlőpultot, akkor is vesa marad. Ha visszalépek, akkor megint vesa-n van, és nem tudom sehogysem rábírni UHU bácsit, hogy azt használja amit beállítok neki... -
-
PWR
aktív tag
Joreggelit,
kernelforditasnal lehetöseg van a beallitasok elmentesere (store configuration to file), igy a következö alkalommal mar nem kell vegigmennem minden beallitason, hanem csak betöltöm a beallitasokat (load configuration from file). Kerdesem az lenne, hogy ha meg nincs ilyen mentesem tudok-e csinalni a jelenlegi kernelkonfigbol ilyet? Illetve (Fedorarolvan szo) letrejön-e egy ilyen file a telepites soran, amit kiindulasnak lehetne hasznalni kernelforditasnal? -
Sianis
addikt
nah nem működik a modeprobe és az insmod sem. Insmoddal ugyan betölti, de még mindíg nem használja a fglrx-et
teljes kudarc.... -
eddie303
őstag
válasz
ShadowLord #1647 üzenetére
Ezt a kérdést komolyan gondoltad?
-
gondolom fordulhatom majd hozátok ha elakadom
!?
-
kérdés visszavonva már töltöm
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
ShadowLord #1644 üzenetére
Innen: Bővebben: link
-
-
eddie303
őstag
válasz
ShadowLord #1642 üzenetére
UHU linux mũködésileg passzol a debian-hoz. Magyarán arra alapszik.
-
Lenne egy óriási kérdésem hozátok!Nos a rendszergizda vizsgámhoz kell ugye linux imeret történetesen DEBIAN de kérdem én nincs ehez hasonló magyar változat is amin lehetne gyakorolni?Mert az angol tudásom eléggé gyenge és a helpeket csak órákig tartó szótárazással érthetném meg.A segítséget előre is köszönöm!!!!!
-
eddie303
őstag
Netszervernek Debian/Slack a jó választás, s minél kevesebb GUI. Más. MythTV-t használ valaki? Mit tud? Van megoldás távirányítózásra külsõ infra vevõ nélkül? (úgy értem, hogy a tuner sajátjával)
-
gabesz82
őstag
Internetszervernek melyik Linuxot ajánlanátok?? Debian GNU/Linux vagy esetleg grafikus felületű valamit??
Eddig GNU/Linux volt, de most hogy betojt a winchester lehet váltani kéne valami modernebbre...
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
-
zfarkas
senior tag
válasz
Cathfaern #1635 üzenetére
A döntésed helyes!
Szóval a lényeg az, hogy legegyszerűbben úgy tudod megoldani a dolgot, ha mindhárom gépet egy alhálózatba rakod, azaz az IP-címükből kimaszkolt rész azonos, valami ilyesmi beállításra gondolhatsz:
A gép: IP 192.168.1.1, netmask 255.255.255.0
B gép: IP 192.168.1.2, netmask 255.255.255.0
C gép: IP 192.168.1.3, netmask 255.255.255.0
Ha a switch-be egy netről jövő kábelt dugtok, akkor a háló üzemeltetőjétől kell kérni 3 IP-címet, és azokat kell beállítani a gépeknél (megfelelő netmask és gateway is kell). A lényeg, hogy 1 alhálózaton legyen a 3 gép (ami majd megegyezik a net kapcsolattal).
A megosztott cucc eléréséről annyit, hogy nem direktbe láttad a windows partíciót, hanem a Samba protokollon keresztül. Így már a Windows valósítja meg az írást. -
Cathfaern
nagyúr
Azt hiszem újra vissza fogok térni a linuxhoz
Története az a dolognak, hogy kollégiumban (mint már lentebb is írtam) felraktam a Panthert. Ami nagyon nem tetszett, így hamar le is lett szedve, azonban ennek hatására a szobatársaim (2 személy) elkezdtek érdeklődni a linux után. Így erre a hétre vittem UHU-t, azt felraktuk mindhárom gépre, s valahogy újra kedvet kaptam a linuxhoz
Viszont lenne is egy kis gond:
mégpedig a ''helyi háló'' létrehozásával. Szóval adva van 3 gép, amik egy switch-re csatlakoznak. Az kéne, hogy ezek a gépek lássák egymást. Illetve hétfőtől ebbe switchbe egy netet hozó kábel is csatlakozni fog. A feladat az lenne, hogy a gépek lássák egymást. Eddig ugyebár UHU-val próbálkoztunk, de később biztos hogy nem ez lesz, így általános megoldás kéne. Mégpedig úgy, hogy ha épp Windows van bebootolva az egyik gépen, akkor azt lássam. Próbálkoztunk egy darabig, de sajnos csődöt mondott a linux tudásom(az UHU vezérlőpultja egy trágyadomb, azt viszont nem tudtam hogy milyen fájlban kéne turkálni)
Viszont egyszer egy elég érdekes dolgot sikerült elérni. Én linux alatt voltam, a másik gép Windows alatt, a 3. ki volt kapcsolva. A Windows-os gép látta a linuxos megosztásomat, de onnan bármilyen fájlt kimásolni nem tudott (nézni igen, de másolni már nem). Én láttam az ő megosztását, írni is tudtam oda (pedig NTFS partíció volt
), s ráadásul láttam a saját gépemet Win-es nevén, és láttam a 3. gépet ugyancsak Win-es nevén. (Értelemszerűen a két ''Win-es'' gépet elérni nem tudtam) Szóval elég érdekes volt
Na összegezve: hogy kell összehozni a helyi hálót linux alatt? -
tierbatyo
senior tag
-
zfarkas
senior tag
válasz
gabesz82 #1630 üzenetére
Helló!
Ha van net hozzáférésed, akkor ne a jidgo-val szórakozz, hanem egy netinstall cd-t tölts le (kb. 38 mega), és arról kezd a telepítést, hálón keresztül.
A 2,4-es proci és az 1G ram tuti elég, de ha lehet HT-s legyen a proci, mert a webszerverek szeretik, ha több procin futnak, és hát a HT talán valamit segít. -
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Szeretném letölteni a Debian GNU/Linux-ot, namost ott van egy ilyen nevű programocska, hogy Jigdo (vagy JigSAW)... Szóval letöltöm vele a *.jigdo fájlt, és azután hogyan csinálok ebből Debian CD-t, mert nem egészen tiszta a dolog...
Ja és még annyit, hogy szerintetek elég Internet-szervernek egy P4 2,4GHz-es proci + 1Gb RAM? Mert a régi Internetszerverben gallyra ment a vinyó így most konfigolhatom újra és nem akarom a régi gépet (kb 6 éves) visszahelyezni, hanem helyette újat akarok...
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Atlantis #1623 üzenetére
Nem tudom.
En mar hozzaszoktam ahhoz, hogy doksi angolul van, a rendszer angol, nem akadom ki rajta.
Masreszt, kazalnyi olyan rendszer van, amiben nem volt es talan soha nem is leszel magyar lokalizacio. Ha egy ilyet kellene megismerned, akkor fel is adnad a kuzdelmet, mert nem tud magyarul? -
rATdrAgOn
senior tag
-
Sianis
addikt
válasz
Atlantis #1614 üzenetére
no ezt már tényleg csak a linux nagymestere tudják...
nem akarom én itt a konkurenciát reklámozni, de esetleg kérdezzd meg itt is nyugodtan : Bővebben: link -
-
Atlantis
veterán
Lenne egy kérdésem: ha jól tudom, van rá mód, hogy Wildfire 2.0 tervezőrendszert UHU Linux alatt használni lehessen. Tud valaki segíteni, hogy pontosan mit kell ehhez tenni?(Egyelőre még a Linux sincs fent, de ha működne, megnézném)
-
Out
addikt
jaja, vagy insmod vagy modprobe rendszertol fugg hogy hol melyik muxik asszem
hogy erted hogy a configot is kulon? miutan felrakod az fglrx-et, lefuttatod az fglrxconfigot, betoltod a modult, majd az init 5-et visszatersz az X-hez (mert ugye az install elott atmesz init 3-ba) -
Sianis
addikt
az insmod fglrx-el lehet betölteni? ezt eddig senki nem mondta, hogy még be is kell próbálni a dolgot.
Most nem vagyok a normál gépem közelében, de vasárnap első dolgom lesz, hogy nekiugrok, és megnézem ezeket a dolgokat.
Szóval akkor tényleg be kell tölteni a configot is külön? -
Sianis
addikt
amúgy már próbáltam előröl is, de ezt nem tudom, hogy hogyan kell leszedni a cuccot
ilyen ez a kezdő lét, régen 6 évesen a norton commandert sem tudtam beindítni, de aztán rájöttem...
Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest