Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
ezekben tudna nekem vki segiteni?
Bővebben: link -
n0_gAboR
őstag
válasz
dermedt #2794 üzenetére
1.Szerintem a Mandrake Linuxot tedd fel, mostanaban nagyon sok konnyebb (tehat amit grafikusan is lehet konfigolni, user frendly) disztro volt a gepemen, es sztem ez a legjobb valasztas. SuSE linuxnak meg ennel is jobb a vezerlopultja meg a konfiguralhatosaga, viszont vmiert sokkal gyorsabb a mandrake. UHU-ban meg sokat kell parancssorbol konfigolni, mert meg nem egy kiforrott disztro, Fedorat messzirol keruld imho, Ubuntu nekem nem jott be (folyamatosan fagyott) stb.
innen toltheted le: Bővebben: link
telepites egyszeru grafikus, sztem nem lesz problema.
annyi tippnek hogy eloszor a KDE nevu ablakkezelobe jelentkezz be telepites utan, es ne a Gnome-ba (mar amennyiben feltetted) mert nekem forditott sorrendben bugok jelentkeztek. masodszorra mar azt hasznalod amelyiket akarod
remelem tudtam segiteni... -
ett
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy egy isa-s soundblaster 16 (model:ct4170) hangkártyát hogyan lehet működésre bírni mandrake 10.1 alatt? Nem vagyok túl okos ezügyben.
Azt mondták nem szereti ez a linux az isa-s dolgokat. sndconfig-al próbáltam, kiválasztottam a kártyát,beállítottam a portot,irq-t,dma-t,de semmi. Kiírja,hogy bocs,nem megy. Van erre megoldás?
-
Barton
senior tag
1; Hol, vagy honnan tudom letölteni a Linuxot?
Rossz kérdés => Rossz válasz !
A Linux maga a kernel ! Azt pedig a Bővebben: link-ról lehet letölteni
A disztró az más tészta !
FRFM !
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
dermedt #2788 üzenetére
Igazabol annyi kulonbseg van kozottuk, hogy masfelekeppen lehet/kell oket konfiguralni. Barmelyik jo lehet neked, kiveve talan a Debian-t
Kezdoknek az UHU, Mandrake, SuSe, ezeket szoktak ajanlani, de mivel en csak a RedHat/Fedora-t ismerem, igy nem tudok ez ugyben elfogulatlanul tanacsot adni. Szerintem probalj ki minel tobbet, mert csak ugy fogod megtudni hogy melyik az amelyik a legkonnyebb szamodra.
-
dermedt
aktív tag
A válaszaiddal elégedett vagyok 2. , illetve a 3. pontokat illetően , de az 1. válsznál , mint azt te is előre jelezted , nem tudok választani , mivel nem ismerem ezeket a disztribuciókat(nem tudom , hogy melyik , milyen felhasználásra való)
Amit én biztosra tudok az az , hogy irodai (könyvelési, számlázási , raktátkezelési) felhasználáshoz kellene a szoftver.
Ezek alapján melyiket ajánlanád és azt honnan tudám megszerezni? -
Out
addikt
válasz
dermedt #2785 üzenetére
Rendben, megprobalok valaszolni a kerdeseidre, aztan majd dontsd el hogy jok-e a kerdesek avagy nem..
Milyen linuxot? UHU, Mandrake, RedHat, Fedora, Debian,SuSe?? de ezek nem linuxok hanem linux disztribuciok, de gondolom ebbe is belefogsz kotni...
2; Hogyan álljak neki a telepítésnek?(beleértve a Windows eltávolítását is)
Miutan eldontotted hogy milyen disztribet akarsz felrakni, es letoltotted, kiirtad cd-kre/dvd-re, bebootolsz rola, es ennyi. A windozzal nem kell foglalkoznod, mert azt eltunteni a particioval egyutt, legalabbis ha automatikus particionalast valasztasz. Ezutan ha magyar nyelvu a menurendszer akkor mar te is fogsz tudni tajekozodni, nem bonyolult.
3; Mire kell figyelnem a telepítésnél , illetve az üzemeltetésnél?
Telepitesnel arra figyelj, hogyha tobb vincsi van a gepedben akkor nehogy rosszat jelolj ki particionalaskor. Uzemeltetesnel? Csak arra amire vindoznal is figyeltel.
Remelem elegedett vagy.... de hatha jon valaki aki jobbakat mond nalam -
dermedt
aktív tag
NA?
SENKI? -
dermedt
aktív tag
Köszönöm a segítséget!!!!
Még jó hogy van ez a topic , mert soha az életben nem találtam volna meg a google-t.
Az ilyen hozzászólásokat egyszerüen nem tudom megérteni.
Azt gondolod , hogy én nem találtam meg az általad említett oldalakat?
Egyébként igazad van.Valóban megtehetném , hogy felnézek 8-10 Linuxos oldalra (ez tényleg megvan egy óra alatt ) és ott elkezdem szépen lassan végigpróbálgatni az összes reklámszövegekkel megspékelt baromságot.
Ha szerencsém van akkkor elsőre bejön a megfelelő válsztás , de ha nincs , akkor lehet , hogy csak a tizedik lesz a jó .
Mivel a Prohardver.hu nevű hardveres-szoftveres szakoldalnak van egy kifejezetten ilyen témával foglalkozó topicja , ezért én (én kis hülye naív gyerkőc) azt gondoltam :NA MAJD ITT SEGÍTENEK NEKEM , hogy ne kelljen fölösleges köröket futnom.Erre jössz te és benyomsz nekem egy sokak által használt frappáns közhelyet:GOOGLE!
És azt szeretnéd , hogy ne tartsam bunkó dolognak a beszólásodat.
A helyzet az , hogy ezzel nem segítettél semmit ,csak egyszerűen felidegesítettél.Bár lehet , hogy neked ez okkoz örömet.
Akik viszont tényleg tudnának , és szeretnének is segíteni (konkrét dolgokkal), azoknak még mindig megköszönném a hozzászólásaikat!!
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
dermedt #2781 üzenetére
bocsi, ha bunkonak tartod amit most fogok mondani, de szerintem szanj ra 1 orat arra hogy a google-ba beirod, hogy linux es magyar oldalakon olvasol egy kicsit, mert ez az 1 es 3. kerdesre nem lehet megfeleloen valaszolni, a 2. meg ugyis eldol amikor kivalasztottad a neked megfelelo disztribuciot.
-
dermedt
aktív tag
Hello mindenkinek!
Úgyalakult , hogy egy számítógépre , amin eddig Windows oprendszer volt,arra most Linuxot kéne telepítenem.
Mivel a Linuxxal kapcsolatosan semmilyen tudással nem rendelkezem, ezért most hozzátok fordulok kérdéseimmel.
2; Hogyan álljak neki a telepítésnek?(beleértve a Windows eltávolítását is)
3; Mire kell figyelnem a telepítésnél , illetve az üzemeltetésnél?
Segítségeteket előre is kösznöm!
Üdv. dermedt -
mkbla
senior tag
Hali!
Nekem egy kis gondom akadt az Mplayerrel:
10.1-es Mandrake-t használok, rpm csomagből feltelepített Mplayerrel (tudom h forrásból jobb lenne feltelpíteni, de ami forrásban +van nekem az régi és nem megy az x.org-gal)
szóval, a probléma az lenne h a feliratos filmeknél elb****a a feliratot, tehát bizonyos helyeken az éáőúóűöü betűk helyett más karaktereket rak be, összekeveri a betűket és a szavakat is, és sajna nem vagyok perfect angolból h felirat nélkül nézzek filmet....
ptóbálkoztam már betűtipusok váltásával is, meg h fontokat másoltam a /mplayer/font kt.-ba de mindig ugyanaz.....
Ha vki találkozott már ezzel a problémával is sikerült megoldani akkor lécci segítse!!! Előre is kösszz!!! -
Zimezoom
tag
Helló!
Létezik GIB szótár Linux alá? Vagy valami ezzel egyenértékű megoldás? -
futozsolt
csendes tag
debian sarge oktatót keresek
címem: futozsolt@freemail.hu -
csemberlen
őstag
Köszi.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
csemberlen #2771 üzenetére
erre van egy csomo megoldas.
szerintem SuSe vagy Mandrake a legjobb valasztas, mivel ezekre nagyonsok .rpm csomagot lehet letolteni, jo a szoftverkinalat, es alapbol is csomo mident taratalmaznak. UHU-nak az az elonye hogy teljesen magyar, viszont keves csomag van hozza, nagyreszt forditani kell a programokat. alapbol ebben is sok minden benne van.
hardware felismeres teren sztem SuSe a legjobb, nagyon jo a YaST2 vezerlopultja.
jah, es mind3 ingyenes... -
csemberlen
őstag
Tudnátok egy kezdő Linuxosnak valami olyan egyszerűt verziót ajánlani ami felismeri az aránylag új hardvereket, lehet vele netezni, valami jó levelezőprogival.
Játék nem érdekes!
Kisirodai alkalmazások stabilan menjenek. -
n0_gAboR
őstag
najah, csak ha mar kialakitottad a neked passzolo kornyezetet, programokat belotted, drivereket stb, akkor nem szivesen kezdi elolrol az ember.
masik dolog hogy mandrake 10.1-is csak 3.2-es KDE-t hasznal meg gnome 2.6-ot.
ha neked 3.3 kell v 2.8 akkor mindenkeppen frissiteni kell. probakeppen fellottem a 10.0-t de abban nincs benne az apt-get. ugyhogy fostam le feltettem az UHU 1.2 RC1-t kiprobalni. -
mkbla
senior tag
válasz
n0_gAboR #2766 üzenetére
Hmmm.... nem tudom, de majd legfeljebb utánanézek vhol...(vagy te is utánanézhetsz itt: [L]hup.hu[/L]) mondjuk én nem szoktam frissítgetni semmit. Mindig megszerzem cd-n a legújabbat amint tudom, és felrakom, mér néhány hete 10.1-et használok. Szivesen kölcsönadnám az én cd-imet, de én elég messze lakom BP-től....
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
mas tema/gyors kerdes:
mandrake 10.0 officialt lehet vhogy synaptic-kal vagy apt-get-el 10.1-re frissiteni?
mert ha nem muszaly akkor nem toltenek le 4CD-t.
elore is koszi a gyors valaszt.
masik kerdesem:
UHU Linux szeru auto-mount dolgot lehet rakni tobbi disztrora is?
mi a program neve ha letezik ilyen v hogy lehet megcsinalni?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
megaLOL
ezen sirni kell..... -
ReJim
őstag
hű bazz
ijen kell nekem is!!!!
hehe
egy agp foglalatba illeszthető binux optikai(lehet hogy görgös, és drótnélküli, ráadásul a dvd-t ís rája tuggya írni???) Binux Renccer! rájadásul UHU!!!
na csemmeg a végén még azt is megérjük, hogy a texo meg UHU ''nemablakosorientáltrenccert'' fog adni a gépekhez
lol -
escie
őstag
ezt nézzétek:
Bővebben: link
muhahha! -
escie
őstag
figyelitek, hogy a megjelent a jobbfelső sarokban az FSN tégla projekt bannerje.
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
válasz
partymaci #2758 üzenetére
vagy a hup.hu-ra : Bővebben: link
nézz szét, keresgélj, aztán ha nem találod akkor kérdezz.....
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
escie.....
Köszi, közben én is megtaláltam a megoldást, és visszahozta a Drive-ot
Köszi a keresést!
Nimfas -
escie
őstag
na szóval.
az van hogy firmwaret kell frissíteni, ugyanis a 9.2 azt hazavágja.
ezt taltáltam:Bővebben: link
hátha segít... -
nimfas
addikt
Sziasztok...
Megpróbáltam feltenni a 9.2-es Mandrake-t.... és LG olvasóm volt 52x-es.... úgy néz ki behalt a cd-rom, régebben olvastam, hogy némelyik Lg-t kínyírja... lehet még életet lehelni belé???? -
partymaci
aktív tag
üdv
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet medvalósítani azt hogy a monitorom ne váltson vissza 800x600ba amikor mene 1024x768be is ugyanis a tesztelésnél bírja ezt a felbontást is de nem marad meg.
ja és ez egy LG1730B-s TFT monitor
pontosabban definiálom a problémát:
Az egyik bejelentkezésnél 800x600 ba jelentkezik be
Az ujraindítás után meg már 1024x768ba vagy amire annó beállítottam.
(szenved az X server!?)
thx
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
icewm nekem nem teccik, bar meg nem melyedtem el benne.
gnome az fasza, csak egy kiscit kiforratlan meg a KDE-hez kepest. masik dolog h idegesit h nem tudom feltenni az ULB gnome-ot suse9.2-hoz apt-get-el, mert csak 9.1 et lehet elvileg igy frissiteni... -
ReJim
őstag
válasz
n0_gAboR #2749 üzenetére
a gnome gyorsabb, az IceWm még gyorsabb...
egy kérdés az IcwWM-ről:
kell hozzá egy imlib-is??? mert aszem ez a van a readme-ben, és ezzel halt be a configure....
de esetleg kell valami más is??
egyik próblémám a gnome-mal:
nem tudok kilépni..
valami miatt, hogyha a menüből lépek ki, akkor befagy a tálca, és körülbellül 15 perc mulva kezd kilépni... így vagy ctrl+alt+backspace-szel , vagy a desktopon jobbklikk, új terminál, halt-tal tudok csak kilépni, lekapcsolni a gépet...
lécci segítsetek... ez vmi mijatt nem megy... -
zLegolas
őstag
válasz
DragonR+ #2730 üzenetére
A Live 5.1 sokaknak porblémás, sok topic nyílt már ebben a témában, keresgélj!
Két tipp:
1.: www.linuxforum.hu -használd a keresőt!
2.: www.uhulinux.hu, Tudásbázis, 5.1 teljes birtokba vétele, vagy ilyesmi...
A Scanner téma:
Ha párhuzamos illesztésű, akkor felejtsd el.
Ha USB-s, van esélyed, nézd meg a SANE oldalán a kompatibilitási listát. Lehet, hogy szerencséd van...
Magyarázat: a gyártók nagy része (az utóbbi időkig) tojt Linux-ra fejleszteni, inkább a pízes Winfo$ ''op. rencereket'' preferálta. Emiatt a meghajtók nagy részben lelkes amatőrök munkái, valamihez sikerült, a nagyon kacifántos és hipertitkos hardverekhez (pld. az nVidia minden részlete) nem nagyon. -
n0_gAboR
őstag
nekem is lenne egy kerdesem, de nyitottam neki azert uj topikot is, mert ugy konnyebb ratalalni a problemara a keresovel.
Bővebben: link -
Poctar
senior tag
Érdeklődnék, hogy Linux-al be lehet e jelentkezni Windows 2003-as tartományba? (tartományi bejelentkezés)
Ha be lehet, akkor hogyan? -
n0_gAboR
őstag
KDE-ben hol lehet beallitani hogy ikonok ne single hanem duplaklikkre induljanak?
-
n0_gAboR
őstag
hogy lehet megoldani hogy az apt-get ne vegye figyelembe az alairasait a csomagoknak?
ulb gnome 2.8-at szeretnek feltenni suse9.2-re (amin alapbol 2.6 van) de nem engedi. mondjuk meg csak a 9.1-hez van egyelore az ulb frissites (vagyis az ftp-n a 9.1 mappajaban van meg csak) az lehet gond? -
ReJim
őstag
előre is bocsi.... de mikor már észrevettem már az időlimit lejárt!
-
ReJim
őstag
az lenne a kérdém, hogy azok a bizoyos szöveges burokba működő böngészők azok ijenek? vagy ez egy butább??? Bővebben: link
vagy van ennél modernebb, ami már képeket is kezel! mondjuk az zgv??? -
Zoltán
őstag
válasz
Tersius #2727 üzenetére
A man kiír mindenféle kapcsolókat, tehát valszeg már fenn is van alapból a progi, ugye? Knoppix 3.3 -at használok vinyóra telepítve. Ez tök jó lenne, ha nem is kellene feltelepítenem, csak azt nem tudom, hogy a gyakorlatban megy-e, mert pont most ment el az internet. Nem tudja valaki, hogy SOTE Neptunhoz mit kell beírni, az rdesktop után? (A SOTE honlapján még csak nem is hallottak Linuxról...)
Köszi! -
MichaelSD
őstag
Adva van egy SUSE 9.2 és egy LinkSys router. Mindkettő DHCPre állítva. A másik gép megosztott partícióit látja, de a internetre nem akar kimenni.
A router setupja is elérhető, de kifelé már nem tudok pingelni.
Az érdekes , hogy a Fedora Core 3 és a Mandrake azonnal beidították az internetet (és a windoze alol is megy).
Mit tegyek, illetve milyen info kellene még?
Köszönöm -
DragonR+
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap feltettek egy SuSE Linuxot a Windowsom mellé csak linuxos eszközöket használva, hogy okuljak.
A telepítés sikerült.
Bár nem tökéletes.
Nem bírom szóra bírni a hangkártyámat és szkenneremet.
A Linux: SuSE 9.1
A problémáshardverek:
Sound Blaster Live! 5.1 Digital
Canon CanoScan 3200F
Kérlek segítsetek! Elég lehangoló egy új óperenciás rendszerrel ismerkedni, ha az nem ismeri fele hardveremet.
Megmondom őszintén nem nagyon szeretnék próbálkozni a saját szakállamra, tehát frankó driverlinkeket szeretnék kérni Tőletek.
Előre is köszi.
Üdv, DragonR+
[Szerkesztve] -
laxius_
tag
Fedora coret hasznalok webservernek az gáz?
A tuzfal beallitasahoz van benne valami progi, vagy kezzel tudom csak? -
Zoltán
őstag
Tudja valaki, hogy ezt a citrix-et hogyan kell konfigurálni, hogy tudjak neptunozni Linux alól is? ELvileg fel van telepítve, csak nem tudom hogyan tovább.
-
ReJim
őstag
nos..
az lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy Siemens Nixdorf 100Mhz-es laptopom, akkor arra tudnák rakni, valami ojan graf rencert ami nem éppen halállassú??? én IceWm-re gondoltam... elmenne rajt??
GPRS-netre kellene, megvalósítható??? vagy gyenge hozzá a gép, hogy egy böngészőt kezeljen....
plízhelpmí... -
n0_gAboR
őstag
felraktam megint kiprobalas celjabol az UHU-t is. nagyon fasza h van benne ilyen uhu-automount dolog.
ezt mas disztroknal nem lehet vhogy megoldani?
a 6in1 card readeremet is faszan felismerte alapbol... -
Zoltán
őstag
Van a mappájában egy wfcmgr nevű file. Azzal lehet bekonfigurálni, úgy látom. De nekem ez túl bonyolult. Mit kell hova?
Köszi! -
n0_gAboR
őstag
van vmi olyan billkombinacio amivel elo lehet hozni egy futo programok listajat, rendszerfigyelot
(olyasmi kellene mint XP-ben a ctrl+alt+del task manager) -
n0_gAboR
őstag
nem tudjatok hol lehet beallitani hogy ne szimla hanem dupla klikkre inditsa az ikont a KDE?
nem talalom sehol -
n0_gAboR
őstag
es most egy fasza letoltoprogyt keresnek linux ala, ami tudja azt a tulajdonsagot h beepul vmi bongeszobe, es lehet ''behuzassal'' tobb filet tolteni. olyan kellene mint a flashget+IE kombo. szoktam ftp,http-krol tolteni ahol a cuccok 40-50 archive fileba vannak tomoritve, ilyenkor eleg sitt egyenkent toltogetni oket.
konqueror-hoz ugye van alapbol a kget, de ez ha kijelolon weblapon az osszes linket, es behuzom csak az utolsot erzekeli
esetleg johet mas bongeszo+bepulo modul kombo is (esetleg hatha van ilyen firefoxhoz, nemszoktam azt hasznalni) -
Bazsesz
őstag
nem tud valaki valami olyasmit linux alá, hogy php+mysql+apache együtt? Mint mondjuk windows alá az EasyPHP: feltelepíted, elindítassz egy fájlt, és működik minden. Ilyen lenne uhu linux alá?
Üdv: balu -
Zoltán
őstag
válasz
n0_gAboR #2707 üzenetére
Le is töltöttem, de nem tudom telepíteni. Se configure, se make, se make install nem megy. (Nincs is configure file). A doksi meg csak annyit ír a linux-os telepítésről. hogy van csomag meg tömörített is. Kitömörítettem, de van benne egy *.cor tömörített file, amit nem tudok kitömöríteni. Nem tudom ki kell-e egyáltalán.
Köszi! -
n0_gAboR
őstag
grub-on mar tul vagyok jutva, es nem bootol.
probaltam telepito cd-rol is, de onnan sem all fel a rendszer.
egyebkent a masolas lassabb ha hda es hdb kozott megy, mintha hda es hdc kozott menne?
mert elvileg azert raktam at a winyot mert kurva lassan masolt a windowsos winyomrol a linuxos winyon levo FAT particiora. -
Zoltán
őstag
A Neptunt hogyan lehet Linux alól használni? Sem Mozillával, sem Konquerorral nem akar csatlakozni. Klienst letölteni meg csak windows-ost lehet.
www.neptun.sote.hu
? -
n0_gAboR
őstag
HELP ME!
attettem bizonyos okokbol a linuxos winyomat hdb-rol hdc-re, es fullosan lehalt a rendszer, grubbal meg egy kis irogatassal bebootolok, de ott panaszkodik ossze vissza hogy pánikol a kernel, meg hogy root filesystemet nem tud mountolni meg stb stb.
azt hittem ennel rugalmasabb a linux
szoval miket kellene atirni hogy mukodjon? vagy reinstall a megoldas (remelem nem!)
plz irjatok vmit mert surgos lenne. -
n0_gAboR
őstag
válasz
Majstor #2701 üzenetére
zip az nem cd image
azt tomoritsd ki, es utana az .iso fileokat ird ki (vagy .cue). ekkor kapsz egy bootolhato cd-t.
a winyot hagyd (max torolj rola minden particiot), majd a linux telepitoje elintezi neked, a linux sajat filerendszereket hasznal, tehat a FAT-ra sztem nem megy fel.
ellenben FAT-os winyot tudsz olvasni-irni vele, NTFS-t csak olvasni tud egyelore a linux. -
Majstor
senior tag
Hi!
A merevlemez Formatálásnál milyenre formatáljam...NTFS vagy FAT???
UI:Ha zip-Image file megy rá a CD-re akkor Boot közben Indítható lesz e a telepítés???
(Ki tudja e csomagolni a gép)
Aktív témák
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest