Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
lamadou
senior tag
Ez szépen meg is volt, jól volt megcsinálva, aztán mikor bootolni próbáltam akkor a második winyón lévőt nem indította el(illetve amikor a winyóról bootoltam akkor csak kiírta hogy GRUB és kész, aztán CD-ről elindítottam a linuxot, kírattam floppyra a gubot, onnan bootoltam, és azt írta ki amikor a második winyón lévő Win akarom indítani, hogy: title windows2
itt van valami, hogy nem ismeri a fájlrendszert, meg valami partition 0X07
chainloader +1
mi ez? Az első winyón lévőt simán indítja. -
Out
addikt
válasz
lamadou
üzenetére
nos, a /boot/grub/grub.conf-ba kell beirni hogy a winxp-d melyik vincsin es melyik particion van. Ha belenezel ebbe a fileba, akkor talan fogsz is latni egy bejegyzest, pl:
title DOS
rootnoverify (hd1,4)
chainloader +1
ebbol ami neked fontos az a hd1 (melyik vincsi, master 0, slave 1) ,es azon melyik particio (gondolom a winxp-t a primary particiora rakod, tehat akkor ez 0 lesz)
Ha nincs ilyen sor a fileban, akkor ird be, ha nem muxik valami miatt akkor, csak azt a ket adatot kell modositanod, asszem ennyi
[Szerkesztve] -
Andris05
tag
Szerintem a suse alapból megcsinálja, legalábbis az egyik XP-t biztos. Csak arra figyelj, hogy a grub annak a vinyonak az mbr-ébe települjön, amelyiket indítod.
-
lamadou
senior tag
Pls segítsetek!
-
escie
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
az is jó lehet, ha van 64 bites verziója. de a 9.2-nek tuti van.
Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
lamadou
üzenetére
ctrl+alt +f1/f2/f3/stb...
------------------------------
Jim,
Bővebben: link, ha nem jó, találd fel magad!
jah, vigyázz, dvd-s verzió...
ehh, meg a link is szar, i386, bocs!
mindjárt javítom...
nem javítom, szerintem próbálkozz később, még nagyon friss a dolog, ahol fentvan, az a szerver fekszik...
[Szerkesztve] -
lamadou
senior tag
Inkább felrakom még1szer a suse-t. Most szeretném jól bekonfigolni a GRUB-ot. ehhez kérek segítséget: Van egy WinXP egy 80GB-s Maxtor winyón és van egy WinXP egy 160-as Samsungon. A Linux a Samsungra fog felmenni. Hogyan(ha lehet pontosan, részletesen) kell beállítani a GRUBot, hogy tökéletesen működjön? Sürgős lenne, mert még ma meg akarom csinálni.
-
Sziasztok. Melyik 64 bites Linuxot rakjam fel szerintetek? Free legyen mindenképp.
-
Khailmaan
csendes tag
válasz
eddie303
üzenetére
elso dolgom support forumba vezetett > search smc 1255tx, es mit tesz isten volt egy topic ahol srac pont azert sirt, mert nem akar menni neki szegeny kartyaval, es mivel nincs gcc smoothwall alatt sem,es azt se tudja hol a tulip.o helye, ezert sajna nem tudja hasznalni..mint ahogy en sem fogom tudni

-
Khailmaan
csendes tag
válasz
eddie303
üzenetére
ha felismeri alapbol az SMC 1255TX-et akkor megoldja

jah vana joszagban egy 1.8G-s vincsi. perpill a freesco is hdd-re van telepitve.
Amugy a Freesco iseleg egyertelmu,konnyen kezelheto, es ot is lehet weben keresztul adminisztralni.....csak a kib...szott halokartyamat nem ismeri fel
de sajna en az ilyen tulip.c bol tulip.o-t forditani, ide oda masolni dologhoz nem ertek
-
lamadou
senior tag
Nekem két WinXP van fenn(már nincs linux, ideiglenesen). Azonban az egyik winyón fent maradt a grub, és nem tudom elindítani az azon a winyón lévő wint. Mit csináljak? Indításkor kiírja hogy 'GRUB' és kész.
-
Suliro
senior tag
Ha nincs más, akkor feltegyek egy suse linux 7.3-at vagy inkább a 8.1es mandrake-t tegyem fel? Sajna nem tudom letölteni és nincs más aki letöltse helyettem.
-
eddie303
őstag
ReJim:
FreeBSD, NetBSD - BSD azaz Berkeley Software Distribution UNIX-ból leágazott UNIX félék, semmi közük a Linuxhoz, azon kívül, hogy UNIX-klónok a BSD-k is, és a Linux is, bár a Linux inkább a System V UNIX-családhoz hasonlít, de sokmindent átvett BSD-ktõl is. NetBSD-rõl tudni kell, hogy az egyik olyan operációs rendszer, sõt, talán az az operációs rendszer, aminek a legtöbb féle hardverarchitektúrára van portja elkezdve PDA-któl 68k-s Macintoshokon, PPC-n át PC-ig. Vagy 52-féle platformot támogat egy kernelfából.
FreeSCO - Egy egylemezes Linux alapú router-tüzfal disztró.
Solaris - A Sun Microsystems saját UNIX-klónja, megint semmi köze Linuxhoz.
A normális disztróra nem tudok jobbat mondani, mint Ubuntu, Gentoo vagy Slackware
A három teljesen különbözik egymástól, de legalább lehet válogatni 
Khailmaan:
Szerintem próbáld ki a smoothwall-t ( Bővebben: link ). Kell neki HDD, de ha már a Win98 telepítésnél tartasz, gondolom, van HDD-d
Ez egy direkt tüzfal/router disztró. lehet webböngészõn keresztül konfigurálni. Nézd meg, szerintem megoldja a gondodat. A gyakorlat azt mutatja, hogy 5 perc alatt lehet vele tüzfalszervert csinálni, próbáltam 
-
tierbatyo
senior tag
Hi! Mplayerhez kellen segítség. Enable GUI-val configuráltam, de a gmplayer nem indul rendesen. Semmi hibaüzenet, elindul, de a kezelőfelület sehol és a procit 99%-on tartja.
Help me, plz!
-
Khailmaan
csendes tag
itt is megkerdezem hatha masik topicot nem nezi minden linux guru
problema a kovetkezo: kene egy regi p100asbol egy router gepet csinalni. adott ket smc kartya: 1211tx es 1255tx meg nehany 1 floppys linux router distro,amibol eddig csak freesco-t probalgattam tegnap meg ma, de leszedtem LEAF/LRP distrokat is. asszem floppyfw-t is.
viszont egy a bokkeno mar csak:a 1211tx-et szepen felismeri, de 1255-ot nem.
na SMC homepage, linux driver leszed...masoljam ide oda, aztan #make es a letrejovo objektumot masoljam /lib/modules/2.4.x/kernel/drivers/net-be aztan #instmod tulip.o es #netconfig
az a baj, hogy linuxhoz nem sokat ertek, de azt mar kiokoskodtam, hogy se freesco se pocketlinux nem fog nekem #make-kel obj-ot csinalni (nincs benne mivel minimalis rendszer??). Tovabba se a freescoban, se a pcket linuxban nem talaltam a /lib alatt modules konyvtarat, 2.4.x/ kernel/drivers/net-et meg foleg nem
hu de halas lennek ha valaki segitene nekem megoldani, hogy felismerje vmelyik 1floppys linux router/fw distro ezt a joszagot,kulonben kenyelen leszek vmi win98se-t felrakni routernek
linux driver:Bővebben: link ebbol kene tulip.o-t csinalni...aztan rajonni hogy az 1floppys distroban hova is masoljam en ezt, ha a fent emlitett eleresi ut nem letezik
igy olvasgattam levlistaban is, hatha talalok vmi infot, de nekem mind kinaiul van
Bővebben: link
elore is koszi a segitseget -
Atic
tag
Hali!
Lehet hogy már volt e kérdésemre válasz a több ezer üziben, de rövid, úgyhoy megkérdem:
mennyi hely kell ahhoz, hogy egy UHU Linux stabilan, fusson, és kényelmesen elférjen a gépen? -
ReJim
őstag
szeretném megkérdezni mi a véleményetek az alábbi disztribuciókkal:
FreeBSD
NetBSD
FreeSCO
jah, meg egy kissé más tészta:
Solaris (tudom ez nem teljesen linux(?), de kiváncsi vagyok, hogy melyikről mi a véleményetek!
FreeBSD-t láttam, de NetBSD scrshot ot nem találtam a honlapjukon! az egyáltalán mijen, micsoda???
mod:
a következő konfigomra kellene egy normálisab, mint a suse!!
(a gép: 1ghz celeron p3, memória 128+64(majd késöbb több), 40gb winyó, gef2mx400 64mb)
előre is köszi:
ReJim
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
suse-t innen! de teljest nem tudsz letölteni! igaz neked az nem is kell, neked elég az 1 cd-s!!!
''Linuxos vírusírtó???''

a Linux más világ! kevés virust írtak rá! meg már alapból benn a rendszerbe a védekezés!!
De azt se gondolod komolyan, hogy wines progit letöltesz, oszt feltelepítesz??? -
snowflake
tag
mandrake tükör szerverek:
vannak ott magyarok is
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
A Konquerorban nincs olyan, hogy Sidebar? Ha van, hogy lehet bekapcsolni?
-
mkbla
senior tag
Elég régi disztrók, én a Mandrake-t ajánlom, de ahogy elnéztem a konfigod, nem mernék rá megesküdni h a 8.1-es mandrake (vagy akár a 7.3-as suse) normálisan felismerné és kezelné a cuccaidat, vagyis meg lehetne oldani, de egyszerűbb lenne ha szereznél legalább egy 10.0-ás Mandraket ami biztos normálisan felismeri és kezeli az újabb hardvereid. Működni fog de leeht h nem fog tetszeni. De ah csak internetezni akarsz akkor jó. Mert ahogy most szétnéztem a 8.1 az vmikor 2001-ben jelent meg? (vagy tévedek? akkor bocs. én a 9.2-vel kezdtem.)
Nem tudom h milyen messenger programok vanank hozzá, em használok ilyesmit...
Nvidia driver van nem árt ha fölteszed. 1ébként megy nélküle is
2-3Gb gyökérparticio+512 swap +1 kis (500mb)home particio elég
vírusirto sztem nem kell , ugyanis a windowsos vírusok nem élnek meg linux alatt az ext3-as fájlrenszeren (nem fog tudni ott semmit csinálni, a windówz meg nem látja a linuxos particót igy windows alatt nem mászi k át róla,
tűzfalnak én Firestartert használok.
böngésző:+flash+java ; mozilla, firefox, opera... amit akarsz.... -
escie
őstag
1: hát elég régi a választék.
2: messenger, icq: oké.
3: nem túl nagy kell, 2-3Gb root, és vagy 512Mb swap.
4: 3d gyorsítás bajos, de megoldható. amúgy simán megy gond nélkül a 2d.
5: a guarddog elég jó felület az iptables konfigurálásához.
6: vírusírtó nem kell.
7: amilyen csak jólesik.
opera, mozilla, firefox, és még sokan mások. -
Suliro
senior tag
Lenne egy kérdésem, pontosabban vagy 10.
1: Szeretnék feltenni linuxot, lehetőleg magyar nyelvűt. Van mandrake linux 8.1em vagy suse linux 7.3. Ezeken kívül csak régebbi változataim vannak. Letölteni nem akarom, mert adatkorlátozásom van, így nincs kedvem 4-500 mbájtokat leszedni. Azt hiszem, hogy a mandrake magyar, a suse-ról nem tudom, hogy milyen. Mindkettőt a Computer Panorámához adták még régebben, amikor még előfizetőjük voltam. Ti melyiket ajánljátok?
2: Netezni kellene, mivel ha jól tudom, akkor a linuxok sokkal biztonságosabbak, mint az xp. Van valami linuxos messenger? Sok ismerősöm csak messengerezik. Icq van linux alá is ugye?
3: Mekkora partíciót kell neki létrehozni? Úgy kellene csinálni, hogyha valamit letöltök a netről, akkor azt az xp is lássa, ne csak a linux.
4: Kell a linuxhoz extra driver? Tehát a videókártyám fog menni mindenféle driver nélkül linux alatt?
5: tűzfal az gondolom kell. Linux alá mit ajánlotok?
6: Linuxos vírusirtó?
7: Böngésző program?
A linux csak netezgetésre, meg hobbiból kellene.
Köszönöm előre is a válaszaitokat. -
-
Out
addikt
Ugy nem jo ha forditas utan masolod be, mert a configure fogja megnezni, hogy ott vannak-e a kodekek, szal meg a configure parancs elott masold oda.
illetve miutan csinaltal make installt, a forrasban van egy etc konyvtar amiben vannak config fileok, azokat masold be a juzered .mplayer konyvtaraba mindenkeppen, mert ezekben vannak benne a codecbeallitasok is
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
oda asszem nem, fordításnál 1 másik könyvtárat irt ki h nem talál kodeket (asszem /usr/local/share/lib, de nem biztos, mind1 bemásoltam oda ahova mondta, itána nem irt ki hibát, de még majd oda is bemásolom, csak most sikerült uj kodekeket szereznem. Úgy is jó lesz ha fordítás után másolom be a könyvtárba a kodeket?
ja gui-val fordítottam, de nem szórakoztam az a udio out-ok állítgatásával (pedig gondoltam h lehet h ott van a hiba... majd kipróbálom. -
escie
őstag
válasz
steveetm
üzenetére
ez ziher?
hol olvastad? vajon mi ennek az oka? amúgy mostanában megy a bétatesztje az új drivernek. a rage3d-n toboroztak tesztereket. szvsz jó ha februárban kézhez kapjuk...
baz, fél napot eltöltöttem xorg fordítással, mert gondoltam jobb lesz, meg kurrensebb cucc, erre kiderül, hogy jobb ha nekiállok xfree-t fordítani?!
-
escie
őstag
válasz
tierbatyo
üzenetére
a 2.4-es legújabb gentoo kernellel ment a dolog, aztán inkább ferdítettem
egy gentoo-dev kernel, azóta nincs 3d-m. lehet visszatérek majd a 2.4-es fához, ha minden kötél szakad.
vááá, RedOrchestrázni akaroook!!
szerk.: húú, ezt sasold meg sorstárs, mit találtam!
egy elég kimerítő doksi.
nekem felcsillant tőle a szemem, mert van gentoo leírás is. hátha neked is mond valami újat...
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
-
steveetm
őstag
megy 2.6 os kernellel, de marhára nincs semmi értelme egyelőre.
2.6.9 el makefilet mindenképp kellett még patchelnem, 2.6.10 hez már egy másik patch is kell.
Mondd hogy meik verzióju drivert akarod feltenni, holnap megmondom hogy mit írj át benne.
De mint mondtam sok értelme nincs, várj míg kijön az új driver, sztem heteken belül ittvan, és már xorg támogatást is ígérnek.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link De eze már elég régen volt frissítve. 2.6-os kernelnél már nem így kell...
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10
üzenetére
Ja hogy ATI driver. Hát az biza szívás. Én is sokat szenvedtem vele. Az alapján csináltad, amelyik linket adtam?
-
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo
üzenetére
Tettem e fel??Mittudom én

Frissen van telepítve, susi 9.1.És még midig az Ati 3D-vel szívok.Telepítettem a drivert, előtte frissítettem a kernelt stb.És nem indult újra.Hiába adtam ki a Start x parancsot.Ezért kérdeztem.Egyébként megvan a tutti beállítás Atihoz csak nálam még mindíg nem jött be.
De próbálkozom tovább
Linux egyébként a Processor pörgetést hogy bírja?Halottam már régebben olyat hogy totál kiakad tőle!Igaz ez?Hú tényleg.Hogy is hívják a susi file kezelőjét, ami állítólag a dvd-n van??? -
ReJim
őstag
válasz
operator10
üzenetére
restart parancsal is újra tudod indítani, de nem tom, én csak slax-ban használtam parancsbóli X indíttást! ott meg valami guistart volt... aszem!
(meg guifast, de az a FLueBox-ot indította!
)
egyébként, megtudjátok mondani, hogy az MPLAYER elmegy é egy p1-es gépen?? csak mp3 lejáccásra kellene!
Na meg hogy van egy LPT-portra kötött LCd kijelzőhöz progi, ami nem Xwindow alatt fut! nekem egy BASHban futó kék!
No meg mejik kernel jó p1-re és szépen ellesz 32mb-os ''winyón''???
na meg akkor még egy: magyarul van Kernel fordíttásról doksi??
Köszi:
ReJim -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10
üzenetére
Ctrl+Alt+Delete elvileg újraindítja.
Tettél fel xservert. Mert elvileg ha van fenn X, akkor az is elindul. -
Ecsém
csendes tag
sziasztok!
feltelpítettem a mandraket, újraindítás után windows löki be, lefuttattam vagy 3X resettel, de semmi választási lehetőség a bootolást illetően.
mandrakelni szeretnék kicsit, HELP!
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Szevasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy Suse 9.1 alatt milyen billentyűkombinációval indítom újra a rendszert?
És ''hálózatós módban'' tehát KDE nélkúl a logi, jelszó után milyen parancsot kell kiadni hogy induljon az X, KDE? mert a startx nemjött be
-
mkbla
senior tag
Sikerült megoldani az mplayers dolgot ideiglenesen; felraktam a 10.0-t forrásból feltelepítettem az mplayert
műxik meg minden (jók a feliratok), csak most meg másik gond van néhány filmnél hibát irki:
[mad] audio codec család nem tölthető be , fordításnál kapcsold be
(afm=libmad)
na ezzel most mit kezdjek? probálkoztam a fordításnál néhány dologgal, de nem jott össze nem fordult le....
hogy kapcsoljam be azt az izé? vagy esetleg utána nem lehet vmi fájlba belepiszkálni?? -
Shape
aktív tag
UHU alatti adsl beállitásban szeretnék segitséget kérni.
Az uhu-tárcsázóval nem tudok kapcsolatot felépiteni, viszont ha konzolban csinálom akkor azt irja ki hohy kapcsolódott.
Ez hogy lehet??
csináltam egy doc-ot hogy mit ir ki terminálban.
[L]invitel.hu/zope/adsl.doc[/L]
Nem tudom hogy segit-e de azért hátha.
Gondolom rájöttetek hogy em vagyok egy nagy linux guru azért kellene a segitség.
Előre is köszönöm. -
Desp
tag
Valaki help please!!! SUSE 9.0 SATA-s vinyora nem tudok telepiteni... el sem indul telepito, IDE attach driver-nel kiakad... Talalkozott mar valaki ilyennel?

-
semtex01
csendes tag
Nem tudom, nem ismerem suse-t, de egy magára valamit is adó disztribúción (és nem sulinetes gépek CD mellékleteként) kell hogy legyen gcc, vagy próbáld úgy keresni, hogy glibc. Ha DVD-re van írva, akkor valószínűleg az már Extended Suse
, tehát kell hogy legyen rajta gcc. A remény hal meg utoljára. 
De amit mondtam, ha tényleg komolyabban akarsz foglalkozni vele, akkor nem ajánlom a suse-t. De ez csak az én véleményem... -
Geree
senior tag
-
semtex01
csendes tag
válasz
lamadou
üzenetére
Megkeresed a config programját, nem tudom, hogy mi a neve... De a Windowsnak megfelelő vezérlőpulton keresd.
PPPOE kapcsolat, dns címeket ha kér, akkor Chello honlapján megnézed, TCP/IP (ha kérdezi) automatikus meghatározása.
Felhasznnév, jelszó
A többi meg ilyen finomságok, hogy tűzfal, meg hogy auto tárcsázás meg hasonlók, ezek nem befolyásolják magát a csatlakozást...
[Szerkesztve] -
lamadou
senior tag
Még1 probléma(illetve még a videó kártyát se csináltam meg, nem volt idő): A net se megy. Chellom, van, alaplap hálókártya(ASUS A7V8X)
-
semtex01
csendes tag
Hát igen...

Slackware az már egy kicsit komolyabb, mint Suse, még jó hogy fut rajta, de a Suse szvsz annak a user-nek megfelelő, aki még csak most ismerkedik a linux-szal, mert egy lebutított grafikus felületet ad (ezért van hozzá 1 CD szemben Debian 7 CD). Szóval ha fordítgatni (ami ugye már egy komyolabb dolog) akarsz akkor ajánlom Debian-t vagy Gentoo-t. Ez utóbbit már a telepítésnél is te fordítod csomagokból, úgyhogy ezzel tutira lefordul minden, mivel te tudod majd, hogy mi van a rendszeredben és mi nincs.
Ha ragaszkodsz a Suse-hez, akkor hibaüzenetből lehet következtetni, hogy hol a gubanc. -
Geree
senior tag
válasz
semtex01
üzenetére
Na jó, de ezen a szaron GCC, make, SEMMI nincs... úgy kellett leszednem GCC-t, meg maket (ezeknek is vannak függőségei asszem
)
Most már legalább enindul, de eddig mindegyik megállt valami idióta hiba miatt. (mindegyik más miatt)
Míg ugyanez pl. slackware-n működik. szóval? -
Geree
senior tag
azt írja ki, hogy ilyen nevű program nincs...
csak azt nem tudom, hogy a mandrake-nek miért nem tetszik a hangkártyám, hiszen eddig minden linux amit próbáltam (4-5db) gond nélkül felismerte elsőre...
na mindegy, azt hiszem most hanyagolom a kérdést egy ideig...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- iPhone 13 128GB 92% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért kösz

Help me, plz!