Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Out
addikt
nos az ALSA is egy hangkartya drivercsomag, Bővebben: link -en megtalalod hogy mely hangkartyakat tamogat es innen letudod tolteni a szukseges filekat is. Ha viszont van online frissitod (apt, yum) akkor lehet hogy jobban jarsz ha arra bizod a telepitest, de ha kezzel csinalod akkor szivesen segitek.
-
Geree
senior tag
nincs, mer nem ismerte fel plug&playnek és telepítéskor modta, hogy sndconfiggal állítsam be. először úgy tűnt, felismerte, szólt is, de csak az sndconfigbancd máshol, mintha nem is lenne.
ALSA-t azt nem vágom, felvilágosíthatnál...
((ja amugy indításnál pl. kétszeris kiírja, hogy ''hangmodul betültése: sb'' , de nem műxik....)) -
-
zui
tag
Hali.
Az lenne a kerdesem, hogy egy ASUS A7N8X-E Deluxe lappal es egy AthlonXP 2200+ (Thoroughbred-B magos)os procival tudok-e cpufreq-et. kernelkonfigba (2.6.10) lattam ilyet, hogy nforce2 FSB allitas. Ez hogy mukodik? milyen hatarok kozott mozog? Ezenkivul meg Mobil Athlon procikra PowerNOW! tamogatassal vannak léehetosegek, de gondolom egy sima 2200+ os prociba nincs ilyen tamogatas, es csak FSB allitassal lehet a procitelljesitmenyet novelni/csokkenteni.
Ezenkivul ha a BIOSban fixre allitom az AGP es a PCI bus sebesseget ( asszem ilyet lehet) , akkor az FSB allitassal ezek nem fognak elmaszni?
Ha van vkinek ilyen lapja / procija es hasznal ilyet az irjon vmit, hogy hogyan mukodik, es erdemes-e haszanlni...
koszi -
Geree
senior tag
Pls help!
Mandrake 10 az install közben nem ismert fel a hangkártyámat (SB AWE 64 Gold) így utólag rootként sndconfig-ban kellett beállítanom, ott fel is ismerte, szólt is, de ha visszamegyek x-be ott mintha nem is lenne. Most meg már az sndconfig azt írja ki, hogy hiba a /dev/audio modulban. (pedig nincs is ilyen könytár.)
Szóval hogy tudnám beizzítani a hangkareszt?? -
ett
aktív tag
Kicsit későn reagálok, na nem baj. Telepítésnél felismerte, hogy itt bizony hangkártya van a gépben. De hiába választottam a listából sima soundblastert, esetleg sb16-ot, kiírta, hogy nem megy. Most nem jut eszembe, hogy pontosan mit írt, de megnézem és bemásolom ide. Aztán hagytam a fenébe, felraktam a rendszert. Utána sndconfig-al próbáltam, de ott is ezt művelte.
-
Out
addikt
Ezt is nezted mar? Bővebben: link
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2875 üzenetére
Nekem IC7 van és ha jól sejtem, akkor ugyanazok az érzékelők vannak a 2 alaplapon. Úgyhogy szerintem ami neked kell a kernelben:
I2C Device Interface
I2C Hardware Bus Support-->Intel 801 és ISA Bus Support
Hardware Sensors Chip Support-->Winbond W83627HF
Other I2C Support--> EEPROM reader -
ReJim
őstag
na egy kérdés:
nekem egy ojan kéne!
hogy van egy lpt-re kötött 2*20as lcd kiejlzőm (dot matrix),
és ezt szeretném szóra bírni MPLAYER-rel szöveges módban!
lehetséges lenne???? vagy felejtsem el???
hümm?? -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2876 üzenetére
Na én így csináltam : Bővebben: link. Itt a hozzávaló patch: Bővebben: link.
-
escie
őstag
válasz
operator10 #2875 üzenetére
ha asus lapod lett volna, tudtam volna segíteni...
abittal még nem találkoztam.
de nézz szét a google.com/linux -szal, hátha találsz valami jó leírást.
kulcsszó: lm_sensors -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2876 üzenetére
9800 Pro-m van. Mondjuk az az érdekes, hogy nem mind1, hogy milyen verzijú kernelt használok és milyen verziójú drivert.
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2872 üzenetére
Nekem megy az fglrx SMP-vel. Igaz sokat szenvedtem vele, de megy.
-
escie
őstag
válasz
operator10 #2872 üzenetére
ehh, baz.
miért adnak SMP kernelt egy suse-hez. szvsz az userek nagyrésze egyprocis gépet használ.
vagy a HT-hez az SMP?
olvastam ilyesmiket, hogy az fglrx nem jön ki az SMP-s kernelekkel...
---------------
sensors:
ha minden okésan feltelepült, akkor nincs más dolgod, mint kiadni a sensors parancsot. ez egyszeri kiírásra szolgál. a gkrellm pedig ''realtime'' írja ki.
namost kérdés, bele van-e fordítva az i2c(valószínű) a kerneledbe, és a szenzorokat kezelő csip drivere(nem biztos)?
milyen alaplapod van? -
operator10
senior tag
Megkerestem-letöltöttem.instaláltam yast-al a progikat.De a sensors-t nemtalálom az istennek sem.Pedig yast hibaüzenet nélkül feltette.Igaz első probálkozásra hiányolta a ''kernel utilityt'' de azt is feltettem, és után a tényleg minden gond nélkül felment a sensor is.Probáltam már kerestetni is-semmi.Néztem usr könyvtárban stb.Van ötlet, hogy bukkanjak a nyomára?
Ja és 2.6os a kernelem SMP hogy B.....a meg.Ezmiatt soha nem lesz 3D-m.Erre készüljön minden ATI és P4 Tulaj.Éljen a Celeron+az Nvidia -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #2867 üzenetére
ez így nem igaz.
ha 2.4es kernel van, akkor i2c és lm_sensorral meg kell patchelni.
én egy estét szívtam vele, mire rájöttem a nyitjára...
2.6-os kernel esetén be van építve, ha mázlija van, bele is van forgatva.
és ajánlott a gkrellm progi, nagyon jó kis monitorozó szerkentyű.
operator,
összejött a 3d végül?
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2866 üzenetére
Hőmérséklet figyelő progi: sensors. De valószínűleg kernelt is kell fordítanod, hogy a sensorokat ténylegesen lássa a program.
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Jóestét.
Érdeklődnék így nehézkesen induló Linuxos pályafutásom elejénHonnan tudnék letölteni valamilyen grafikus felületű internetforgalommérőt?És esetleg valami hömérséklettel, rendszermonitorozással foglalkozó programokat?Pl: Aida, MBM-hez hasonlókat.Linux midíg arról volt híres hogy milyen jól elvan látva programokkal, remélem szerencsém lesz???
-
ftc
nagyúr
Problémám mindig fentáll.5.1 sehogy nem megy csak alaplapi hangkártyárol az meg eléggé recseg.Ugyhogy várom tov ötleteket.Amugy cs4624-es chipre kellene nekem valami.MDK 10.1.
-
Out
addikt
gondolom mozilla bongeszot fogsz hasznalni, mert ahhoz jo kiindulasi alap ez: Bővebben: link
-
Out
addikt
válasz
operator10 #2862 üzenetére
Azt nemtom de nekem az Geforce FX 5200 ezt produkalja :
9751 frames in 5.0 seconds = 1950.200 FPS
11200 frames in 5.0 seconds = 2240.000 FPS
14799 frames in 5.0 seconds = 2959.800 FPS
15699 frames in 5.0 seconds = 3139.800 FPS
15714 frames in 5.0 seconds = 3142.800 FPS
15771 frames in 5.0 seconds = 3154.200 FPS
15751 frames in 5.0 seconds = 3150.200 FPS
15774 frames in 5.0 seconds = 3154.800 FPS
1300-as duron, 1x512 ram
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
1117 frames in 5.0 seconds = 223.400 FPS
1199 frames in 5.0 seconds = 239.800 FPS
1200 frames in 5.0 seconds = 240.000 FPS
1080 frames in 5.0 seconds = 216.000 FPS
Helló.Boldog új évet mindenkinek!Srácok!Ezek milyen értékeknek számítanak, egy Suse alatt működő Sapphire Atlantis 9600-tól??
P4.2600 Proci.2x512Mb Ram -
Geree
senior tag
válasz
eddie303 #2860 üzenetére
Na akkor kéne 1 kis help... Most a Gentoo helyett a Fedora Core 3-t tettem fel, de nem úgy műxik, ahogy kéne. Pl.: azt írja ki, hogy nem támogatja az ntfs fájlrendszert
pedig azt a 2.6-os kernel alapból támogatja nem?
java meg flash sem működik, pedig abban a szűk 4 GB-ban amit feltettem, a DVDről igazán lehetne legalább egy flashplayer...A JAVA-t is csak a Konqueror-ban tudtam beizzítani, firefox nem működött vele... help pls!
-
lamadou
senior tag
Hello!
probléma: a suse 9.0(frissen telepítve) nem ismeri fel az asus r9550-es videókarit. Mi a teendő, hogy normális kép legyen, és fussanak a 3d-s progik. -
Geree
senior tag
A 2004.3-as verzióhoz hol van leírás? Mert a honlapjukon a ''legfissebb'' leírásnak valami 1.4-est találtam és az nem teljesen úgy műxik, ahogy le van írva... Amugy érdekes a dolog, kezd tecceni....
-
Geree
senior tag
Halihó!
Egy kérdésem lenne:
A Fedora Core 3 tud magyarul? (a linuxiso.org-os DVD-s verzio?)
Vagy melyik a legjobb disztrib. amibe lehet normálisan programokat fordítani (mert az 1cd-s SuSE 9.1-ben nem lehet)
Ja és he lehet ne Debian nehézségű fokú legyen -
tierbatyo
senior tag
Nem tudja valaki, hogy az ATI Control Panelhez mit kell feltenni?
-
escie
őstag
úgyérzem a kolléga megborította az X-et, és most újratelepít.
ezt én is átéltem egyszer... -
escie
őstag
válasz
operator10 #2841 üzenetére
aha, parancssorból, azzal a paranccsal, amit írtam.
angolul tusz? itt a hivatalos howto:Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
operator10 #2839 üzenetére
nekem suse9.1 alatt ment, bár radeon 9100-zal. 9600 bajos szokott lenni, de ne legyünk pesszimisták...
ne yasttal tedd fel, hanem:
rpm -i --force --nodeps fglrx.bla.bla.bla
aztán: fglrxconfig
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nem akarok vulgáris lenni, de x@rd le a chek.sh-t...
a legújabb X kiszolgálód van. -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2835 üzenetére
Jól töltötted le azt a file-t?
#!/bin/bash
# check script for the ATI Radeon drivers for Linux/x86(IA32) with XFree 4.x
A check.sh első két sora ez. Nézd meg, hogy neked is az-e. -
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2834 üzenetére
Make your own TM. Short Link
To generate a short link, simply enter the URL that it should redirect to and choose Generate.
How does it work?
The TM. Short Link generator creates a permanent redirection from a generated short link to the URL that you specify. Instead of having to type or paste a long URL, you just paste the TM. Short Link.
TM. Short Links will not expire ? you can safely include them in mail, newsgroup and forum postings without worry. Because they're so short, line-wrapping is never a problem!
An example
Instead of typing:
http://www.streetmap.co.uk/newmap.srf?
x=528882&y=179839&z=1&sv=528882,179839&
st=4&mapp=newmap.srf&searchp=newsearch.srf
You can simply type:
http://tm./7
Ja nekem meg ez jön elő! Ez egy weboldal.Most akkor itt miből is állapítom meg hogy milyen Xfree86 verzióm van?
Ha meg ez nemjön elő akkor írja azt hogy ismeretlen gépnév! Lassan kezdem azthinni az én linuxommal van baj.K...va bosszantó hogy tudom mindent jól csinálok és mégi szívok vele! -
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2833 üzenetére
Parancssorból kiadod: sh Check.sh . Nekem müködik.
-
operator10
senior tag
válasz
tierbatyo #2832 üzenetére
Jaja.Ezt vágom, csak pontosan honnan adjam ki? Parancssorból? Vagy máshonnan?Meg mit jelent az hogy a saját könytárából kelle futtatnom? Már az eszem megáll.Mert ha parancssorból futtatom akkor vagy azt írja nincs ilyen gép.Vagy valami Domain név regisztrácios weboldal jön be.Holott én úgy tudom valami olyan fog/kellen történnie hogy majd ezáltal megtudom milyen driver kell a VGA-mhoz?Szóval már keresem lassan a kötelet meg a gerendát
)
-
tierbatyo
senior tag
válasz
operator10 #2830 üzenetére
Az sh Check.sh parancsot kell kiadni. De készülj fel rá, hogy sokat fogsz szenvedni, amire az ATI driver müködni fog...
-
operator10
senior tag
válasz
operator10 #2830 üzenetére
Ja, és a másik gondom.Letöltöttem a Mozillát. Tar. gz formátumban.Ez tömöritett, ezt már vágom
Szeretném telepíteni, de ha saját könytáron belül kitömörítem, akkor minden ok.Kapok egy indítható/futtatható azthiszem parancs, vagy bin fájlt.El is indul grafikus felülettel a Mozilla telepítője, de hiányosan tehát graffikailag hiányos.Nem látszik rendesen az ablak, gombok stb.És természetesen pár lépés után le is áll.Ebből gondolom hogy nem ok valami
Kérdésem, hogy hogy kell ilyen formátomú fájlokat rendesen szakszerüen kicsomagolni, illetve telepíteni? Yast-al is próbáltam de természetesen azzal még annyira sem sikerül.Tudom gáz meg marha béna vagyok, de kérlek segítsetek.
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Helló.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Három napja kezdtem SUSE 9.1 Linuxos pályafutásomat.Sajna azóta csak szenvedek.Föleg a VGA beállításokkal.Azt már tudom hogy az XConfig fájlt kell szerkesztenem, ahhoz hogy legyen 3d-m. /ati radeon saphire atlantis 9600/ De ehhez előbb megkellen tudnom hogy pontosan milyen XFree86 verziom van?/remélem jól írtam? Már megvan az ATI-tól letöltött CHEck.sh parancsfájllom, amit ha minden igaz a saját könyvtárából futtatnom kellene.A kérdésem az lenn hogy ezt pontosan melyik programmal, és pontosan hogyan milyen parancsal tegyem meg?Előre is köszönöm a segítségeteket:
Hello -
n0_gAboR
őstag
válasz
lamadou #2826 üzenetére
valahol a YaST-ban keress olyat hogy rendszertoltő, és az elsődleges winyod (hda)MBR-jébe telepitsd a Grub-ot. Meg fogja automatikusan csinalni a bejegyzest a winXP-nek is.
ahhoz hogy lasd a masik windowsos particiot a particionalo programmal kell felmountoltatni. csatoltasd pl a /media/windows_d vagy /mnt/windows_d konyvtarba -
escie
őstag
-
lamadou
senior tag
jó, nem tudtam. pont attól féltem, hogy mivel még nem telepítettem linuxot, hazavágom. Azt tudom, hogy a telepítő lemezzel lehet bootolni, de nekem az kéne, hogy tudjak választani indításkor. Plussz még egy probléma(ez már nem linuxos): Van egy máik vinyón is windows, és ugyebár azt se mutatja. Hogy lehet megcsinálni hogy mind3-at mutassa(2windows+suse)?
-
lamadou
senior tag
A probléma a következő:
Most telepítettem fel a szűz winyóra a SUSE 9.0-s verzióját, plussz egy WinXP-t. Azonban nincs boot képernyő az induláskor, alapból a Win indul? Hogy kell megoldani? -
Den
veterán
up, help
-
ftc
nagyúr
Akkor pontositok.Jo lesz nekem 5.1 is csak menne.Valaki nem látott Digifirera drivert?Vagy segitsetek mit állitsak be mert hang az nincs és jo lenne.
-
Den
veterán
most próbáltam ki knoppix linuxot. megy szépen csak nem tudok netezni, mert nem látja a wifi adaptert. mit csináljak?
-
ReJim
őstag
na figyu:
végülis mindegy hogy mijen live cd-t(cd-ről futó linux) használsz, a feladat a következő:
1.) tedd be a cd-t, és bootolj róla! (biosban ha be van állítva a sorrend, akkor nem kell állítani)
2.) töltsd be a grafikus renccert, ha alapból nem töltene be!
3.) nyiss meg egy fájlkezelőt, vagy valami egyebet, majd menny a lemásolni kívánt adatokhoz, és másold át!
Lényegében csak ennyi.. knoppixot még nem próbáltam, de ha csak ennyire kell, akkor mondjuk ajánlom a SLAX-ot ami magyar(?), és értehető, ráadásul ráfér egy mini cdre!!
ha azzal próbálkoznál, akkor többet tudok segíteni!!! -
ftc
nagyúr
Itt is megkérdem.Hogyan tudom Linuxot rávenni,hogy legyen 7.1-em .Egyébként mdk 10.1röl van szo.Pls fontos lenne
-
Nymyr
csendes tag
Sziasztok, bocs hogy ide írom a bajomat, de nem akarok vmi kevésbé népszerű topikba írni, mert nagy az esélye h nem veszik észre amit írok...persze így meg lehet kitörlik, de SOS-helyzet állt elő szal...moderátor majd működ, de hátha kapok vm választ...plíz aki tud az segítsen... Szal 1ik haveromnak odaadtam 1 Bundle verziójú Norton antivirus 2004-et (30 naposat), gyerek feltette és aszondta h azzal kezdte az installálás megkezdése előtt h 'invaild user', ami alapból fura...de mind1, nem ez a lényeg.... A BAJ az h a srác sikeresen feltette a proggyt, de az 1ből lefuttatta a scant és talált vmi 'bloodhound' vírust a system32-jében, és szépen dilitelte is azokat...na ITT kezdődtek a bajok, mert ezután következő indításnál bejött neki a windows (ami XP), de kifagyott 1ből és nem mozdult semmere... NA ennyi amennyit el tudott értelmesen mondani...persze tudom ilyenkor
újból lehet installni a windowst, de rajta van az apja munkája... Magát a gépet én majd csak d.u. nézem meg lehet nem kmoly de hátha vki más is találkozott a ilyennel... JA, még vmi...és itt valamilyen szinten kapcsolódok is a topikhoz...ha nem működne a gép semmilyen próbálkozás után sem akkor van ez a KNOPPIX vagy milyen linuxos csoda, amivel tudnék adatot menteni...kérdés: PONTOSAN hogyan? -
mkbla
senior tag
a 10.1-es cdről, nincs netem otthon szal nem tudom honnan leszedni, máshonnan meg macerás, de majd megoldom vhogy (1ébként rpmdrake parancsal szoktam vagy urpmi-vel felrakni a csomagokat....
de majd vhogy megoldom, sztem felrakom a 9.2-es mandraket is, mert a vwm ware se megy az új kernellel, és amikor felraktam volna egy régebbit akkor hibákat irt ki és nem sikerült leforditani....... -
ReJim
őstag
segítsetek!
mit ajánlotok nekem:
32mb hejre kellene egy linuxot feldobni!
elég a kernel, nem kell grafikus rencer..
de tudjon lejáccani audió cédét, és mp3at!!!
semmi tűzfal sem kell, mert ez másra nem lenne használva!!
de cask 32mb-nyi Hely van! a memóriát még nem tom mennyi, de ennek egy p1-es gépen kellene elfutnia!!!
előre is köszi!!! -
mkbla
senior tag
na? senki nem tudja mi a baj az Mplayeremmel???
-
Out
addikt
Probalta mar valaki a PlaneShift-et leforditani? Nalam jam-nel szegmens hibat ir. Esetleg van olyan aki probalt mar 3d mmorpg-t winex-el? En a KnightOnline-t felraktam, de nem indult el.
mod: Egyedul a BloodLust II indult el, de a server nem mukodott
[Szerkesztve] -
gErYoN
tag
Tudom, hogy érdemes lenne áttérnem véglegesen a Linuxra a winfos helyett, de nem túl nehéz az vagy vmi. ilyesmi.
-
gErYoN
tag
válasz
Mr.Skyline #2805 üzenetére
Elég lesz, nekem az egész LINUX 9.1 + swap 7.5 GB-t állított be magának, de szentem elég! Nekem is WIN XP+Linux 9.1 van a gépen.
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Szertnék megismerkedni közelebbről a Suse Linux 9.1-el mert a munkahelyemen ezzel dolgozunk (számlázó prg)
és érdekelne bővebben az egész rendszer!
Jelenleg itthon egy 80GB vinyóm van ami két felé van szedve
1. Winfos XP
2. Tárhely
a héten kapok egy 20GB vinyót (használt)
elég neki?. ill. a swap cuccok miatt hány pari kell neki??? -
eddie303
őstag
Az UHU-t most túrtam le, lassú volt még fluxbox-szal is P233MMx-en, s itt számít... Most Slackware 9.1 van és IceWM. Tökjól megy, azért nem tettem 10-est, mert az X.org nem ismeri az Ati 264VT-t, s amit elértem vele, az egy nagy sötétség volt. S 60Hz-es framebuffert majd csak akkor nézek, mikor lesz egy TFT-m.
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
hat azert mert enis kezdo vagyok, es szoptam vele egy ket dologban ami mas disztrokban sokkal konnyebben ment (suse, mandrake)
pl alapbol nincs benne ntfs tamogatas, bele kell forgatni a kernelmodult,
nincs mp3 tamogatas sem, azzal is baszakodni kell, stb stb.
nincs egy normalis csomagkezeloje, nem tudtam az altalam felrakott rpm-eket guis csomagkezeloben leszedni, csak parancssorbol, stb stb
Aktív témák
- Windows 10
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- Projektor topic
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest