Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Aktív témák
-
geoff
tag
válasz
tierbatyo #2372 üzenetére
Meg tudod csinalni remount nelkul is, felmountolt fs-el.
Ekkor a journalt egy rejtett fileban fogja letrehozni az adott particio / konyvtaraban. Ha utana raeresztes egy umountolt particiora fsck.ext3 -at, akkor atrakja a journal filet rejtett journalba.
Ha rogton umountol particion csinalod akkor rogton rejtett jounralt csinal.
Amit irtal, az is mukodik persze, elso lepesre nincs is szukseg, hasznald -
Zoltán
őstag
Ajánljatok légyszi egy disztrót ami ezeknek megfelel:
-tapasztaltad, hogy megy rajta az isdn kártya
-tud magyarul (ha a telepítője nem is)
-kezdőknek is ajánlható
-ingyenes.
Köszi!
Azért kellene, meret eddig UHU-ztam, de ott csak az ADSL -t meg a modemet sikerült beizzítanom, de nekem pont isdn kártya kellene és azt sehogyan sem sikerül, már régóta. Szóval ezért váltanék. (Knoppix alatt is sikerült isdn-t csinálnom, de az egy live verzió)
Köszi a tippeket mégegyszer. Ja és lehetőleg olyan disztrót ajánlj, ahol Te is láttad, hogy megy az isdn. -
eddie303
őstag
Nagyon offtopik, de nézzetek át a hupra, z~ur van az MS-el
-
steveetm
őstag
parancsolsz?
Láttam már nvidia kártyát. Lécci megmutatnád azt a sort a hszmben ahol bármiféle összehasonlitást csináltam nvidia és ati driverrel?
CSAK ati driverről beszéltem, ami attól függetlenül hogy nem mérhető nvidia driveréhez, messze jobb mint az utolsó 3-4 kiadás.
Üdv.: steveetm -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #2391 üzenetére
áhh, kössz!!
megint előbb járt a szám, mint rtfm!
Közösbe:
most mutatta valaki ezt a linket a hupon:
Bővebben: link
hát igen. szép dolog az önkritika... -
tierbatyo
senior tag
-
escie
őstag
-
escie
őstag
hát én már csak ilyen csakazértis ember vagyok...
maradok az atinál...
végül is mostanában tökéletesen működik a kártyám...
az új drivert még nem próbáltam.
tényleg jobb? -
MUŁĐER
addikt
elég nagy gondom van.Bármilyen linuxot fölrakok,hibáz ír (bad magic number on super-block) a hdb2 partícióra,ext2 fájlrendszernek látja,pedig NTFS van rajta.De nem is tettem a mountlistába,nem tudom miért akarja bootnál piszkálni
-
steveetm
őstag
Ati témához: 2-3 napja jött ki új ati driver, ami egész igéretesnek tűnik.
glxgears fgl_glxgears végre megint oan sebességeket ér el mint anno. Játkékokkal még nem nagyon tudtam tesztelni mert 10 perc alatt gányolatm vissza xorgról xfree re(ja xorggal még nem megy, de azt mondják a köv verzióra tervezik azt is), de most hétvégén megcsinálom rendesen. Remélem ez végre használható lesz
Üdv.: steveetm -
tierbatyo
senior tag
Azért nem fogom eladni a 9800 Promat, mert nem tudok Linux alatt játszani.
-
devast
addikt
Nem kell ATI-t venni. Én úgy fél évig hittem benne hogy tényleg csinálnak valamit. De rájöttem hogy mégsem. Olyan cégbe nem fektetem a szüleim pénzét amelyik csak ígérget
. nVidia 5900xt-vel tökéletesen meg vagyok elégedve mind linux és windoz alatt is. És meg lennék vele elégedve BSD alatt is
Ha használsz linuxot ne vegyél ATI kártyát
Ha meg az van akkor add el és vegyél nVidia-t
-
tierbatyo
senior tag
Ahogy ezt olvastam egyre n?tt bennem az érzés, hogy igazából szarnak a Linuxos userekre, csak ezt nem akarták így kimondani, inkább löktek valami süket dumát. F?leg arra a kérdésre adott válasz nem tetszett, amikor megkérdezték t?lük, hogy miért válasszák a Linux felhasználók az ATI-t az NVIDIA helyett. Erre az a válasza, hogy mert ?k a piac vezet?k és megesküsznek arra, hogy a Windowsos driver szintjére hozzák Linuxost is. Hát ez lol.
-
devast
addikt
És itt van a log Bővebben: link
Nekem nem szimpi a hozáállás, bár már jobbnak tűnik mint eddig, főleg ha be is tudják tartani amit ígértek
Igazából sztem aza lényeg hogy az újdonságokat sose fogjuk támogatni csak a fél/1 éves cuccokat. És ez engem zavar. Bár már mind1 nVidia rulz
-
escie
őstag
ha érdekel valakit, az irc.gamersurge.net #ATILinuxQ csatiján lesz nemsokára egy interjú az ati linuxdrájver készítőivel...
most épp a kérdésfeltevés időszaka van... -
tierbatyo
senior tag
Azért ezt meger?síthetnévalaki:
/dev/hda6 fel van mountolva /-ra (root)
1. mount -o remount,ro /dev/hda6
2.tune2fs -j /dev/hda6
3. /ets/fstab-ban ext2-->ext3
4.reboot -
eddie303
őstag
válasz
tierbatyo #2370 üzenetére
úgy néz ki, ha egy mód van rá, át kell mountolni readonly-ra. -
tierbatyo
senior tag
Lenne egy kérdésem. Ext2 partícióra telepítettem (hogy miért , arról a Partition Magic tudna mesélni, amikor a beállított ext3 helyett ext2-re formázott
) és szeretném a ext3-ra konvertálni, márcsak a journaling miatt is. Mennyire vészes dolog ez? Gondolok pl egy véletlen áramszünetre. Ja és mi van azzal, hogy a partició ext2-ként van felmountolva. Mikor kell átírni az fstab-ot? Egyáltalán engedi-e a felmountolt ext2-t konvertálni?
-
mkbla
senior tag
digi fényképgép van de hót gagy egy rakás sz*r, nemhiába ingyen volt (internet előfizetéssel volt ajándék, bár inkább ne adták volna fújjj.) csak a windowsos saját programjával műxik. az alsa-val az a gondom h nem lehetett xmms-t hallgatni mert zúgott össze vissza, meg akkor is amikor elindul a KDE, DE az probléma csak a felhasználoknál jelentkezett. rootként minden ment tökéletesen, aztán akármit csináltam nem ment az xmms rendesen de végül is +oldottam vhogy alsa driverrel ,nem tom pontosan hogy. mind1
aztán nyomtató emg hol nyomtat hol nem, de nem is tudom most éppen mi helyzet vele mert nem most telepítettem már fel, a scanner emg 1általán nem akart műxeni vmi xsane-lel me kooka (vagy mi, vagy nem tudom) izével próbáltam de semmi, olvasgettem a readme-ket meg howto -kat de nem volt időm mindent végigpróbálni, úgyhogy abbahagytam.... majd ha sok időm lesz.... 1szer... talán... -
mkbla
senior tag
jaaaa, vagyúgy. igen, de nem sokat foglalkoztam RedHat-tal.
én bnőm most kötteti be a netet(kábelnet), felénk a jó szokása van a szerelőknek h USB-s modemet tukmálnak rá mindnekire akire lehet, én meg is mondtam neki h engem ne zaklasson majd ha ellepik a reklámok, meg a vírusok... ez nem igazán tetszett neki de ez van... 1ébként még az a baja h von USB scennerje meg nyomtatója azokhoz meg nem nagyon találtam linuxos támogatás, meg úgy tudom h a linux se nagyon kedveli ezeket az USB kütyüket (vagy igen), igy nem nagyon tud nyomtatni meg scennelni, meg vmiért még az ALSA diver is szaraxik, de mondjuk még időm se volt ilyenekkel foglalkozni.... mindig csak a gondok.... -
mkbla
senior tag
de jó neked, nekem még nem sikerült leszoktatni bnőmet a win98 használatáról
1ébként Mandrake-t használok(9.2) csak eddig az volt a géz velem h nem igazán ment a gépemen (+nézheted az infómban) sok idő volt míg feltelpült kernel fordításról ne is beszéljünk....most veszek majd 1 gépet Giannitól, aztán majd kipróbálgatok még 1 pár oprendszert.
de winfost akkor is használok majd, mert sajna kell ha jáccani akarok (pl összeülünk haverokkal LAN partyzni)
1ébként erről a Fedora Core-ről mit tudsz elmondani? nem sokat hallottam felőle -
mkbla
senior tag
nekem még ezt a knoppix-et tavaly írták ki, és csak azért kellet volna mert havernál voltam és nem volt telepítve winfos (a telepítés meg több mint 1 óra...) amin pár cuccot az 1ik winyóról átnyomott volna a másikra, ekkor eszembe jutott h van nálam ez a knoppixos cd, csak akkor koppantam amikor másoltam volna az ntsfe-re....
1ébként te milyen oprendszert használsz? -
Protezis
őstag
Kösz mindenkinek a segítséget, nagyon rendesek vagytok.
-
mkbla
senior tag
Hi!
Használ(t) itt vki valaha Mini Knoppix-et (MiniKnoppix 2.0 by agi, version 3.3, kernel 2.4.22)???????
a következő lenne a probléma;
nem tudok írni az ntfs fájlrendszerekbe, azt irja ki h csak olvasható fájlrendszer, akármit változtatok vagy csinálok, kifog rajtam....
a fat fájlrendszer meg bele sincs fordítva a kernelbe...
nem tud vki ötletet h mit lehetne ezzel kezdeni? (mármint h ntfs fájlrendszer tudjak írni)???? -
Protezis
őstag
És az enyémre? Csak le kék futtatni a nyomorult programomat. Letöltéssel, mindennel együtt 2 perc.
-
Out
addikt
En kerdesemre semmi valasz?
-
MUŁĐER
addikt
Kijött a Fedora Core 3!Totál le van terhelve a szerver,nem is lehet tölteni róluk
na majd holnap
Bővebben: link -
escie
őstag
MUHHAHA!
nézzétek a meg a többit is...
én egy órája nem bírok leszakadni róla... -
Protezis
őstag
Lenne egy kérésem. Bárki, akinek van linuxa (gondolom itt van pár ember
), az nézzen már el ide, nem kérek sokat, csak gond adódott egy programommal.
Out
addikt
Volna egy kerdesem ami talan halozati beallitas vagy programbeallitas, vagy nemtom milyen beallitassal kapcsolatos
Adott egy adsl modem, egy switch, egy ftp server(pure-ftpd) es ket kliens(1 winxp + 1 linux). A problema akkor merul fel, ha ftp-zni szeretnek a klienses gepekkel, mert akkor a letoltesi sebesseg megegyezik az adsl modem letoltesi sebessegevel. Ha viszont a modem kivan huzva a switchbol, akkor az egesz folyamat felgyorsul 1Mb/sec-re... Az ftp-re mindket kliens gep a lanos ip-n keresztul kapcsolodik... nem ertem miert a modem sebesseg szamit? Vagy itt is az ervenyesul hogy amelyik a leglassabb eszkoz a halozatban annak a sebessegevel fog menni a forgalom?
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
-
n0_gAboR
őstag
plz segitsen vki!
telepites utan kotottem fel a winyomat amit eredetileg hasznalok (hogy ne irja at a grub a boot reszt) es nem mountolja automatikusan az ntfs meg fat32 particiokat rola.
mivel teljesen kezdo vagyok fingom sincs hogy hogy kellne megcsin. plz segitsen vki!
bocs h ide is beirtam, de surgos lenne -
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #2332 üzenetére
akkor szóval mit is kell itt csinálnom????
a DISK 2ről van szó!
nem értettem amit mondtál lécci segíts....
szóval csak szervereknél megoldható a melegen cserélhető winyó??
ott bizti van, mert pár éve olvastam róla, hogy megjelentek....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
attól függ, hogy van felosztva, pl. ha elsõdleges partíciók vannak rajta, akkor mount /dev/hdbX /ahova/akarod/mountolni
ahol X 1-4 közötti szám, az elsõ 1 mindenképpen, ha extended partíció, akkor 5-östõl arrafele. Kivenni umount után valśzínüleg nem fogod tudni, mert slave, pl. külön kábelre ha felrakod egyedüli meghajtóként, akkor kiveheted, nem fagy meg a gép, de nem vagyok biztos benne, hogy egészséges az alaplapra nézve. -
eddie303
őstag
ext2 nem journalled, azaz hogyha kikapcsolod a gépet valami miatt vagy megszakad az áram, akkor kell fsck-zni, mint fat32-t scandiskelni, ext3-at nem kell. Ha gyors partíció kell, tegyél ReiserFS-t, az is journalled. NTFS-en csaak egyfajta írás megengedett: Ha felülírsz egy fájlt ugyanakkorával, amekkora az a fájl maximum. Másképpen tönkreteheti a partíciót. Van egy ún. Captive NTFS amit ha felinstallálsz, az tudja írni is olvasni is biztonságosan.
-
bbazsy
őstag
válasz
loszerafin #2328 üzenetére
Ugyértem, különbség ext2 és ext3 között, vagy mind1 neki mire megy..
NTFS írása közben milyen gubanc lehet -
ReJim
őstag
kérdés:
van egy mobil rackem ami két felé van osztva, hogyan tudnám be mount-olni???
primari slave-en van... fat32-es partícíó!
és ha unmountolom, akkor azt ki is vehetem a rackből, annak ellenére, hogy a gép megy? tehát nem fagy meg a gép, mint víndóznál???
(suse 9.0-t használok) -
escie
őstag
próbálta már valaki ezt a cedega timedemót?
tudjátok, ez ilyen winex változat...
nekem feltelepült szépen, de még nem volt érkezésem kipróbálni...
fbb^Deathjay
csendes tag
Hi!
Beszereztem egy SuSe linux 9.0-t és nagyon teccik meg minden.
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet beállítani az átjárót ésa dns-t (vagy it már más a neve) a másik az hogy leszedtem teamspeak servert és client-et linuxra és azt hogy tom felrakni és indítani
előre is köszike -
ReJim
őstag
hi
lene egy problémám a suse 9.0lámmal és a cd meghajtómmal...
ha berakok egy cd (mindeggy millet) majd olvasok róla, másolok, vagy valami ijesmi, akkor az történik, hogy onnantól megszűnik létezni a cdtálcám kiköpése opció..
szoval nem válaszol az eject gombra, meg ha az ikonon jobbegérnél a cd kiadására klikkelek akkor failde üzit dobrá..., eddig mindig kiléptem a linuxbu és úgyvettem ki a cd-t de rájöttem ha unmountolom akkor mükszik mán a cd-eject...
mééé van ez?????
egyébként: a grub-bal vagy másik boot menüvel megvalósítható, hogy a menuböl kikapcsoljam a gépet??? meg hogy a linuxot úgy leállítani, hogy az a boot menühöz térjen vissza, de ne úgy hogy újra induljon a gép..
plízz help míí!
thenksz -
bbazsy
őstag
Hi!
Lenne pár alapvető kérdésem ismét
- NTFS -t csak látja, írni nemtudja a Linux, FAT32 viszont igen, ugye ?
- 512 RAM -hoz mekkora SWAP -ot csináljak ? [ van hely bőven ]
- Linux Ext3 jo neki, ugye ?
thx -
eddie303
őstag
Bővebben: link -> Ezt nézzétek s bojkottáljátok->Tele van M$ reklámmal, fájdalom!
Bővebben: link->Ez meg röhelyes -
-
bbazsy
őstag
Hi!
Gondolkodom, h visszarakom Linuxot gépre [ használtam Redhat -et, Mandrake is volt nagyonpicit, meg UHU -t is kóstolgattam ] mert játszani már nemjátszok, és 1.sorban ez tartott Windowsnál...
Namost olvasgattam visszafele, nekem RedHat anno tetszett, meg is találtam a 9 -et kiírva.. Annyi lenne a kérdés, hogy Fedora mennyiben / miben más mint ez, érdemes -e letöltenem a 4 CD -t, vagy Redhat...
Szóval: nehezebb, egyszerűbb, mi nincs benne, mi van benne plusz...
kösz
mod: netezni, IRCzni, zenélni / filmezni, DCzni szoktam...
még valami, nem írok ezért uj hsz -t: ilyet, hogy icq / msn tudok használni ?
icq -ra emlékszek, hogy volt valami, de msn
üdv
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
eddie303 #2308 üzenetére
''rendes Linuxot''
gyere informatikai miniszternek.
ő szokott ilyen okosságot mondani, hogy ''rendes operációs rendszer'' (mondjuk ez alatt a win-t érti.)
én maradok a rendetlen uhunál inkább, bármennyire is nagyon nem kúl. mint mondottam nem kedvelem a megkerülő megoldásokat, nem fogok azért disztrót váltani, hogy megoldjak egy problémát. a helyzet és a probléma adott, és ebben az adott környezetben fogom megoldani. állhatatos vagyok ám. -
eddie303
őstag
Emberek, láttátok, milyen ügyes kis alfajai vannak újabban a SLAX-nak? (Kill Bill, PopCorn, Professional...
)
-
Out
addikt
-
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz
eddie303 #2304 üzenetére
ez nem valami kernelparaméter? mármint a 'silent' .
a mount problámára: az uhu saját automountját lenne jó használni, csak azt nem tudom, hogy hogy. sehol nem találtam dokumentációt vele kapcsolatban.
de az is lehet, hogy visszarakom a gyári kernelt, mert a t*köm tele van már az egésszel, már bocs a szóhasználatért.
tegnap este még beindítottam a ut2004demót, hogy kicsit megizzasszam a gépet. hát kevésnek bizonyult 512Mb ram, ugyanis elkezde szépen felélni az 1Gb swapet is, de teljesen.
(hozzáteszem, ezidáig futott rendesen...)
megpatchelem a gyári kernelforrást, és minimális változtatással újrafordítom a gyári .config-gal...
ha ez sem jó, felteszem a Solarist, azt kész!(
)
-
tierbatyo
senior tag
Lenne egy kérdésem. Debian Woody + testing updatek=Debian Sarge?
-
escie
őstag
azt nem tudjátok, hogy hogy lehet letiltani a sok rizsát, amit a bootláskor ír...
ha érdekel, úgyis megnézem dmesg -gel...
ugyanez leállításkor. sok felesleges duma. kétszer írja, hogy exiting... ,meg egy csomó egyéb érdektelen dolgot.
más:
valamit nyavalyog az alsactl bootoláskor, de amúgy működik a hang, ez mi lehet?
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest