Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
eddie303
üzenetére
Jojo, tudom hogy a google-n megvan, de ha esetleg nincs netem, es en szeretnek beirni egy modulet a modules.confba, akkor a devices.txt? Es ha ott nincs is benne? pl. tegnap felraktam a nvidia drivert, es az alapbol nem irja be magat a modules.conf-ba, na most ezt en hogy adjam meg neki? (tudom hogy 195-os a szama, de magamtol erre honnan jojjek ra??)
-
-
eddie303
őstag
Na, én mióta Gentoo-zok, a rendszer részeit is fordítom
apt-get jó megoldás, de azért se vagyok oda. Inkább a slack - féle tgz jött me, mert nem üvöltözik semmiért, meg a portage, ami annyiban hasonlít az apt-re, hogy ha van függõség, automatikusan szedi, tölti, fordítja... Nekem eddig ez a portage rendszer nagyon tetszik. -
Out
addikt
válasz
eddie303
üzenetére
vagy ez?
Bővebben: link
mod: nana, ne szidd a multamat
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Hihi
GnomeToaster 

Elég biztatóan néz ki
Errõl el is feledkeztem -
eddie303
őstag
ja
Van egy ilyen is, de pl. egy idõ után rájössz, hogy jobb forrásból felrakni a cuccokat. Operát nem szeretem, bár Firefoxnak is van ''Lizard''-ja
S nem is rossz. Meg pre-built OpenOffice.org-nak is
De igazán komoly cuccokat vagy forrásból, vagy a disztród kedvenc formátumából 
-
_Hunter_
őstag
Hát majd meglátjuk. Majd ha időm engedin el kezdem nézegetni,.
Ja és thx az eddigieket. -
PWR
aktív tag
nem biztos, hogy minden Linux user admin akar lenni vagy profi. En egyszerüen azert kezdtem el vele foglalkozni, mert 1) kivancsi voltam ra 2) paraztam az Internetes veszelyektöl es mivel nem ismertem annyira a halozatokat/tüzfalakat, ugy gondoltam, hogy jobb, ha Linuxal netezek - be is jött, nem is voltak virus-, fereg- es egyeb problemaim eveken keresztül.
-
eddie303
őstag
Gnome Commanderrõl annyit, hogy kicsi satu még, pl. másolás után ki kell menj a másik oldalt a könyvtárból s vissza, hogy frissítse, de nah
Egyébbként mc is RulZ 
A használatról meg azt mondom, hogy én is fokozatosan tértem át, s mostmár nagyon ritkán járok Windowsban
De pl. egy idõ után megelégeltem Mandrake-t mert szép, de lassú... Jött UHU... Szép, jó, minden, de nem lehet rendesen custom kernelt forgatni alá, nemtetszik... Jött Slackware... Na hát, két nap beállítani, de jó gyors, s arra szabod, amerre jól esik... Erre jött a gentoo, ami végleg arra táncol, amerre te fütyülsz 
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
válasz
eddie303
üzenetére
hello eddie, jo hogy olvastam a hozzaszolasod, a gnome commanderröl meg nem is hallottam es most is mc-t hasznalok, ami jo meg minden, de ez azert szimpibb. ma este fel is rakom

Az atallasrol nekem az a velemenyem, hogy nem kell feltetlenül egyik pillanatrol a masikra atallni, en parhuzamosan hasznalom mind a kettöt (most Mandrake es ikszpe), a Mandrake indul alapertelmezetten es azt is hasznalom az esetek 90%ban. De neha atmegyek a masikra, egyszerüen azert, mert van 1-2 progi, aminek ugyan van Linuxos megfelelöje, de nincs kedvem egy ujabb alkalmazast alaposan megismerni, nincs annyi idöm.
Üdv -
_Hunter_
őstag
Van egy olyan diskem, asszem valami újsághoz kaptam, hogy cdről bootol s egyből nyomja az op rendszert. Tehát ott kéne kezdenem. Azt tudom, hogy igen sok segédprogit tartalmaz, csak nekem a dvd rip az igen fontos.
Azért elkezdek vele ismerkedni, meglátjuk, hogy hova jutok. -
eddie303
őstag
válasz
_Hunter_
üzenetére
Hát, az csak jó, ha áttérnél
Azzal számolnod kell, hogy sok Windows-os alapkõtõl el kell vonatkoztass, pl. nem lesznek meghajtóbetũjelek, de meglátod, ha van türelmed s kedved hozzá, ez egy szép új világ
Winampod nem fog menni, van cserébe XMMS, amire felmegy a kedvenc Winamp skin-ed is, s ugyanannyira jó, mint a Winamp. Fájlkezelõk közül elég bõ a választék, nekem a Gnome Commander tetszik idáig a legjobban, bár még erõsen kezdetleges stádiumban van, de már használható, tökéletesen úgy néz ki, mint a Tota/Windows Commander. Aztán vannak az ablakkezelõk beépített fájlkezelõ cuccai, a Gnome-nak a Nautilus, KDE-nek a Konqueror. DVD-s cuccokban nem tudok segíteni, de biztos kapsz, vagy jön majd valaki, s elmondja, 1 biztos: Van 
UHU-Linuxot ajánlanám kezdésnek, illetve SuSE/Mandrake valamelyikét. De inkább az UHU, kisebb s magyar is
Ha bármi problémád van, megpróbálunk segíteni. Azt jó lenne tudni indulásból, hogy milyen videókártyád van. Telepítsd fel, amelyik tetszik, aztán utána ha vmi nem megy segítünk. Olvasgatni unalmas, de néha kell 
-
L3zl13
nagyúr
válasz
_Hunter_
üzenetére
''Mivel érdemes kezdeni?''
Szerintem a legjobb volna valami egyszerűbb disztri. PL UHU.
Talán legjobb volna valami olyan verzióval indítani, ami nem rak fel semmit a gépedre, csak bebootolsz cd-ről, és próbálgathatod.
''Azok a progik amit most használok azok mennek linux alatt is?''
Nem. A disztribúciókban viszont rengeteg segédprogi megtalálható. Videó/audió lejátszás, file kezelés meg ilyenek biztosan. DVD rippelést már nem fogadnám le de talán még az is. -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Szivesen áttérnék a linuxra csak hát még életemben csak egyszer láttam akkor is messziről. Mivel érdemes kezdeni? Könyvvel? Vagy rakjam fel s szépen lassan megtanulgatom.
Azok a progik amit most használok azok mennek linux alatt is? Vagy kell más?
Ilyenek: dvdshrink, decrypter, fájlkezelők, winamp, dvd lejáccó prog, kb ennyi?
Nagyon láma vagyok, ez van! -
Out
addikt
-
Out
addikt
koszi nektek, sikerult megoldani

az XFree86configba atkellett irni az nv drivert, nvidia-ra es betolteni az nvidia modult... azert csak rajottem
-
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Melyik Linuxot ajánljátok?
UHU-t meg SUSE 9.1-et próbáltam már, szeretnék valami másikat is kipróbálni.
Debian-ról mi a vélemény?
Jah és ha ajánlotok valamit, pls linket is adjatok, hogy honnan tudnám leszedni.
Előre is köszi! -
Out
addikt
Help me!!
megvettem az FX5200-est, de az istennek se tudom megcsinalni a glx-et... hiaba installalom fel a drivert ilyen hibauzenetet kapok a glxinfora:
name of display: :0.0
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Error: couldn't find RGB GLX visual
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21 16 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x22 16 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Szegmens hiba
Tudja valaki ezt mi okozza?
Esetleg lenne valaki oly szives es leirna hogy kell felrakni a nvidia drivert, lepesrol-lepesre?
elore is koszi -
steveetm
őstag
új ati drivert használata kerülendü, xet úgy fagyasztja meg, hogy az egér csak vízszintesen tud mozogni... a második fagyásomnál ráadásul az x konfigom és gnome beállításaim is elszálltak, faxa, köszike ati.
Üdv.: steveetm -
eddie303
őstag
Valaki nem tud sima Nintendo Entertainment System (NES) emulátort Linux alá, aminek van saját rendes GUI-ja, s a képet nem egy 4x4 centis ablakban kell nézzed?
-
eddie303
őstag
hmmm, a 10k-t nem tudom, szerintem rá kéne keresned, itt a piacos topikokban mennyiért vesztegetik, még a gef3-at lehet megúszod annyiban. A teljesítményükrõl megint nem tudok semmit mondani, mert nem is láttam ilyent, max amit láttam gef. fx 5200 volt, abból ha kapsz egy márkást, s lehetõleg ultrát, annak jó a teljesítménye, elõször mikor láttam egy MSI-t, oda meg vissza voltam tõle, aztán mikor láttam a noname-eket, jött hogy hányjak. Azért tanácsoltam azokat, mert azokat favorizálják itt, s biztos jobban tudják, mint én.
[OFF] taltos: e haragudj, azt a hsz-t filmnézés közben írtam, s nem figyeltem ide. Éjjel írtam sleepwalkers-be, arra már Te nem voltál asszem. -
-
Out
addikt
Q9: What colour modes are currently supported?
A9: 24-bit True Colour is currently the only native colour mode for the ATI Proprietary Linux Driver. 8-bit colour can be achieved using the pseudo-colour visuals feature, but may not work in all applications. 16-bit colour is not supported; if any of your critical applications require 16-bit colour, you should not install the ATI Proprietary Linux Driver
Magyarul megszivtam, koszonom ATI
-
Out
addikt
Felmerult egy problema a 3dmark2001 telepitese kozben... azt keri a program hogy valtsak 16 bit-es szinmelysegbe... de a XFree nem hajlando csak 24 bit-be futtatni magat... ilyenkor mi a teendo??
-
Out
addikt
Nyah, ha mar az X-nel tartunk, a monitorom elvileg birna a 1024x768@100hz-es bigyulat, de hiaba irom ezt be modeline-ba az XFConfig-4 fileba nem vesz rola tudomast es 85hz-en megy a moncsi... van erre megoldasotok?
-
eddie303
őstag
válasz
dr_strange
üzenetére
...remélhetõleg jobb lesz?

-
eddie303
őstag
Nem tudtam, de nálam a changelogból egyik probléma sem állt fenn, 54.46-os drivert használtam eddig. Az elsõ azért nem, mert nem használok twinview-et, nincs,csak 1 videokimenet a kártyán, a második azért, mert nem Gef4Ti4200 sajnos

Mod.
Ja, s a Duronom se tud X86/64-et
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Errol tudtok?

NVidia has released a new minor update of their Linux drivers from version 6106 to 6111 for both 32 and 64bit x86 CPUs.
A tip for people with selfcompiled kernels:
At ''STEP 2: Download the Driver File'' on the download page: Instead of downloading the NVIDIA-Linux-#arch#-#version#-pak1.run or pak2.run file which contains several precompiled kernelmodules for the most common distros of which none will fit your kernel - copy the link, replace the pakX.run part with pak0.run and download this file instead, it is amost half the size of the full package.
Changelog:
* Fixed problem that caused cursor misplacement/corruption in certain TwinView configurations.
* Fixed console restore problems on GeForce4 Ti.
* Supports all Intel EMT-64, AMD Opteron™, AMD Athlon™64 and AMD Athlon™FX 64 processors.
[Szerkesztve] -
zrubi
senior tag
válasz
eddie303
üzenetére
de nem pont arról volt szó, hogy az XFree 4.4 nem kompatíbilis a 4.3-as ATI driverekkel, míg az X.org igen?
Biztos én maradtam le valamiről...
de szerintem ami nem kompatibilis a Xfree 4.4-gyel al az X.org-gal sem, mert az X.org ~ Xfree 4.4
Nekem nVidiám van, az biztos megy X.org-gal, és XFree 4.4-gyel is
A laptopomban van ati, de az meg egy IGP-320M (chipset) arra meg aszongya az ati, hogy b*** meg, őt ez nem érdekli
A gyakorlatban 2D-ben remekül megy, viszont nincs 3D
-
dr_strange
senior tag
Nekem valahogy úgy alakult, hogy mindig nvidia kártyám volt, most éppen egy 5200 FX Abit Siluro, és sosem volt velük gondom; ez is megy szépen, a legújabb driverrel ami a Portage-ben van, nvidia-settingsszel szépen lehet állítani, framebuffer konzol is megy mellette stb.
-
eddie303
őstag
Hát nekem TnT2-vel nincs baj
Ha sokat kell játszani, szerintem szerezz be vhonnan Gef4Ti4200/Gef3Ti200 körüli valamit, nem mintha életemben láttam volna bármelyikbõl is egyet (Románia szegény, legdurvább videokártya Radeon9200SE volt amivel dolgoztam
) ezeket nagyon meri ajánlani. Oda meg úgyse kell DX9 capability... -
Out
addikt
Nah, felmerult egy olyan dolog, hogy a mostani 9100LE-s videokartyamat lecserelnem egy masmilyenre, mert a tv-out csak fekete-feher kepet ad es mar annyit bajlodtam vele eredmenytelenul... tehat az lenne a kerdesem, hogy maradjak az ATI-nal, vagy esetleg nezzek Nvidia-t? Nem akarok nagy kartyat, ATI-bol lenne egy 8500-os elado, szal Nvidiabol is hasonlo kellene... de a lenyeg, az lenne hogy pl WineX-ben jobb lenne-e az Nvidia kartya vagy nem?
-
Out
addikt
Izelitonek:
ATI has just released their new drivers for the x86 arch. The new drivers adds support for the chipsets:
FireGL™ X3-256
RADEON™ X800 (AGP only)
Besides the following issues where fixed:
fglrx RPM files are now conflicting with older fglrx-glc22 as originally intended
fglrx kernel module is now compiling properly on 2.6.6 and later kernels
The Color Palette now remains intact when switching VT terminals
Running a 3D application after any DGA applications no longer hangs the system
Enabling Quad-Buffer stereo on FireGL X1/Z1 no longer results in desktop corruption
driver: Bővebben: link -
zrubi
senior tag
tudnék-e netezni linuxal? vodkafon gprs-em van és COM-porton keresztül csatlakozik a kábel, és spéci progija van.
Hát persze:
Bővebben: link -
Out
addikt
gyanitom Cannon usb-s nyomtatoval nem lesz gond, Aiptek digivel megintcsak nem (nekem is Aiptek digikameram van), a dvd-iro csak attol fugg hogy az iroprogi felismeri-e majd..... es asszem siman lehet hasznalni a vodka gprs-t is...
bocs, hogy en valaszoltam a kollega helyett
-
Genun
tag
-
eddie303
őstag
válasz
dr_strange
üzenetére
Van ingyenes megoldás is, bár lehet, hogy nem jó erre, nem pŕobáltam (Bochs)
-
dr_strange
senior tag
Én úgy gondolom, hogy a 3DMax, Maya, Photoshop stb. programok ára mellett eltörpül egy Crossover Office vagy Win4Lin költsége, úgyhogy ha valakinek szüksége van rá, hogy ezeket futtassa, érdemes beruháznia. Vagy kifizetnie a WMWare árát.
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mihez kellene?
Nem tetszik. Nem a múltadat szidom, a múltban jó volt a 7.3-as RedHat 
Egyébbként nekem is az lenne az egyedüli, amiért KDE-t tennék a gépre, mostanában Gnome sokkal szimpibb