Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17401) tboy93 válasza p.szilard (#17400) üzenetére


tboy93
nagyúr

900 fok az olyan mint a valodi kormany. Amikor nincs szukseged ekkora fordulokorre akkor a beallitasokban le lehet korlatozni, pl. NFS-hez :K

Baratnomeknek van ilyen kormanyuk (ez sokat elarul rola :D ) hasznalhato, de en komolyabbat keresnek ha megteheted.

[ Szerkesztve ]

(#17402) Brian_GT válasza p.szilard (#17400) üzenetére


Brian_GT
őstag

Hát ha valósban akarod játszani a játékot akkor a kormány az életben is néd meg mennyit forog el. A 900 fokot úgy állítod ahogy akarod, nyilván egy Dirt és társaiban ami nem szimulátor én is lejjebb veszem, mert ott nem is az, hogy nem tudnál 900at tekerni adott időn belül, míg jön a kanyar...hanem nem támogatja és brutálisan rossz úgy vezetni. De pl konzolon egy Gran Turismo meg egyszerűen észre sem veszed a 900 fokot, annyira természetes, hogy ott annyi. Azért szimulátor.

+ NFS kormánnyal?? Kormányt nem ilyen játékokhoz veszünk...NFS egy full arcade játék, nincs szükség kormányra..sőt nem is igazán támogatja rendesen. Dirt 1-2-3-Grid 1-2-3-ETS2-GT5-GT6-Assetto Corsa ezekhez éri meg.

+ valódi élményhez viszont ha tényleg ennyire az ETS2 van nálad előtérben, mint tboy is írja...komolyabb kellene...pl G25-G27 ahol van kuplung meg manuális váltó.

[ Szerkesztve ]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17403) p.szilard válasza Brian_GT (#17402) üzenetére


p.szilard
csendes tag

Hát én NFS-t toltam sokáig kormánnyal,nekem nem volt bajom vele. Csak bátyám eladta a tudtomon kívül -_- Szóval,ha csak erre a játékra akarok venni kormányt, akkor 30-40-50 ezreket költsek el? Akkor inkább nyomkodom a nyilakat :D Valahogy éreztem,hogy ilyen árkategóriákat fogtok írni, nehéz elhinnem hogy nincs 10-15 ezerért egy használható kormány. Mondom,nem szoktam ilyenekkel játszani, egy működő kormány kell és kész :)

(#17404) Jack@l válasza p.szilard (#17400) üzenetére


Jack@l
veterán

Nem, egy oldalra tudsz vele 1,3 fordulatot tekerni. Kamionokban 1080 körüli kormány van.
Rallyra is jó. (NFS-hez meg kb gamepad elég...)

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#17405) Brian_GT válasza p.szilard (#17403) üzenetére


Brian_GT
őstag

Hát NFS-ért nincs ember aki kormányt vesz az tény. Viszont az is tény, hogy nem sok olyan autós játék van ami rendesen meg is van csinálva legalább a valósághoz közeli szintre, amihez érdemes a kormány.

Az árról meg hidd el nem mi találjuk ki az árakat és vehetsz 8.000 Ft-os Genius meg Trust-os kormányt...amiben nincs műterhelés...fulll műanyag és 2 erősebb odataposást sem bír ki + elfordul 60fokot és már kattan a kormány. Mivel azzal kezdted, hogy ETS2 az egy kamionszimulátor...adja magát a 900fok. Szívesen segítünk csak ellent mondasz annak amit kérsz...mert aki kormányt akar venni az azért akar venni, hogy valósághű közeli élményben tudjon autózni. Ezeknél az olcsó kormányoknál egy Xbox joy is több élményt és precizitást ad.

De senki nem mondta újat vegyél...nem is tudsz már nagyon. DFGT-ből vegyél egy jó állapotú használtat 20.000 körül és tökéletes lesz.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17406) JoinR válasza p.szilard (#17403) üzenetére


JoinR
senior tag

Ha ETS2-ben normálisan akarod használni a kormányt, akkor kell a 900°, tehát akkor DFGT.
Ha csak tekergetni akarsz vmit gombok helyett, vegyél egy Force EX-et de inkább egy Momo-t, aztán annyi..alkalmi arcade usernek megteszi, de egyiket se kamionvezetésre csinálták.
Amúgy egyik ára se fog a felére esni miután megvetted őket használtan, úgyhogy nagy kockázatot nem vállalsz.

(#17407) shteer válasza Brian_GT (#17405) üzenetére


shteer
titán

Azert a SHIFT erosen hatareset, azzal lehet eleg jokat tekergetni - de tartom, hogy DFGT alatt csak a hasznalt momo jatszik

20-ert DFGT meg ritka mint a feher hollo

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#17408) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Köszönöm a válaszokat! Félreértés ne essék, nem NFS-hez vettem, csak toltuk haverokkal azt is kormányon. :) Nem tudom mire érted hogy ellent mondok magamnak,egy olcsó de használható kormányt szeretnék. Ezek a 900 fokos kormányok ahogy néztem 40-től kezdődnek,annyit biztos nem fogok költeni. Mindegy, marad ez a Logitech ffex típusú,szerintem nekem tökéletes lesz. Köszönöm még1x! ;)

(#17409) wolf033 válasza p.szilard (#17408) üzenetére


wolf033
senior tag

Szerintem arra gondol, hogy ETS 2 vs Logitech ex nem túl jó párosítás. :)

Használtan DFGT a minimum ami kéne az ETS-hez de persze ha Te nem akarsz 20-25 körül költeni ilyenre akkor azt kell venni ami a keretbe belefér.

(#17410) #48967168 válasza p.szilard (#17408) üzenetére


#48967168
törölt tag

Cégünk által forgalmazott kormányok 3 fő ismérvvel bírnak: Élvezetes, Olcsó, Valósághű. Ön ebből két tulajdonságot választhat... :)

(#17411) Mike Farrel válasza p.szilard (#17403) üzenetére


Mike Farrel
tag

Kb egy évvel ezelőtt én is így gondolkodtam, hogy minek a drága kormány, jó lesz más is helyette. Vettem egy F430-as Thrustmastert használtan, mondom ez tökéletes lesz racezni, assettozni, etsezni. Hát mikor elkezdtem játszani az ets egyből kiesett, mivel a kormány fordulási szöge kicsi (135 fok egy irányba) így az irányítás borzalmas volt. Utána assetto is kiesett. Elkezdtem hát racezni, egy idényt lementem ezzel a kormánnyal, igaz voltak szenvedések, szintén a kis fordulási szög miatt. Utána kivétel nélkül az összes típushiba kijött rajta. Meguntam a foltozgatást, így fogtam elkezdtem keresgélni DFGT-t, aztán rá is akadtam egyre, 20.000 Ft-ért, igaz nem mai darab már 3 éves és volt egy kis baj is vele, amit az előző tulaja megcsináltatott (eltört a csapágyháza, de majd kap egy erőset amint lesz időm lemodellezni).
Hát azt kell mondjam pár hónapja van meg a kormány, de akkora mosollyal használom mindenhez, hogy az leírhatatlan. :C Bánom, hogy nem csaptam hozzá anno az f430-as árához még 5000 Ft-ot és egyből nem DFGT-t vettem.

Szerintem ha veszel valami kisebb kategóriát és később esetleg valami oknál fogva vásárolsz ilyet, biztos, hogy megkérded majd magadtól, miért nem ilyet vettél elsőre.

Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20

(#17412) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Most rászántam pár órát,utána olvasgattam, valóban jobban megéri hozzádobni. Úgy hogy muszáj vagyok a perselyemhez is hozzányúlnom. :D Szóval a következő kérdésem lenne ha már kezdek belejönni a kormányokba. :) Mi a különbség a DFP és a DFGT között? Csak mert találtam 20e-ért DFP-t,30-ért meg DFGT-t. Megéri 30-ért a GT, vagy elég nekem a PRO is? Úgy látom mindkettő 900 fokos, ami valóban kell az ETS-hez.

(#17413) Brian_GT válasza shteer (#17407) üzenetére


Brian_GT
őstag

Igen-igen...de a shift 1-2 az szerintem mintha nem is NFS lenne...annyira más a többi nfs-hez képest..pozitív irányba.
Azért írtam a 20.000-et erősen kbra...de inkább 25től az is...akinek van nehezen válik meg tőle..hát még akinek G25-e van. :)

Szilard: Leginkább a maranello gomb, amit sokan profibb szinten tekergetnek is játék közben...fékerőeloszlás végett leginkább stb. + minőségibb a force-feedback. Én ezekről tudok biztosra, lehet van más is. Nekem kinézetre is jobban bejön a DFGT. Mivel újonnan már a DFGT-t sem kapod meg, használtan jobban jársz 100% ha egyből a DFGT-t keresed..elenyésző lenne köztük árban a különbség.

[ Szerkesztve ]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17414) VegyesTamás válasza p.szilard (#17400) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

richard burns meg nfs egy posztban végzetes hiba...RBRnek egy DFP minimum 500 fokkal..nfsnek meg 5000értaz első műanyag tapadókorongos vacak is jó...

Mike Farrel:minek lemodellezni amikor Brain75-nek van? :U

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#17415) Mike Farrel válasza VegyesTamás (#17414) üzenetére


Mike Farrel
tag

Vele még nem beszéltem, csak gondoltam mivel a családban van CNC-s így kimaratom valami strapa anyagból magamnak, ha elvállalja. :)

Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20

(#17416) Csabnett válasza Mike Farrel (#17415) üzenetére


Csabnett
tag

Pfff... :C Nekem is jó lenne egy ilyen CNC-s szakember!! Tudnál ebben segíteni??? :F

"Minden cél útba esik!"

(#17417) shteer válasza Csabnett (#17416) üzenetére


shteer
titán

Vegyel egyet felesegul ;]

..szerintem jónak tűnik

(#17418) Sutee89 válasza Csabnett (#17416) üzenetére


Sutee89
aktív tag

Szia.
Bocsi, hogy itt zargatlak, de válaszolj kérlek a privát üzenetre, jó lenne tudni, hogy mi a helyzet.
Köszi.

(#17419) juhiati


juhiati
tag

Sziasztok! Nemtudom szabad-e de akinek véletlenül van egy DFGT-je eladó olcsóért ne tartsa magában :DDD

Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati

(#17420) Brian_GT válasza juhiati (#17419) üzenetére


Brian_GT
őstag

Az a baj, nem tartottam anno. Bánom is :)

[ Szerkesztve ]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17421) zsiz válasza Brian_GT (#17420) üzenetére


zsiz
őstag

én el nem adom soha... :)

más: akinek DFGT-je van..

1. nektek is "kotyog" a kormány mikor bekapcsoljátok a gépet? (mint mikor vizsgán is ellenőrzöd a holtjátékát a kormánynak, csak itt most én nem nyúlok hozzá, magától rázkódik balra-jobbra, de csak pár mm-t.)
2. mikor nem fogja a motor, nektek is érezhetően nehezebb balra tekerni, mint jobbra? (játékban mondjuk nem zavaró, észre sem lehet venni)

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#17422) BigBlackDog válasza zsiz (#17421) üzenetére


BigBlackDog
veterán

1. Előfordul
2. Igen

Ezek miatt én is aggódtam, de ezek szerint nem egyedig hiba.

(#17423) Sutee89 válasza zsiz (#17421) üzenetére


Sutee89
aktív tag

Ugyanez van nálam is. A kotyogás valóban nem mindig jelentkezik, és a nehezebb tekerés balra is csak akkor, ha aktív az ffb (ergó játék menüben). Vezetés közben nem érezni.

(#17424) zsiz


zsiz
őstag

megnyugtató :D inkább a "kotyogás" zavar, mikor bekapcsolom a gépet oda kell mennem a kormányhoz és megfogni, akkor abbahagyja. vagy megvárom míg betölt a windows és megnyitom a kormány tulajdonságait az usb játékvezérlőkön belül, akkor is elmúlik. a másik dolog egyáltalán nem zavaró, csak úgy vettem észre, hogy egyszer még töltött a játék tekergettem a kormányt (ugye ilyenkor nincs semmi FFB erő) és akkor tűnt fel hogy balra nehezebb, de játékon belül semmit nem érezni ebből

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#17425) VegyesTamás válasza zsiz (#17424) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

biztos mert bal oldalon van a motor

;]

[ Szerkesztve ]

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#17426) Brian_GT válasza zsiz (#17424) üzenetére


Brian_GT
őstag

Kotyogást nekem nem csinált anno.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17427) Joshi


Joshi
titán

Sziasztok. Jelenleg egy G25 kormányom van és korábban olvastam hogy valaki rendelt egy átalakítót és nagyobb kormánykerékre cserélte az eredetit. A kormány amortizációjától nem félek legfeljebb ha tönkremegy veszek egy jobbat (G25 6-7 éve meg van). :D
A kérdés hogy az eredeti kormány az mekkora? Mondjuk egy BMW vagy ami most menő.

(#17428) vlevi válasza Joshi (#17427) üzenetére


vlevi
nagyúr

"legfeljebb ha tönkremegy veszek egy jobbat"
Azért abban ne legyél olyan biztos :D
Mármint nem abban, hogy jobbat, hanem, hogy egyáltalán :((
Én a G25-öt sokéve nagyonakciósan 35 körül vettem, de nem tudom mit vennék helyette, ha be***na. Szerintem nincs alternatíva. Egyszerűen nem gyártanak már 3 pedálos, H váltós kormányt, olyat, ami elérhető áron van. Fanatec, meg ilyesmik, nagyon elszálltak az árak.

(#17429) bajzal válasza Joshi (#17427) üzenetére


bajzal
őstag

Így igaz, elszálltak az árak.

Ilyen adapter kell hozzá.

Az eredeti kormánykerék 28cm átmérőjű. Ha ilyet szerzel, akkor szerintem baj nem lesz. És szeritnem is, vigyázz a G25-ödre, mert ilyen vagy jobb kormány csak nagyon drágán van :)

(#17430) Brian_GT válasza vlevi (#17428) üzenetére


Brian_GT
őstag

Igen gyakorlatilag régebben volt alternatíva, hogy ha jó kormány kellett de nem a legjobb ott volt a tökéletes DFGT. Aki a legjobbat kereste G27. Most nem hogy a DFGT nincs, a G27 is parkolópályára került. Logitech kiszállt, igazából mi maradt. A 120.000 körüli Fanatac meg hardcore társai amiért én már nem adnék pénzt, mert ennyire azért nem 0-24h-ban autózom.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17431) Joshi válasza bajzal (#17429) üzenetére


Joshi
titán

A linken szereplő alkatrésznek elérhető a pontos szakrajzi méretezése? Nem feltétlenül akarok kifizetni ennyi pénzt egy egyszerű alkatrészért. Van ismerősöm aki le tudná gyártani de ahhoz kellene a pontos méret. :B

A kormánykerék méretét illetően félreértettél, az a lényeg hogy nagyobb legyen a G25 gyári méretéhez képest. konkrétan egy eredeti kormány méret érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#17432) bajzal válasza Brian_GT (#17430) üzenetére


bajzal
őstag

De akkor hogy van ez most? A logitech már nem gyárt több kormányt?

(#17433) Brian_GT válasza bajzal (#17432) üzenetére


Brian_GT
őstag

Nem. Kiszállt ebből az üzletágból, csak a bill+egér ágazat marad meg. Hozzám befutott hírek alapján legalábbis.

[ Szerkesztve ]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#17434) bajzal válasza Brian_GT (#17433) üzenetére


bajzal
őstag

De és akkor aki mostanában vett kormányt és még garanciális és javítani kell a kormányát, akkor mit csinál?

(#17435) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Megfogadtam a tanácsokat,inkább vettem egy DFP-t. Viszont nem tudom beállítani a 900 fokot. Felismerte a gép,a játék,de csak 90 fokot tudok tekerni rajta. Valaki tudna segíteni hogy kell beállítani? Köszönöm! :)

(#17436) VegyesTamás válasza p.szilard (#17435) üzenetére


VegyesTamás
senior tag

Vezérlőpultban keressd meg és ott lehet beállítani.

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#17437) Jack@l válasza p.szilard (#17435) üzenetére


Jack@l
veterán

Játékon brelül próbálgasd(beállítás után), mert default blokkol kis szögnél amíg nem játszol vele.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#17438) p.szilard válasza VegyesTamás (#17436) üzenetére


p.szilard
csendes tag

Nemm találtam sehol,kerestem már. Be is van dugva a táp,de nem világít semmi az normáőlis? Rárakom USB-re,fordul 90 fokot jobbra majd balra,de nem találom sehol a beállítást. És játékban is bármit állítok,90 okot tudok csak tekerni.

(#17439) vlevi válasza p.szilard (#17438) üzenetére


vlevi
nagyúr

Logitech Profilert fel kell rakni. Ebben lehet állítani, akár játékonként is, hogy mennyit engedjen fordulni, milyen Force Feedbacket engedjen a játéknak satöbbi.

(#17440) Jack@l válasza p.szilard (#17438) üzenetére


Jack@l
veterán

Logitech driver fent van (gaming software vagy mi a neve, honlapon van a megfelelő hozzá, tán ilyen 2012-es)

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#17441) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Köszönöm,megpróbálom. :)

(#17442) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Letöltöttem,bejött a gaming softvare telepítése,majd mikor rákattintok a telepítésre,mintha átugorná a lapot és utána csak befejezésre tudok menni. És sehova nem telepítette fel. :) A vezérlőpultban meg csak igazítani tudtam a kormányt és pedált de akkor sem engedett 90 foknál többet...

(#17443) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Na végre a program fut, viszont nem ismerte fel. :( Nem lehet hogy az adapter rossz?

(#17444) Jack@l válasza p.szilard (#17443) üzenetére


Jack@l
veterán

Ha nem ezt a drivert raktad fel, akkor uninstall, és rakd fel ezt.
http://support.logitech.com/hu_hu/product/4172
Ha nem világít a kormány, nagy valószínűséggel szar a táp.

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#17445) p.szilard


p.szilard
csendes tag

De nekem DFP-m van nem DFGT. Nem világít. Ha bedugom a tápot,kb 15 mp-ig világít de utána nem.

(#17446) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Egyre közelebb vagyok de nehéz szülés. :) Sikerült a kormányt beállítani,900 fokra elfordul minden baba, csak ahogy elindítom az ets2-t,benyomódik a fék. kilépek a menübe és csutkára mutatja,hogy nyomom pedig hozzá se érek. Kilépek, visszalépek ismét 0-n áll minden. Elindítom a jatékot és megint úgy indul,hogy csutkára nyomom a féket... Nem akar ez nekem összejönni :)

(#17447) BigBlackDog válasza p.szilard (#17446) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ha ETS2 indítása után lenyomod egy pillanatra a féket, akkor nem ugrik vissza utána nullára játékban is?

[ Szerkesztve ]

(#17448) Jack@l válasza p.szilard (#17446) üzenetére


Jack@l
veterán

Jó lenne ha mondjuk játék közben, vagy előtte benyomnád a két pedált tövig, mert azzal kalibrálod. (minden bedugás vagy gépindítás után nem árt megismételni)

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#17449) p.szilard


p.szilard
csendes tag

Nem jó bakker... :W Amikor már be lenne állítva minden,szarakodik a fék... nullán áll,teljesen működik,megy fel ahogy nyomom. Aztán belépek a játékba és megint elkezd tolatni ezerrel. Utána megnéztem a beállítást és nincs beállítva semmi féknek. Aztán beállítanám de egyáltalán nem érzékeli a féket... Pompás

(#17450) BigBlackDog válasza p.szilard (#17449) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Amit esetleg megpróbálhatnál szerintem, az a következő. ETS2 bezár, Logitech szoftvere bezár. Logitech szoftverében, vagy msconfigban állíts be, hogy ne induljon automatikusan a Win indításánál (ha esetleg most így lenne.) Gép újraindít. Aztán ETS2 indít, lépj be a kontroller beállításokba, először válaszd ki legfelül a kontrollert és állítsd be a tengelyeket. Így működnie kell.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.