Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22151) BluEyes válasza Plazmacucci (#22150) üzenetére


BluEyes
őstag

A manual szerint az 'A' kimenethez Power amp (Line in) + zárt 4x12 passzol. :D
De végülis mindegy, lényeg hogy van 1 ami jó.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#22152) Plazmacucci válasza BluEyes (#22151) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Pont azt nem értem, hogy miért így viselkedik. Eddig az összes multimon a láda szimuláció gyakorlatilag hangzásban egy közepet vágott. Az A beállításon kívül itt is mindegyik azt csinálja.
Amúgy most nagyon faszán szól!

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22153) BluEyes válasza Plazmacucci (#22152) üzenetére


BluEyes
őstag

Fordítva kell gondolkodni. A zárt 4x12 esetén mindent kitol a fenekén, és rábízza a végfok-láda párosra a szűrést. A többi esetén pedig próbálja korrigálni a nyitott illetve az 1x12 tulajdonságait, közelítve ezzel a 4x12 hangzását. Ezek szerint a te kombód (vagy a te ízlésed) ez utóbbiakat nem igényli.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#22154) Plazmacucci válasza BluEyes (#22153) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hát igen, nem igénylem a vödörhangot :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22155) atomeec


atomeec
senior tag

Nem néztem ma nagyon a topikot. Az én tapasztalatom a POD 2.0-val. Ha a fejhallgató kimentere van dugva valami, akkor az felülír valami beállítást és én hiába kapcsolgatom, hogy erősítő vagy direkt legyen a kimenet, nem változik. Ha nincs a fülhallgató kimenetre kötve semmi, na akkor érezhető a hangzásbeli különbség. Viszont sajnos ez az infó valószínűleg mitsem ér, mert a pocket pod-on másról van szó :B De azért leírtam, hátha lesz tőle ötleted :DDD
Ma jönnek a drágámért, most már nincs visszaút, remélem nem bánom meg. Továbbra is a legnagyobb félszem, hogy majd az új gitár csörögni-zörögni fog. Ennek a bundozása szinte tökéletes...két hét és kiderül :DD

(#22156) Plazmacucci válasza atomeec (#22155) üzenetére


Plazmacucci
félisten

BOSS multim is csinált ilyet, hogy be volt dugva az USB PC-be és az erősítő kimeneten is rajta maradt a láda szimuláció. Kaksi digitális technika. Ennek ellenére most HD500X-el szemezek :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22157) atomeec válasza Plazmacucci (#22156) üzenetére


atomeec
senior tag

Néztem a sima POD HD-t, de lehet már beképzelem, de az HD500X-nek jobb hangja van. :B

(#22158) brickm válasza bigrob (#22134) üzenetére


brickm
őstag

Kipróbáltam a screamert a regent-tel, de nem szólt vele jól.
Még akkor se, ha tettem utána kompresszort. Ellenben a wampler plexi drive elég bika vele.

Hétvégén veszek fel valamit az én cuccommal, azzal jól búg.

(#22159) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Sziasztok!

Ti milyen interfészt ajánlanátok a gitár számítógépre történő rákötésére? Külföldi oldalakon a Steinberg UR 22-őt ajánlották a legtöbb helyen, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? PC-n egyébként a Bias FX-et szeretném használni.

Köszi előre is! :R

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22160) Moleman válasza ToMmY_hun (#22159) üzenetére


Moleman
addikt

Támogatom az UR22-t, egységnyi pénzért kétségkívül az adja a legtöbbet (midi, 192 kHz). Egyetlen hiányosságát fedeztem fel, kispórolták belőle a belső loopot, tehát nincs "what u hear" rögzítési lehetőség, pedig azt már 15 éve is tudták a mezeibb PCI kártyák is. Ezt leszámítva tökéletes.

Az USB 3.0 portot nem szereti, szaggat, recseg a hang, de ez nem az ő hibája, hanem az USB 3.0 driver Microsoft által beismert problémája. Nem tudom, van-e rá valami workaround, van USB 2.0 portom, úgyhogy azon használom.

(#22161) ToMmY_hun válasza Moleman (#22160) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

A mark II-ben már loopback is van, szóval az sem hátrány. USB 2 portom is van szerencsére, szóval akkor azt hiszem ez lesz a nyerő. Annyi kérdésem lenne még, hogy itthon lehet-e szerezni normális áron? Esetleg használtat szoktak hirdetni?

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22162) Moleman válasza ToMmY_hun (#22161) üzenetére


Moleman
addikt

Szuper. Én innen vettem, production studio pakkban, mikor nagyon akciós volt. :) Használtan ritkán van, akkor sem sokkal olcsóbb.
Most megkívántam a loopbackes mk2-t, de emiatt csak nem kéne lecseréni. :) Már megtanultam együtt élni vele.

[ Szerkesztve ]

(#22163) ToMmY_hun válasza Moleman (#22162) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Köszi a választ! :) Be is rendeltem egyet, ha minden igaz már ma délután át is lehetne venni. Nem olyan olcsó cucc, de jó esetben egyszer kell megvenni és egész életre szól (legalábbis az USB 2.0 szabvány életére :) )

Neked miért fontos ennyire a loopback? Ha PC-ről hallgatod, az nem jó? Nagy a jelkésleltetés, vagy mi a gond vele? :U

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22164) Moleman válasza ToMmY_hun (#22163) üzenetére


Moleman
addikt

Rögzítéshez. :) Régen az asztali Audigy-men úgy rögzítettem a legtöbbször, hogy ment Winampban a backing track (rosszabb esetben Youtube), és mellette egy standalone erősítőmodellező, és a hallott hangot rögzítettem a Creative Recorderrel. Most viszont vagy a standalone alkalmazások rögzítőjét kell használnom, amik hagynak kívánnivalót maguk után, vagy DAW-on belül kell egy backing track sáv és egy rögzített gitársáv, rajta az erősítőmodellel. Kicsit körülményesebb, bár hasznos, hogy utólag is állítható a gitár jelszintje.

[ Szerkesztve ]

(#22165) brickm válasza Moleman (#22164) üzenetére


brickm
őstag

A legpraktikusabb ha az utóbbit használod, a DAW-ban meg megmarad minden eredeti jelszint és modell....többek között a tiszta gitárhang is, amit később remasterelhetsz(reampolhatsz) akármivé.

ToMmY_hun
Azért jó a loopback, mert közvetlen az eszköz adja vissza a jelet, nem pedig a gép küldi ki mégegy csatornát elfoglalva ezzel...nem is a csatornaszámmal van itt a gond, plusz minusz egy, egy mai DAW-nál semmi...viszont CPU időben eléggé megterhelheti a PC-t, hogy ugyan azt VSTmodellel mindennel együtt mégegyszer elő kell állítani...

Kipróbálnám az ilyen cuccokat linuxon meg MAC-en 3.0ás csatlakozón, lehet csak a windows drivere sz r hozzá, és amúgy használható 3-ason is.

[ Szerkesztve ]

(#22166) Moleman válasza brickm (#22165) üzenetére


Moleman
addikt

Így van, az a legtisztább, komolyabb projekteket eleve DAW-ban kezdek, viszont gyakorlásra, haveroknak online mutogatni gyorsabb és egyszerűbb volt a loopbackes megoldás. Mondjuk az is csak kényszermegoldásként született, mivel a régi egymagos P4-em nem bírta el natív ASIO-val a DAW-t, csak a standalone programot, azt is csak kevés effekttel. :))

(#22167) brickm válasza Moleman (#22166) üzenetére


brickm
őstag

Biztos írtam ide is ezzel kapcsolatban, de nekem meg a win10-es driverrel szaggatott a külső hangkártya. De nem mindig...csak néha.Ha ASIO-t tettem, akkor is.
A digit beugtam az is szaggatott. Mondom miafranc, nézem a task managert, hardver bírja, bírna még 40 ilyen sávot.
Gép restart..vissza. 5 perc eltelével megint csak csinálta. Ilyen 5-10 mp-enként megálltt a hang, de mindennemű hang, 1mp-re.De ilyen lófasz 2-3 hangsávval (VST-ben meg 1 compressor, meg egy EQ kb)

Csináltam másik felhazsnálói fiókot, azzal is.
Végülis letakarítottam a windows driverét, feltettem a dell hivatalost, azóta nem volt ilyen gond. Most van olyan project, amiben 7GB hanganyag fut egy csomó vst-vel(dobalapokat generál, looper..stb) és nem akad meg. Szóval azért mondom azt az USB3-as hibát is megnézném másik driverkészlettel.

[ Szerkesztve ]

(#22168) Moleman válasza brickm (#22167) üzenetére


Moleman
addikt

Sok furcsaság van az én gépemmel, pl az USB 2.0 Logitech G25 kormányom csak a 3.0 portban működik, a többi luk más típusként ismeri fel. :D De hajlamos vagyok inkább áthidaló megoldásokat keresni, mint újrarakni, már több mint 4 éves a win rajta, időközben HDD-ről SSD-re költöztetve...

Amúgy annak idején kutakodtam a hangkártyás dolog után, a procin DPC load jelentkezik, olyankor szaggat be a hang. Sose sikerült teljesen felfognom.

(#22169) ToMmY_hun válasza brickm (#22167) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Nálam is rosszalkodik néha, de egy USB ki/be eddig megoldotta a problémát. Egyébként nagyon frankó a cucc, remek minőségben, nagyon jó jel/zaj viszonnyal jelenik meg a hang a PC oldalon. Egyetlen gondom vele a viszonylag nagy késleltetés, de gondolom ez amiatt van, hogy a PC kimenetén jelenítettem meg a jelet, nem pedig a visszacsatolt füles kimenetet használtam.

Apropó. Linuxon használható DAW progiról tud valaki? Vannak beépülők, amiket használnék csak kellene hozzá egy jó DAW. :)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22170) bigrob válasza brickm (#22158) üzenetére


bigrob
őstag

Köszi, hogy próbálkoztál :)
Erre a kis effektre lettem volna kíváncsi :O

Hogy ON is legyek:
Jó kis akusztik steel panther ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#22171) Moleman válasza ToMmY_hun (#22169) üzenetére


Moleman
addikt

Az enyémet szerintem nem is lehet a PC saját hangszóróján megszólaltatni, legalábbis sosem sikerült.

(#22172) dynamicrossh válasza ToMmY_hun (#22169) üzenetére


dynamicrossh
tag

Itt van egy pár:
[link]

(#22173) ToMmY_hun válasza dynamicrossh (#22172) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Igen, ilyen listákat találtam én is. LMMS-t le is szedtem, de még nem barátkozott össze a Steinberggel. :) Engem inkább az érdekelne, hogy személyes tapasztalata van-e valakinek a topicból ezekkel kapcsolatban. Köszönöm azért! :K

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22174) brickm válasza ToMmY_hun (#22169) üzenetére


brickm
őstag

Szia!
A késés azért van, mert a gép latency-je állítható általában a driver containerben.
Legegyszerűbb ha ASIO-drivert használsz, amiben testreszabható minden periféria latency-je.
Ingyenes és majdnem mindennel kompatibilis az ASIO4ALL.
A felvevő eszköznek célszerű minél alacsonyabb sample számot adni a bufferben, ezáltal csökkenteni a késést, ha bírja a vasad leveheted nullára(ZL)
A megjelenítő oldalra meg a 128-at szoktam tenni, így nincs késés, de nem is azon agyal a gép, hogy minden azonnal kimenjen a kimenetre. Ha bírja a gép tehetsz ide is ZL-t.

DAW-nak a Reapert ajánlom.
Én is használtam rengeteget, az LMMS-t is, de nekem a Reaper adta a legjobban.
Gyakorlatilag a cubase-el majdnem megegyező. 16ezerért mérik, de ha nem zavar, hogy indításnál visszaszámol használhatod free-ben. Engem zavart.
Wine-al teljesen kompatibilis, kipróbáltam.
Nagyon jó VST host van benne, ráadásul monitorozni is tudja kifelé.
Videót is kezel, backingtrack-nél a kép\hang illesztés nagyon egyszerű vele.

ASIO4all offline setup

[ Szerkesztve ]

(#22175) brickm válasza brickm (#22174) üzenetére


brickm
őstag

jh Linuxra wineasio a free, meg a jack, de nekem utóbbi annyira nem jött be.

[ Szerkesztve ]

(#22176) Zoli133 válasza ToMmY_hun (#22169) üzenetére


Zoli133
őstag

Én legutóbb Ardour-t próbáltam, azzal nem volt nagy bajom, ubuntu studioban az volt alapból, de nem keresgéltem, alapszinten megfelelt.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#22177) ToMmY_hun válasza brickm (#22174) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást. Van Windows is a gépemen, csak mellőzöm ha lehetséges. :) Az ASIO install után elegendő az általad linkelt képnek megfelelő beállítás és restart az érvényesítéshez?

Köszi előre is! :)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22178) brickm válasza ToMmY_hun (#22177) üzenetére


brickm
őstag

Egyébként csatlakozom, az ardour is jó, azt is használtam annó mikor zongorát vettem fel. Amiért a reaper mellett maradtam, hogy ardour nincs windows-ra, plusz kicsit nehézkesebben ment vele pár funkció, mint az utóbbival.

Az én képemen csak a kimenet van beállítva.
A lényeg, hogy csatlakoztatod a hangkártya perifériát, majd megnyitod az ASIO config-ot (célszerű telepítésnél kipipálni az offline módot, így DAW -on kívól is tudod a beállításokat módosítani) Megnyitod, bekapcsolod a pipákkal a használni kívánt ki és bemeneteket, illetve ezeknek megadod egyenként a sample- beffer méretet.
És ok és ennyi, nem kell restart. Ha nem látszik a hangkártya, vagy nem tudod bekapcsolni, mert szürke, akkor kattolj villáskulcsra, az az advanced mód, ezáltal egy hangkártya minden funkcija elérhető külön ki és külön bemenetek szerint.

Valami ilyet kell látnod majd

[ Szerkesztve ]

(#22179) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Ez [link] a videó meggyőzött, hogy mit is kell vennem :D Nem a Variax-ra gondolok :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22180) ToMmY_hun válasza brickm (#22178) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Köszi a leírást, sikerült. Viszont így csak az eszközre tudja visszatolni a jelet, hangszórón nem jelenik meg. Így sajna egyelőre meg vagyok lőve, mert nem szereztem hozzá megfelelő dugót, így nem tudom rákötni semmire. :D Viszont ASIO-val 12 ms latency-t ír, az nem lenne rossz. Most 30 fölött vagyok, ami már észrevehető gyorsabb zenében.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22181) brickm válasza ToMmY_hun (#22180) üzenetére


brickm
őstag

A szoftverben amivel rögzíted van beállítás,hogy mire küldje a hangot...
Reaper asioval 2független eszközre tud sztereó jelet adni.

(#22182) ToMmY_hun válasza brickm (#22181) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Bias FX standalone-nal próbáltam, de nem lehetett jól beállítani. Ha ASIO-t választok, akkor csak az eszközre képes visszaküldeni a hangot. Letöltöm a Reapert, megnézem azzal is.

szerk: Reaper-rel sem. ASIO esetén ASIOAllv2-t választva nem jelenik meg az input listán a Steinberg, ha Steinberg USB ASIO-t választok, akkor meg kimenetként csak Steinberg outputot lehet választani, semmi mást. Ugyanez van Bias FX-ben is.

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22183) ToMmY_hun válasza ToMmY_hun (#22182) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Edit: furcsamódon újrainítás után megjelent és használható is. Pedig be volt kapcsolva előtte is az ASIO Offline settingsben. Érdekes.. :U

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22184) brickm válasza ToMmY_hun (#22183) üzenetére


brickm
őstag

Nekem sose kellett ujraindítani,akkor se ha vadi új eszközt választottam ki. (soha nem kapcsolom ki,vagy indítom ujra a rendszert. Nem szokásom...) de az a lényeg hogy működik.

(#22185) ToMmY_hun válasza brickm (#22184) üzenetére


ToMmY_hun
senior tag

Én is furcsállom, de legalább most frankó. :) Köszönöm a segítséget és a türelmet! :R

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22186) atomeec válasza Plazmacucci (#22179) üzenetére


atomeec
senior tag

:) Én majd még ha meglesz a gitár, fogom eldönteni, hogy kell-e az nekem annyira, vagy majd csak később. Időben mikorra "tervezed"? Mert ha pár hónapon belül, akkor nagyon fog érdekelni a véleményed, tapasztalatod, hogy a pocket pod-hoz képest milyen hangja van ;)

(#22187) brickm válasza atomeec (#22186) üzenetére


brickm
őstag

"ert ha pár hónapon belül, akkor nagyon fog érdekelni a véleményed, tapasztalatod, hogy a pocket pod-hoz képest milyen hangja van "

Ezt szerintem látatlanban is bárki megmondja neked.... sokkal sokkal f szább :D

(#22188) atomeec válasza brickm (#22187) üzenetére


atomeec
senior tag

:DDD

Igen, úgy rosszat még nem olvastam, de azért mégis más lesz egy itteni fórumtagtól olvasni majd. Vagy csak magamat akarom még győzködni :B

(#22189) kemotox


kemotox
addikt

Üveggolyós zenegépezet. Nemtom láttátok-e már, néhány napja eléggé felkapott dolog, már lassan 10 milka megtekintésnél jár. Ugyanezen a csatornán vannak videók is, ahol a csávó elmagyarázza meg megmutatja mi hogyan működik. Hát beszarás.

Ja és nagyon király a csávó ruhája! :D

(#22190) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Nos, nálam nem működik jól az UR 22 MK II. Próbáltam sokféle beállítással, USB 2.0 portba dugva, de szép lassan, körülbelül egy perc alatt frankón elromlik a hang és csak sistergés lesz belőle. Ugyanez van ASIO-val, Windows default driverrel is. Írták korábban, hogy az USB 2.0 megoldja a problémát, de sajnos nem. Minden HW elemhez a saját drivere van felrakva, de kipróbáltam a Win automatikus felismerésével is, azzal is rossz. Ebben a helyzet mit lehetne tenni? A Steinberg fórumon való panaszkodáson kívül.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#22191) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

H-S-H gitárt valahogy meg lehet makkolni, hogy nyaknál felezhető legyen? Ibanez. Köszi :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22192) kemotox válasza Plazmacucci (#22191) üzenetére


kemotox
addikt

Csak attól függ, hogy hány vezetékes a puki. Ha ki van vezetve mindkét tekercs eleje/vége, akkor igen.
Ha nem, végülis akkor is megoldható, csak nem egyszerű mutatvány. :P

(#22193) Plazmacucci válasza kemotox (#22192) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Jó kérdés, soha sem szedtem szét :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22194) brickm válasza kemotox (#22192) üzenetére


brickm
őstag

Ha nincs kivezetve se sokkal macerásabb. Ki kell tekerni még 4 kis csavart,levenni a bobbinokat és kicserélni egy 2eres vezetéket 3 vagy 4 eresre,majd összepakolni.
Elsőre kicsit macerásnak tűnik,de nem az.

Amúgy tuti nem felezi a kapcsolód? Emlékei. Szerint van ibanezéknél HsH felezettkapcsolással. Nincs értelme párhuzamosítani HS-t tehát gondolom ha 5állású a kapcsolód neked is felez.

[ Szerkesztve ]

(#22195) Saccco válasza kemotox (#22189) üzenetére


Saccco
nagyúr

A hogyan készült videókat is érdemes megnézni. :Y

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#22196) Plazmacucci válasza brickm (#22194) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem felez szerintem. Illetve megfelezi de szerintem együtt szól a középsővel, annyira szar a hangja. De igazából nem tudom, csak fülre mondom. RG1XXV.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#22197) Enton válasza Plazmacucci (#22196) üzenetére


Enton
addikt

Ahogy mondod úgy van:

A legtöbb sima 5 állású ibanezkapcsoló így működik.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#22198) Moleman


Moleman
addikt

Húrokat cseréltem a superstratomon, nem volt itthon 8-as (az volt rajta eddig), úgyhogy noname olcsó 9-es készletet tettem rá. Érzésre jó lett, de a vastag E húr nagyon rezonál erősebb pengetésnél (12. bund alatt kb mindenhol, üresen is), számíthat ennyit, hogy 38-as helyett 42-es? Emeltem fél menetet a tremoló lábain, de alig csökkent a csörgés. Vagy a húr lehet ennyivel rosszabb? Az amplitube grafikus hangolóján látszik, hogy nem tiszta a hullám, míg a többi húron igen, azok nem is zörögnek. A nyakpálcához nem nyúltam, de a 9-es húroknak pont hogy jobban kéne húzniuk, nem hiszem, hogy az lenne a gond.
Újra lecserélni most nem tudom, nincs itthon megfelelő húr, 8 vagy 9 kéne rá, még nem döntöttem el, talán 9-essel egyszerűbb, a Straton úgyis azt használok.
Már bánom, hogy nem fogattam vissza a régi szakadt húrt újra, satus tremoló.

És ha már húrvásárlás: jövő héten megyek az Andertons-ba, van valakinek valami javaslata, kívánsága, hogy mit próbáljak ki? :)

(#22199) kemotox
Én is reménykedek, hogy bent lesz valaki ismerős, ha más nem, Bea vagy Matt. De írok előtte Chapmannek is, hátha arra jár.

[ Szerkesztve ]

(#22199) kemotox válasza Moleman (#22198) üzenetére


kemotox
addikt

Én dzsemmelnék egy kikúrt nagyot a Kapitánnyal!

(#22200) Plazmacucci válasza Enton (#22197) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Elméletileg ha felezi magát meg lehet okosítani egy push-pull potival, nem?
Így is jó hangszer, de úgy tökéletes lenne.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.