Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21401) BluEyes válasza bence1990 (#21398) üzenetére


BluEyes
őstag

Ha van egy 9VDC adaptered otthon, akkor erre máris csapjál le (valsz adaptert nem ad hozzá ugyanis): PocketPOD
Ha lesz jobban pézed, akkor meg egy olcsó kártyát is vehetsz, hogy az se maradjon ki azért. Nekem is van mindkét technika itthon. ;)

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21402) Plazmacucci válasza nap (#21400) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Dehát az a Vox egy multi nem, amit PC-ről lehet vezérelni. Legalábbis a Jamvox III az.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#21403) Moleman


Moleman
addikt

Sziasztok, a véleményetek szeretném kérni új gitár vásárlásához. :)

14 éve játszom, Squier akusztik, Squier Deluxe Strat és Cort aktív bass a jelenlegi leltár. Nem vagyok profi, néha játszottam amatőr bandákban, de leginkább covereket gyártok itthon, saját szórakoztatásra. Külső hangkártyával Guitar Riget vagy Amplitube-ot használok.

Most a Strat mellé keresek egy más karakterű gitárt, most már leginkább Les Pault. Az első szerelem a Cort M600BB volt, de hamar követte az Epiphone Les Paul Standard Plustop Pro HB (színét tekintve továbbra is ő a szerelem). Tegnap jött képbe az 1960 Tribute Plus FC, a jobb elektronika, az eredeti Gibson hangszedők és a keménytok jó vételnek tűnik a felár ellenében. Ma egy összehasonlító tesztben ráakadtam a PRS SE 245-re, hasonló hangja van, mint a Tribute-nak, csak még jobb (tehát most már tudom, ez a vonal tetszik hangzásilag). Opció lehet egy Line6 Variax Standard, az is tud LP hangot, kérdés, hogy mennyire használható jól, ha már ilyen ronda szegény (legalábbis nekem nagyon nem tetszik).
Árban most már 200k fölött járunk, de ezzel szemben van egy tábor, aki ajnározza a Vintage V100-at, hogy veri az összes Epiphone-t, ha ez igaz lenne, megmaradna egy rakás pénzem. :D De akár van használt Tokai is.

Ezek közül még csak az M600-at próbáltam, meg régen egy olcsóbb Epi LP100-at és egy 2000 eurós Gibsont, de most már nagyjából tudom, mit keresek, hangra és érzésre.

Megköszönném, ha megosztanátok a tapasztalataitokat ezekkel kapcsolatban, melyiket nézzem meg alaposabban, vagy melyiket felejtsem el. :) A színét leszámítva pillanatnyilag a Tribute áll hozzám a legközelebb, de nyilván látatlanban nem tudhatom biztosra, ki kell próbálni őket. (Láttam, hogy pont róla volt már szó pár éve, de nem lettem sokkal okosabb.)

Előre is nagyon köszi!

(#21404) Real Ghoost válasza Moleman (#21403) üzenetére


Real Ghoost
aktív tag

8-10 éve nagyon jók voltak a V100as Vintage gitárok, egy hangszerész ha belőtte őket akkor tényleg megették a hasonló kategóriás, de még a drágább Epiket is. Hogy most milyen amit újonnan kapsz, azt nem tudom.
GS-en van egy Tobacco Sunbrust változat egy Seymour Duncan Slash szettel, én arra néznék rá a helyedben.

A PRS az egy kicsit más világ, de nagyon tetszik nekem is amit linkeltél, egy olyat elfogadnék én is :P

Az új Epiphone vásárlást én annyira nem ajánlanám egyébként, előbb utóbb úgyis tovább akarsz majd lépni, és akkor hatalmasat fogsz bukni rajta, mert használtan egyáltalán nem tartják az árukat.

(#21405) Bobrooney válasza Moleman (#21403) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Mindenképpen próbálj ki egy Vintage V100-at.

(#21406) Moleman válasza Real Ghoost (#21404) üzenetére


Moleman
addikt

Köszi mindkettőtöknek!

Tetszetős az a Slash Vintage, ha még meglesz, mire odajutok, megnézem (Sopron kicsit messze van Pestről), de hangszerboltban is biztos kipróbálom.
Az Epik azért is fogtak meg, mert a linkelt helyen jóval olcsóbbak, mint máshol (a 189 ezres Tribute van, ahol 232 ezer, külföldön még drágább). A Gibson hangszedők nem teszik megtartóssá? Amúgy nem szoktam hangszert eladni, legalábbis eddig nem tettem.
A PRS-nek a nyakától félek kicsit, elvileg szélesebb is, vastagabb is, de remélem ki fogom tudni próbálni. Nem áll távol tőlem, az egyik legvégső cél egy Hollowbody II. :)

[ Szerkesztve ]

(#21407) guitarguy válasza Moleman (#21403) üzenetére


guitarguy
csendes tag

Az Epit felejtsd el. Made in China, magas felárral, nulla értéktartással.
Én egy használt, első világbéli gyártású hangszerre pályáznék a helyedben.

(#21408) Ragnar_ válasza nap (#21400) üzenetére


Ragnar_
addikt

Nekem jelenlegi kb. a 6. gitárom, régebben BossMT2+Marshall AVT 20 nem volt rossz, de hajtani kell, hogy szóljon, úgy meg ugye otthonra kicsit zajos. Nekem is volt ZoomG3m is ami szintén nem volt rossz, de inkább erősítővel szólt az is. De aztán tök fölösleges lett az erősítő otthonra, így lett Line6 Toneport akkor még 20k volt, azóta sincs gondom vele, bővíthető erősítőmodel meg effektpackokkal stb. De gyakorlatilag egyéni ízlés kérdése egy idő után. Annál a kis Vox cuccnál sem a ardver a lényeg, hanem a szoftver ami 10kért ad kb. 19 erősítőmodellt 15 hangfalmodellt, meg 50 effektet, és még csak adapter se kell hozzá, PC viszont igen...

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21409) Moleman válasza guitarguy (#21407) üzenetére


Moleman
addikt

Gibson Studiora gondolsz? Melyik szériát keressem, ha vékonyabb nyak kéne? A legolcsóbb új Studiok '50-es nyakúak, használtat nem nagyon találok.

(#21410) BluEyes válasza Moleman (#21409) üzenetére


BluEyes
őstag

Ehh, már minden makkalsónak V100 vagy Epi van a kezibe. ;] Nézz meg egy ilyet valahol. Mégiscsak koreai, mint a PRS. Itt épp piszkálja valaki. ;)

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21411) nap válasza Plazmacucci (#21402) üzenetére


nap
addikt

Ok. Az amplug nekem még az első szériát jelentette. Nem gondoltam volna, hogy így kinövi magát. :B

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#21412) Moleman válasza BluEyes (#21410) üzenetére


Moleman
addikt

De szépen gitározik a Babinéni! :DDD
A klasszikusabb formák jobban vonzanak, de megnézem ezt is, köszi!

(#21413) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

Srácok, lehetséges az hogy döglődik a nyaki pickupom?
Ma játszottam kicsit pár nap kihagyás után, és azt vettem észre, hogy a nyaki pickup a hídihoz képest érzékelhetően, halkabb, holott pár hete állítottam be őket. Emellett a húrok pengetése mellé társul egy zizegő hang, ami kb a húrral egy hangerőn jön, és csak a húrok pengetése mellett jön elő. Mi lehet a baj? Találkoztatok már ilyennel?

(#21414) brickm válasza Bencsizy (#21413) üzenetére


brickm
őstag

Áruld el nekem hogy tudsz kinyírni egy hangszedőt úgy, hogy nem szeded ki, kötsz rá egyenáramot 0-24be, vagy mész át rajta traktorral?
Próbáld ki másik erősítővel és kábellel, ha úgy csinálja, gyanús, hogy valahol elengedett forrasztásod van, vagy a potmétered viccel meg.

(#21415) Bencsizy válasza brickm (#21414) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Szerinted en nem lepodtem meg? :D
A hidi pickuppal semmi gond nincs, tisztan, nagy hangerovel leadja a jelet, de ez sokkal halkabb es zizego zaj ul ra a hur hangjara vmiert. Potmeterek tekergetesre szinten recsegnek, akkor szerinted is ez a ludas?

Tokom ki van, hogy van egy kis idom most jatszani es lam, rogton beut a baj.. :D

(#21416) Bencsizy válasza brickm (#21414) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

De ezt se ertem amugy, hogy a sarokban pihent a gitar, nem volt haborgatva, akkor miert romik el vmi, ha nincs se mozgatva, se hovaltozasnak nincs kiteve, se hasznalva nincs..?

(#21417) brickm válasza Bencsizy (#21415) üzenetére


brickm
őstag

Ha a potit tekergetve recsegést tapasztalsz, akkor egyértelmű, hogy a potiddal van baj,m az meg tud ilyen gondot okozni.
Ideiglenes javítás, hogy leveszed a fedelet, és a poti alusapkájánál a lyukon befujsz egy kis wd40-et, vagy kontakt spray-t.
Hosszútávon cseréld ki inkább.Ajánlom a CTS potmétereket, rengeteget tekergetem őket, nincs bajuk. A gibson is azt használja, meg igazából kb minden érdemi gyártó\építő.

Attól tud tönkremenni, hogy leteszed és áll, mert a pára ami leül rajta szépen elkezdi megenni a szénbevonatot.

(#21418) Bencsizy válasza brickm (#21417) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Értem, koszi!
Ha mar ugyis cserere kerul sor, akkor erdekelne, hogy a tobbi potmeter kicserelesevel (pl a hnagszin potik) valtoztathato a gitar hangszine erezhetoen? (Pl hogy "forrobb" hangot erjek el)

(#21419) brickm válasza Bencsizy (#21418) üzenetére


brickm
őstag

Nem tudom mi a forróbb hang, de a potméterek befolyásolják az átvitelt.

Alapvetően ha 250kOhm-os potikat teszel hangerő potinak, akkor kevesebb lesz a magasad, hiszen <250kOhm-al terheled a hangszedődet. Míg ha <500kOhm-al terheled, lényegesen több magas hangot fogsz kapni.
Ezt a hatást éred el akkor is, amikor letekered a potméteredet az alsó állásba. 5-10k Ohmmal terheled a szedődet, aminek következtében teljesen letompulnak a magasak.

Ha több magas frekit akarsz, minél nagyobb értékű potmétert vegyél.

[ Szerkesztve ]

(#21420) Bencsizy válasza brickm (#21419) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Erre voltam kíváncsi, köszönöm szépen a részletes választ!

(#21421) Moleman válasza Moleman (#21403) üzenetére


Moleman
addikt

Még egy gitárt fűznék a tegnapi felsorolásomhoz: Chapman ML-2?
Az névadó ember nagyon szimpatikus, a gitár ha nem is klasszikus kinézetű, de tetszik, Koreában készül, viszont külföldi fórumokon sok rosszat olvastam a felhasznált elektronikák és pickupok minőségéről, de az lehet, hogy csak az ML-1-et érintette (az sem közömbös, de most már nem engedem eltéríteni saját magam a Les Paul formáról :D). Tudom, hogy még nem lehet sok az országban, de hátha van valakinek tapasztalata/véleménye róla. :)
Köszi!

(#21422) BluEyes válasza Moleman (#21421) üzenetére


BluEyes
őstag

Chapman szimpatikus srác, de nem hangszerkészítő, annyi a köze ezekhez a gitárokhoz, hogy rajta van a neve. A YT videok ismertté tették őket, ezért az Anderton gyerek - aki viszont remek üzletember - kitalálta, hogy legyen sajátmárkás gitárjuk, mer majd a név eladja őket. Ez úgy tűnik bejött.
Maguk a gitárok nem tudni pontosan hol, miből, ki által készülnek. Nem látom, mitől lennének különbek a többi, azon a környéken készülő gitárnál. Viszont elég drágák, a Chapman névért le kell tenni kis összeget.
Saját márkája bárkinek lehet, neten megrendeled, legyártják, neked csak el kell adnod őket. Lásd pl. itthon a méltán híres Craftsman és Bigson márkákat.
A gitárokban valami "Chapman ..." pickupok is vannak, amit ő személyesen tervezett. Érted, már pickupot is tervez ez a géniusz. Nyilván a kisujjából szíjja a tudást! Az Andertonos videokban jól szólnak, de ott mindig minden jól szól. A linkelt ML2-be 2 pickup használtan 40k, és akkor lesz egy negyedmilliós, gyakorlatilag noname gitárod, amit már másnap féláron se tudsz elpasszolni, ha nem jönne be.
A PRS például egészen más tészta, a cég tulaja nagy tudású szakember, az amerikai gyár a világ élvonalában van, a koreai termelést szigorúan ellenőrzik, ha valamit elszúrnak, csomó ember megélhetése kerülhet veszélybe. Emiatt tuti a hangszereik minősége. Kettejük közül nem kérdés, hogy a PRS a nyerő.
Mindettől függetlenül lehet akár zseniális hangszer is a Chapman, még nem láttam, nem fogtam, de én inkább valami mást választanék.

szerk
Kurva amerikaiaknak minden olyan egyszerű [link]

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21423) atidzsiforc válasza BluEyes (#21422) üzenetére


atidzsiforc
őstag

csak egy par videot csinalt az arc amugy arrol, hogy hogy es hol keszulnek a gitarjai :) . koreaban ugyanabban a gyarban, ahol a 2-300ezres schecterek. [link]

[ Szerkesztve ]

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#21424) brickm válasza BluEyes (#21422) üzenetére


brickm
őstag

Kicsit túl csicsás az a gitár, amit a végén linkeltél. sőt nem is kicsit.
Viszont látható az átgondolt tervezés benne.
[link]
A nyak-fej találkozásnál az a kiálló bumszli nem dizájnelem és nem is azért van, hogy a kezed ne csúszzon túl rajta. Hanem azt a magas szöget kompenzálja, amit a fejbe tettek a nyakhoz képest. Ott szokott a gibson törni.

[ Szerkesztve ]

(#21425) brickm válasza atidzsiforc (#21423) üzenetére


brickm
őstag

Mondjuk ez a video inkább image romboló, mintsem építő.
Azért a testre felszegelni a topot elég paraszt, akármennyire is praktikus. Akkor is ha ott ki lesz marva az anyag és nem marad benne a szeg.
A kész kivágott lecsiszolt testet úgy megkenik ragaccsal, hogy oldalt csurog ki. Sima színezetlen lakkot kapna a gitár csúnya ragasztófoltos lenne az egész gitár oldala, ugyanis a vízbázisú ragasztó beszívódik és eltömi a fa pólusait, ott pedig más lesz a színe. Konkrétan sötétebb lesz, sokkal.

(#21426) Moleman válasza brickm (#21425) üzenetére


Moleman
addikt

De akkor ezek szerint a Schectereket is ilyen barbár módon gyártják, ha ugyanaz a gyár. :F
Jó, hogy szóba került, most már egy Solo-6 Customra is vágyom. :W :D

(#21427) Real Ghoost válasza BluEyes (#21422) üzenetére


Real Ghoost
aktív tag

A most futó "menő" márkák is elkezdték valahol, Fender úr egy egyszerű rádiószerelő volt aztán...

De nekem sem tetszenek ezek az új hullámos cuccok, a gitárosok többsége amúgy is rendkívül konzervatív, és nagyon ragaszkodnak, a régi, jól bevált klasszikus gitár típusokhoz, én is közéjük tartozom :)

[ Szerkesztve ]

(#21428) brickm válasza Moleman (#21426) üzenetére


brickm
őstag

Attól függ melyik kategória:
[link]

(#21429) BluEyes válasza atidzsiforc (#21423) üzenetére


BluEyes
őstag

atidzsiforc
Ok, akkor mi következik ebből? A Chapman egy átcímkézett Schecter? Csak schectert készítenek ott? Az ennél drágább schecterek is ott készülnek? Az ennél olcsóbbak közül készül ott valami? Ami nem schecter néven jön ki a kapun, azt hogy hívják, milyen kategória, ki látta?
Ez az egész Chapman-sztori egy remekül felépített marketing gépezet, amit a gitárosok egy része láthatóan máris benyelt. Ettől persze lehet zseniális a termék, de inkább egy teljesen hétköznapi, túlárazott valaminek tűnik. Egyelőre várnék a vétellel.

brickm
Ízlés dóga, nekem tetszik a gitár. Igazából kontrasztnak szántam a Chapman-nel szemben. Zelinsky mester egy igazi mágus, egy eredeti konstruktőr, aki folyamatosan agyalja ki a hangszer hibáinak a kiküszöbölésére a különböző újításokat. Nézd meg a húrlábat, hasonlít az a TOM-ra, de valójában egyetlen porcikája se olyan. Itt a nyak hátulján a tapadásmentes felület, ezen már évek óta kísérletezik. Inkább ezért adnék 700 dollárt, mint a Chapmanért, amiben sehol semmi eredeti, semmi innováció, egy marketing az egész.

Real Ghoost
Persze, mindenki kezdte valahol. A Gibson még a 19. században, bendzsó és mandolin gyártásával, majd az akusztikus gitárok jöttek, innen volt hangszerkészítő tapasztalat. Gretsh, Guild szintén akusztikusból jöttek. A modern idők nagy márkái jellemzően egy kreatív konstruktőr köré épültek fel, Kramer, Jackson, Dean, Carvin, Schecter, Godin, PRS. A Fender az üdítő kivétel, ő jókor, jó helyen indította be a tömeggyártásra optimalizált hangszerek előállítását, a piac pedig jól fogadta az ötletet.
Az ázsiai gyártók is így épültek fel, de ők angolos vagy spanyolos hangzású neveket adtak a márkáknak, Ibanez, Washburn, ESP stb.
A közös az ezekben a márkákban, hogy van mögöttük nevesíthető konstruktőr, innováció, van gyáruk, ahol a saját dolgozóik a saját gépeken a saját modellpalettát legyártják, a saját embereik kezdve a főkonsruktőrrel ott van a fák kiválogatásánál, az NC gépek beállításánál, a minőségellenőrzésnél. (most nem a bérgyártásba kiadott alsó kategóriás hulladékokról beszélek).
Ezek a Chapman esetében ugyebár sehol nincsenek, a "márka" gyakorlatilag nem létezik, egy blöff. Holnap akár Kínában vagy Malajziában is készülhetnének, mert semmi nincs bennük, ami valamilyen hozzáadott értéket képviselne.
De persze aki akar, vegyen egyet 210 ezeré, sok szerencsét hozzá!

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21430) atidzsiforc válasza BluEyes (#21429) üzenetére


atidzsiforc
őstag

:W

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#21431) guitarguy válasza BluEyes (#21429) üzenetére


guitarguy
csendes tag

Hatalmas nagy plusz az egész szövegre. :C

(#21432) kemotox


kemotox
addikt

Gityó erősítőba basszert csapatni mennyire tesz jót az erölködő testi és lelki épségének? Össze vissza olvasni mindent a zinterneten. Józan paraszti ésszel azt mondanám, hogy nem oké, alapesetben más frekiket kell elviselnie a hangszórónak, mintha basszus gitárt kötnénk rá. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden esetben tönkre kéne mennie. Vagy csak szimplán szarul fog szólni? Van valami örökérvényű igazság. hogy tuti nem tesz jót, vagy tuti nem teszi tönkre csak nem úgy fog szólni, ahogy, stb stb?

Köszi!

Hirtelen megint rám jött megint ez a basszusgitár mánia, de most egy "cseppet" komolyabban. Akadt egy zongorista akivel lehetne zenélgetni. Így már "kicsit" nagyobban gondolkodom, konkrétan egy használt MIM Fender JB-ben de ez még a jövő zenéje. Na szal a lényeg, hogy nem biztos, hogy azonnal lenne pénzem erősítőre is, így ideiglenesen néha a mostani 15wattos solid state Marshallomat nyúznám.

(#21433) atidzsiforc válasza kemotox (#21432) üzenetére


atidzsiforc
őstag

az enyemnek semmi baja nincs tole de inkabb vegyel egy hozzavalo kombot az szolni is fog

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#21434) Moleman válasza kemotox (#21432) üzenetére


Moleman
addikt

Én 25 wattos Frontmanen játszottam sokáig, nem lett baja tőle, jól is szólt. De harmad hangerő se kellett, csak egy nejlonhúros akusztik alá kellett dünnyögnöm. Szükségmegoldásnak tökéletes volt.

(#21435) dynamicrossh válasza kemotox (#21432) üzenetére


dynamicrossh
tag

Ez az erősítőtől függ szerintem. Valamelyik elviseli, valamelyikkel a hangzás sem olyan rossz, de hosszabb távon érdemes beszerezni egy basszuserősítőt. A MIM JB-t meg jól nézd meg hogy milyet veszel mert elég sok köztük a gagyi.

(#21436) kemotox válasza dynamicrossh (#21435) üzenetére


kemotox
addikt

Köszi neked is meg a többieknek is a válaszokat. Igazából januárig, a következő fizuig kell kihúznia az erősítőnek, aztán lenne célszerszám is:P
Gagyik a MIM-ek között? Ez jó hír... :( Régebben mikor kérdezősködtem basszgitár ügyben akkor ajánlották a VM Squiert. Az még picit olcsóbb is, mint a MIM JB, és újonnan van. Legalább tuti jók a bundjai. De lehet inkább hagyom ezt az előre nézelődést, úgy is két hét még mire meglesz a pénz rá, addig máshogy fog alakulni a használtpiac is.

(#21437) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Nekem ez meg ez lenne a dilemmám, összehasonlítva ezzel.

A lényeg, hogy ennek a Planet Waves tunernek létezik egy ma is gyártott, fejlettebb "micro" változata és egy régebbi amit "mini"-nek hívtak...

Amint látható mind két esetben mini és nem micro tuner-nek vannak feltüntetve, de míg az arzenálos képen a "régi" mini van (amin nincsenek funkció gombok felül és a tipuszáma a webshop szerint pw-ct-12 NS), addig a diszkontos képen már az "új" micro-ról van kép berakva (típus száma pw-ct-12) . Ráadásul van egy jócska 1K+-os árkülönbség is köztük...

Nem tudok dűlőre jutni, bár gondolom ti se nagyon, de hátha van itt aki tőlük rendelt már ilyet (vagy ott dolgozik :D ), mert a régi "mini"-t, nem szeretném kifogni, bár a gyártói honlap szerint azt már nem is gyártják, úgyhogy nem tudom, hogy ez anomália e a honlapon és elírás ("jólesszazúgy"), vagy tényleg még a rég verziót árulják (mindkét helyen)?! :F

Ha van ötlet, akkor köszi! (Tudom, kérdezzek rá e-mail-ben, csak hátha van ennek is egy egyértelműsítő Wikipédia oldala, amiről még eddig nem tudtam... :D )

(Azért azt a 5,7K-t kicsit sokallom értem, nem azért...)

[ Szerkesztve ]

(#21438) BluEyes válasza SunMount3r (#21437) üzenetére


BluEyes
őstag

Ugyanaz a kettő, csak a gombnélküli az valahogy ki van fordítva. Fejjel lefele mutatja az A-t. [link] viszont kuvadrága, ebay-ről 1000 forint alatt jönnek ezek. Itt beszéltünk róluk [link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21439) SunMount3r válasza BluEyes (#21438) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ok, THX, de akkor arra van 5-let, hogy akkor ezek a régi mini vagy az új micro verziók lényegében? Vagy én értettem félre eddig valamit (pontosabban "ők") és a mini=micro, mert az álltald linkelt oldalon is "mini"-ként van feltüntetve, de elvileg ezt már nem is gyártják...?! :F

Amúgy: láttam egy összehasonlító videót ahol Fishman, (talán) Boss vagy Korg, és ezt a PW-t mérik össze rekció idejűket és pontosságukat takintve, és elég egyértelmű volt a videóból a PW fölénye és, hogy marhára nem "mindegy" melyik "olcsó" tunert válassza az ember, szinte ég és föld volt a különbség... :N

[ Szerkesztve ]

(#21440) BluEyes válasza SunMount3r (#21439) üzenetére


BluEyes
őstag

Várj, tényleg 2 van, ez a gombtalan [link] Ez a mini. A linkemen összevissza vannak a képek. Bocsánat :U

A képekre ne hagyatkozz, össze vannak keveredve. A micro verziót vegyed. Kafa kis műszer, csak drága kicsit.

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21441) SunMount3r válasza BluEyes (#21440) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Akkor tehát a egyik link-ben sem a micro verzó szerepel? Még valami elfekvő mini készletek lehetnek? Ha jól emlékszem az arzenál-nál volt régen külön micro is, most már csak ezt a mini-set találom náluk is...

(#21442) BluEyes válasza SunMount3r (#21441) üzenetére


BluEyes
őstag

Hehe :) nem tudom, mi az igaz. Az Arzenálon stimmel a típus meg a kép (mini). A Diszkonton a kép mikro, a szöveg mini. Passz, rá kell kérdezni mindkét boltnál emailben, hogy akkor milyük is van.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21443) kemotox válasza kemotox (#21436) üzenetére


kemotox
addikt

Még egy kérdés Squier VM-el kapcsolatban: Hárs vagy jávor?

(#21444) BluEyes válasza SunMount3r (#21441) üzenetére


BluEyes
őstag

De lehet ám, hogy mégis egykutya az összes. A középső gomb a kijelző képét fordítja meg, a szerkezet akár teljesen visszahajtható, szóval én má nem tudok semmit. :) Itt már egész family van, próbáld megfejteni a videok alapján. [link]

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21445) Bobrooney válasza BluEyes (#21444) üzenetére


Bobrooney
senior tag

A középső gomb igen arra való, hogy megfordítsd a kijelző feliratát, így így-is úgy-is fel tudod csíptetni.
Annyira nem vagyok vele megelégedve, a bassz gityót néha rohadtul nem akarja behangolni.

(#21446) dynamicrossh válasza kemotox (#21436) üzenetére


dynamicrossh
tag

A MIM Fenderek nem rosszak, csak akad közük, meg vannak gyengébb szériák. Meg kell nézni élőben meg utána kell nézni az adott évjáratnak. Ha jó áron ki fogsz egy jó darabot akkor az jó üzlet. De ha nem annyira jó darab akkor nem éri meg a Fender felirat miatt kifizetni annyit. Ami még megfontolandó a Classic Vibe JB-k. Azok nagyon jók, a MIM Fendereket verik, de nem is sokkal olcsóbbak, meg nehéz hozzájutni használtan. Az új meg olyan 125k körül mozog. Csak sokan nem szeretnek annyit kifizetni egy Squierért.

(#21447) kemotox válasza dynamicrossh (#21446) üzenetére


kemotox
addikt

Hát engem aztán a név a nyakon a legutolsó ami érdekel, csak jó legyen. A CV jobb, mint a MIM? Hát ez szenzációs. Hirtelen amit találtam Classicot újonnan az 137, MIMeket meg 130-140-ért néztem, szóval ugyanaz az árkategória, (MIM persze használt, kopott bunddokkal, stb.. :( ) de ha jobb a Classic Vibe akkor egyértelmű a döntés. Asszem ez a teteje amit még nyugodt szívvel kifizetek :D Nagyon sokat sem akarok költeni, de azért szerintem a full kezdő szintű kínai cuccokból is kinőttem már.

(#21448) dynamicrossh válasza kemotox (#21447) üzenetére


dynamicrossh
tag

Ár-érték arányban a 120-130 ezres árkategóriában a CV JB a nyerő. Szimplán annyi a szívfájdalom a JB-kkel kapcsolatban hogy a 60-as évek dizájnját vették alapul, de valószínűleg marketing megfontolásból kapták az olcsóbb VM-ek az ütősebb 70-es évekbeli dizájnt. Cserébe mondjuk ott az 50s pbass ami elég ütős.

(#21449) BluEyes válasza Bobrooney (#21445) üzenetére


BluEyes
őstag

Mer biztos le vagy hangolva. Standard EADG-t viszi azért, vagy azt se?

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#21450) BluEyes válasza Bobrooney (#21445) üzenetére


BluEyes
őstag

A pontosságáról van valami információd? A netes források illedelmesen hallgatnak erről. A 3 dolláros kínaiak 0,5%, legalábbis azt állítják. Az mondjuk nem tűnik kevésnek, 200Hz-ként 1Hz. A digi kvantálás miatt ennek is kell legyen hibája.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.