- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kékes525
félisten
válasz
karldergroße #100391 üzenetére
"11 óra alatt zajlott le"
Ez elképesztően sok idő. Ott valami egyéb gubanc is lesz.
-
Cyrin
addikt
Nálam a gyerek gépén úgy elterpeszkedett ez a szaros Windows, meg gondolom a program files, hogy szinte betelt a kb 60gb ssd. Pedig minden amit tudtam és kevésbé számít a mellette lévő hdd-re van rakva. Úgyhogy tudok tapsolni a májusi frissítésnek, ami csak úgy felzabál még 12 gigát... Nincs mese cserélni kell nagyobbra. Ez az egyetlen windows-os gép a családban, utálom is rendesen...
-
Land
veterán
Végig is futott, de a szükséges restart után a szokásos többszöri újraindulás játszódott le és nem települt a frissítés. Nem tudom mi lehet a hiba, de eddig elég volt a 60 gbos SSD, esetleg haca hellyel van gondja neki. Elég nagy a Windows mappa, a program filesban nincsenek nagy programok. Nem tudom mit törölhetnék..
-
kelna91
senior tag
A laptopom Németországból származik, és hiába állítottam át a win10 nyelvét magyarra, a hibaüzenetek és az alap programok, pl. a chkdsk németül vannak. Hogy lehet ezt átállítani? Lehetőleg angolra.
-
SenorGrande
senior tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem 1903-ra, azóta nagyon röcögőssé vált a gép, eltűnt a dinamika, beszaggat weboldalakon görgetés közben, szaggatnak a videók. Ilyenkor egy pillanatra felugrik a procihasználat 80-90%-ra. Mi a fityfene történhetett? Semmi ilyen problémám nem volt a frissítés előttig.
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi mindenkinek a választ, sikeresen felment
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a gépemen a frissen feltelepített windows 10 nagyon lassú.
Nincs valami megoldás hogy gyorsabb legyen ? (beállítás, tweak) Frissen telepített rendszernél miket állítotok be? A merevlemez több program szerint sincs gond a smart adatok alapján. Munkára használom a gépet ezért szeretnék javítani év végére kap majd egy samsung 1tb ssdt.
Nincs valami beállítás amivel lehet javítani? Előre is köszönöm a segítséget kb közép szintű felhasználó vagyok számítógép téren.(Asus x540lj laptop):
CPU: Intel Core i3 4005U
RAM: 8gb
HDD. 5200rpm 1tb
A laptop eredeti előre telepített rendszerrel rendelkezett így eredeti kulcsal telepítettem újra media creation toolal ami windows 10 (home 64bit) 1903 -
karldergroße
senior tag
Egészen elképesztő. Felment a telepítés, minden működik, nem volt hibaüzenet, viszont az egész 11 óra alatt zajlott le. Nem tudom, mi tarthatott neki ennyi ideig. 3 hónapos gép, Intel 5-tel, 8 giga rammal, eredeti gyári windowsos. Ja, és ebből a 11 órából 3 és fél órát a táskámban volt a gép, lecsukva.
-
tbalint3
tag
Sziasztok,
Másnál is előjön ez a felettébb idegesítő probléma, hogy a Gépház alkalmazás összeomlik, ha az "Alkalmazások és szolgáltatásokat" akarom megnyitni?
Tehát a programok telepítése és törlése vezérlőpult applet UWP/Metro/Morden UI megfelelőjét.
Az pedig különösen érdekes, hogy csak közvetlen újraindítás/friss indítás után történik ez, ha eltelik egy kb. 20 perc az indítástól akkor már jó.
Redditen már írnak róla: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/bs3k0h/settings_panel_crashes_after_1903_upgrade/
+ Én is írtam egy feedback-et: [link]Az eseménynaplóba pedig ez kerül be:
A hibát okozó alkalmazás neve: SystemSettings.exe, verzió: 10.0.18362.1, időbélyeg: 0x066bf1a5
A hibát okozó modul neve: KERNELBASE.dll, verzió: 10.0.18362.86, időbélyeg: 0xda9755c4
Kivételkód: 0xc000008c
Hiba pozíciója: 0x000000000003a839
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x94c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d5119867965b36
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\ImmersiveControlPanel\SystemSettings.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Jelentés azonosítója: 6ef4c86c-9b05-421c-998d-a57b82767719
A hibát okozó csomag teljes neve: windows.immersivecontrolpanel_10.0.2.1000_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: microsoft.windows.immersivecontrolpanel -
gyulank
addikt
Nem tűnik el a tálca mikor teljes képernyőre teszem a youtube-ot.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
andreas49 #100380 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is a neten, de szerintem az lehet a baj forrása, hogy az Update -ból nekem eltűnt minden, így nem tudok semmit sem törölni a régi frissítésekből. Itt néha próbál frissíteni valamit, de a Win10 újraindítása után mielőtt bejönne a rendszer kiírja, hogy a frissítés nem sikerültt módosítások visszavonása, majd ha a Win újra betöltődik és letölti Update -n keresztül ugyanazt a frissítést, akkor egy spirálba kerül és állandóan csak telepít, majd visszavon.:
-
-
King Unique
titán
válasz
Atomgeszi #100377 üzenetére
Ha lementettél mindent, akkor alap, hogy törölni kellene a teljes lemezt, minden partícióval együtt a telepítő grafikus felületén / parancssorban (Shift+F10). Meg amúgy is javasolt törölni az előző Windows-telepítést annak BIOS/MBR / UEFI/GPT módban létrehozott kisebb partícióival együtt. Tehát nemcsak nyeglén formázzuk a C-t, aztán ennyi.
(#100378) Laszlo733:
Ha nincs elég szabad (kb. min. 10-20 GB) tárterület a rendszerpartíción (C) a funkciófrissítéshez, akkor nem meglepő, ha sikertelen a telepítés. Meg akkor sem, ha a korábban említett ismert hibák valamelyike érint és a gépházban a Windows Update jelenleg nem ajánlja fel magától a 1903-as funkciófrissítést. -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Probáltam frissíteni a rendszert a Májusi nagy frissítéssel.
A telepítést a Windows 10 Frissítési segéddel probáltam elvégezni.
A telepítés félúton a következő hibával leáll:
Nem sikerült megállapítani hogy a gépen van-e elég hely a windows 10 telepítésének folytatására próbálja meg újra elindítani a telepítőt.
Majd kiírja, hogy
Hiba történt
A hibával kapcsolatban forduljon a Microsoft ügyfélszolgálatához. A hibakód: 0X80070002
A gépben SSD van Linuxal dual boot -ban.
Találkozott már valaki ezzel és hogy mi lehet a hiba?
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali
Adott egy Dell Notebook, gyárilag Win10-el vettem, de már szeretnék rá egy friss rendszert, mert vannak issue-k.
Megcsináltam egy 16GB-os Toshiba pendrive-ra a telepítőt.
Most beléptem a Windows-ba , hogy kikapcsoljam ezt a bitlockert. De már jóideje csinálja.
Utána a 4-es partíciót formázzam, vagy töröljem vagy mit csináljak a maradék 3 particióval? Lementettem mindent, ami kellhet, szóval mehet fel rá a szűz rendszer.
-
válasz
gerner1 #100363 üzenetére
Itt is annyi lehetett nagyjából.
csaba1203: Jó, tudom, sok helyen az is luxus lenne, de itt lehetne jóval gyorsabb is, a UPC-nél vagyunk, kérhetnénk 500-ast, van Telekom optikai is, náluk az 1000 Mbps, sőt, a 2000 Mbps csomag is elérhető ezen a címen, meg van DIGI is, bár ők csak beharangozták tavaly áprilisra az optikázást,, de végül nem valósult meg, így az 1000 Mbps csomag kérdéses, noha nem lehetetlen.
-
Joker88
őstag
a tegnap esti telepítési mizéria után ,ma reggel , adatlementés után, rávett a lélek, hogy tisztán, friss telepítéssel újrategyem a Windows10-et immár a friss,májusi kiadással.
Fel is települt, de aztán jöttek/jönnek a gondokA : bejelentkezés után nem akar csatlakozni automatikusan a WiFI-re, pedig aktív az automatikus kapcsolódás vezérlő..
B : Minden második-harmadik újraindítás után az alapértelmezett programok visszaállnak az alap értékekre ( böngésző Chrome helyett Edge, videó a VLC helyett a Filmek+TV lesz.. )
C : ha csatlakoztatom a telefonomat az USB porthoz 2-3 percig használhatatlan a gép,mert valami 'process' lefoglalja a rendszert.. Nemcsak az én Redmi S2 telefonmnál,hanem más készüléknél is megvan a hiba.
Vagy esetleg már az én gépem kezd öregedni az új Windows - verzióhoz ?
/ AMD Phenom II X4 955 CPU , 8 GB DDR3-as RAM , Gigabyte 880GA-UD3H alaplap..Maga a gép kb 9-10 éves.. / -
törölt tag
A 900 millió gépről jut eszembe bárcsak a kisebb régiókkal is foglalkoznának. Természetesen nem várom a Cortana tudjon magyarul, nem beszélgetni akarok. A számolás alapműveletek, árfolyamváltás, mértékegységváltás, webes kereső, akár csomagkövetés, járatkövetés is mehetne minden régióval. US, UK régióval kényelmes Win gomb és írhatod is a szorzást, átváltást.
szerk. A világos témát aki használja megszokta valaki egy nap alatt? Még nem tudom eldönteni nem tetszik vagy csak nehéz elszakadni a megszokott fekete tálcától, start menütől. Váltogatom még. Egyébként Settings-ben tehették volna a Themes menübe, ha már Windows blogon is light theme-ként emlegették és nem a színek közé. Onedrive ikont is még fordítani kell. A Snip&Sketch ablakmód funkció bekerülése jó. A Sandboxot nem sikerült beüzemelnem, valami nem tetszik neki a gépemmel. (mindegy nem fontos)
-
törölt tag
válasz
Redneck #100362 üzenetére
Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy 900 millió gépen fut Win10, az lenne a furcsa, ha nem lenne olyan a neten, akinek gondja van vele. Szerintem ne másokat less, hanem próbáld ki magad, mert géptől és felhasználástól is függ, hogy lesz-e bármi probléma. Azért kapott a 1903 javításokat is, például különváltak bizonyos folyamatok, amik javítják a kereső és a start menü megbízhatóságát is. Korábban linkeltem egy teljes listát magyarázattal.
Ha a WU megjeleníti a frissítést, akkor nem vagy érintett a kompatibilitási problémákban. A frissítés után 10 napod van eldönteni, hogy megfelel-e, ha pedig nem, akkor pár perc alatt (SSD) visszateszi a 1809-et, és az újnak nyoma sem marad. Aztán nyugodtan ki is hagyhatod ezt a kiadást, ha szeretnéd.
Ettől függetlenül ha a jelenlegi rendszered tökéletes, akkor egy biztonsági mentés mindenképpen ajánlott. Ha nem is akarsz külső programot használni, ott a beépített, amit a helyreállító menüből is használhatsz. Később lehet bármilyen problémád, akár vírusfertőzés is, így pedig gyorsan visszarakhatod a jól működő rendszered.
-
TRob1
veterán
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #100369 üzenetére
Köszönöm az infót!
Hétvégén beállítom, jó lesz nekem ez a build még egy darabig.
-
King Unique
titán
válasz
Ha legalább Pro kiadást használsz, akkor a gépházban könnyen tudod halasztani, illetve külön csak a funkciófrissítéseket is. Vagyis az utóbbi esetben nem a 35 napos teljes szüneteltetésre és nem a 30 napos összesítő frissítések szüneteltetését kell piszkálni, hanem a frissítési csatornánál beállítani a nem célzottat és a funkciófrissítéseket max. 365 nappal elhalasztani. Ezzel a módszerrel simán ki lehet hagyni 1-2 build upgrade-t, de közben havonta ugyanúgy kapja a rendszer az összesítő frissítéseket, ezáltal naprakész marad. Valamint ha megnézed a Windows-életciklussal foglalkozó leírást, akkor láthatod, hogy egy-egy verzió 18 hónapig támogatott a Home és Pro kiadások esetében, valamint az őszi Enterpsie és Education kiadásoknál 30 hónapig. Tehát nem feltétlen kötelező évente 2x váltani az újabb Windows 10-verziókra. Illetve az aktuális 1903-as verziónál meg pláne nem, mivel a funkciófrissítések külön késleltetése nélkül (már nincs is olyan opció a gépházban) is használható az adott verzió a 18/30 hónapos támogatás végéig. Max. ehhez hasonló értesítést jelenít majd meg a rendszer, ha elérhető és a felhasználó belegyezésével opcionálisan telepíthető az új verzió.
A klasszikus "tiszta" telepítésnek (clean install) akkor van értelme, ha pl. valami komoly gond van a rendszerrel, egyáltalán nem bootol stb. és inkább jobb tiszta lappal kezdeni. De ha jól működik, akkor csak azért nyilván nem kell újratelepíteni, mert kijött egy új vezió. Pont erre való a funkciófrissítés (build upgrade), amivel közvetlenül lehet upgrade-elni az új verzióra úgy, hogy megmaradnak a személyes fájlok, valamint a telepített programok és a beállítások. Igaz, néha előfordulhat, hogy nem minden marad úgy 1:1-ben, de még így is jóval egyszerűbb utólag korrigálni azt a pár dolgot, mintsem teljesen a 0-ról újratelepíteni. Legalábbis ha valakinek egy belakott rendszere van, akkor mindenképpen.
-
Redneck
nagyúr
-
seger
addikt
Tudna valaki segíteni?
Adott egy win7 és telepítve lett rá egy xerox nyomtató. megosztva lenne egy másik gépen amin win10 van.
Egyszerűen nem tudom csatolni a win 10-re, mert mindig azt írja, hozzáférés megtagadva.
Előtte egy hp 2055DN volt használva, hiba nélkül ment...csere után, xerox hozzáférés megtagadva.
Mi lehet a baj???
-
Kékes525
félisten
válasz
"Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó. Mindenképp kell? "
Nem, nem kell mindenképpen. Szomorú is lenne...
Frissítsd nyugodtan a meglévőre és csak akkor csinálj tiszta telepítést, ha valamilyen gond van. Azt is megteheted, hogy vársz. Különösen akkor, ha az új funkciók között nincs olyan, ami feltétlenül kellene. Eget verő újdonság nincs benne, ezért szerintem érdemes még várni. -
Redneck
nagyúr
Május első hetében raktam fel a 1809-et. Nem pakoltam tele a rendszert, nagyon stabil, letisztult, így megtetszett. A korábbi MS-es tapasztalataim, és a fórumon olvasottak miatt, rányomtam a frissítések szüneteltetésére. Június 27-ig eltolta őket, de a funkciófrissítésre és a minőségi frissítésre is beállítottam 3 nap halasztást.
Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó. Mindenképp kell? Megmondom őszintén én nem akarok megint 0-ról telepíteni, ezért állítottam be a halasztást. Ha továbbra is ezt a verziót szeretném használni, meddig tehetem meg gond nélkül? Legalább egy kicsit még nem váltanék, ez nagyon bejött.
-
VGYke
addikt
Win10-Office problémámra szeretnék ismét rákérdezni.
Nincs megoldásom, pedig próbáltam mindent (Office topikot is), meg az Office programok Outlokoon kívüli (mert ott nincs hiba és nincs kedvem 2 fiók 6-8 e-mail beállításával szórakozni) eltávolításával, újra telepítésével.
Most azzal próbálkoznék, hogy a hiba óta jött Office frissítéseket kellene eltávolítani, win10 alatt. Na ezt nem tudom hogyan kell.
És ha sikerül eltávolítani, de nem a frissítés a hiba oka, újra telepíthetők, azaz ismét megjelenik itt:?
-
Storms
őstag
Üdv
1803-ról 1809-re történő frissítés után(windows update-en keresztül) a driverek is megmaradnak ugyanúgy visszateszi őket a windows?
A windows.old mappa olvastam ,hogy egy idő után törlődni fog, ez igaz? Nem kell akkor vele foglalkozni? -
válasz
csaba1203 #100355 üzenetére
Nekem a laptopon a töredéke idő alatt lefutott a komplett frissítési folyamat, pedig a netünk csak 120/10 Mbps, bár azt nem is néztem, mekkora fájlméretű állományt töltött le, de gyorsan települt, az a lényeg, bár viszonylag gyors SSD...stb. van a munkaállomásban.
Este frissítem a feleségem laptopját is, remélem azzal is minden rendben lesz utána, ahogy most. -
karldergroße
senior tag
válasz
karldergroße #100356 üzenetére
Lecsuktam, de frissít tovább, azóta gy százalékot ment, 21%... Ilyet még nem b...tam.
-
karldergroße
senior tag
válasz
karldergroße #100350 üzenetére
Most a frissítések kezelsénél tart 20%-on. Reggel 9 óta telepít. El kell mennem, el kell vinnem a laptopot. Mi lesz a frissítéssel , ha lecsukom a laptopot?
-
válasz
Blackhole13 #100340 üzenetére
Üdv!
Hasonlóan jártam anno én is, valamikor kb. 3 ével ezelőtt. Nekem akkor, egy Audio GD NFB-15-ös DAC-om volt, ami Win 7 alatt szépen működött, sőt 2015-ben, a Win 10-re történő frissítéskor se volt gond, de valamelyik nagyobb verzióváltás után többet nem lehetett megszólaltatni, pedig a hazai forgalmazója, még fimware-t is frissített rajta, így kénytelen voltam eladni.
Amennyiben a profilodban lévő cuccról van szó, akkor próbáld meg ezzel a driver-el: [link]
A driver telepítésekor meg próbáld meg a "Nincs szükség az illesztőprogramok aláírásának a megkövetelésére" módban, a Gépházon keresztül. [link] -
válasz
karldergroße #100350 üzenetére
Nagyon nem jó jel.
-
karldergroße
senior tag
Az mennyire normális, hogy a frissítés 90 perce 99%-on áll (folyik)?
-
pube111
senior tag
Meg lehet oldani a következő dolgot? Laptopra csatlakoztatok egy hálózati eszközt és ugyan az legyen az ip címe mint a laptopnak. Az eszköz tud fix ip-t, vagy dhcp-től is tud kapni. Esetleg router kell hozzá? Net elérés nem kell.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Egy jó ideje olvasom hogy megy a frissítés 1809-röl 1903-ra.
A Windows frissítés nem dobja fel!? -
válasz
Cs1csó #100344 üzenetére
Rémlik itt olyan, akinek hónapos nagyságrend volt korábban (is).
A mieink pedig semmi extra, nincs azokban "egzotikus" hardver vagy ilyesmi, de mindegy, megoldom a segéddel, bár nem is lenne annyira sürgős a frissítés, inkább csak a kíváncsiság hajtott, hogy milyen lesz a végkifejlet, hiszen korábban volt már néhány csalódásunk az ilyen nagy frissítések után. (Nekem már itt lebegett a szemem előtt, hogy ha harmadszor is alávág a frissítés a rendszernek, akkor adom is le ma a MacBook rendelést, mivel Ubuntura már nem válthatok ismét/vissza egy külső eszköz miatt, amihez csak Windows és Mac támogatás van.)
A külső eszközt ugyan nem próbáltam még a frissítés után, de az alkalmazása elindul és fut rendesen, szóval csak nem lesz gond azzal sem, minden más pedig jónak tűnik, maradhat a Windows és adott laptop. -
válasz
csaba1203 #100321 üzenetére
A WU még nálunk sem kínálta fel egyik laptopra sem a frissítést, de a segéddel már telepítettem is az egyikre, úgy tűnik, minden rendben, nem látok/tapasztalok problémát.
A másik munkaállomáson csak este ejtem meg a műveletet, mert a feleségem itthonról dolgozik ma és használja azt. -
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Egy régóta használt USB-s DAC-omat egyik napról a másikra nem ismerte fel a windows. Újracsatlakoztatom, megjelenik majd egyből kapom a hibaüzenetet, hogy a működésben hiba lépett fel. Végigpróbáltam az összes porton, az alap hibakezelési lépéseket végignyomtam (update, gyorsindítási beállítások, driver update), de nincs változás.
Másik Win10-es gépen szintén nem működik, viszont 7-es alatt semmi probléma. -
Geth
veterán
Pedig kiírja:
D:\>dism /mount-image /imagefile:install.wim /index:6 /mountdir:m /readonly
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Mounting image
[==========================100.0%==========================]
The operation completed successfully.
D:\>dism /image:m /get-packages
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Image Version: 10.0.18362.30
... -
pube111
senior tag
Sub.
-
King Unique
titán
válasz
hajraolaj1 #100325 üzenetére
Mivel OS és nem SSD, meg nem is HDD specifikus a dolog, ezért nyilván ebben a topikban van a helye a kérdésnek. A C meghajtó tulajdonságainál pedig helyesen jelenik meg a foglalt és szabad terület aránya. Max. azt nézted be, hogy a fájlkezelőben csak bizonyos mappákat jelöltél ki és azoknak a méretét nézted a screenshot alapján, holott alapesetben a rejtett és a védett rendszerfájlokat az meg sem jeleníti és bele sem számolja. Ellenben a gépházban, valamint spéci külső programokkal meg lehet nézni aprólékosan, hogy mi és menyit foglal, amiről egy korábbi válaszban is volt szó.
Funkciófrissítés (buld upgrade) után az előző Windows-telepítést meg amúgy is törli a korábbi verzióknál 1 hónap, az újabbaknál 10 nap után a rendszer. Vagyis nyilván lehet törölni előtte manuálisan is a gépházban, vagy a standard lemezkarbantartóval. Feltéve, ha biztosan nem akarsz visszaállni a Windows 10 előző verziójára, amiről az upgrade történt.
-
törölt tag
Megvan a sysmain probléma oka. 1903-on feltűnően megette a gépet (leginkább a CPU-t), ezért letiltottam. Később engedélyezve már nem csinálta. Az Eseménynaplóba DCOM hibákat írt ilyenkor, amivel nem kell foglalkozni, és köze sem volt hozzá, tehát nem segített.
Szintén 1903-on a monitor tükrözésekor a kép elszíneződött, általában besárgult. Másik driver látszólag segített.Közben a gép teljesítménye játékoknál és programoknál is jelentősen csökkent (nem mindegyiknél, így nem volt azonnal érezhető). Visszatettem egy olyan 1809-es mentést, aminél még biztosan nem volt probléma, és ott is gyenge volt, de leginkább a grafikus teljesítmény. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a GPU 100%-on pörgött, a kép is akadozott, viszont egyáltalán nem melegedett. Linuxon szintén ez volt a helyzet.
Kiderült, hogy a videokártya érintkezése nem volt tökéletes, és a fentieket ez okozta. Kiszedve és visszatéve az összes probléma megszűnt.Ezt csak azért írom, mert amúgy is viszonylag kevés sysmain-es poszt van a neten, és nem a rendszer volt rossz, hanem a kártya nem érintkezett rendesen, aminek elvileg nincs köze hozzá. Ilyen is van.
-
zolee001
őstag
Maga az MS csak tudja mit rakott ki letölthetö formában hivatalosan,az van kinn,a WU-val ugyis lefrissül mivel már adtak ki updateket hozzá,az már más dolog,hogy miért nem akarsz/tudsz netet adni neki a telepités alatt
Sources mappa---IDWBINFO.txt
[BUILDINFO]
BuildArch=amd64
BuildType=fre
BuildBranch=19h1_release
OfficialBuild=TRUE
MainBuild=FALSE
Coverage=FALSE -
Cr00py
senior tag
Már a 1803, 1809-es verziókon végigzongoráztam mindent, alap órajelen iss produkált érdekességeket. nem csak a különböző bsod, hanem mást is.
Mindenből az elérhető legfrissebb driver van fent, a bios is up to date.
Érdekes, a 1709 mióta megjelent, azóta az megy minden gond nélkül. ezek a "nagyszerű" feature-k sem igazán érdekelnek, el vagyok nélküle.
Csak játszós gép, egyébként nem is használnék win-t, nem az én világom.
Semmi olyan dolog nincs a gépen, ami miatt aggódnék. A fontosabb adatokról van offline mentésem, illetve van NAS. Ha nem kellene a legtöbb store-s játékhoz a win10, akkor win7 lenne rajta..viszont azt már az újabb hardverek nem igazán támogjaták. Többek közt, mivel vízzel hűtök mindent, így az ahoz tartozó programok sem.
Sebaj, várok még, hátha csoda történik.
Nem véletlen, hogy rengetegen maradtak régebbi verzión.
Mire kellene spórolnom? Ezek a csoda havi frissítések is sokkal több kárt okoznak, mint hasznot. Számtalan olyan cikk van, akár redditen is, aminem halomra szídják, mert ez nem megy, az nem megy. Én ebből inkább kimaradok.
Arra amire én használom, arra tökéletes a 1709 is.
-
ddmb
aktív tag
Van két kérdésem Win10-zel kapcsolatban:
1.
Telepítéskor nincs internet, nem is akarom hogy legyen, ezért rákérdez, mire ezeket válaszolom neki:I don't have internet
Continue with limited setupEzután újraindul, és ismét megkérdezi, mire ugyanazt válaszolom:
I don't have internet
Continue with limited setupEzt csak nálam csinálja? Ez hiba a telepítőben? Vagy szándékosan van így?
2.
Hogyan tudom kiszedni az .iso-ból, hogy melyik buildről van szó, anélkül, hogy feltelepíteném az .iso-t? Tehát hogy 18362.X, ahol X-et keresem. -
hajraolaj1
tag
Sziasztok!
Nem tudom, pontosan milyen témába illik a kérdésem, remélem, valaki fog tudni segítetni. Szóval van egy Kingston shfs37a120g típusú 120 GB-os SSD-m és hosszú kutakodások után sem tudtam rájönni, mi miatt van ennyire kevés tárhelyem. Windows Update miatt fel szeretnék szabadítani tárhelyet, de mindenre szükségem van igazából, ezért nem szeretnék már törölni semmit. Megnéztem a C meghajtó tartalmát, amin a Windows van, és nagy meglepetésemre sehogy nem jön ki, miért ír ki kb. 10 GB szabad helyet a 120 GB-os SSD-n, hiszen ez azt jelentené szerintem, hogy a C meghajtóban 120-10= 110 GB foglalt tárhelyet kéne találnom, ennek ellenére kb. 43 GB-ot jelez!!!
Kis utánanézés után rájöttem, hogy a Windows frissítésből hátramaradt fájlokat nem "méri le" a rendszer, ha a tulajdonságokra kattintok a C meghajtón, viszont törölhetőek elvileg a képen mutatott módon. A kérdésem annyi, hogy lehet-e BÁRMILYEN negatív következménye annak, ha kipipálom, hogy törölje a korábbi windows telepítési fájlokat, illetve milyen módon tudnék még biztonságosan tárhelyet felszabadítani?
Előre is köszi! -
adika4444
addikt
válasz
Winnie The P #100322 üzenetére
Hali!
A mappákat a lemezkarbantartóval töröld admin módban. A windows.old mappával visszaállítható a frissítés előtti állapot, ha tehát törlöd, ezt már nem tudod kivitelezni. Ha nem törlöd, 10 nap után megteszi helyetted.
Lemezkarbantartóval óvatosan, mert a letöltéseket is lehet vele törölni ha bejelölöd. -
andreas49
senior tag
válasz
Winnie The P #100322 üzenetére
Nálam is létrejött (mint mindenkinél), de eltávolítottam a 'Lemezkarbantartó'-val (rendszergazdaként), mivel frissítés előtt csináltam Macrium mentést és onnan egyszerűbb visszaállni, ha probléma lett volna.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Megvolt a frissítés (18362.116), és van egy Windows.old nevű mappa ami a mai nappal jött létre. Mivel elég nagy helyet foglal kb. 17,5Gb-ot a kérdésem az lenne, hogy törölhető, vagy hagyjam ahol van? Illetve van egy Windows10upgrade mappa az is törölhető?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
StarKiller89 #100281 üzenetére
Áruházból Dynamic Theme nevű app.
-
UnSkilleD
senior tag
18362.116 build, fel akarom rakni a dx9-et egy régebbi játékhoz, kiírja a telepítő, hogy nem támogatott os
-
Az mitől lehet, hogy a jogtiszta W10P-m még mindig 1809-es verzión van? buildszám: 17763.529 és hiába megyek rá a frissítés keresésére, azt írja, hogy a számítógép naprakész és minden rendben van.
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #100314 üzenetére
Igazad lehet, az OC még sosem okozott instabilitást egy rendszeren sem, ez tapasztalat.
Arra gondoltál már hogy egy kicsit spórolsz még akkor el tudnád vinni egy hozzáértőhöz, aki hamar meg tudná mondani mi a gond, dump filet is tudna nézni, driver verziókat, stb?
Biztos vagyok benne, hogy félóra alatt működő 1903-at lehetne varázsolni rá
Persze alternatíva a lassan 2 éves verzió is. Najó ezt még én se bírtam ki röhögés nélkül -
Cr00py
senior tag
Igen, van rajta OC. Top 4% a cpu. Kétlem, hogy az OC miatt lenne, hisz mióta megvettem, így megy. Mindent vízzel hűtök, épített víz, szal a melegedés is kizárva. Eddig tökéletesen működött. Ez inkább valami ms huncutság szerintem. Mint korábban írtam 1709-ig sosem volt semmi gondom a rendszerrel, minden úgy ment, ahogy kell. A későbbi verziókban kezdtek el megjelenni a furábbnál furább hibák ( ezzel párhuzamosan a különböző fóromokon is a panaszkodások )
(#100307) Pityu. : Gondoltam aok ennek egy esélyt, hátha. várok 1 hónapot, ha nem akkor megy vissza a 1709. ^^
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #100312 üzenetére
ohh így már világos. Köszi!
Telepítő az eleve pendrive-on van. Akkor azzal akármikor vissza lehet állítani a lemezképet. -
King Unique
titán
Ha rendszer-helyreálltó lemezt akarsz létrehozni, akkor az optikai lemezre lehetséges. Ha helyreállítási meghajtót, akkor az USB-s meghajtóra, ami lehet pl. pendrive is. Ha a Windows 10 beépített eszközével készítettél lemezképet, akkor annak visszaállításához használható a helyreállítási meghajtó és a Windows 10 standard telepítője is, mint azt az előbb linkelt leírás is szemlélteti.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #100310 üzenetére
-
King Unique
titán
A W7-nél lehet csak optikai lemezre, de a W10-nél lehet USB-s meghajtóra (pl. pendrive) is helyreállítási meghajtót készíteni.
-
tomp
félisten
Rendszer-helyreállító lemezt lehet valahogyan nem optikai lemezre elkészíteni? A Windows mindenféle képen kizárólag lemezre hajlandó kiírni. De én pendrive-ra szeretném...
Vagy ha letiltom a dvd írót akkor már usb eszköz is szóba jöhet nála? -
King Unique
titán
Ha valami gond van a gépeden a 1903-as verzióval, akkor eleve nem is fogja engedni a tool az upgrade-et, leáll hibával és nem megy végig a folyamat. Itt van rá egy példa az MCT-t használva, ahol az ismert problémák közül a listában az utolsó volt a gond. Amúgy meg a gépházban ott a Windows Update, ami addig elvileg nem fogja felajánlani a 1903-as funkciófrissítést, amíg az adott hardveren valami gond van. Ha már most megjeleníti, akkor viszont elvileg oké. Egyébként meg biztonsági mentés a rendszerről upgrade előtt, aztán kész, egy rakás program van ilyen célra. Plusz ha a telepítés sikertelen, akkor elvileg visszavonásra kerül és visszaáll a rendszer az előző verzióra. De még akkor is van lehetőség 10 napig visszaállni, ha sikeres.
-
szpal17
őstag
Felraktam most a 1903 frissítést és ki szerettem volna próbálni a Sandbox-ot. Virtualizáció bekapcsolva BIOS-ban, Sandbox bekapcsolva, indításkor 0x80070002 hibaüzenet és A rendszer nem találja a megadott fájlt...
Esetleg ötlet vagy várjak frissítésre? Neten sajnos még nincs sok minden az üzenettel kapcsolatban.
-
ddmb
aktív tag
Biztos volt kérdés korábban... Jelenleg 1809 van a gépemen és ha kicsomagolom az 1903-as .iso-t és elindítom a setup.exe-t akkor úgy frissülni fog a windows? Szabad így upgradelni? Tehát futó windowsból elindítani egy telepítőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest