- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsengődiGeri
tag
Na most frissült a rendszer 1809-re, Core2 Quad 9300 2.5GHz, 4GB RAM, winyó, röpke 3 1/2 óra alatt sikerült is neki, még jó hogy ráértem.
Minden véleményt hozzászólást szívesen veszek, hátha tanulok belőle !!! -
törölt tag
válasz
Cs1csó #95698 üzenetére
Nagy irónia egyébként motorháztető alatt csomót javított a 1809 érzésre gyorsabb, de az ilyen napi apró bosszúságok összeadódnak idegileg.
És csalódás amikor próbálom használni a marketingelt újdonságokat és kiderül félkész vacak. (tisztelet a kivételnek) Ezért szeretnék olyan buildet semmi új megváltó feature nem kell, csak üljenek le és tapossák ki a meglévő bugokat. Máris szívesebben használnám és nem rinyálnék.
Talán most az újban a shellexperiencehost szétválasztása megoldja majd a start menü, tálca, értesítés bugokat. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95696 üzenetére
Olyasmire gondoltál, hogy pl. azok a javítások amik most kikerültek, azok valójában nem tegnap készültek el, hanem korábban és amikor eldöntötték hogy kiadják, akkor lezárták a "release-t", hogy ne kompromittálja semmi egyéb kódmódosítás?
Nálunk is van olyan, hogy release előtti teszteken fognak valami low prio-t, és akkor van az a döntés, hogy ez van, össze nem fog omlani tőle semmi, kimegy így, majd a következő körbe mehet a merge.
Még akkor is, ha csak apróságról van szó, sőt, lehet már javítva is van és egy cherry pick elég... Na az ilyeneket minimalizálni próbálják a release managerek, mert ha csak 200 ilyen "jóvan, ezt még tegyük bele" dologból 1 még nagyobb galibát okoz, nem köszönik meg amit kapnak.
Te fejlesztő vagy amúgy? -
törölt tag
Abban biztos lehetsz nem úgy van ahogy mondod, hogy leáll az egész gyár mert X részlegen hiba van és ezért addig a nem releváns Y részleg is leáll?
Csapatok vannak részfeladatokkal, egyáltalán nem kifogás amit mondtál. A konkrét esetben mi köze van az RDP szerelő szakikhoz az UI fényező iparosoknak???
Utóbbiaknak az UI bug a prioritás.
Ha én a saját feladatom nem vagy rosszul végzem el, akkor hiába mondom a másik osztályon a kolléga milyen ügyes a saját feladatával, a főnök nem tapsol ilyen kifogás mellébeszéléshez hanem leugat: nekem az én feladatom lett volna fontos és ezt így nem adhatjuk ki.
Még leírhatod párszor az RDP javításnak örülsz, én nem állítottam hogy az ne lenne jó.
Sem azt hogy más UI bug miatt vissza kéne tartani az RDP javítás kiadását. Én sem mondom cserébe neked, hogy leszarom az RDP-t mert nem használom.
"Majd javítják" hát ez az. Az egész Win10 ilyen. Az általános szemlélet gáz évek óta mit csinálnak minden nagy frissítés meglepetés milyen új bug, eddig jó elrontása majd javítják magyarázkodással feltéve ha észreveszik a feedbacket, a sok félkész új feature... némi túlzással a frissítéseket már nem fejlesztésekért várom, hanem azért legyen újra legalább olyan jó mint volt, és ez elég szomorú
Szerintem nem lehet azt csinálni azt mondják:
- itt az új default böngésző, de béta állapotban volt évekig kb. 1709-től használható nagy kompromisszummal
- nyomatták az UWP appokat mikor teljesen gagyik voltak (2015 után kb. két évbe telt mire az új számológép azonnal el tudott indulni, addig csak 2-3 másodperc splash screen, gagyi képnéző, egy példányban futás rossz viccek)
- UWP app téma elbukott, ezt tudták menteni kicsit a Centennial és PWA úton terelnek az áruházba és az Edge-t is átrakják Chromiumra
- frissítettünk egyet, bocsi ha az explorer nem tudja helyesen kiírni egy mappa méretét
- itt az új 1803 timeline feladatnézet, de egy éve darabos lag bénaság minket nem zavar
- itt a 1809 dark mode, de félkész bénaság és lehet úgy is marad, mert már az új világos témáról beszélnek blogon
- Snipping Tool helyett reklámozzák itt a Snip & Sketch, de nem tudja ugyanazt csak várni kell hónapokat talán eszükbe jut pótolni feedback alapján a funkciót (régen rossz feedback kell alap dolgokhoz)
- alapvető évtizedes megszokott dolgokat felrúgni pl. említettem minap a csoda új UWP Paint beillesztés után bezáráskor nem kérdi mentsen-eÉvek alatt mindig voltak olyanok akiket nem zavartak meglévő funkciók eltűnése, alapvető hibák, a félkész új feature-ök, egy perc alatt látható bugok mégis kiadják igénytelenség. Várom a 19H1 mit hoz, a javításokról a log pozitív eddig, aztán reméljük most nem lesz kellemetlen meglepetés. Örülnék egy olyan buildnek amikor új feature helyett a hangsúly a bugvadászaton lenne.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #95692 üzenetére
Nézd, szerintem se Neked, se nekem fogalmunk sincs a bugkezelési workflowjukról, szóval ezt le is zárhatjuk
Mindig lesznek olyanok akik több hozzászólásban, bekezdéseken keresztül keseregnek egy UI bug miatt.
És mindig lesznek olyanok, akik örülnek, hogy tudnak távolról dolgozni, mert nem dobálja le az RDP-t néhány másodpercenként, és nem kell workaroundokat keresniük. Ez is a szoftverfejlesztés természetes velejárója. Majd javítják azt is, ezek a fontosabb javítások elkészültek, kiadták egy pénteki napon. Én örülök, hogy nem tartották vissza ezt a csomagot addig, amíg a UI is hibátlan nem lesz(#95691) envagyok:
Mi a Realtek eszköz VEN(dor) és DEV(ice) azonosítója?
Device Managerben jobbkatt az eszközön, Properties, Details fül, Device instance path-ban található. -
válasz
Lalikiraly #95693 üzenetére
Bár valószínűleg bugos, mert nem minden alkalmazásnál működik, írj a fejlesztőnek, tavalyi a build, csináljon újat
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van ez translucent TB nevű kis program, ami a Windows 10 nél full áttetszővé teszi a tálcát.
Namost csak addig áttetsző, amíg az Asztal üres.
Hogy tudom beállítani hogy állandóan áttetsző legyen és egy ablakot le tudjak oda is húzni, de a tálca az előtérben marad. Ez megoldható?Előre is köszi
-
törölt tag
Ez kevés magyarázat lenne részükről. Kétlem egy csapat foglalkozna általánosan minden buggal. Nem hiszem akiknek az RDP a felelőssége ugyanők lennének a vizuális bugirtási osztályon is.
Az eddigi néha baloldalon megnyíló értesítési központ bug legalább csak ritka előfordulás volt, többnyire rendesen a helyén ugrott elő. A csapat akik ezen dolgoztak most a "javítás" utáni új bug pedig minden alkalommal van. Ez így még zavaróbb eredményben az előző bugnál és hogy kiadták jó lesz a parasztnak így is alapon az egyszerű igénytelenség. "Windows as a service" nem azt kéne jelentse, hogy egy év távlatában elrontunk olyat ami eddig jó volt, majd kijavítjuk, közben kiderül a javítás is bugos és megint várni kell ki tudja mennyit.
Mellesleg az UI káosz, vizuális bugok, félkész funkciók és hibák kísértik kiadás óta a Win10-et. Userek többsége ezekkel találkozik először, fontos rész ez is. (annak kéne lennie) Estig tudnám sorolni az évek alatt elkövetett alapvető hibákat, amelyek puszta igénytelenségből fakadnak.
-
törölt tag
válasz
#54072192 #95684 üzenetére
Cserébe most azt rontották el, hogy megnyitod és nagy késéssel teszi rá a fluent acrylic effektet. Átlátszó megnyitáskor és csak utána jut eszébe tök zavaró! Ezt nem hiszem el, ők ezt hogyan tesztelik? Felraktam a frissítést és rögtön észre vettem a bugot és kommentben is írják mások is. Redmondban nem tűnt fel, vagy igen de jó lesz a parasztnak így is? Utóbbi a tippem, nem először játszák el bennük van ez a szemlélet. (félkész dark mode például) Jobs megmondta 20 éve, nyert a Microsoft, de nincs ízlésük. (feladatnézet animáció is még mindig darabos)
-
divan
őstag
válasz
envagyok #95675 üzenetére
Lehet, hogy a te esetedben nem erről van szó, de én a héten nagyot szívtam egy régebbi Acer Emachines laptoppal. Tettünk bele egy SSD-t, meg még egy két GB-os ram modult, mert csak egy volt benne.Korábban W7 volt rajta, én a 10-et ajánlottam, rá is tettem.Fel is ment, látszólag minden rendben volt, a hardverhez képest (dual celeron) használható volt. Visszaadtam, másnap hívtak, hogy nem szól a hang. Visszahozták, néztem az eszközkezelőt, minden rendben, semmi sárga felkiáltójel. Végigteszteltem mindent, látszólag minden rendben, mégsem szól. Se a beépített, sem rádugott hangszóróval, fülessel sem. Keresgéltem rá másik drivert, felment az is, látszólag rendben minden, mégsem szól. Ha megnyitottam a hangkeverőt, a kijelző mozgott, ahogy kell, de hang nem volt. Gondoltam mégsem elég a 10-hez, visszatettem a 7-est. Azon sem volt hang. Megvolt még a benne lévő merevlemezen a régi rendszer, visszabootoltam arról, azon volt hang. Drivert összehasonlítottam, feltettem ugyanazt, ami a régin, mégsem volt hang. Ekkor jöttem rá, hogy a régi rendszer x86-os volt, az új x64-es. Ennek az információnak a tudatában keresve találtam meg a megoldást. Biost kellett frissíteni a laptopon, ezután már volt hang a W10 x64-es rendszeren is.
-
törölt tag
A mai frissítés (KB4482887) végre javítja az értesítési központ hibáját, mikor az animáció rossz oldalon jelent meg.
-
Geth
veterán
válasz
petakpa1 #95678 üzenetére
Röviden: olyan kódolást használ az aktív konzolod, ami nem egyezik a batch file kódolásával, és az ékezetes karakterek máshova mappelődnek a kódtáblák között.
Bár több olyan megoldás is van, hogy a konzol kódtábláját megváltoztasd (chcp vagy felületen), ám mégis egyszerűbb és biztonságosabb lenne, ha a batch file kódolását változtatnád meg.
Erre a notepad is képes, új fájlba mentéskor lehet kódolást választani.És persze a kód helyesen:
copy "%APPDATA%\AA\userdata\addon_data\aa.pvr\abc.mxz.cache" c:\FTP\IPTV\
Sima SET paranccsal meg lehet nézni az aktív környezeti változókat
A pikantériája a fenti sornak, hogy nincs benne non-ansi karakter, azok meg általában eltérő kódtáblák esetén is azonos helyre vannak mappelve -
seger
addikt
Erre a kereső meghalásra sehol nem találtam konkrét megoldást. Minden létező dolgot kipróbáltam de simertelen minden...
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Újabban sokat szívok a windows 10 hangkezelésével kapcsolatban.
A múltkor is, és most is friss telepítés esetén egy asus 1156 lapban, és egy asus 1155 lapban is az alaplapi realtek alc887 hangkodek nem szól. Nem a lap a hibás, mert próbaképp win7-et telepítve rá tökéletesen megy.
A drivert felrakta a windows, ott az eszközkezelőben, lehet hangerőt állítani, stb, csak épp nem szól. Próbáltam az asus honlapjáról letöltött drivert is (win10.-es), és a realtek oldaláról is töltöttem le, de semmi eredmény.
Van erről itt valami információ? -
-
petakpa1
őstag
Van egy ilyen tartalmú batch file-om:
copy "C:\Users\Nagy Péter Árpád\AppData\Roaming\AA\userdata\addon_data\aa.pvr\abc.mxz.cache" c:\FTP\IPTV\
cmd-ből futtatva az alábbi hibaüzenetet kapom:
D:\>feltolt
D:\>copy "C:\Users\Nagy PÚter ┴rpßd\AppDataRoaming\AA\userdata\addon_data\aa.pvr\abc.mxz.cache" c:\FTP\IPTV\
A rendszer nem találja a megadott elérési utat.Mi lehet a gond? Régebben mintha már szenvedtem volna ilyesmivel, és mintha az lett volna a gond, hogy notepad-dal hoztam létre a bat file...
Előre is köszi annak aki tud segíteni.
OS természetesen W10 prof, azért is itt kérdezem
-
Becksman
őstag
lyan gondom van, hogy a tálcán az ikonok jobb alsó sarkon az ikonok (nem mind elmosódott). Ez mi miatt lehet? Eredeti windows 10 pro.
Valaki help?
-
Geth
veterán
Ez normális?
Attól függHol tudom beállítani, hogy az alvás, az csak alvás legyen?
Az alvás az alvás, nem lehet rajta "állítani", alapvetően semmilyen processt nem lő ki. Olyan lehet, hogy az adott program reagál a sleep megkezdésére például úgy hogy bezáródik.
Az explicit sleepre (Te rányomsz a sleepre, vagy pl. psshutdown) biztosan lehet reagálni, ilyet csinál például a tvtuner progi amit használok. Valószínűleg az implicit sleepre (tehát ő maga nem tartja ébren a gépet és lejár a timer) is lehet reagálni.
De ezek az adott program lehetőségei, nem az OS dönti el.(#95667) Jim Tonic: vannak olyanok, akiknek a megfelelő OS-t még nem írták meg
Ahelyett hogy megtanulnának rendesen használni egyet, az összesre rinyálnak... -
válasz
Wolfskin #95660 üzenetére
A linuxot elengedtem még az elején, amikor a legegyszerűbb problémára, mondjuk bezárni egy ablakot, ami itt egy klikkelés, azt a megnyugtató választ kaptam az értőktől, hogy ugyan, ez a legegyszerűbb dolog a világon, csak begépeled ezt a 10 parancssort egy konzolba, lefuttatod és már kész is
Meg sosem csatolta be a meghajtókat, nem szerettem meg.
Ez ordas nagy kamu.
-
2 óra semmittevés után elaltatja a gépet a rendszer. Viszont amikor felébresztem, már nem fut a programom (distributed.net). Ez normális? Hol tudom beállítani, hogy az alvás, az csak alvás legyen?
-
Cs1csó
titán
válasz
Döglött Róka #95642 üzenetére
Igaz, ha rendszergizda vagy valami hasonló megoldással eléggé le lehet csökkenteni a ténykedéseket egy gépen.
-
törölt tag
válasz
Wolfskin #95660 üzenetére
A legutóbbi frissítés ez volt, 17 napja. Nem variáltak semmit, el lehet olvasni, hogy miket javít. Az, hogy még nem vettél észre bugot, nem jelenti, hogy nincs, ugyanis mások nagyon jól észreveszik őket, és az MS szépen foltozgatja is (90%-ban). Viszont ha egyszer belefutsz, akkor hiába nincs már a 1809-ben, ha nálad 1607 van. Ez nem jó így
Talán érdemes elengedned a régi szokásaidat
Ne azt olvasgasd, hogy kinek milyen érdekes problémája van. 700+ millió gépre van telepítve. Ha nálad nincs gond, akkor kit érdekel? És ismét hangsúlyozom az elég rossz hasonlataid miatt: nem változik drasztikusan a rendszer buildről buildre. Ha a 1809 mellé felteszed a 1507-et, akkor sem leszel elveszve. A vezérlőpult kivezetése hosszútávú terv, ahogy bizonyos régebbi programok új appokkal való lecserélése, nem pár hónap alatt történik meg. Mindig részletesen leírják, hogy mi változik a rendszerben, nincs meglepetés, nem is kell azonnal váltani.
Ha nem tetszik, akkor sajnos frissítések nélkül maradsz, a mai világban pedig az nem okos dolog. Nem rosszból javasoltam a Win8-at és a Linuxot, mert azok is sokkal jobb megoldások ennél.
DS39: Nincs mit
-
Wolfskin
őstag
válasz
#54072192 #95624 üzenetére
Megnéztem, 1607-es build. Egyelőre úgy állítottam be a frissítéseket, hogy nincs teljesen letiltva, hanem csak jelez, hogy vannak. De unalmas naponta kilőni a felugró ablakot. Nem tűnik bugosnak a rendszer, teszi amit kell, ha széthullik, legfeljebb visszateszem a telepítés után csinált image-t. Majd a laptopom újrahúzom, ott megnézem milyen az aktuálisan trendi win10. De tényleg nem szeretem a meglepetéseket. Olvasom itt is néha, hogy az új verzióval ez meg az eltűnt, máshova került, nem megy. A kocsimba sem szeretnék reggelente úgy beülni, hogy na, ma vajon melyik az index és hol lehet a fékpedál?
Pedig biztos izgalmasabb lenne az életem... Ahogy megvetem az első note telefonom, a 3-t, letiltottam mindent, még ma is a kitkat fut rajta, ha bekapcsolom, stabil, hibátlan. Sajnos a 4-en mér ravaszabb volt a samsungMár kiskoromban sem értettem, mit élveznek a többiek annyira a tamagocsin. A mai kütyük ugyanazt azt élményt adják hatványozottan. Becsatornázzák a fókuszod meg az idődet.
A linuxot elengedtem még az elején, amikor a legegyszerűbb problémára, mondjuk bezárni egy ablakot, ami itt egy klikkelés, azt a megnyugtató választ kaptam az értőktől, hogy ugyan, ez a legegyszerűbb dolog a világon, csak begépeled ezt a 10 parancssort egy konzolba, lefuttatod és már kész is
Meg sosem csatolta be a meghajtókat, nem szerettem meg. Ma már biztos felhasználóbarátabb, de az összes programom wines, a 95% portable, csak behúzom a linkjeiket a start menübe, és (újra)telepítés után 5 perccel pont ott folytatom, ahol előtte abbahagytam (pár évente). Sajnos a praktikus, gyors megoldások híve vagyok, különösen a munkaeszközöknél, ezért ez a fogyasztásra kihegyezetlen ipari és állandó változásból élő marketing környezet nem az én világom
.
De köszi a segítséget, ez nem valami biztató így
-
csacsi67
addikt
Sziasztok ezt a hibát mivel lehetne orvosloni a win10 ujra rakásán kivül? Hiba mutatom meg neki a driver helyét akkor sem telepiti. Már több virusirtot is probáltam.Elöre is köszi.
-
Met
nagyúr
Valakinek van ötlete hogy a kamera rendszer programja (Smart PSS 1.16.0) miért záródik be időnként?
Ablakban fut és hibaüzenet nélkül bezárja az ablakot.
Rendszergazda módban fut, kompatibilitást végigpróbálgattam. -
törölt tag
válasz
MrCsiT #95650 üzenetére
A Fényképek alkalmazásban vannak szerkesztési módok, a régiben semmi sem volt a forgatáson kívül (Windows Fényképnézegető). Az újban ott az élesítési opció "Fénykép javítása" néven. AZ új alkalmazás gyakorlatilag mindenben jobb.
jasonka: Nem kell az eseménynaplóban mindennel foglalkozni. Amit írtál, az nem hiba. [link]
(#95629) twofatcat: Azt nem tudom, hogy mikor mi alapján döntenek arról, hogy mi kerül be egy appba. Lehet, hogy azt gondolták, hogy kevesen használják, és az egyszerűbb jobb. De elvileg erre van a feedback app.
Nemrég olvastam, hogy valaki arra panaszkodott, hogy ezek a mocskok eltüntették a hibernálás lehetőségét, csak az altatás maradt. Csak ugye az volt a logika, hogy a hibrid alvás miatt egyszerre történik a kettő, így nincs szükség külön gombra (ami még mindig visszarakható). -
zolee001
őstag
válasz
#53667584 #95651 üzenetére
Iskola akkor jár WS a tisztaszoftvertöl vagy a fenntartotol,addig rugdosd a vezetést amig be nem szerzik a szükséges dolgokat hozzá
W10/W7 gyalog user jogait levenni közel nullára és GP-ban még jol megszerkeszteni aztán export-import minden gépen (mivel nincs AD)
Gondolom tele van a suli még HOME SKU-val is valami érthetetlen modon (tapasztalat) akkor az cumi,upgrade PRO-ra -
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Az eseménynaplómban egymás után sűrűn, "százával" fordul elő a következő bejegyzés :
"A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
, APPID:
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
, felhasználó: ............... SID: S-1-5-21-1464176317-1640235889-201266817-1002, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható."Többször "tettem tűvé" a Felügyeleti eszközök / Szolgáltatások menüpontot de nem tudom hol kellene változtatni (nem találok "CLSID"-et, "LRPC"-t., a "COM" -nál pedig minden "Automatikus" és engedélyezve van.....)
Mit kéne tennem ?
-
MrCsiT
addikt
válasz
#54072192 #95424 üzenetére
Minden SOKKAL okosabb lett, ez remek.. de korábbi Windows verziókban vot kép szerkesztése opció, ahol pl. átméretezést, élesítést normálisan meg lehetett csinálni.(mármint, azért alap szinten, de sokszor az bőven elég volt.) Most meg, egy képet semmilyen, alapból felajánlott megnyitási lehetőséggel nem tudok olyan programmal indítani, ami tudna élesítést, mert.. nincs. Számomra ez nem fejlődés. Másban jobb, szebb, de azt gondolom nem vagyok egyedül, aki csökkent funkcionalitásról tud beszámolni bizonyos gyári alkalmazások esetén.
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Beállítom a Zárolási képernyőt (Diavetítés), működik. Beállítom a Képernyőkímélőt is (Fényképek), erre a Zárolási képernyőnél törli a képek elérési útját. Ha ismét beállítom, akkor meg a Képernyőkímélőt kapcsolja ki. Van erre gyógymód?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Döglött Róka #95642 üzenetére
Nem a "tönkreverést" akarom elkerülni, hanem hogy ne tudjon már bármit feltelepíteni...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Darth_Revan #95643 üzenetére
Szia, miert pont ltsc?
-
zolee001
őstag
válasz
nagyonbéna48 #95641 üzenetére
Gondolom te vagy az "admin" mivel ha be beléptetted a tartományba akkor ki is tudod,igy aztán az AD-ban tudod szabályozni mi történjen a kliens /user párossal bitlockerestöl
Feltételezem a bitlocker is GP szabálybol ered -
zolee001
őstag
válasz
Darth_Revan #95643 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki adni hivatalos linket Windows 10 Enterprise LTSC 2019 letöltéséhez ? -
Döglött Róka
veterán
válasz
Oldman2 #95632 üzenetére
Pont a store-al nem tudjak tonkretenni a gepet te erre letiltod..
Majd ha letiltottad unalmukban szetkurjak mashogy, biztos jo lesz ez neked?
@csicso82: ez megint homeuser ganyolas. Iskolai kornyezetben ne barmoljunk mar.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/configuration/stop-employees-from-using-microsoft-store
-
nagyonbéna48
újonc
válasz
zolee001 #95640 üzenetére
Hát mikor beléptem, én is így gondoltam, de bitlockerrel fenyeget meg azzal, hogy az AD gazdája lenyomhatja az userem. Ezért ijedtem be tőle. Csináltad már win 10 pros bitlockeres gépen és nem volt gond, vagy csak úgy gondolod, hogy nem lehet gond? Az AD-ja is válogathatja persze... Örülnék, ha csak önmagától parázott volna be. Wégülis...
-
zolee001
őstag
válasz
nagyonbéna48 #95638 üzenetére
Mi a probléma ezzel?
Kilépsz a domainbol és Local Admin ismét "létrejön" avagy elötte létrehozol egy Local Usert az adott gépen és azzal lépsz be -
nagyonbéna48
újonc
Sziasztok! Win 10 Pro Pont egy ilyen béna userre vártatok, de kérdésem van. Felnyomtam az useremet a munkahelyi hálózathoz a hozzáférés munkahelyi vagy iskolai rendszerhez gombbal. Utólag úgy gondolom, nem érte meg. Vissza szeretném kapni, helyi userenek és eltüntetni az AD definiciót. A Windows sikít, hogy itt a vég, keresztet vethetek az userre. Mit tegyen az user, ha ilyen béna? Tudnátok segíteni ebben? Nem opció a gép újrahúzása, de ha valaki már járt így és van tapasztalata, ne szégyenlősködjön, írja meg legyen szíves. Léptetek ki már AD alól úgy, hogy utána még be tudtatok lépni a gépbe úgy, hogy nem volt más useretek?
-
Cs1csó
titán
válasz
Oldman2 #95632 üzenetére
Igen, Start menü - Minden alkalmazás - Windows PowerShell - PowerShell - futtasd rendszergazdaként és másold be ezt:
Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage
Majd üss enter-t
Aztán ezt is bemásolhatod és lefuttathatod ugyanitt:
Get-AppxProvisionedPackage -Online | Remove-AppxProvisionedPackage -Online
Ha valamelyik nem futna le rendesen - a kezdősor megjelenik villogó kurzorral - akkor gép restart és másold be megint majd enter.
-
Oldman2
nagyúr
1803-as Win10 alól a Microsoft Store-t szeretném eltávolítani... lehetséges ez valahogyan?
Iskolai szóló gépek, rendszeresen telepítenek a diákok minden szemetet a gépekre.
-
törölt tag
válasz
#54072192 #95605 üzenetére
Köszi ez már magyarázat, tehát bug ahogy sejtettem magamtól és rakás google találat alapján is és nem feature ahogy próbálták itt bemesélni.
Egy jó hírt olvastam most én is amire panaszkodtam a napokban: insider vonalon már hozzáadták a Snip & Sketch-hez az ablak snip módot így végre hozni fogja a leszázalékolt Snipping Tool tudását. Örvendetes. Bár még insiderek közt is csak 50% kapja meg ezek szerint nem teljesen biztosak magukban. Legalább dolgoznak rajta. Más kérdés kiadni nem szabadott volna hiányosan 1809-ben. Valamint miért kellett ehhez feedback? Ha a nyugdíjazni kívánt Snipping Tool tudott egy funkciót évtizeden át, akkor a reklámozott új UWP cuccuknak is kéne tudni ugyanazt első perctől.
(#95603) movax: a Total Commander szép és jó, csak meglepetésre a Windows 10 topikban én a Windows 10 dolgairól írtam
(#95622) seger : próbáld amit írtak, sajnos a profil összefossa magát, új fiók létrehozása végső esetben. Start menü, tálca és értesítési központ bugokra megoldás lehet a következő buildben szétválasztják a ShellExperienceHost.exe folyamatot, lesz a startnak külön folyamata hogy stabilabb és gyorsabb legyen.
-
pintyesz
senior tag
Üdv!
Win 10 Home-ot aktiváltam egy Win 7 pro kulcssal.
Aktiváció után frissített elég hosszan,majd restart után Win 10 Pro lett.
Az érdekesség,hogy az előző win 10 home kulcsot előtte kiolvastam aida64-el és frissítés után a Win 10 pro kulcs, teljesen különböző lett mindkettőtől.
Ez normális így? -
törölt tag
válasz
Wolfskin #95619 üzenetére
Ez amúgy vicces, mert ha engednéd a frissítéseket, akkor a különféle változásokat apránként kapnád, lenne fél éved megszokni őket (pl. olyan durva dolgokra gondolj, mint hogy az alapértelmezett programok átkerültek a gépházba). Mert ugye új build csak évente kettő van, és nem rendezgetik át állandóan a dolgokat, ezt pedig tudnád, ha nem ragaszkodnál annyira a régihez.
Ha ennyire nincs semmi hajlandóság benned a változások megismerésére, akkor a Win10 nagyon rossz választás neked, ugyanis ennek pontosan ez a lényege. Letilthatod a frissítéseket, maradhatsz egy régi builden, akkor legalább lesz egy bugos és biztonsági résekkel teli rendszered. Biztonsági frissítéseket 1,5 évig kap egy build, utána semmit.
Inkább használd a Win8-at 2023-ig, az nem fog változni, utána pedig szokj meg egy Linuxot, mert a 10 itt-ott mindig fejlődni fog. -
-
seger
addikt
1703 windows 10. Frissítettem 1809-re.
Start mellett a keresőre ha ráklikkelek, nem történik semmi.
Ha startot nyitom, oda sem tudok írni. Start elindul, de oda sem tudok írniMiért?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Doky586 #95613 üzenetére
win 10 pro fut rajta és minden nap használom. csak nem akarom naponta/hetente újrafelfedezni. mint a vak gyerek, akinek rendszeres átrendezik a szobáját, mert kell a változatosság.
úgyhogy egyelőre kilőttem minden frissítést, de a szükségeseket engedném, csak ne lepjen meg egy új windós élménnyel.egyébként amiben lehet maradok a bevált dolgoknál: classic start menü win 98 dizájnnal. akkor jó volt, most is az. tcm: kb 15 éve csináltam egy skint, azóta jó. gyorsindító a tálcán: egyszer kell szöszmötölni vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #95613 üzenetére
A kedvencem az - pont ma is volt valahol - hogy szökő évente egyszer kapcsolja be a gépet ami ugye érzékeli hogy pont 4 éve volt utoljára bekapcsolva ezért megpróbál megfelelni a kor elvárásainak és frissíteni magát. Na ezt ugye a gép bekapcsolója - aki ott és akkor azonnal mindent meg akar csinálni amire idáig 4 éven keresztül nem is kellett bekapcsolnia a gépet - ezt nehezményezi.
Az ilyen használjon Linux-ot vagy a fene tudja mit XP-t arra ugye nem fogj jönni semmi - igazad van.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Wolfskin #95610 üzenetére
A frissen tartott oprendszer, programok növelik a biztonságodat. Nálam minden up to date és semmi gondom sincs vele.
Milyen programról van szó?
Egyik megoldás: Start menü - Minden alkalmazás - Windows Felügyeleti Eszközök - Feladatütemező
Még annyit, hogy ne a rendszer indulásához legyen kapcsolva hanem a bejelentkezéshez.
-
válasz
#86564352 #95598 üzenetére
Ha jól értem azon megy a rugózás hogy a win meg a sallangjai mennyi is, office sb. egyebekkel, mennyit is foglal, elég-e az 1Tb ssd vagy szűken a 256G. (amúgy én 2és fél éve élek együtt egy emmc-s, azaz cserélhetetlen és bővíthetetlen 32g mini pc-vel és elvagyok)
Erre szerintem verhetetlen a Sajátgép (oppardon, affene a w2000-es beidegződésemet) Számítógép, C-n jobbklikk, tulajdonságok, ott biztos hogy pontosan mutatja a foglalt és szabad területet. Külső app nélkül. -
Wolfskin
őstag
sziasztok lenne 2 kérdésem win10 pro
1. hogyan tudok programokat rávenni az automatikus indulásra? (telepített és portable is van közte)
2. igaz az, hogy a frissítésekkel eltűnik a vezérlőpult és csak a géphát marad meg, mér vagy 2 éve telepítettem, de azóta nem merem frissíteni. nem szeretnék semmi, de SEMMI változást, se dizájnban, se funkcionalitásban, se többet, se kevesebbet. pont így jó. hogy érdemes frissíteni?
koszi!
W -
mm00
aktív tag
válasz
zolee001 #95608 üzenetére
Köszönöm! Esetleg ezt kipróbálnád nekem:
- Előhozod a virtual touchbar-t
- Megnyitod Microsoft Edge-ben a következő oldalt: [https://smartslider3.com/split-slider/]
- a virtual touchbar-on két ujjal görgetsz vertikálisan miközben a kurzor a "Luxury cabin" felett van
- A böngésző scrollbarja mozog lefele és vele az oldal vagy a slider vált a következő slidera?Ps.: Egy bugot vadászok a szoftverünkben és hogyha neked is a scrollbar mozog, akkor vennem kell egy Touch-os Windows-os készüléket.
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
A topiklakók között van valakinek érintőképernyős készüléke, amin 1809-es Windows 10 fut? Az lenne a kérdésem, hogy minden gond nélkül elő tudja-e hoz a "Virtual touchpad"-et és ha igen milyen készülékkel. [Virtual touchpad bekapcsolása]
-
törölt tag
válasz
#86564352 #95600 üzenetére
Azt írják, hogy az Explorer most valamiért nem számolja rendesen a fájlok méretét, ha bizonyos mappák és fájlok túl mélyen vannak. Ha a 255 karakternél hosszabb elérési utat lerövidíted, akkor jó lesz (úgy is, ha csak néhány fájl van).
Nekem is van pár ilyen fájl, de nem szórakozok velük, mert aminek kellenek, az nem fogja megtalálni őket. -
-
Zoz
őstag
válasz
korpas15 #95596 üzenetére
Így már meg van a hangkártya típusa: VIA VT1708S
Ha az előbb linkelt oldalon Win 8.1-es drivert választod, akkor amit kidob, benne van ez a chip is a listában.
Hátha működik 10-en is...Download version 10.1200A
Chips supported: VIA Vinyl VT1702S, VT1705, VT1708B, VT1708S, VT1716S, VT1718S, VT1802P, VT1808S, VT1812S, VT1818, VT1819S, VT1828S, and VT2021 HD Audio Codecs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest